Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

PvdA-Kamerlid Arib stapt op

Voelt zich niet meer veilig na 'dolkstoot' Vera Bergkamp
Joop

Boze Ossenaren steken banden Danny Ghosen lek

  •  
27-04-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
In het NTR-programma Danny zoekt problemen bezoekt Danny Ghosen probleemwijken in Nederland. Onlangs toog hij met een cameraploeg naar Oss en bezocht een huis dat bestemd was voor asielzoekers, maar dat was dichtgetimmerd nadat de ramen waren ingegooid. Ghosen en de camera’s bleken niet bepaald welkom in de buurt. Toch weet hij enkele buren te strikken voor commentaar over de komst van vluchtelingen naar de wijk. Het onderwerp blijkt veel woede en agressie te veroorzaken. “Weg met dat nieuwe spul”, zegt een bewoner met zijn middelvinger in de lucht. Toch is niet iedereen negatief, een andere buurtbewoner blijkt juist asielzoekers in huis op te vangen. Eenmaal terug bij zijn auto, die uit voorzorg een paar straten verderop stond geparkeerd, vindt Danny nog meer problemen: alle banden blijken met een groot mes te zijn lekgestoken.

Meer over:

#video, leven, media,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (35)

Lester2
Lester229 apr. 2016 - 19:32

Waarom is het nou zo onredelijk dat die mensen bang voor het welzijn van hun kinderen zijn? Natuurlijk is het maar een klein percentage, maar waarom moeten hun dat risico nemen? Natuurlijk zijn het niet "allemaal" terroristen, maar het zijn ook niet "allemaal" fantastische mensen. Je kan mij niet wijsmaken dat mensen die uit een door oorlog getekend land als Syrie komen allemaal goede mensen die volledig bij hun verstand zijn.

Frans Akkermans
Frans Akkermans28 apr. 2016 - 15:43

@Piet de Geus (reactie plaatsen op de juiste plek lukt niet) Ook zijn bijdrage bij de DWDD rechtvaardigt niet de bewering dat het lek steken van banden in Oss het resultaat is van het catechisatiewerk van Marijnissen of dat hij het opneemt voor die moordenaarsbende.

Frans Akkermans
Frans Akkermans28 apr. 2016 - 15:43

@Piet de Geus Ook zijn bijdrage bij de DWDD rechtvaardigt niet de bewering dat het lek steken van banden in Oss het resultaat is van het catechisatiewerk van Marijnissen of dat hij het opneemt voor die moordenaarsbende.

msj_meijerink
msj_meijerink28 apr. 2016 - 10:06

Tja, al jaren is de Ossenaar in de ruime omgeving bekend om zijn rauwe, vaak onbehouwen/ongenuanceerde gedrag (net als bewoners van Helmond en Tilburg, ook in Noord-Brabant). Er is zelfs een film over gemaakt. Verwacht dan in de 'gezellige arbeiderswijken' geen fluwelen handschoenen, maar een keiharde reactie!

voxpopuli2
voxpopuli228 apr. 2016 - 8:44

Brabant heeft al verloren, er is een aanzegging gedaan vanuit de provincie om van bovengemeentelijke dwang te spreken bij het aanwijzen van locaties voor vluchtelingen. Dus oss en ossenaren hebben niets in te brengen. Wel flauw dat zij een journalist bedreigen. En vwb de alleenstaande mannen ? een gezin integreert waarschijnlijk makkelijker dan een stel alleenstaanden. Ik zag het hier vroeger ook, een vrije sector huurhuis eerst met een aantal vrijgezelle polen , een hoop overlast , daarna een gezin erbij en geen vuiltje meer aan de lucht.

Nick Ros
Nick Ros28 apr. 2016 - 8:21

De uitzending(en) geven duidelijk aan dat er gecontroleerde vluchtoorden moeten komen voor alleen staande mannen, wat verder van de volkswijken. Het COA en de overheid kunnen wel met de kop door de muur willen, maar dienen ook rekening te houden met haar eigen bewoners. Nu de Ossenaren hebben gewonnen is elders ook het eerste schaap over de dam.

2 Reacties
Zandb
Zandb28 apr. 2016 - 13:52

Ongewild grappig? Er moeten gecontroleerde vluchtoorden komen voor "alleen staande" mannen; die worden dus ondergebracht in een alleen sta caravans?

