Joop

Oud-Fvd'er Henk Otten tegen minister: Ondermijnende Kremlin-liefde van FvD maakt Nederland 'de risee van de wereld'

  •    •  
17-10-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4314 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-10-17 om 21.38.41

Senator Henk Otten (Groep Otten) heeft minister van Binnenlandse Zaken Hanke Bruins Slot gevraagd wat haar plan is om op te treden tegen ‘ondermijnende vreemde mogendheden’ op Nederlandse bodem. Daarmee doelde Otten op de neofascistische complotpartij Forum voor Democratie en diens heulen met het Kremlin. Otten kan het weten, hij is een van de oprichters van Forum voor Democratie en verliet de partij in 2018 na ruzie met Baudet.

Otten wees in de senaat op de aanhouding van John Laughland, directeur van de internationale tak van Forum voor Democratie, op het vliegveld in Londen. Hij zou daar enkele uren zijn ondervraagd door de antiterreureenheid ‘wegens onderzoek naar Russische connecties’. Daarnaast noemde Otten een tweet van de vermaarde journaliste en historicus Anne Applebaum. Zij haalde een recent (Engelstalig) interview met Baudet aan op YouTube, waarin hij zegt blij te zijn met de Russische inval van Oekraïne en Vladimir Poetin “fantastic” te vinden. 

Daarop zei Otten tegen de minister: ‘Ga nou eens actie ondernemen, want we worden de risee van de wereld op deze manier […]. Iedereen begint zich er nu mee te bemoeien, met de Russische inmenging in Nederland. Dit wordt nu een internationale kwestie.’

De minister antwoordde dat ze nog niet bekend is met de voorbeelden die Otten noemde.  

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (39)

Kuifje3
Kuifje320 okt. 2022 - 7:08

Dat van de risee van de hele wereld valt wel mee. Ik vermoed dat de meeste wereldbewoners nooit van Baudet gehoord hebben. Eerder moet FvD zich zorgen maken over de geestesgesteldheid van hun leider. Zo jong nog en dan al compleet van het padje.

Het is Anders
Het is Anders19 okt. 2022 - 10:46

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Het is Anders
Het is Anders19 okt. 2022 - 10:29

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Frans Akkermans3
Frans Akkermans318 okt. 2022 - 19:46

Er is maar een manier om Baudet en zijn partij, maar ook Wilders en andere rechtsextremisten,uit de TK te laten vertrekken. Ze verslaan bij de verkiezingen. Heus, er is geen andere zolang die lui zich aan de wet houden. Ik begrijp niet dat hier zo weinig kennis is van het staatsrecht dat er telkens andere ideeën worden geopperd.

3 Reacties
r v b
r v b18 okt. 2022 - 21:16

Je kan PVV en FvD ook verbieden, zoals gebeurde bij de hell's angels en stichting martijn.

Kuifje3
Kuifje324 okt. 2022 - 7:55

@RVB: Waren dat ook politieke partijen dan? Daarbij: Verbieden op basis van een politieke breed gedragen mening? Dat kan je toch niet serieus menen?

oproerkraaier
oproerkraaier24 okt. 2022 - 16:24

Kuifje, we hadden de nazis ook moeten verbieden.

Sven Stevin
Sven Stevin18 okt. 2022 - 18:24

De huidige Kremlin-liefde leeft net zo goed in Duitsland zoals bij AFD, Frankrijk bij het linkse La France insoumise en het rechtse Rassemblement national, en zo nog meer. En niet te vergeten was die Kremlin-liefde er voor de val van de Muur ook al bij weer anderen.

Break on through
Break on through18 okt. 2022 - 13:41

"Die Russen kommen" :) Goede actie van Otten. Blijkt maar weer eens dat hij wél een oprecht vaderlandslievende Nederlander is. Top! Laat een schorsing van Baudet nog maar het beging zijn. Opgesodemieterd met de fascisten in de kamer! Maar goed, je hebt ook mensen doe ziende blind zijn natuurlijk. Immers als het je nu nog ontgaat dat FvD een foute club is dan wil je het gewoon niet zien....

1 Reactie
Herr Vorragend
Herr Vorragend18 okt. 2022 - 15:32

"Maar goed, je hebt ook mensen doe ziende blind zijn natuurlijk. Immers als het je nu nog ontgaat dat FvD een foute club is dan wil je het gewoon niet zien...." Je hebt idd domme mensen, maar ook mensen die intrinsiek fout zijn.

TheunT
TheunT18 okt. 2022 - 12:12

Laat zien dat de democratie hier functioneert qua representatie van de wappies te NL.

