Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opvangadressen overspoeld met gedumpte coronahuisdieren

  •  
20-06-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
735 keer bekeken
  •  
24263407758_e8121a513f_k

© cc-foto: TJFlex2

Organisaties die ongewenste huisdieren opvangen worden geconfronteerd met een stroom aan gedumpte dieren. De dierenbeschermers constateren dat dieren die tijdens de coronapandemie massaal zijn aangeschaft nu met de zomervakantie in zicht tot ongewenst worden verklaard. Verschillende instellingen hebben een opnamestop afgekondigd omdat de beschikbare plekken vol zitten. Dat maakt op de dierendumpers weinig indruk. "Soms worden er dozen voor de deur gezet waar konijnen in zitten als ik zeg dat ik al helemaal vol zit. Ik heb sloten op mijn deuren moeten plaatsen omdat baasjes anders onze grote schuur inlopen en hun cavia’s achterlaten. Zonder overleg vluchten ze weer van ons erf af. Zulke taferelen heb ik nog nooit meegemaakt,” verklaart de beheerder van een knaagdierenopaving tegenover het AD.

De dieren worden niet alleen bij opvangplekken achtergelaten maar soms ook gewoon midden op straat. Dat gebeurt bijvoorbeeld met konijnen. De Dierenbesdcherming sloeg daar al eerder alarm over en startte een crowdfundactie om extra opvangplekken te kunnen faciliteren.

Van het op grote schaal dumpen van katten en honden lijkt vooralsnog geen sprake maar de asiels maken zich wel zorgen over wat er gebeurt als de zomervakantie eenmaal begint.

cc-foto: TJFlex2

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.