Nick Ros
Nick Ros29 apr. 2016 - 11:24

VOORBEELD : https://www.youtube.com/watch?v=6Qv18skGp4A

Ulltrafox
Ulltrafox28 apr. 2016 - 7:45

@Piet de Geus Wat wilt u daarmee zeggen.....er zijn veel mensen die ontzettend kicken op thrillers, films ook waar het bloed vanaf druipt met een zak chips op schoot. Wat bedoeld u met "het beschaafde" westen...? Is de VS een beschaafd land? Een land wat mensen martelt? Mensen vermoord met drones zonder een proces. De doodstraf nog heeft.... Vraag aan mensen in Oost Oekraiene wat ze van het beschaafde westen vinden. En hoe de beschaafde westerse media schrijven over de gebeurtenissen daar. Ook in Gaza weten ze het. De bommen vielen en de joden kwamen aan de grens met een ligstoel even genieten van het mooie schouwspel. Vraag het de indianen hoe ze uit werden geroeid en in reservaten als een stel beesten werden gepleurd. Kan eeuwen doorgaan met deze lofzang op het beschaafde westen. Zijn ook hele leuke films over gemaakt.

4 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus28 apr. 2016 - 8:54

"er zijn veel mensen die ontzettend kicken op thrillers" De vergelijking met lieden die kwijlen om een onthoofdingsfilm van IS is meer op zijn plaats. "Wat bedoeld u met “het beschaafde” westen…?" Dat is het landsdeel heel ver van jou vandaan waar de hoge heren vandaan komen.

adriek
adriek28 apr. 2016 - 11:14

Het beschaafde westen zijn de goeien, en dat zijn per definitie altijd wij en onze vrienden. Als 'wij' bombarderen is het voor de goede zaak, als 'zij' bombarderen zijn ze het kwaad en is vergelden onze enige keuze. De situatie in het Nabije Oosten (de politieke en militaire speeltuin van het westen) laat zien hoe dat werkt - vrienden worden vijanden, vijanden bondgenoten, burgers en militairen worden lijken en politici vergaderen eindeloos in luxe oorden.

Piet de Geus
Piet de Geus28 apr. 2016 - 18:20

"Als ‘wij’ bombarderen is het voor de goede zaak" Voor zover ik weet hebben wij in de Randstad nog nimmer bommen op Brabant gedropt, dus waar heb je het over?

Flipje Tiel
Flipje Tiel28 apr. 2016 - 18:57

@Piet de Geus 28 april 2016 at 20:20 In 1629 is Den Bosch toch flink gebombardeerd.

Demotje
Demotje28 apr. 2016 - 7:39

groter dan het draagvlak voor mannen die hun familie in de steek laten in een oorlogsgebied, of jonge mannen in de militaire leeftijd.Of de man staat hier voor een huis en de vrouw in duitsland?

Meta Foor
Meta Foor28 apr. 2016 - 6:57

deze kritischejournalistenhaat moet uitgezocht worden en de daders gestraft en uitgezet

Dewik2
Dewik228 apr. 2016 - 5:58

het draagvlak voor gezinnen met kinderen is duidelijk groter dan het draagvlak voor mannen die hun familie in de steek laten in een oorlogsgebied, of jonge mannen in de militaire leeftijd.

2 Reacties
Zandb
Zandb28 apr. 2016 - 6:46

Dat is waar: Dan ontstaat er een heel erg ietsjes minder klein draagvlak

BasVV
BasVV28 apr. 2016 - 12:11

Het gaat vooral om de buurt waar vluchtelingen terecht komen. Gezinnen hebben veel meer integratiekansen in een buurt met overwegend gezinnen. Al was het maar via de school en de kinderen. Alleenstaanden gedijen waarschijnlijk meer in buurten waar een diversiteit aan woonvormen bestaat. En misschien ook wat meer economische activiteit. Wat moeten jonge mannen in een woonbuurt waar voor hen werkelijk niets te doen is.

Nick Ros
Nick Ros28 apr. 2016 - 4:17

Dankzij de vleesindustrie, waren Ossenaren altijd al handig met een mes. In Oss is zelfs een variant op 'of je gebeten wordt door de kat of de hond'. De Osse spreuk = 'of je gestoken wordt door een scherp mes, of een bot mes'.

Donostia2
Donostia227 apr. 2016 - 23:29

Leuk joch, Danny, Niets mis mee, nieuwsgierig, brutaal, grappig Voor we nu een item maken over Kwikfit, Het is toch wel heel erg dat zo'n joch zo erg bedreigd en gemolesteerd wordt. Ik weet werkelijk niet waarom dit jong zo vogelvrij verklaard is door Links. Ik schaam me diep voor Nederland.

