Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oud-FBI-agent houdt het niet droog na zoveelste zinloze schoolmassamoord

  •  
15-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
67 keer bekeken
  •  
rudd
Bijna dagelijks is er een ‘mass shooting’ in de Verenigde Staten, waarbij een man of jongen het vuur opent op een onschuldige menigte, met vaak meerdere dodelijke slachtoffers tot gevolg. Veel van die massamoorden vinden plaats op scholen. Gisteren was het weer raak. Nikolas Cruz, een 19-jarige oud-leerling van Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland, Florida, opende met een semi-automatisch wapen het vuur op leerlingen en docenten. 17 mensen kwamen om , vele anderen raakten gewond. Cruz werd later aangehouden buiten de school.
De Republikeinse partij wil – zoals altijd – niets horen over beperkingen van wapenbezit. ‘Nu is niet het moment om deze tragedie te politiseren’ dus blijft het bij ‘thoughts and prayers’. Het is een slimme truc, aangezien er bijna dagelijks een mass shooting is en het goede moment dus niet bestaat. Niet toevallig wordt de partij zwaar gesponsord door de National Rifle Association (NRA). Die machtige organisatie heeft nog steeds meer invloed op het politieke beleid dan de wil van de burger, die in meerderheid iets wil doen aan de gevaren die ongebreideld wapenbezit met zich meebrengen. Zelfs een meerderheid van NRA-leden is bereid tot aanpassing van de wapenwet, maar zolang de NRA de poot stijf houdt, verandert er niets. Tot grote wanhoop van ouders, docenten, handhavers en hulpverleners, die keer op keer geconfronteerd worden met de desastreuze gevolgen en gruwelijke willekeur van mass shooting-geweld.
In deze video van CNN reageert oud-FBI-agent Phil Mudd op de gebeurtenissen in Florida:
Afbeelding: screenshot YouTube
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.