Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opstand in D66 en waarom Dijkhoff bijstandsgezinnen basht

  •  
30-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
keejole
Kee & Van Jole bespreken deze week het manifest van Opfrissing waarin D66-leden, waaronder Boris van der Ham, zich uitspreken tegen de uitverkoop van de kroonjuwelen van de partij. Van Jole stelt dat Van der Ham uit lijkt op het leiderschap van D66 nu de houdbaarheidsdatum van Pechtold steeds verder overschreden wordt. “Pechtold is de Wim Kok van D66 die de ideologische veren – of zeg maar pluisjes – af heeft geschud.” Boris van der Ham ontkent na de uitzending via Twitter dat scenario. Peter Kee wijst er op dat wijlen Hans van Mierlo zich in een privé-gesprek nogal negatief over Van der Ham uitliet.
Daarna gaat het over Dijkhoff en zijn optredens de afgelopen dagen. Kee, parlementair redacteur bij Pauw, vindt dat de VVD-fractievoorzitter het er niet goed vanaf bracht aan tafel bij Jeroen. Van Jole stelt dat ze bij de VVD altijd over bijstandgerechtigden beginnen omdat het in strijd is met hun geloof. “VVD’ers geloven in de onzichtbare hand, de magische werking van het kapitalisme waardoor alles vanzelf goed komt. Mensen in de bijstand zijn het bewijs van het tegendeel.”
Beluister Kee en Van Jole ook als podcast. Of nog beter: abonneer je. Via iTunes kun je ook luisteren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.