Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Kwart van de VS wordt onleefbaar heet als gevolg van klimaatcrisis

Temperaturen lopen op tot boven de 50 graden Celsius
Joop

'Opvang buiten EU geen oplossing asielinstroom'

  •  
15-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-asielzoekers300_02.jpg
Als Europa asielzoekerscentra buiten zijn grenzen zou oprichten zullen er niet minder asielzoekers naar de Europese Unie komen
Uit het rapport van de Nederlandse Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken blijkt dat als Europa asielzoekerscentra buiten de EU opricht dit geen invloed heeft op de toestroom van asielzoekers naar de EU. De commissie, een adviesgroep van onafhankelijke deskundigen, adviseren de Nederlandse minister van immigratie en asiel over het steeds vaker genoemde ‘external processing’.
Asielzoekerscentra buiten de EU kunnen er wel voor zorgen dat afgewezen asielzoekers in Nederland niet in de illegaliteit belanden, maar door de strengere controles en migratiewetgeving is het voor asielzoekers al moeilijker geworden de EU binnen te komen.
De oprichting van asielzoekerscentra buiten de Europese Unie zal er voor zorgen dat de toeloop groter wordt. Asielzoekers die nu de reis naar een Europees land niet kunnen maken in verband met bijvoorbeeld geldgebrek en gezondheidsredenen kunnen dan in de regio aankloppen. Erkende asielzoekers zouden daarna naar de EU moeten worden overgebracht.

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

leeuw2
leeuw215 dec. 2010 - 6:25

Vluchtelingen moet je altijd laten opvangen in de regio. En dit laten regelen door de VN. Waabrij uiteraard het westen de rekening betaald. En daar moeten alle westerse landen afspraken met elkaar en de VN over gaan maken. Het is geen oplossing om de ene helft van de wereldbevolking te verplaatsten naar de andere kant van de wereld.

[verwijderd]
[verwijderd]15 dec. 2010 - 6:25

op zijn minst voor kom je dat mensen eeuwig heen en weer stuiteren door meerdere aanvragen en dat ze in meer dan 1 land asiel aanvragen de realiteit is natuurlijk dat 99^% geen asielzoeker is volgens de definitie

1 Reactie
Reinaert de Vos
Reinaert de Vos15 dec. 2010 - 6:25

Ja, dat blijft een probleem. En de kans is ook aanwezig dat er onbeheersbare toestanden ontstaan. Trouw spreekt van 'een grote toeloop' en dat lees ik ook als onbeheersbaar. Ik zie de mensonterende omstandigheden al opdoemen. Misschien is het wel de enige oplossing om de toestroom enigszins te reguleren.