Joop

Orthodoxe joden gooien PVV-Kamerlid uit organisatie wegens dreigen en beledigen

  •  
18-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
204 keer bekeken
  •  
pvv_markuszower
"Tweede Kamerlid Gidi Markuszower van de PVV is onlangs geschorst als bestuurslid van het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK) wegens een „jarenlang patroon van belediging, denigrerende uitlatingen en dreigende taal”. Dat blijkt de notulen van de vergadering van het algemeen bestuur van het NIK, waarin de schorsing werd uitgesproken. Het NIK is het koepelorgaan van de orthodox-joodse gemeenschap in Nederland."
Markuszower is lid van het orgaan als vertegenwoordiger van joden uit de provincie. Er zou binnen de organisatie een machtsstrijd gaande zijn tussen de Amsterdamse afdeling en afdelingen uit andere delen van het land. In het algemeen bestuur van het NIK stemde niemand tegen de schorsing maar in het dagelijks bestuur heeft de PVV’er nog wel wat steun.
Het PVV-Kamerlid trok Markuszower zich in 2010 terug van als kandidaat vanwege een waarschuwing van de minister van Binnenlandse Zaken aan Geert Wilders. De in Tel Aviv geboren Markuszower werd door inlichtingendiensten als een „risico voor de integriteit” van Nederland bestempeld en banden hebben met een buitenlandse inlichtingendienst. Vermoedelijk betrof dat een Israëlische spionagedienst. Ook werd hij gearresteerd wegens verboden wapenbezit.

Meer over:

nieuws, pvv
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (17)

quatsch
quatsch19 mei 2018 - 21:36

Een Mossad agent in ons parlement! Voor de buitenlandse inlichtingendiensten is Nederland hét land van de onbeperkte mogelijkheden.

1 Reactie
DeRedeMist
DeRedeMist20 mei 2018 - 17:34

Ach, er zijn ook westerse democratien waar een FSB agent het tot staatshoofd kan schoppen.

Joop den Uil
Joop den Uil19 mei 2018 - 12:16

naast alle misdaden heeft hij nog een record op zijn naam staan: meest onbekende kamerlid (althans bij mij)

Inspector Gadget
Inspector Gadget19 mei 2018 - 10:49

Mossad is verreweg 1 van de machtigste inlichtingendiensten die er zijn (als het niet DE machtigste is). Zelfs in de VS hebben ze mensen rondlopen op hoge posities, dus het verbaast mij helemaal niets als ze ook iemand in de Nederlandse regering hebben zitten. Op zijn minst is het een beetje geruststellend dat onze AIVD er van af weet.

2 Reacties
Hiltermann
Hiltermann20 mei 2018 - 5:24

" Op zijn minst is het een beetje geruststellend dat onze AIVD er van af weet. " Onze AIVD, daar zal de Mossad echt bang voor worden.

DeRedeMist
DeRedeMist20 mei 2018 - 17:35

Niet alleen de Mossad, de FSB levert er tegenwoordig de allerhoogste positie.

msj_meijerink
msj_meijerink19 mei 2018 - 9:24

deze meneer is een rabiate gek, die mij al in woord en gebaar vanaf het eerste moment zeer dubieus overkwam. Hij past dus echt 100% bij de gekkies van Wilders! En nu weet rest van ons land het ook.

Robert Rozenburg
Robert Rozenburg19 mei 2018 - 7:28

Het woord orthodox heeft eigenlijk geen betrekking op de islam, islam draait namelijk niet om orthodoxie (wat men gelooft), maar om orthopraxie (wat men doet), zo zijn de vijf zuilen van de islam zaken die je moet doen, sjahada, salat, zakat, ramadan, hadj. De islam is dan ook eerder een (dwingende) rituele aangelegenheid met veel nadruk op aanwezigheid in de publieke ruimte en uiterlijk vertoon die in tegenstelling tot het naar binnen gerichte judaïsme een sterk expansionistisch karakter heeft.

3 Reacties
Robert Rozenburg
Robert Rozenburg19 mei 2018 - 7:36

Mijn reactie was aan Aart Tuinman gericht.

W-74
W-7419 mei 2018 - 12:32

Wat een onzin. Ook de islam draait, net als de overige twee Abrahamitische religies, om kennis en rituelen. Orthodoxie maakt dus ook deel uit van de islam. Net als dat meningsverschillen over wat dan precies de “juiste kennis” is, deel uitmaakt van de islam net als dit het geval is bij het judaïsme en het christendom. Vandaar dat er dus verschillende geloofstromingen zijn, zoals sunnieten, sjiieten, alavieten, alawiten of soefi’s. Waarbij er ook vaak verschillen optreden in de rituelen en ideeën over wat “juiste praktijken” of handelingen zijn.

Applonia van Rapengaar
Applonia van Rapengaar21 mei 2018 - 8:37

Het chassidisme lijkt me op grond van je beschrijving in je laatste zin ook wel een orthopraxische stroming binnen het judaïsme, want daarbij spelen rituelen, voorschriften en uiterlijk vertoon ook een enorme rol, zo heb ik begrepen. Of zie jij dat anders?

[verwijderd]
[verwijderd]18 mei 2018 - 21:25

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Arne Johannson
Arne Johannson18 mei 2018 - 22:28

Klopt. De gemiddelde Nederlandse moslim is even orthodox als een bij het NIK aangesloten joodse Nederlander wat dus inhoudt dat een vele malen groter deel van de moslims orthodox te noemen is. Dan zouden mensen die zich progressief noemen toch, net als zij dat al veel langer en overtuigd tegenover de weinig overgebleven orthodoxe christenen deden en doen, in woord, beeld, en actief strijd moeten voeren tegen deze orthodoxen zonder onderscheid? Een ongemakkelijke vraag zoals steeds weer bewezen wordt.

Richard555
Richard55519 mei 2018 - 14:39

En welke strijd had u precies in gedachte???

Thuiszitter
Thuiszitter18 mei 2018 - 21:10

En die zit in onze tweede kamer . Ik had liever gehad dat hij de kamer werd uitgeschopt .

1 Reactie
Tom Meijer
Tom Meijer19 mei 2018 - 12:20

Dan weet ik er ook nog wel een paar.

Mostafa
Mostafa18 mei 2018 - 21:09

En wat zei hij precies ?! Want ik wil het graag weten, wat mag en wat niet mag gezegd worden. Want we zijn in dit land de weg volledig kwijt betreft de ''Soep'' : de meningsuiting, kritiek, beledigen en bedreigen. Ik wil het graag leren, van de Orthodoxe Joden, de grenzen tussen een mening en het leuteren!