Joop

Oprichter Ongehoord Nederland: ook platform voor Holocaust-ontkenners

  •    •  
01-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
866 keer bekeken
  •  
hayevanderheyden
Haye van der Heyden, een van de oprichters van Ongehoord Nederland, vindt dat de nieuwe omroep ook Holocaust-ontkenners aan het woord moet laten. Dat verklaarde hij zondagmiddag in het radioprogramma De Perstribune. Volgens Van der Heyden, de ‘chef humor’ van Ongehoord Nederland, bestaat er bij de oprichters wel discussie over de vraag of de omroep ruimte moet bieden aan mensen die ontkennen dat de nazi’s miljoenen joden hebben vermoord.
"Er zijn twee onderwerpen waar we niet uitkomen. Dat is Holocaust-ontkenning en pedofilie. Dat zijn twee onderwerpen waarvan je zegt: als die mensen zich ongehoord voelen, moet je die dan een podium geven? – En dan is jouw mening…? Van wel. – Je moet de Holocaust-ontkenners een podium geven? Ja, dat vind ik wel ja. Ik vind in wezen dat alle ongehoorden iets mogen zeggen."
Vermoedelijk staat Van der Heyden niet alleen in zijn overtuiging dat ook Holocaust-ontkenning moet kunnen bij de door de PVV en FvD gesteunde nieuwe omroep. Een van de andere oprichters van Ongehoord Nederland, Joost Niemöller, verklaarde in 2016 dat de Britse Holocaust-ontkenner David Irving “de beste historicus over de Tweede Wereldoorlog” is.
Bekijk Van der Heydens uitspraken terug vanaf 23:00.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (217)

O3
O34 dec. 2019 - 14:45

@Gerard von Berlichingen [En dan is er nog een categorie mensen, namelijk die die alles klakkeloos voor waarheid aannemen wat ze in boekjes lezen...] Jij neemt het "onderzoek" van "Holocaust-revisionisten" zeker klakkeloos voor waarheid aan. Weerleg dan puntsgewijs het historisch bewijs in de rechtzaak die 'Holocaust-revisionist' David Irving verloor. Ik ben heel benieuwd naar jouw historisch bewijs tegen die uitspraak. Succes met jouw "onderzoek". Bron: De Rechtzaak: Irving versus Penguin Books Ltd. en Deborah Lipstadt https://www.hdot.org/trial-materials/

O3
O33 dec. 2019 - 16:46

Wat is het verschil tussen een Holocaust-revisionist en een Holocaust-ontkenner? De één verspreidt halve onwaarheden, de ander verspreidt hele onwaarheden. Wat is hun overeenkomst? Ze zijn alle twee geschiedsvervalsers.

2 Reacties
Gerard von Berlichingen
Gerard von Berlichingen4 dec. 2019 - 12:19

En dan is er nog een categorie mensen, namelijk die die alles klakkeloos voor waarheid aannemen wat ze in boekjes lezen, zonder zelf ook maar een greintje onderzoek te hebben gedaan. Dit zijn ook vaak de grootste schreeuwers.

madbako
madbako4 dec. 2019 - 16:20

@Gerard von Berlichingen 4 december 2019 at 13:19 En dan is er nog een categorie mensen, namelijk die die alles klakkeloos voor waarheid aannemen wat ze in boekjes lezen, zonder zelf ook maar een greintje onderzoek te hebben gedaan. Dit zijn ook vaak de grootste schreeuwers. Waarom zou je het onderzoek gaan herhalen wat door hooggekwalificeerde onderzoekers al is gedaan en op schrift gesteld. Ga jij E=mc2 ook betwijfelen omdat er door jou geen onderzoek is gedaan of het juist is. Je zwamt man....

Gerard von Berlichingen
Gerard von Berlichingen3 dec. 2019 - 14:33

Bestaan ze echt, de holocaust-ontkenners, en zo ja, hoeveel zijn dat er dan in Nederland? Holocaustrevisionisten ken ik wel, die jaren onderzoek hebben gedaan en vraagtekens zetten bij het aantal vermoorde burgers in de concentratiekampen, maar echt iemand die bij zijn volle verstand het systematisch vermoorden van miljoenen mensen ontkent ben ik nog niet tegen gekomen.

1 Reactie
Freek3
Freek38 dec. 2019 - 17:02

Ha ha ha, jij bereid je oudejaarsconference voor?

