Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Opstelten geeft misdadig Nederland opsteker

  •  
17-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Nederland krijgt er gratis en voor niets een categorie gecriminaliseerden
Dat het in de praktijk zal tegenvallen met de groei van het aantal politieagenten, was al goed nieuws voor misdadig Nederland. Vandaag krijgen zij er van minister Opstelten een stevige opsteker bij.
Opstelten wil een pasjessysteem invoeren zodat alleen personen met de Nederlandse nationaliteit cannabisproducten mogen kopen in de coffeeshop. En dat terwijl deze tak van middenstand zoveel toeristen naar ons land trekt. Die moeten nu hun rokertje elders vinden, van duistere dealers op straat natuurlijk en van goede vaderlanders die graag voor een opslag werken en het een en ander in de coffeeshop willen kopen om dit vervolgens aan de hunkerende buitenlanders door te verkopen.
Dat mag natuurlijk niet en zo krijgt Nederland er gratis en voor niets een categorie gecriminaliseerden bij die natuurlijk op heterdaad moeten worden betrapt. Dat betekent extra werk voor de toch al met taken overladen politie, want dit lijkt geen zaak die je aan stadswachten en vergelijkbare functionarissen kunt overlaten. Daardoor blijft er nog minder tijd over voor de strijd tegen gewelddadigheid, inbraken en berovingen.
Dit voornemen maakt Nederland er niet veiliger op. Dat is een ding dat zeker is.

Meer over:

politiek, opinie

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (16)

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat17 nov. 2010 - 18:24

Leers had in dit opzicht progressievere plannen. Een pasjessysteem bevordert de illegale verkoop en de criminaliteit. Erg liberaal van Ivo.

Naamhiero
Naamhiero17 nov. 2010 - 18:24

Dit zgn. pasjes systeem voor coffeshops is al vaker getest. Resultaat negatief, shophouders zijn er dan ook vanaf gestapt. Inderdaad, overlast op straat, door de straatdealers die ook andere middelen verkopen, was de druppel. Gewoon hash/ weed vrij geven, dan krijg je (eindelijk) een goed resultaat. En voor al het geld wat Justitie weet te besparen, kunnen er meer agenten op straat komen. Het trainen van agenten, om grote kwekerijen te ontmantelen kost bakken met geld. Sommige kwekers plaatsen o.a. 'booby traps' om diefstal te "voorkomen". Dus naast het ontmantelen van kwekerijen, dienen onze agenten tevens rekenschap te houden met mogelijk verder gevaar. Dit zal niet zo snel voorkomen bij die ene bijstandsmoedertje, die een paar Euro per kweek ontvangt. Echter wel, bij de "grote jongens". Nogal een verschil tussen een twintigtal plantjes en een paar duizend.

Sternenstaub
Sternenstaub17 nov. 2010 - 18:24

Opstelten is jammer.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen17 nov. 2010 - 18:24

Tsja, een pasjessysteem voor mensen die hun leven willen inrichten op een manier waar conservatief nederland moeite mee heeft. En je dan nog durven voorstaan op liberalisme?

JAWEH
JAWEH17 nov. 2010 - 18:24

Alternatief wat net zo goed werkt: Toeristen hun wietje laten kopen op vertoon van hun paspoort..

1 Reactie
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat17 nov. 2010 - 18:24

Beste alternatief is 100 ton weetzaden in de vrije natuur dumpen. Dan ben je in een klap van de handel af.

Wereldburger
Wereldburger17 nov. 2010 - 18:24

Nog meer pasjes? Wie gaan dat maken en daar aan verdienen? Extra registratie ook? Krijg je dan ipv een strafblad ook een "wietblad"?

1 Reactie
Naamhiero
Naamhiero17 nov. 2010 - 18:24

Wietbladen zijn er al langere tijd. http://www.softsecrets.nl/ ;-]

bacher
bacher17 nov. 2010 - 18:24

Overheid wil ook van contant geld af. Waarom zou je dan nog andere pasjes willen dan de bankpas t.b.v. registratie en of groepen wensen te onthouden van bepaalde producten? Waarom wil men dit eigenlijk allemaal registreren? (dus niet alleen het onderwerp in deze bijdrage) Kost toch alleen maar geld? Hoe zit het nu eigenlijk met die eigen verantwoordlijkheid? Betreft die verantwoordelijkheid slechts de registratie "plicht" voor toegang tot westerse beschaving artikelen? Mag ik eventueel ook gewoon een ster op mijn borst dragen? Welk doel word nu eigenlijk bereikt hiermee? Ik heb niets te verbergen, maar wens ook niet alles te delen, dat is toch mijn recht als mens? ....stop....huuuuuuu

1 Reactie
bewustanoniem
bewustanoniem17 nov. 2010 - 18:24

ik had het in een ander topic reeds genoemd: Nederland is koploper in registreren en schenden van privacy. Ikzelf blow niet maar zou er niet aan denken mijn wiet via een pasje geregistreerd te hebben! Natuurllijk wel handig als je cannabisgebruik meteen gekoppeld is aan je digitale patientendossier. Geloof me, de ziektekostenverzekeraars zijn er dol op !!!

