Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opzet Banksy faalde, wilde schilderij totaal vernietigen

  •  
18-10-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
banksy

© banksy

Banksy, de meest spraakmakende kunstenaar van de eeuw, heeft een video vrijgegeven waarop precies te zien is hoe de spectaculaire stunt die hij eerder deze maand uithaalde bij een veiling van Sotheby’s verliep. Het schilderij  Girl with balloon ging vrijwel geheel door een verborgen papierversnipperaar direct nadat tijdens een veiling voor 1,2 miljoen euro was verkocht. Het verhaal ging dat de kunstenaar het in 2006 aan de verkopende partij had gegeven en voorzien dat het ooit op een veiling zou belanden. In de video is te zien hoe Banksy – een straatkunstenaar waarvan de identiteit niet bekend is – het kunstwerk prepareert.
Aan het slot van de video is te zien dat Banksy de actie oefent in een werkplaats. Daarbij wordt het kunstwerk in zijn geheel vernietigd. “Tijdens de repetities ging het steeds goed,” luidt de begeleidende tekst. Nu het kunstwerk maar half vernietigd is en nog steeds toonbaar is, is de waarde er van gestegen. Ook dat zou een boodschap van Banksy kunnen zijn: kapitaal wint altijd.

Meer over:

kijk nou, kunst, banksy
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.