Joop

Opstand in D66 en waarom Dijkhoff bijstandsgezinnen basht

  •    •  
30-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
keejole
Kee & Van Jole bespreken deze week het manifest van Opfrissing waarin D66-leden, waaronder Boris van der Ham, zich uitspreken tegen de uitverkoop van de kroonjuwelen van de partij. Van Jole stelt dat Van der Ham uit lijkt op het leiderschap van D66 nu de houdbaarheidsdatum van Pechtold steeds verder overschreden wordt. “Pechtold is de Wim Kok van D66 die de ideologische veren – of zeg maar pluisjes – af heeft geschud.” Boris van der Ham ontkent na de uitzending via Twitter dat scenario. Peter Kee wijst er op dat wijlen Hans van Mierlo zich in een privé-gesprek nogal negatief over Van der Ham uitliet.
Daarna gaat het over Dijkhoff en zijn optredens de afgelopen dagen. Kee, parlementair redacteur bij Pauw, vindt dat de VVD-fractievoorzitter het er niet goed vanaf bracht aan tafel bij Jeroen. Van Jole stelt dat ze bij de VVD altijd over bijstandgerechtigden beginnen omdat het in strijd is met hun geloof. “VVD’ers geloven in de onzichtbare hand, de magische werking van het kapitalisme waardoor alles vanzelf goed komt. Mensen in de bijstand zijn het bewijs van het tegendeel.”
Beluister Kee en Van Jole ook als podcast. Of nog beter: abonneer je. Via iTunes kun je ook luisteren.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Break on through
Break on through30 mei 2018 - 15:18

Goede bijdrage man! Van der Ham mag wat mij betreft graag weer in de kamer..... Inderdaad, VVD verafgood het kapitalisme. Bijstandgerechtigden passen heel slecht in hun wereldbeeld. Verstoord hun natte droom van onze samenleving... Afgeven op uitkeringsgerechtigden klinkt ook lekker populair natuurlijk. Dijkhoff heeft het verkloot.

1 Reactie
Marc2406
Marc240630 mei 2018 - 17:08

Dijkhoff heeft het verkloot door überhaupt een VVD-er te worden...