Nick the Stripper
Nick the Stripper3 dec. 2019 - 10:44

Auslander 2 december 2019 at 09:17 [ De domheid is ook een mening wat recht heeft om gehoord te worden. ] Niks tegen domheid. Iedereen heeft zijn blinde vlekken, en er zijn heel wat terreinen waarop ik, voor mezelf sprekend, tot de dommeren behoor. Holocaustontkenning is geen domheid, maar kwaadaardige en moedwillige verspreiding van leugens. Leugens hebben geen recht om gehoord te worden.

1 Reactie
Auslander
Auslander3 dec. 2019 - 15:19

@ Nick the Stripper “Holocaustontkenning is geen domheid, maar kwaadaardige en moedwillige verspreiding van leugens.” Klopt. “Leugens hebben geen recht om gehoord te worden.” Domheid berust ook enkel op leugens. Als deze een individuele uiting is, is het inderdaad een mening. Maar deze mening een podium geven is een poging om het sociaal leven (dus de vrijheid van anderen benadelen) ontregelen. Deze dient strafbaar gesteld worden. De wet is duidelijk hierover, de uitvoerder nog niet!

Minoes&tuin
Minoes&tuin3 dec. 2019 - 8:22

Bijna 200 reacties, dat is precies wat ze willen!

Abma
Abma3 dec. 2019 - 5:04

Ik ben benieuwd of er ook IS aanhangers, jihadisten enzo de gelegenheid krijgen om hun zegje te doen. Als men consequent is natuurlijk wel toch?

Tigranes
Tigranes3 dec. 2019 - 0:05

Prima idee toch? Hoe meer verschillende meningen hoe beter. Vooral als aan hen bewezen kan worden hoe erg ze er naast zitten Als Armeniër zelf heb ik er geen probleem mee als mensen de Armeense genocide ontkennen. Wellicht leren deze holocaust ontkenners iets van deze ervaring.

2 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen3 dec. 2019 - 15:04

Hoe meer verschillende meningen hoe beter. Waarom?

Katootje2
Katootje23 dec. 2019 - 15:53

Het probleem is dat een aanzienlijk aantal mensen er helemaal geen boodschap aan heeft als bewezen kan worden hoe erg ze er naast zitten. Ze worden niet voor niets "dom-rechts" genoemd.

Becausky
Becausky2 dec. 2019 - 23:38

arme mensen, ze zijn weer verkeerd begrepen Door de linkse media uiteraard Als de wereld je kwaad wil doen wordt er altijd wel een stok gevonden Niet mijn probleem, maar dat van de mensen met de stok... Haye van der Haydn ( geparafaseerd, niet zijn echte naam ) De wereld is tegen hem, en daar loopt hij waarschijnlijk al z'n hele leven mee (Wacht maar...volgend jaar ...als ik karate kan ) Wat een humorloze

O3
O32 dec. 2019 - 22:43

Na een storm van kritiek laat Haye via Twitter weten, dat hij fel tegen Holocaustontkenning is en dat Ongehoord Nederland daarvoor GEEN podium biedt. Bovendien is de zielepiet eigenlijk het slachtoffer, want zijn uitspraak op de radio is als stok gebruikt, om hem te slaan. Een totale omkering van zaken. Zijn hondenfluit was luid en duidelijk om de aandacht van complotdenkers, neonazi's, post-fascisten en andere extremisten niet te missen.

1 Reactie
O3
O32 dec. 2019 - 23:26

Draaikont Van der Heyden heeft nog een andere uitleg via Twitter. "Ik heb niks teruggenomen. Ik sprak namelijk niet namens Ongehoord Nederland maar namens mijzelf. Daar werd naar gevraagd. Mensen die iets denken maar zich niet uitspreken acht ik gevaarlijker dan zij die uitkomen voor wat ze vinden. Hoe erg dat ook is" https://mobile.twitter.com/hayevanderh?lang=nl

Rens2
Rens22 dec. 2019 - 22:27

"...de domme verheerlijking van een vrijheid van meningsuiting..." Stel je voor dat iedereen zomaar een eign mening mag hebben en deze ook nog mag uiten. Het moet toch niet gekker worden.

Freek3
Freek32 dec. 2019 - 22:21

Ongehoord Nederland, de partij voor de hardste schreeuwerds.

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 dec. 2019 - 20:52

Hij lijkt ook die zwarte lederen jas van Rijk de Gooyer in SvO op de kop te hebben getikt.

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 dec. 2019 - 20:46

bij politieke partijen is het moelijk een boel Ongehoorden bijelkaar te houden, maar bij de tilluhviezie is er geen beginnen aan: 'Als Omroep Ongehoord Nederland hebben we uitdrukkelijk gesteld dat ontkenners van iedere genocide geen ruimte krijgen in onze programma’s. Haye is daar niet duidelijk in geweest en dat betreurt hij zeer.' aldus Karskens. https://www.ad.nl/binnenland/medeoprichter-ongehoord-nederland-komt-terug-op-opmerking-holocaust-ontkenners~abaaed1d/ Benieuwd wanneer dit precies gesteld is, of er een lijst is van onderwerpen die ook bij Ongehoord uitdrukkelijk onbesproken blijven.

