Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oproep: Kabinet, pak huurder niet te hard aan

  •  
18-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Woonbond en vakcentrales vrezen gevolgen plannen van Donner voor midden- en laaginkomens
Dinsdag maakt minister Donner zijn plannen bekend omtrent het huurbeleid. De Woonbond en de vakcentrale FNV en FNV Bouw roepen het kabinet op huurders niet al te hard aan te pakken, door wat er over is van het sociale huurbeleid af te breken. Zij vrezen dat het kabinet wil korten op de huurtoeslag en de huren te veel wil verhogen, waardoor met name lage- en middeninkomens het nog moeilijker krijgen.
Niet alleen de huurtoeslag is een heikel punt. Het aantal woningen in Nederland moet volgens de Woonbond en de vakcentrales flink worden opgeschroefd. Ze roepen op tot de bouw van meer nieuwe huizen, door bijvoorbeeld het lage BTW-tarief op arbeid in de bouw te verlengen, zouden er nieuwe woningen bij kunnen komen.
Het aantal woningen dat wordt opgeleverd ligt momenteel op het laagste niveau sinds 1952. Ten opzichte van 2009 is het aantal in 2010 met 32 procent afgenomen.
cc-foto: Corporatie NL

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.