Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oud-president van Rusland Medvedev slaat er weer op los

  •  
17-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
8587 keer bekeken
  •  
ANP-362002388

Daniil, die maandag door een overwinning in straight sets de tweede ronde van de Australian Open bereikte, kreeg van de umpire een waarschuwing, omdat hij fuck off‘ riep tegen iemand in het publiek. Al was dat dus niets vergeleken bij het getier van zijn land- en naamgenoot Dmitry Medvedev, die terwijl zijn meester Poetin achter de schermen de touwtjes in handen hield, van 2008 tot 2012 als ceremonieel Potemkin-president van Rusland mocht fungeren.

Afgelopen vrijdag was de Japanse premier Fumio Kishida in het Witte Huis op bezoek bij Joe Biden, waarna beide leiders een gezamenlijke verklaring aflegden: "Wij verklaren ondubbelzinnig dat elk gebruik van een kernwapen door Rusland in Oekraïne een daad van vijandigheid tegen de mensheid zou zijn en op geen enkele wijze te rechtvaardigen."

Hoewel Poetin meerdere malen zinspeelde op de inzet van nucleaire wapens gaf die Japans-Amerikaanse verklaring volgens Medvedev blijk van ‘paranoia‘ jegens Rusland, en ‘verraad aan de herinnering aan honderdduizenden Japanners die werden verbrand in het nucleaire vuur van Hiroshima en Nagasaki‘. In plaats van berouw van de VS te eisen, had de Japanse premier getoond dat hij ‘slechts een bediende van de Amerikanen‘ was. Maar Kishada kon zijn schande nog ongedaan maken, zijn eer nog reddden, aldus Medvedev. En wel door tijdens de eerstvolgende Japanse kabinetszitting volgens de traditionele samoeraitraditie seppuku oftewel harakiri te plegen: rituele zelfmoord door opensnijding van de buik.

Blijkbaar wenste Medvedev ook geen rekening te houden met het feit dat de recente schokkende moord op voormalig premier Shinzo Abe nog pijnlijk vers in het Japanse geheugen zit.   

Hoogtepunt van Medvedevs presidentiële termijn destijds vormde zijn bezoek in 2010 aan de VS toen hij op een hete zomerdag samen met Obama een lokale hamburgertent aandeed om daar, beide in witte hemdsmouwen, cheeseburgers met cheddar en ui te gaan eten. Wat tevens een gewelddige photo-op voor zijn fifteen minutes of fame bleek. In 2012 moest hij echter plaatsmaken voor de terugkeer van zijn meester, wat gezien zijn gedrag sindsdien nogal traumatisch moet zijn geweest. Weliswaar is Medvedev tegenwoordig vice-voorzitter van de Nationale Veiligheidsraad maar hij lijkt zich naast de prominent in de Russische en internationale media aanwezige Wagner-baas Prigozjin en Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov nog slechts kenbaar te kunnen maken door zo verbaal gewelddadig en beledigend als mogelijk te zijn. Alsof hij bang is weg te zinken in eeuwige vergetelheid. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.