Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opstelten: Wapenbezit gaat aan banden

  •  
11-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
Flickr_Wapenbezit_DannyMcL_300.jpg
Burger moet niet aan semi-automatische wapens kunnen komen, zoals die waarmee Tristan van der Vlis het bloedbad in Alphen aan den Rijn aanrichtte', zei de minister in Buitenhof
De wapenwet wordt zo aangepast dat semi-automatische wapens niet langer legaal verkrijgbaar zijn. Dat zei minister Opstelten zondag in het VPRO-programma Buitenhof. Hij maakte niet concreet op wat voor punten de wetgeving wordt aangepast omdat hij nog wacht op rapporten over de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof, zo meldt onder andere NRC Handelsblad.
Wat volgens de minister van belang wordt is waar een wapen voor is bedoeld, zo schrijft NRC. “Is zo’n wapen bedoeld voor schieten op statische doelen of voor schieten op bewegende doelen?” Voor beoefenen van de schietsport is een wapen dat op bewegende doelen kan schieten volgens de minister niet nodig. Ook is het volgens hem niet nodig zo’n wapen mee naar huis te nemen.
PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch reageert op Twitter kritisch:
Mensen met wapenvergunning worden vaak nooit gecontroleerd, terwijl dat jaarlijks moet gebeuren. Dus handhaven minister Opstelten!#buitenhof
Foto-cc: Danny McL
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.