DanielleDefoe
DanielleDefoe18 okt. 2022 - 10:53

Ondertussen vernietigt Putin systematisch de infrastructuur van de Oekraine. Ook ziekenhuizen komen zonder stroom en water te zitten. De winter is daar ook stukken kouder dan hier.

TeeJee2
TeeJee218 okt. 2022 - 9:16

De risee van de wereld zal wel mee vallen, gelet op de vele rare sujetten in andere (westelijke) landen, die de gekste dingen de wereld in slingeren via de hun beschikbare kanalen. Van de heer Otten heb ik echter ook geen hoge pet op. Deze man doet mij veel te veel denken aan bijvoorbeeld een meneer Eerdmans of een meneer Van Haga, in hoe zij altijd op zoek zijn naar een opportuun stoeltje om warm te houden in ruil voor een prettige vergoeding.

4 Reacties
vdbemt
vdbemt18 okt. 2022 - 14:21

Dus Baudet valt wel mee? En van Otten heb je geen hoge pet op. Dat is jouw kijk op de politiek?

TeeJee2
TeeJee218 okt. 2022 - 15:05

@vdbemt Nee. Deels. Wenst u er verder nog iets in te lezen wat ik niet geschreven heb, wellicht nog verdere vragen omdat u het niet begrijpt?

vdbemt
vdbemt18 okt. 2022 - 16:24

@Teejee. Heb je liever dat ik je gelijk uitmaak voor simpel rechts? Ik probeer er liever een beter beeld van te vormen. Je hebt een verdedigende houding naar Baudet, maar valt Otten en van Haga aan. Dat is wat verwarrend. Met ' deels' wordt het me niet duidelijker.

TeeJee2
TeeJee218 okt. 2022 - 22:15

@vdbemt U leest wat u graag wil lezen, maar er klopt weinig van wat u beweert. Leest u het nog eens rustig na, laat het even bezinken, pas wat logica toe. Lees ook even mijn andere reactie onder dit artikel. Ik vertrouw er op dat u er dan wel uit komt.

Peace ....
Peace ....18 okt. 2022 - 7:55

grote woorden van Otten, maar de risee waren we eigenlijk al, met o.a.: - de beelden van Ter Apel, - het bijbehorende cruiseschip in Amsterdam - het openlijke drugsgebruik in de hoofdstad met aktieve pooiers - het abonimabele OV -trein en schiphol - een tafeldansende vice-premier - een feestende koning op middellandse zee en griekse eiland en zijn gierende echtgenoot - watersnood die achter de Deltawerken om toeslaat - een verzakkende bodem in een hele provincie met scheve boerderijen en overheid die ernaar kijkt - omgekeerde vlaggen en trekkers op de snelwegen - een zwarte piet die hardnekkig blijft strooien - fraude en discriminaties bij Overheden zoals Belastingen, Politie, Gemeentes we kunnen er een hele pagina mee vullen merk ik

Mohawk2
Mohawk218 okt. 2022 - 7:49

Het Eindhovens Dagblad komt vandaag met een artikel waarin Baudet in een online-interview zou hebben verklaard uit de kast te komen als complotaanhanger. De wereld wordt geleid door buitenaardse reptielen vermomd als mensen en Putin is een zegen voor de mensheid - aldus Baudet. Voor zover ik heb kunnen vaststellen is het géén artikel van De Speld... https://www.ed.nl/politiek/baudet-gooit-schroom-van-zich-af-en-verklaart-zich-complotaanhanger~a9668d7a/?fbclid=IwAR31JQwkBYXik0Z6EGjkA-vWuTB0uyQn5VSrkgfoaxCTHqZrwnXznDtkdgM

3 Reacties
TeeJee2
TeeJee218 okt. 2022 - 12:26

Dit schijnt inderdaad echt te zijn, en ik vraag mij af of dit ondertussen geen grond is om de heer Baudet op te nemen voor zowel zijn eigen veiligheid als die van zijn gezin.

DanielleDefoe
DanielleDefoe18 okt. 2022 - 13:23

De SPELD heeft er wel een passende reactie op. "Nu Baudet heeft gezegd dat we worden geregeerd door een kwaadaardige wereldorde van ‘reptiles’ is het wel zo netjes om wederhoor te plegen bij reptielen zelf .. "

Mohawk2
Mohawk219 okt. 2022 - 8:05

Daniëlle, Haha, snedig van De Speld! : - D

Miss Piggy
Miss Piggy18 okt. 2022 - 7:31

Risee van de wereld? Dat valt denk ik wel mee. Haast ieder Westers land heeft dit soort Putinversteher, of in de politiek of in de media. Wel vind ik dat een gedegen onderzoek naar buitenlandse invloed/geldstromen naar Nederlandse politieke partijen best plaats mag vinden (en niet alleen bij het FvD). Wat betreft het FvD, nu Baudet er blijkbaar recht voor uit is gekomen in 'Lizard People' te geloven, vermoed ik dat die partij nu wel redelijk in de marge komt.