Ivan61
Ivan612 dec. 2019 - 19:52

Er is iets goed fout met deze mensen. Karskens als nazijager en het gezicht van omroep gaat samenwerken met zo een chef humor. De vrijheid van meningsuiting is heel belangrijk maar zulke idioten moeten wij niet willen binnen publieke omroep.

O3
O32 dec. 2019 - 19:40

@Rens [Ja, zo gaat dat als je niet in het media keurslijf past.] Ongehoord Nederland kiest daar zelf voor, doordat Haye het voornemen heeft uitgesproken om de artikelen 137 c-e Wetboek van strafrecht te willen overtreden.

O3
O32 dec. 2019 - 19:25

[mensen aan het woord te laten die ontkennen dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog miljoenen mensen stelselmatig zijn uitgemoord.] [meer genuanceerde, de meer gematige opvattingen al in de kiem te lijken worden gesmoord] Meer "genuanceerde", "gematigde" Holocaustontkenning blijft geschiedsvervalsing. Ongehoord Nederland zal met Holocaustontkenning op TV een grote dienst bewijzen aan complotdenkers, neonazi's, post-fascisten, terroristen, extremisten, etc.

2 Reacties
Tafelpoot
Tafelpoot3 dec. 2019 - 17:17

Gematigde holocaust blijft geschiedvervalsing. Helemaal mee eens.

O3
O33 dec. 2019 - 23:38

@Tafelpoot [Gematigde holocaust blijft geschiedvervalsing.] Dat zijn jou woorden. Ik schreef namelijk: [...“gematigde” Holocaustontkenning blijft geschiedsvervalsing.] Let op het verschil tussen onze teksten. Jij spreekt over 'Holocaust' en ik over 'Holocaustontkening'. Ik begrijp niet waarmee jij het "Helemaal mee eens" bent. Hopelijk was je dronken, anders moet ik aannemen, dat de reactie bij jouw volle verstand is geschreven. Een doorzichtige poging om de context van mijn tekst te vervalsen.

Tijr
Tijr2 dec. 2019 - 17:50

Laffe manier van aandachttrekkerij.

Frits Jansen
Frits Jansen2 dec. 2019 - 17:45

Ze schijnen zelfs zo ver te gaan dat ze Baudet prijzen als visionair in plaats van een over het paard getilde populist die stijf staat van de ijdelheid. Wat een kwal!

Tafelpoot
Tafelpoot2 dec. 2019 - 16:56

Zeg het voort, zeg het voort: Compleet gestoord, dat men bij Ongehoord Nederland van plan is om mensen aan het woord te laten die ontkennen dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog miljoenen mensen stelselmatig zijn uitgemoord. En dat terwijl de meer genuanceerde, de meer gematige opvattingen al in de kiem te lijken worden gesmoord. Deze worden zelfs al bij voorbaat de grond in geboord. En laat dat nou net hetgene zijn, wat nogal mensen zich enorm aan stoort.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen2 dec. 2019 - 20:32

Sorry, ik brgrijp je bericht niet 'En dat terwijl de meer genuanceerde, de meer gematige opvattingen al in de kiem te lijken worden gesmoord. Deze worden zelfs al bij voorbaat de grond in geboord.' Wat bedoel je hiermee?

Rens2
Rens22 dec. 2019 - 16:25

Ik heb geen idee wat deze omroep precies wil, ze willen onderwerpen aan de orde brengen die normaal niet in de media komen, maar voor je het weet zijn ze geframed als ulta rechtse holocaust ontkenners. Ja, zo gaat dat als je niet in het media keurslijf past. Karskens maakte een zwartboek over de NOS en Niemöller schreef een kritisch boek over MH17. Dat moeten dan wel holocaust ontkenners zijn dat kan niet anders.

5 Reacties
OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 19:23

@ Rens: Het is jou kennelijk ontgaan dat Haye van der Heyden zélf het punt van de holocaustontkenners (naast pedoseksualiteit een onderwerp dat ter discussie staat binnen ON) heeft opgeworpen. De vraag binnen ON zelf is: moet ON daarvoor een podium bieden? Van der Heyden vindt van wél. Hierover gaat de discussie.

Paul250371
Paul2503713 dec. 2019 - 12:35

" Niemöller schreef een kritisch boek over MH17." Dat is niet het enige dat deze extreem rechtse schedelmeter heeft geschreven.

