Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oprichter Ongehoord Nederland: ook platform voor Holocaust-ontkenners

  •  
01-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1248 keer bekeken
  •  
hayevanderheyden
Haye van der Heyden, een van de oprichters van Ongehoord Nederland, vindt dat de nieuwe omroep ook Holocaust-ontkenners aan het woord moet laten. Dat verklaarde hij zondagmiddag in het radioprogramma De Perstribune. Volgens Van der Heyden, de ‘chef humor’ van Ongehoord Nederland, bestaat er bij de oprichters wel discussie over de vraag of de omroep ruimte moet bieden aan mensen die ontkennen dat de nazi’s miljoenen joden hebben vermoord.
"Er zijn twee onderwerpen waar we niet uitkomen. Dat is Holocaust-ontkenning en pedofilie. Dat zijn twee onderwerpen waarvan je zegt: als die mensen zich ongehoord voelen, moet je die dan een podium geven? – En dan is jouw mening…? Van wel. – Je moet de Holocaust-ontkenners een podium geven? Ja, dat vind ik wel ja. Ik vind in wezen dat alle ongehoorden iets mogen zeggen."
Vermoedelijk staat Van der Heyden niet alleen in zijn overtuiging dat ook Holocaust-ontkenning moet kunnen bij de door de PVV en FvD gesteunde nieuwe omroep. Een van de andere oprichters van Ongehoord Nederland, Joost Niemöller, verklaarde in 2016 dat de Britse Holocaust-ontkenner David Irving “de beste historicus over de Tweede Wereldoorlog” is.
Bekijk Van der Heydens uitspraken terug vanaf 23:00.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.