1 Reactie
wittecisnoot
wittecisnoot18 okt. 2022 - 10:16

Precies. Lekker nuchtere reactie. Baudet is al jaren over diens hoogtepunt heen en heeft zichzelf ontmaskerd. Democratie blijft haar werk doen en er is niets om je daarbij voor te schamen.

Greendutch
Greendutch18 okt. 2022 - 3:29

vertrouw erop dat Joop e.e.a. heeft gecontroleerd -twitter zelf bewust niet- , en dan hopen dat veiligheidsdiensten hierop inspringen. bericht v. Poetins slaafje baudet[vertaald=ezel] gezien: abject ! vraag me al zo’n 7-8 jr af wat /waarom zo iemand mensen aantrekt? ’t nieuwe of andere? of men de boodschap wel begrijpt? kent men recente geschiedenis niet? + of en waarom de persoon -tb- bewust kiest om het verkeerde pad op te gaan, het slechte in zichzelf voorkeur geeft? er is altijd een moment v. keuze doorslaggevend om voor de foute gedachte/ idee/daad te kiezen. daarop volgt de af- of goedkeuring van 't eigen gedrag. waanzin is niet afhankelijk v. intellect, mogelijk is hoogintelligente juist eerder vatbaar ervoor .

2 Reacties
Sam V
Sam V18 okt. 2022 - 8:24

U vraagt wel veel van de lezer.

Martin van der Linde
Martin van der Linde18 okt. 2022 - 11:54

Green dutch, interessante vraag waar menig onderzoek naar gedaan is. Natuurlijk in de VS waar een aanzienlijk deel van de mensen aan deze misvorming lijdt. Een conclusie die je mijn inziens kunt trekken dat het weinig met politiek of maatschappij kritiek te maken heeft. Daarvoor is het te ongericht en staat er geen concreet alternatief tegenover. Het is meer een cult die heel verschillende types aantrekt die overeenkomstige samenhangende psychologische kenmerken hebben. Narcisme, negatief zelf- en wereldbeeld, gebrek aan zelfvertrouwen, neiging tot overcompensatie, Kortom wat in de pedagogiek een lage morele en sociaal emotionele ontwikkeling wordt genoemd. Het is een persoonlijkheidsstoornis, een vorm die raakt aan sociopathie. Ze gaan voor de antiheld, ze identificeren zich makkelijker met personages die op wraak uit zijn dan met mensen die iets positiefs willen. Een mooi voorbeeld is wat ik las in een interview met de schrijver van Breaking Bad en better Call Saul. Hij verbaasde zich over het aantal mensen dat Walter White als held van het verhaal zag. Bij gezonde mensen ontstond naarmate de serie vorderde het besef dat White steeds verder afdreef en dat hij hun sympathie verloor. Hij werd de anti held. Maar niet bij iedereen. Er is blijkbaar een type mens die moeite heeft onderscheid te maken tussen echt en niet echt, goed en kwaad, waardoor er een kruisverbinding ontstaat. De werkelijkheid is net als een film en als het nodig is is geweld nodig.

Pera71
Pera7118 okt. 2022 - 2:02

Naief van de minister dat zij niet bekend is met beide incidenten van Baudet. Deze zijn uitgebreid in het nieuws geweest en ook al besproken door collega-bewindslieden. De vraag is wat er in hemelsnaam moet gebeuren voordat Baudet wordt aangepakt, een Tejero-achtige actie in de Kamer ?

Paul Spijkers
Paul Spijkers18 okt. 2022 - 0:18

Cash for commentaar. Rusland heeft best een grote budget voor nuttige idioten zoals Baudet in Europeesche landen te onderhouden om de zaak optehitsen.