Satya
Satya3 dec. 2019 - 16:00

Damn lees je weleens iets buiten je bubbel?

Rens2
Rens23 dec. 2019 - 19:00

@ Satya,Vreemde reactie. Ik lees hier alleen maar reacties van mensen die alleen maar willen weten wat ze al weten. Het lijkt me juist goed om ook eens een andere mening te horen. Ik wil bijvoorbeeld alle meningen over MH17 horen, niet alleen die ene die meteen al vast stond. En meteen krijg ik te horen dat ik in een bubbel zit.In welke bubbel zit jij?

Rens2
Rens23 dec. 2019 - 19:27

@ Paul, En wat is er mis met "de Doofpotaffaire"? Hoor je liever het verhaal wat van het begin of aan, zonder enig onderzoek in de kranten stond?

JanB2
JanB22 dec. 2019 - 15:53

Kortom: een verzameling idioten bij elkaar daar bij ON.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe2 dec. 2019 - 23:56

minimaal

Pensionada2
Pensionada22 dec. 2019 - 15:39

Ongehoord staat in het woordenboek als uitdrukking voor schandalig. Dus de naam van de omroep dekt de lading.

Joe Speedboot
Joe Speedboot2 dec. 2019 - 15:38

Het zal wel geen toeval zijn dat ON een verzamelplaats lijkt voor rancuneuze vijftig plussers die vrijwel overal zijn uitgekotst..

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 dec. 2019 - 15:36

Hoe definieert het setje oprichters Ongehoord? Als je holocaustontkenners ongehoord noemt, hoe kan het dan dat ik daar al eeerder van had gehoord? Misschien is Afgeserveerd Nederland beter.

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 dec. 2019 - 15:23

Wat is nou precies het verschil tussen fake news maken en presenteren van feiten als meningen? Hoe is ON van plan daarmee om te gaan? En uiteindelijk draagt een kanaal als dit alleen maar bij aan polarisatie, geen enkel ander doel. En polariseren is niet het doel van de publieke omroep.

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen2 dec. 2019 - 21:11

Haye: 'Als de wereld je kwaad wil doen, wordt er altijd wel een stok gevonden om je mee te slaan. Ik acht dat, los van de pijn, niet mijn probleem, maar het probleem van de mensen met de stok.' Ah, tis de schuld van anderen, die tekst die uit jouw ?ond komt. Na Sinterklaas is KruipindehuidvantSlachtoffer wel de grootste NL traditie van de afgelopen 20 jaar.

Gi Raf
Gi Raf2 dec. 2019 - 15:17

Het liefste kijken we natuurlijk allemaal weg van achterlijke holocaust ontkenners. Maar helaas, we kunnen er praktisch niet meer omheen dat het fenomeen steeds meer de kop op steekt in onze multiculturele samenleving. Het schijnt zelfs zo erg te zijn dat op scholen de onderwijzers die hele holocaust niet meer zonder probleem voor het voetlicht kunnen brengen. Sommige kinderzielen zijn al op jonge leeftijd al dusdanig verminkt dat het allemaal niet meer door wil dringen. https://www.schoolenveiligheid.nl/po-vo/kennisbank/antisemitisme-en-holocaust-onderwijs/ https://www.nrc.nl/nieuws/2017/02/06/een-op-de-vijf-leraren-geschiedenis-vreest-lessen-over-holocaust-6494292-a1544809 Wegkijken van holocaustontkenners helpt dus blijkbaar niet. Het probleem wordt alleen maar groter. Dus wat is er tegen om holocaustontkenners een podium te geven? Dan weten we in ieder geval wie het zijn, uit welke hoek(en) de narigheid komt. Pas dan kun je ook wat aan het probleem proberen te doen. Om te beginnen bijvoorbeeld door alle kinderen naar dezelfde openbare basisschool te sturen. Weg met alle bijzondere onderwijs, inclusief D66 elite onderwijs.

3 Reacties
O3
O32 dec. 2019 - 20:02

@Gi Raf Holocaustontkenning op TV normaliseert deze geschiedsvervalsing. Met Holocaustontkenning overtreed je de artikelen 137 c-e Wetboek van Strafrecht. Door geschiedsvervalsing te normaliseren en de wet te overtreden geef je een verkeerd voorbeeld aan scholieren.

Recht door Zee
Recht door Zee2 dec. 2019 - 20:59

@ O "Holocaustontkenning op TV normaliseert deze geschiedsvervalsing." Als je hun ideeën met goede argumenten bestrijd, ontkracht je alleen maar het gene wat zij denken dat waar is, andere ontkenners zouden dan ook wel eens overtuigd kunnen worden van hun ongelijk, ipv in hun bubbel blijven zitten zonder tegenspraak.

