Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oranje vrouwen krijgen zelfde beloning als mannen

  •  
21-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
566 keer bekeken
  •  
knvb
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (11)

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine21 jun. 2022 - 7:36

Ben groot voorstander voor gelijke beloning voor gelijke prestatie, maar daar vind ik dit een slecht voorbeeld van. De prestatie op het veld is niet vergelijkbaar, en ook commercieel is de boel niet te vergelijken. Bij hockey of tennis kan ik me dit voorstellen, maar vrouwenvoetbal... slecht signaal van de KNVB. De dames hoeven dus ook niet bang te zijn dat ze naar Vandaag Inside hoeven, de media belangstelling voor vrouwenvoetbal is ook een stuk minder.

6 Reacties
r v b
r v b21 jun. 2022 - 10:06

de prestatie op het veld is volledig vergelijkbaar, en wat de commercie er mee doet is niet van belang, het gaat immers om de totale inkomsten van de KNVB. Opsplitsing tussen man en vrouw is nergens voor nodig. De gelijke beloning is een zeer goed signaal van de KNVB.

A little bit of sunshine
A little bit of sunshine21 jun. 2022 - 10:51

@rvb, de inspanning (verrichte arbeid) is wellicht vergelijkbaar, de prestatie zeker niet. De dames en heren zitten in een zodanig hoge salarisschaal dat prestatie meegenomen mag/moet worden bij salariëring. Zo gaat het ook in het echte leven.

r v b
r v b21 jun. 2022 - 11:58

@sunshone: Oneens. Het gaat over de inspanning. Wie zich even hard inspant hoort hetzelfde te krijgen. Zo gaat het ook in het echte leven, waar mensen over het algemeen per uur betaald krijgen van de werkgever.

Ranonkel2
Ranonkel221 jun. 2022 - 14:01

Rvb, Ook in het echte leven gaat het om prestaties. Je kunt nog zo hard je best doen als je je werk minder goed dan iemand anders zal je ook minder verdienen dan die ander. Het zelfde zou voor voetbal op moeten gaan. De prestaties liggen nu eenmaal ver onder die van de mannen. Zo heeft het Amerikaanse nationale vrouwen elftal (regerend wereld kampioen).bvb verloren van een regionaal team van 15 jarige jongens.

spelregeltoerist2
spelregeltoerist222 jun. 2022 - 5:53

Bij tennis verdienen de vrouwen vaak een stuk meer dan de mannen. Het prijzengeld bij de groter toernooien is gelijk alleen spelen de mannen 3-5 sets en de vrouwen 2-3 sets.

r v b
r v b22 jun. 2022 - 8:10

@ranonkel2: daarom hebben we CAO's, want dat is onwenselijk.

Dehnus
Dehnus21 jun. 2022 - 6:48

Blijf het raar vinden dat een vrouwelijke trainer of speler in een mannenteam niet mag. Technische kunnen die wel eens veel beter spelen. Zeker voor de lagere middenmoter misschien een uitkomst om eens boven je gewicht te stoten het.

3 Reacties
Miss Piggy
Miss Piggy21 jun. 2022 - 8:00

Een vrouwelijke trainer voor een mannenteam zie ik binnen nu en enkele jaren wel verschijnen. De eisen zijn in principe: heb je tactisch inzicht en kun je een groep motiveren. Een vrouwelijke speler in een mannenteam is totaal niet realistisch. Het fysieke verschil is gewoon veel te groot.

r v b
r v b21 jun. 2022 - 12:29

@miss piggy: Volgens de zwembond en de rugbybond in ieder geval niet. Zij vinden dat sommige vrouwen verplicht bij de mannen moeten meedoen.

Ranonkel2
Ranonkel221 jun. 2022 - 14:07

Bij de amateurs op lager niveau zie je dit nu al voorkomen. Op hoger niveau is verschil gewoon te groot. Zo heeft het Amerikaanse vrouwen team verloren van 15 jarige jongens uit dallas. Dat vrouwenteam behoort toch tot de wereldtop.