Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte tracht stikstofbom van Hoekstra onschadelijk te maken

Sigrid Kaag wil draaiend CDA aan afspraken houden
Joop

Oproep tot protest in Marokko

  •  
04-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
maroc_300.jpg
Facebook-groep wint in korte tijd meer dan 4000 sympathisanten
Een actiegroep op Facebook eist herstel van de waardigheid van het Marokkaanse volk, persvrijheid, hervormingen en ontbinding van het parlement. Er wordt opgeroepen op 20 februari een ‘vreedzame manifestatie’ te houden.
In Marokko groeit de onrust. De afgelopen dagen hebben minstern vier mensen geprobeerd zichzelf in brand te steken. Een dergelijke zelfverbranding luidde het begin in van de Tunesische revolutie.
De Marokkaanse overheid tracht de oproep op Facebook te relativeren. Volgens een regeringswoordvoerder, tevens minister van Informatie’ wordt de oproep ‘in alle rust’ bekeken en is het ‘onomkeerbare proces van democratisering’ in Marokko al lang geleden in gang gezet. Hij waarschuwde wel dat het protest ‘de nationale belangen niet mag beschadigen’.
Dagblad  De Pers – dat overigens geen melding maakt van de Facebookgroep – stelt vandaag dat koning Mohammed te stevig in het zadel zit om onrust te veroorzaken.
Video: Protest in Tanger afgelopen maandag
De oproep op Facebook (Arabisch/Frans)

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (7)

eeweew
eeweew4 feb. 2011 - 7:37

Er hangt echt iets in de lucht.

doeidoei
doeidoei4 feb. 2011 - 7:37

Waarom 20 februari ipv een spontane demonstratie? De kracht van Egypte/Tunesie/Jemen/Jordanie zit 'm in het feit dat de demonstraties uit het niets begonnen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa4 feb. 2011 - 7:37

Een ding is zeker: In Marokko loopt iedereen met een volle buik, of met dure extra gezonde''Bestela'' of brood met thee is. Niemand gaat dood daar aan honger, zeggen ze het allemaal. Met democratie gaat daar slecht, ja, maar hier ook. Eerst mensenrechten dan democratie!

[verwijderd]
[verwijderd]4 feb. 2011 - 7:37

Leuk, zo'n veenbrand.

1 Reactie
HugoSpanje
HugoSpanje4 feb. 2011 - 7:37

Om uw pret te vervolmaken zou u eigenlijk wel zo stoer moeten zijn om hier en daar een begrafenis bij te wonen om de families te troosten van degenen die tijdens de onlusten het leven hebben gelaten.

maclofty
maclofty4 feb. 2011 - 7:37

Daar in Marokko begin het ook al en nu maar wachten tot dat vanuit de rechtse hoek wordt voorgesteld dat alle Marokkaanse jongeren die lastig zijn naar Marokko moeten worden terug gestuurd om de opstand helpen neerslaan (voordat we te maken krijgen met een tsunamie van moslim vluchtelingen), anders past het niet in de strategie die door de PVv is gekozen. Wat moeten we daar nu weer mee aan???, ik weet het niet meer. Ik zal de commentaren van deze beweging maar afwachten, alhoewel het angstig stil is uit die hoek. Overigens wil ik een ieder er aan herinneren dat de verzet strijders in Nederland geen terroristen werden genoemd, om maar aan te tonen vanuit welke hoek je kijkt, dat is hetzelfde met collaborateurs :-((

1 Reactie
JohnnySack
JohnnySack4 feb. 2011 - 7:37

Inderdaad. Of het protest er nou wel of niet komt, de revolutie wel of niet slaagt, het is de schuld van Wilders, Amerika, Israël en de graaiers. Volgende topic....