O3
O32 dec. 2019 - 22:01

@Recht door Zee Leuk geprobeerd, Holocaustontkenning mag niet volgens de artikelen 137 c-e Wetboek van Strafrecht. Met subsidie geschiedsvervalsing op TV verspreiden is dus in beginsel strafbaar.

OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 14:05

ON = Ongehoord Nihilisme.

O3
O32 dec. 2019 - 14:00

Beste OlavM, Mijn citaat bleef beperkt tot de opmerkelijke opvattingen van Haye. Ik wens Tommy Wieringa sterkte met zijn experiment in "radicale liefde' te tonen aan iedereen die zich ongehoord voelt. In contrast, bepleit ik absoluut geen tolerantie voor Holocaustontkenning.

DaanOuwens
DaanOuwens2 dec. 2019 - 13:50

Natuurlijk is er bij deze club plaats voor Holocaust-ontkenners. Het gedachtegoed van ON en de daders destijds zit op dezelfde golflengte. Als je daar op een hele afwijzende manier mee om gaat stel je ook het eigen gedachtegoed ter discussie. ON is een club zonder ethiek en moreel besef. Het is dus voor hen onmogelijk anderen de maat te nemen. De massale moord op joden en andere minderheden gaat dan ineens veel lijken op de manier waarop extreem rechts nu met andere minderheden omgaat. Ik vind de tweet van Jan Postma mooi. Als je 20 jaar kritiekloos meegaat in de domme verheerlijking van een vrijheid van meningsuiting die het verschil tussen de vrijheid van denken en een recht te worden gehoord met elkaar verwart …. Dat is dus wat het is. En daar hebben meer groepen last van in de samenleving. Ik denk aan de protesterende boeren, maar ook aan de inwoners van Duindorp die het recht opeisen hun eigen wijk af te branden. De kern van het probleem zit in de interpretatie van het begrip vrijheid van meningsuiting. Er is een grote groep Nederlanders die niet alleen vindt dat ze alles mogen zeggen, maar ook verwachten dat er vervolgens gebeurd wat ze zeggen. Het lijkt mij niet onverstandig deze club maar geen zendertijd te gunnen. Deze uitspraken maken duidelijk dat de club niets zal toevoegen aan de publieke zenders.

3 Reacties
Gi Raf
Gi Raf2 dec. 2019 - 16:07

''Er is een grote groep Nederlanders die niet alleen vindt dat ze alles mogen zeggen, maar ook verwachten dat er vervolgens gebeurd wat ze zeggen.'' Helemaal mee een Daan En het is niet alleen in Nederland dat minderheidsgroepen denken dat ze het recht hebben de mening en belangen van de meerderheid compleet onder te schoffelen. Kijk alleen maar eens naar de ondemocratische types die zich als minderheid maar niet kunnen neerleggen bij de keuze van de Britse arbeiders voor de Brexit. Of het feit dat president Trump de democratische presidentsverkiezing heeft gewonnen. Een ding is zeker, met uitsluiten en wegkijken van minderheden (hoe abject hun mening ook is) los je de problemen niet op. Zoveel is wel duidelijk geworden in de afgelopen decennia waarin ook de holocaustontkenning steeds meer voet aan de grond krijgt. Zelfs bij het onderwijs van kinderen.

OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 19:15

@ Gi Raf: [Of het feit dat president Trump de democratische presidentsverkiezing heeft gewonnen.] Geen "democratische", maar Amerikaanse presidentsverkiezing. Want Trump verkreeg juist twee miljoen stemmen minder dan Hillary Clinton, en zijn kiezers vormden dus juist de minderheid. En over het democratisch gehalte van het Britse Brexit-referendum ga ik hier verder maar niet in. (Te veel off topic).

4Vier!
4Vier!3 dec. 2019 - 7:06

OlavM Wat vind je ondemocratisch aan de Amerikaanse verkiezingen? Het “winner-takes-all”-principe of de verdeling van de kiesmannen over de verschillende Staten? Als het je om het laatste gaat, heb je dan ook bezwaar tegen de ondemocratische EU?

Jan Henk Boezeroen
Jan Henk Boezeroen2 dec. 2019 - 13:48

Iedereen gaat hier onder nu reageren in een discussie over de ontkenning van de Holocaust en bewijzen aandragen als links goedmens dat het wel gebeurd is. Als beleerd geschiedkundige geven ze les hier ?! Totaal niet relevant! De Holocaust is gewoon een feit dus hou je mening voor je. Het artikel hierboven gaat erover of je Holocaust ontkenners zou moeten uitnodigen op tv om hun verhaal te doen. Ik zeg ja doen, staan ze lekker voor lul met hun bullshit theorie ! Ga gewoon de discussie aan met deze domme personen. Pedofielen ook uitnodigen en keihard aanpakken op tv !