[verwijderd]
[verwijderd]17 nov. 2010 - 18:24

Aan drugstoeristen hebben we niets. Die mogen van mij gerust thuis blijven. Net zoals groepen dronken Britten die in Amsterdam even vrijgezellenavond vieren en daarna weer terugvliegen.

1 Reactie
JAWEH
JAWEH17 nov. 2010 - 18:24

Precies, En al die horkerige bezopen Nederlanders die Spanje, Turkije en Griekenland onveilig maken mogen ook niet meer op vakantie! Dat zal ze leren.

[verwijderd]
[verwijderd]17 nov. 2010 - 18:24

Je hebt gelijk Han.... Het is zoals u het zegt, buitenlanders kopen hun genot wel in de achtersteegjes in Nederland. Lost dus helemaal niets op. Maar wat dan wel dan wel?? De heren drugsrunners bestaan, geen fabeltje. Veel overlast en dan zwijg ik maar over de verkeersveiligheid. Wat te doen? De rol van de middenstanders die in dit genoot voorzien zijn legaal maar ook illegaal. De verkoop legaal, de inkoop illegaal. Een merkwaardige gedoogconstructie, naar mijn mening... Naar mijn mening zul je eerst dit probleem moeten oplossen. Anders is het dweilen met de kraan open... Ik zeg sluiten die handel! Ik ben benieuwd naar tegengeluiden, maar dan niet op de emotionele toer! Gewoon een verhaal hoe het dan wel moet. De heer Opstelten verplaatst problemen, maar zoals het nu gaat...tja zo kunnen wij ook niet doorgaan... Wie??

1 Reactie
Hanvander Horst
Hanvander Horst17 nov. 2010 - 18:24

Het behandelen van al die middelen op gelijke voet met de gevaarlijke, maar legale drugs alcohol en nicotine zou uiteraard het beste zijn. Dan haal je een belangrijk stuk van de wereldeconomie uit handen van de misdaad. Dan kun je kwaliteitsgaranties geven, dan kun je verslavingszorg betalen uit de opbrengst van de accijnzen, dan voorkom je heel veel maatschappelijke ontwrichting, want nu wordt een belangrijk gedeelte van de drugsproblematiek veroorzaakt door het feit dat je je drugs bij de penoze moet kopen tegen veel te hoge prijzen. Eigenlijk kun je alleen verslaafd zijn als je tegelijkertijd een bovenmodaal inkomen hebt. Kijk maar naar het feit, dat cocaïne in de hogere kringen wijd verspeid is, terwijl de maatschappij toch niet in elkaar stort. Het illegaal maken van drugs heeft alleen maar méér ellende opgeleverd en niet minder. Het is natuurlijk niet in het belang van de georganiseerde misdaad dat drugs worden gelegaliseerd en evenmin in dat van allerlei instanties die hun bestaan danken aan de oorlog tegen de drugs, die we overigens op spectaculaire wijze aan het verliezen zijn. Kijk maar eens naar de toestanden op het Mexicaanse front bijvoorbeeld en het ruime en gemakkelijke aanbod van van alles en nog wat in heel Europa. Weet je wat uiteindelijk het gevolgd zal zijn, als Opstelten de volgende stap zet en de koffieshops verbiedt? Dan hoef je niet meer door de kou naar buiten om je rantsoen te halen aan zo'n loketje in de coffeeshop, dan wordt alles keurig thuis bezorgd door zo'iemand op een scooter, net als in Parijs.

Hanvander Horst
Hanvander Horst17 nov. 2010 - 18:24

Deze wezenlijke bijdrage aan de discussie mag NIEMAND missen. Jasperina de Jong http://www.youtube.com/watch?v=cXm0YBtAsWY&feature=grec_index

1 Reactie
Hanvander Horst
Hanvander Horst17 nov. 2010 - 18:24

Verkeerd gezet. Moet bij het artikel van die Vlaamse journaliste over de Nederlandse taal.