Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opstelten heeft geldzaken niet op orde

  •  
15-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Opstelten300.jpg
Administratie ministerie puinhoop ... Nieuw financieel systeem werkt niet naar behoren ... 'Klassiek handwerk' nodig om probleem op te lossen
Minister Opstelten van Justitie heeft zijn administratie niet op orde. Dat heeft de Algemene Rekenkamer in een bezwaar laten weten. Uit het jaarverslag dat woensdag verscheen blijkt dat het ministerie van Veiligheid & Justitie problemen had met een nieuw financieel systeem, waardoor geen volledig zicht meer was op openstaande verplichtingen en de budgetruimte. Als gevolg hiervan zijn onder andere achterstanden in de betaalverplichtingen opgetreden.
De Rekenkamer schrijft:
Er was een grote achterstand in het doen van betalingen en er was geen overzicht van de omvang van de financiële verplichtingen die het ministerie was aangegaan.
Volgens de Rekenkamer was er veel ‘klassiek handwerk’ nodig om de problemen op te lossen. Er is begin april bij de minister aan de bel getrokken. Daarop is een verbeterplan opgesteld. De Rekenkamer heeft het bezwaar nu weer ingetrokken, maar volgt het nieuwe plan tot de problemen zijn verholpen.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Rode druppel
Rode druppel15 mei 2013 - 9:34

Ach, na Teeven en Weekers weer iemand van de VVD in de problemen. De elite partij heeft zwaargewichten in de regering zitten.

[verwijderd]
[verwijderd]15 mei 2013 - 9:34

Sinds Opstelten medewerkers van geldtransporten vogelvrij heeft verklaard door hen niet toe te staan een pistool te dragen, heb ik het helemaal gehad met burgemeester Dikkerdak.

1 Reactie
lembeck
lembeck15 mei 2013 - 9:34

Nou, dat had ik daarvoor ook al, hoor. Heb hem als burgemeester meegemaakt. Dan krijg je snel genoeg van die opgeblazen meneer. Letterlijk en figuurlijk opgeblazen dus.

[verwijderd]
[verwijderd]15 mei 2013 - 9:34

Een oud probleem. Slechte administratieve organisatie denkt men op te lossen met een financieel systeem. De problemen worden alleen groter, naast de slechte administratieve organisatie is men ook niet in staat het software pakket draaiend te krijgen.

2 Reacties
MichelReiziger
MichelReiziger15 mei 2013 - 9:34

Vaak zie je bij grote (overheidsorganisaties die het niet op orde hebben de schuld neerleggen/afschuiven op de automatisering, Automatisering, HET excuus voor het top management: "het automatiseringssysteem werkt niet, of we gaan/zijn net over op een ander automatiseringssyteem." ***Een oud probleem. Slechte administratieve organisatie denkt men op te lossen met een financieel systeem.*** Het is een cultuur- en kennisprobleem bij de overheid, doorschuiven van problemen, geen verantwoordelijkheid nemen, elkaar blijven dekken, alles wat maar iets risicovol is uitbesteden...zonder kennisniveau is dit dodelijk voor een org. ***De problemen worden alleen groter, naast de slechte administratieve organisatie is men ook niet in staat het software pakket draaiend te krijgen. *** Precies

adriek
adriek15 mei 2013 - 9:34

Als je een chaos automatiseert, krijg je een geautomatiseerde chaos.