5 Reacties
fries2
fries22 dec. 2019 - 14:23

Er is tegenwoordig meer bullshit dan platform. en bovendien is er kwalijke bullshit. Een discussie aangaan met bullshitters is vaak niet verstandig omdat de bullshitters niet geïnteresseerd zijn in feiten maar slechts in hun bullshit. Het bieden van een platform helpt bullshit normaliseren en leidt tot nog veel meer bullshit. (waar bullshit staat mag ook Nazi's/Nazisme staan).

O3
O32 dec. 2019 - 14:38

Tja, HenkvJan, Bewijzen aandragen is helaas verdomd hard nodig gezien de halve en hele onwaarheden, die de rechtse trollen hier verspreiden. Wie zal Holocaust-ontkenners en pedo's tegengas geven bij Ongehoord Nederland?

Recht door Zee
Recht door Zee2 dec. 2019 - 18:11

@ Jan Henk Boezeroen Iedereen wil alleen maar hun gal spuien over "ongehoord" en hoe alles en iedereen die hier geen aanstoot aan nemen slecht/dom/facisten/extreem-rechts zijn en geen recht zouden hebben om te praten. Lang leve vrijheid van meningsuiting.

OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 19:08

@ Recht door Zee: Weer die bekende slinkse verdraaiing. Niemand ontzegt ON de vrijheid van meningsuiting, en om een omroep op te richten. Dat verzin je. Er is wel kritiek op ON voor zover ze holocaustontkenners (racisten en fascisten) en verdedigers van pedoseksualiteit een extra podium willen geven. Zoals Haye van der Heyden doet. ("Alles moet gehoord (kunnen) worden."). Laten die maar hun eigen boontjes doppen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot2 dec. 2019 - 19:48

'Ik zeg ja doen, staan ze lekker voor lul met hun bullshit theorie ! ' Dan kan je iedere gek wel een podium geven op nationale tv. Ga lekker in de kroeg om de hoek de dorpsgek uithangen maar val niet heel Nederland ermee lastig, of betaal het fijn zelf.

Uilenspiegel
Uilenspiegel2 dec. 2019 - 13:11

Geef deze mafkezen toch geen podium. We hebben al een Wilders, een Baudet, een Telegraaf en een WNL. En als je dat toch doet, maak dan in de kop meteen duidelijk dat het fascisten zijn. Maak meteen en heel expliciet duidelijk aan welke kant je staat.