4 Reacties
trotsopnederland
trotsopnederland28 apr. 2016 - 7:24

Mee eens, maar ja als je uit de GeenStijl stal komt dan doen je daden er niet toe, dan deug je per definitie niet volgens de linkse gedachtepolitie.

Frank Lenssen2
Frank Lenssen228 apr. 2016 - 9:48

Als je uit de GeenStijl-stal komt dan doen je daden er wél toe. Die daden zijn voor het overgrote deel niet fraai. En daar word je dan op beoordeeld. Er bestaat geen Linkse Gedachtenpolitie. Onzin, een vreselijk cliché van en voor mensen zonder argumenten. Altijd klagen, klagen, klagen.

DaanOuwens
DaanOuwens28 apr. 2016 - 9:55

@ Donostia Deze Danny Ghosen laat zien dat hij voor de publieke omroep een goed programma kan maken. Dit is een genuanceerd verhaal niets mis mee. Geen Stijl maakt geen programma's op dit niveau. Vogelvrij verklaart door links is bij blijkbaar niet. Want hij krijgt daar gewoon werk. Er is blijkbaar meer sprake een rechtse oogkleppen.

omaoeverloos
omaoeverloos28 apr. 2016 - 11:06

Danny Ghosen is onlangs van de EO naar de NTR overgestapt.

il viaggiatore
il viaggiatore27 apr. 2016 - 22:46

Wie problemen zoekt, zal ze vinden...

Flipje Tiel
Flipje Tiel27 apr. 2016 - 21:35

Dat is gewoon de manier waarop ze in Oss laten zien dat ze van je houden.

9 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus28 apr. 2016 - 2:35

Dat hebben ze geleerd van Marijnissen, die een heel warm gevoel kreeg van de film over de bende van Oss die enkele tientallen moorden uit ressentiment op o.a. mensen uit het beschaafde westen pleegden.

voxpopuli2
voxpopuli228 apr. 2016 - 6:07

En dan wil men daar liever niet dat je weggaat :-)

Frans Akkermans
Frans Akkermans28 apr. 2016 - 9:37

@Piet de Geus Het lag toch wat anders. Marijnissen in de NRC van 2011 (http://www.nrc.nl/handelsblad/2011/09/21/het-was-een-bende-in-oss-12036238) over deze film: „Romantisering van de bende van Oss is voor buitenstaanders, de film doet dat gelukkig niet. Hier kennen we de misdadigers en hun slachtoffers, het ging er wreed aan toe. Had je overdag drie koeien verkocht, dan braken ze ’s nachts bij je in, en mishandelen je net zo lang tot je opbiechtte waar dat geld lag. Ze sloegen keuterboertjes dood om een sok stuivers. Volstrekte willekeur, daar was niks romantisch aan. De Hollandse marechaussee die zo keihard tegen de misdaad optrad was helemaal niet zo impopulair hier.”

Harba Lorifa
Harba Lorifa28 apr. 2016 - 9:55

PvdG Het beschaafde westen. LOL Gelukkig heb je gevoel voor sarcasme.

Ben Joop
Ben Joop28 apr. 2016 - 10:50

Piet de geus, je doet hier aan ordinair historisch revisionisme. Maw, je bent een leugenaar.

Piet de Geus
Piet de Geus28 apr. 2016 - 10:56

"Marijnissen in de NRC" Bij DWDD sloeg de glunderende worstenmaker een iets andere toon aan en bevestigde maar al te graag dat de SP de politieke tak van de Bende van Oss is, in zijn eigen woorden de Sin Feinn van Oss: http://www.npo.nl/de-wereld-draait-door/19-09-2011/VARA_101267138

Piet de Geus
Piet de Geus28 apr. 2016 - 11:55

"je doet hier aan ordinair historisch revisionisme" Ossenaar toevallig? Ik zou zeggen: kijk DWDD nog even terug voordat je je scheur opentrekt.

Frans Akkermans
Frans Akkermans28 apr. 2016 - 15:41

@Piet de Geus Ook zijn bijdrage bij de DWDD rechtvaardigt niet de bewering dat het lek steken van banden in Oss het resultaat is van het catechisatiewerk van Marijnissen of dat hij het opneemt voor die moordenaarsbende.

Piet de Geus
Piet de Geus28 apr. 2016 - 18:19

"of dat hij het opneemt voor die moordenaarsbende" Want Sin Feinn nam het ook niet op voor de IRA?