JanDuine2
JanDuine217 okt. 2022 - 22:00

Het kan nog veel gekker! Ik kon bijna niet geloven dat dit filmpje echt is, maar het lijkt er in elk geval wel op. Baudet: "We are governed by evil reptiles.. The only one that can save us is dark knight Vladimir Putin. #Putin must win and we must do whatever we can to support him" Baudet is echt compleet van het padje af: https://twitter.com/mmeeuw/status/1581959323642900480

2 Reacties
JohnVKR
JohnVKR18 okt. 2022 - 8:26

Je zou toch denken dat vijanden van de staat der Nederlanden uit het parlement worden verwijderd en van deelname aan verkiezingen worden uitgesloten. Maar in Nederland zijn onze politici bang voor landverraders want het aanpakken van landverraders zou onze politici stemmen kunnen kosten. Wat dat aangaat is onze democratische rechtsstaat een rare staatsvorm. Iedereen die ons land omver wil werpen mag dat via ons democratische proces proberen, om vervolgens Vladimir Poetin tot de nieuwe koning van Nederland laten kronen.

TeeJee2
TeeJee218 okt. 2022 - 12:29

@JohnVKR Daar gaan de politici echter niet over, maar het OM en vervolgens dus een rechter. Dergelijke praktijken, die overigens niet als zodanig worden genoemd in ons wetboek, vallen onder het strafrecht.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa17 okt. 2022 - 20:56

Het kan best zo zijn, dat FVD geld krijgt van Rusland, of gelieerd is aan Russische diplomaten. Maar, ik denk dat D66 geld krijgt uit Amerikaanse democratische/neoliberale kringen. VVD zal in contact staan met ultra conservatieve/neoconservatieve kringen in Amerika. Ik denk dat DENK aan Turkije gelieerd is en/of aan islamistische organisaties.

4 Reacties
vdbemt
vdbemt18 okt. 2022 - 9:15

Relaties hebben met andere mogendheden is op zichzelf helemaal niet vreemd. Het gaat erom wat er uit voortkomt. Bij Baudet is het nu nog maar slechts dat blijkt dat hij niet spoort. Maar als zijn fervente aanhangers dat nu NOG niet doorhebben, dan kan het tot verdergaande ondermijning van de democratie leiden.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa18 okt. 2022 - 11:45

Ondermijning van de democratie? Hmm. Ik weet het niet. In principe mag een Baudet op Rusland georiënteerd zijn, toch? Een SP zou op Cuba georiënteerd mogen zijn, als zij communistisch was Een PVV mag op Hongarije georiënteerd zijn, omdat ze daar wel zwarte pieten hebben, of iets dergelijks.

vdbemt
vdbemt18 okt. 2022 - 14:26

@Baloem. "Ondermijning van de democratie? Hmm. Ik weet het niet. In principe mag een Baudet op Rusland georiënteerd zijn, toch? " Dat mag. Zo lang hij dat voor zichzelf houdt. Maar jij kijkt niet verder dan Baudet. Ik heb het over hen die nog steeds de verlosser in Baudet zien. Wat dat kan betekenen hebben we in Amerika gezien 6 januari 2021, de door Trump opgehitste bestorming van het Capitool.

Baloemparoempaloempa
Baloemparoempaloempa19 okt. 2022 - 11:26

Als FVDers hier de boel gaan bestormen, wat ik betwijfel. Maar als dat gaat gebeuren, dan komt dat toch echt door twintig jaar lang totaal VVD wanbeleid.

Hansch2
Hansch217 okt. 2022 - 19:56

"Otten wees in de senaat op de aanhouding van John Laughland, directeur van de internationale tak van Forum voor Democratie, op het vliegveld in Londen. Hij zou daar enkele uren zijn ondervraagd door de antiterreureenheid ‘wegens onderzoek naar Russische connecties’." Inderdaad een keihard bewijs dat Baudet deel is van een Russisch complot. En Otten kan het weten, hij is zuiver objectief en geen complotdenker!

3 Reacties
Jonathan2
Jonathan217 okt. 2022 - 21:08

Dat jij hier als door een bij gestoken meteen op reageert, geeft ook al te denken. Nu weer terug naar naar Kameraad Baudet om nieuwe frames en spinnen te bedenken, want dat aanhangers van een neofascistische complotpartij anderen als complotdenkers proberen weg te zetten op basis van een feitelijke vaststelling, dat ook de Britse geheime dienst nu FvD verdenkt samen te werken met Russische machthebbers, werkt slechts op de lachspieren.

Greendutch
Greendutch18 okt. 2022 - 1:48

kem je hem persoonlijk? spreek je uit ervaring ?

vdbemt
vdbemt18 okt. 2022 - 9:18

Dat is nog helemaal geen bewijs. Het maakt WEL duidelijk hoe het buitenland, na dat malle gedrag van Baudet, naar Nederlanders gaat kijken. En ze dus apart gaat nemen om ze eens goed te ondervragen.