MarthijnUittenbogaard
MarthijnUittenbogaard2 dec. 2019 - 12:54

OlavM schrijft: "De vereniging “Martijn” is niet voor niets verboden: dat is een belangrijk signaal aan de samenleving." Dat de nazi's van toen de homoverenigingen verboden was niet voor niets: dat was een belangrijk signaal aan de samenleving. Ook schrijft hij: "Ook pedoseksualiteit (niet identiek aan pedofilie) dient niet te worden bevorderd. We weten onderhand goed genoeg wat voor ellende dat bij kinderen veroorzaakt." Ik waardeer de nuance 'niet identiek aan pedofilie'; de rest van de zin echter, is maar deels waar. Want schade komt ook voor in relaties tussen volwassenen. En schade kan secundair zijn: denk aan "schade" bij masturbatie 100 jaar terug. Dat kwam door de afkeuring ervan, de schaamte, het taboe en niet door het masturberen zelf. Mocht u wat onderzoek willen lezen over pedoseksuele relaties dan kan ik het stuk van Erik van Ree uit 2008 aanbevelen. Dit artikel gaat over een meta-onderzoek naar eventuele schadelijkheid pedoseksuele relaties. De Amerikaanse onderzoekers hebben alle onderzoeksgegevens uit tientallen onderzoeken geanalyseerd. Zie: https://wetenschappelijkbureaugroenlinks.nl/artikel-tijdschrift/kinderporno-pedofilie-en-de-tijdgeest Ik ben van mening dat wanneer dit taboe-onderwerp taboe blijft in de massamedia, het fascisme zal blijven uitbreiden, omdat politici die het felst tegen mensenrechten zijn: zie bijvoorbeeld het verbod op Martijn (een grondwet afschaffen dus) die zijn ook het meest intolerant. In de VS zijn kinderen die aan seks doen soms levenslang slachtoffer omdat ze op een lijst komen met als gevolg dat ze later bijna nergens kunnen wonen of werken en in de meeste gevallen met geweld te maken krijgen. Nadat ze eerst tot hun achttiende in een soort concentratiekamp geestelijk jarenlang mishandeld zijn. De hardste en onmenselijkste politici stoppen ook asielzoekerskinderen in kooien en hebben maling aan leed (armoede, miljoenen mensen in de gevangenis, geen toegang tot betaalbare medicijnen) van het volk. In Nederland is hetzelfde gebeurd. Intolerantie troef omdat met 1 onderwerp je alle aardige en eerlijke politici buitensluit. Zelf denk ik trouwens dat je niet spoort als je vindt dat wanneer een kind masturbeert dit oké is, maar wanneer het de hand van een volwassene betreft het bijna per definitie zeer schadelijk zal zijn. En dat de volwassene enkel en alleen aan zijn eigen lusten denkt. Wat zegt dat over jezelf als je zo denkt? Het is in mijn ogen bewust liegen en bewust de wetenschap negeren met als doel: alle neuzen dezelfde kant uit: meer fascisme bevorderen. Het eerste onderzoek dat aantoont dat pedoseksualiteit intrinsiek schadelijk is, moet nog gepubliceerd worden. En dat zal natuurlijk nooit gebeuren. Ik dacht ik reageer maar eens. Kijken of mijn reactie toegelaten wordt op de BNNVARA-site. De Vara was ooit links. Net als de PvdA ooit was. De meeste reacties gaan hier namelijk over de holocaust-ontkenning en niet over het tweede punt dat Van der Heyden noemde. Voor die holocaust-ontkenners is er geen wetenschap voorhanden die ze kunnen gebruiken, terwijl alle wetenschap inzake pedoseksualiteit mij gelijk geeft. En die wetenschap is taboe in de massamedia in de gehele westerse wereld, die met de dag rechtser, bozer en angstiger wordt. En dat er zoveel mensen met negatieve seksuele ervaringen zijn is niet mijn schuld, dat is inherent aan dit taboe.

7 Reacties
O3
O32 dec. 2019 - 14:27

Ongehoord Nederland wordt gesteund door de PVV en het FvD. De achterban van de PVV en het FvD vindt de moslimcultuur onverenigbaar met de Westerse Judea-Christelijke cultuur en wijst praktijken als kindbruidjes en dergelijke uitwassen resoluut af. Ongehoord Nederland wil pedoseksualiteit uit de taboesfeer halen door volwassenen met een seksuele voorkeur voor minderjarigen een podium te bieden. Volgt u het nog?

DanielleDefoe
DanielleDefoe2 dec. 2019 - 17:03

"Volgt u het nog? " jahoor. Voor pedoseksuelen zou het prettig zijn om sex met kinderen, vooral jongens, bespreekbaar te krijgen. De opvatting dat kinderen geen schade lijden van seksuele ervaringen met een volwassene duikt regelmatig opnieuw op. Maar kinderen kunnen hoogst waarschijnlijk prima zonder. Wel zo verstandig om er niet aan te beginnen. Ook in de permissieve late jaren van de vorige eeuw kregen pedo's gedurende een korte tijd een podium. https://www.volkskrant.nl/mensen/toen-was-pedofilie-nog-heel-gewoon~ba67711a/

OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 18:14

@ MarthijnUittenbogaard: Sorry hoor, maar ik maak echt principieel onderscheid tussen homo- en pedoseksualiteit. Het is bovendien niet toevallig dat ati-lhbt-ers vaak homoseksualiteit gelijkstellen met pedoseksualiteit! Ten onrechte natuurlijk. Als vroegere mede-oprichter en advocaat-vrijwilliger van een kinder- en jongerenrechtswinkel heb ik zelf meegemaakt hoezeer pedoseksualiteit kan ingrijpen in het leven van een mens. Van de jongere dan, natuurlijk [Want schade komt ook voor in relaties tussen volwassenen.] Nou én? Wat een drogreden! Wordt daarmee schade aan kinderen gerechtvaardigd? En vooral kinderporno? Het strafrechtelijk verbod op pedoseksualiteit is gelijk aan "het afschaffen van een grondrecht"? En fascisme bevorderend? Wel ja, je durft wel! Als pubers onderling seksualiteit beleven is dat principieel niet te vergelijken met de situatie waarin een volwassene erbij is betrokken. Jij hebt dus geen idee van de machtsongelijkheid die er is, en de consequenties daarvan voor een vrije keuze van een kind? En dat die zogenaamde "vrijwilligheid" van een kind daardoor per definitie zeer dubieus is? En hoe zit het wat jou betreft met kinderporno? Ook "vrijwillig"? Heb je echt nog nooit gesprekken en interviews gelezen, gezien of gehoord van seksueel misbruikte kinderen? En over incest zal ik het helemaal maar niet hebben..... Sorry voor mijn felheid, maar ik zou echt zeggen: laat naar je kijken! Wie spoort hier nou niet? En ga me gvd niet vergelijken met nazi's. Dat vind ik echt "ongehoord"!

