Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oud-kandidaat-raadslid VVD Almere bedreigt Marokkaanse-Nederlanders

  •  
17-06-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
545 keer bekeken
  •  
Almere_Centrum
Ronald Laken, kandidaat-raadslid voor de Almeerse VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart, heeft in een reactie op Facebook Marokkaanse-Nederlanders racistisch uitgescholden en met de dood bedreigd. De VVD heeft afstand van de man genomen.
Onder een bericht op het sociale medium schrijft Laken:
“Holy crab….
Sorry Nederlanders maar wanneer zeggen wij NEDERLANDERS eens: We zijn klaar met die buitenlanders!
Zeker weer zo’n kenker Marokkaan.
Ik deins geen centimeter meer terug voor dat soort rattenvolk. Ik neem nu altijd een mes mee als ik ga stappen en timmer ze sowieso in elkaar als ze weer eens mensen op straat lastig vallen of vrouwen beledigen!
Leg trouwens een splijthamer bij de deur voor de volgende x. Dit krijg je ervan als we de deuren wagenwijd open zetten.
HUP HOLLAND!”
Schermafbeelding-2018-06-17-om-17.39.24
De Almeerse fractie van de VVD heeft op haar website in een verklaring laten weten afstand te nemen van de uitspraken van Laken en dat de man inmiddels geen lid meer is van de partij:
“Via onze Facebookpagina werden wij attent gemaakt op een reactie van een voormalig lid en kandidaat, de heer R. Laken. Wij zijn erg geschrokken van de inhoud van dit bericht en distantiëren ons hiervan. De heer Laken is inmiddels geen lid van de Almeerse VVD. Lees hier onze volledige reactie.
De heer Laken spreekt op geen enkele wijze namens de VVD en zijn uitlatingen passen ook totaal niet bij ons. Ondanks een zorgvuldige selectieprocedure waren wij niet bekend met deze opvattingen van de heer Laken.
Een van de kernwaarden van de VVD is gelijkwaardigheid en daarom werpen wij discriminatie ver van ons.
De Almeerse VVD distantieert zich dan ook van deze persoon.”
Omroep Flevoland schrijft dat de oud-VVD’er op Facebook reageerde op een filmpje waarop te zien is hoe een een man aangevallen wordt door een postbode omdat hij te laat de deur opengedaan zou hebben:
"“Ik heb dergelijk agressief gedrag zelf ook meegemaakt. En het maakt niet uit of het om een Marokkaan, een Pool of een Nederlander gaat”, zegt Laken over het filmpje. Verder voert hij aan dat Marokkanen volgens het CBS bovengemiddeld voor problemen zouden zorgen: “Ik ben trots dat ik dit soort uitlatingen durf te doen”, zegt hij."
Laken is niet de eerste oud-kandidaat voor de Almeerse VVD die in opspraak komt. In april werd  Mitchell van der K. gearresteerd en aangeklaagd omdat hij had ingebroken in tientallen computers van vrouwen en meisjes. Daar maakte hij privéfoto’s buit die hij online verspreidde.
H/t: @RJKonrad / cc-foto: Wikimedia Commons

Meer over:

vvd, racisme, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.