Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oud-Fvd'er Henk Otten tegen minister: Ondermijnende Kremlin-liefde van FvD maakt Nederland 'de risee van de wereld'

  •  
17-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4710 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-10-17 om 21.38.41

Senator Henk Otten (Groep Otten) heeft minister van Binnenlandse Zaken Hanke Bruins Slot gevraagd wat haar plan is om op te treden tegen ‘ondermijnende vreemde mogendheden’ op Nederlandse bodem. Daarmee doelde Otten op de neofascistische complotpartij Forum voor Democratie en diens heulen met het Kremlin. Otten kan het weten, hij is een van de oprichters van Forum voor Democratie en verliet de partij in 2018 na ruzie met Baudet.

Otten wees in de senaat op de aanhouding van John Laughland, directeur van de internationale tak van Forum voor Democratie, op het vliegveld in Londen. Hij zou daar enkele uren zijn ondervraagd door de antiterreureenheid ‘wegens onderzoek naar Russische connecties’. Daarnaast noemde Otten een tweet van de vermaarde journaliste en historicus Anne Applebaum. Zij haalde een recent (Engelstalig) interview met Baudet aan op YouTube, waarin hij zegt blij te zijn met de Russische inval van Oekraïne en Vladimir Poetin “fantastic” te vinden. 

Daarop zei Otten tegen de minister: ‘Ga nou eens actie ondernemen, want we worden de risee van de wereld op deze manier […]. Iedereen begint zich er nu mee te bemoeien, met de Russische inmenging in Nederland. Dit wordt nu een internationale kwestie.’

De minister antwoordde dat ze nog niet bekend is met de voorbeelden die Otten noemde.  

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.