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin3 dec. 2019 - 6:57

Geen alledaags onderwerp, wat mij betreft is het een onbegaanbare weg en ben gaan zoeken of er verstandige dingen over kunnen worden gezegd, het risico van schade is te groot om over te laten aan een direct belanghebbende, dit kwam ik tegen en blijf vierkant tegen pedoseksualiteit. https://www.aup.nl/journal-downloads/pedagogiek/vol_29_nr_1_-_jan_willem_steutel,_seks_tussen_volwassenen_en_kinderen__wat_is_daar_mis_meevraagteken.pdf

4Vier!
4Vier!3 dec. 2019 - 7:22

OlavM “En ga me gvd niet vergelijken met nazi’s. Dat vind ik echt “ongehoord”!” Het blijft wel ingewikkeld, want als mensen een “pedo”-pop neerzetten bij een moskee waar pedosekualiteit gepredikt wordt op de website, waar aangegeven wordt dat de profeet met een 9-jarig meisje seks had, dan kunnen mensen die daar kritiek op hebben rekenen op de benaming “nazi” en zijn we “geschokt” door hun kritiek. Ben je nu een nazi als je voor, of tegen pedoseksualiteit bent?

Roel2
Roel23 dec. 2019 - 8:29

@ 4Vier: leuk bedacht, maar er zit uiteraard geen enkel direct verband tussen: pedo's worden door het gehele spectrum niet gewaardeerd (to put it mildly) - het is zo'n beetje het enige standpunt waar maatschappijbreed geen discussie over gevoerd hoeft te worden (het artikel in de meegestuurde link is lachwekkend slecht en gaat bijvoorbeeld compleet voorbij aan de complete afwezigheid van een gelijkwaardige relatie).

Paul250371
Paul2503713 dec. 2019 - 12:54

@ MarthijnUittenbogaard: Zit jij hier nou te verkondigen dat pedo-seksualiteit niet schadelijk is voor kinderen en dat degene die dit wel beweerd fascisten zijn? Lees ik dat nou goed?

DeKleineSalamander
DeKleineSalamander2 dec. 2019 - 12:52

Moed Wel ja, moet allemaal kunnen. Er is ook weinig meer dat de Holocaust ontkenners, de hooligans, de meelopers, klimaatontkenners, complotsnuiters en de extreem-rechtse figuren tegenhoud. Lange Frans zingt op het congres van het FvD een vrolijk liedje met Baudet. En MP Mark gaat, na lang aandringen en voor de lieve vrede( voor wie eigenlijk?) hier en daar wat door hem zelf geïsoleerde probleempjes benoemen. Over hoe het zover is gekomen en echte oplossingen hoor je hem niet. Lekker onschuldig allemaal. Maar goed, niet te cynisch allemaal. Onder deze omstandigheden wordt een demonstratie of kleine burgerlijke ongehoorzaamheid vanzelf verzet. Dit staat hier- ik ga dat nooit meer vergeten- achter mijn huis bij de werk(doorgangs) kampen van de Joden richting Westerbork uit 1942. Moed Geef mij den moed om onrecht te onderkennen, Ook waar 't door eeuwen van gebruik gewettigd wordt, Den vasten wil aan onrecht nooit te wennen, Ook waar de macht, het weg te nemen, schort. Jacqueline E. van der Waals

1 Reactie
OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 17:49

Ach ja, Jacqueline van der Waals! Een van haar mooiste gedichten vind ik "Annunciatie", dat ik ooit op de middelbare school in de aula heb voorgedragen. met die prachtige afsluiting: Ik hoorde uw voetstap naadren op het pad, Ik wachtte, en zag u na een korte pooze. - Hoe geurden 't dennenboschje en de rozen! - Toen gij mijn open woning binnentradt. Gij waart dien avond, toen gij tot mij kwaamt, O Dood, niet overmoedig, niet vermetel, En toen gij plaats naamt in mijn zachten zetel, Gelijk een knaap zoo schuchter en beschaamd. "Ik kom misschien wat laat en ongelegen? Maar God heeft mij gezonden met een last." Ik sprak: "Wie tot mij komt van Zijnetwege Is mij ten allen tijde een lieve gast." Ik bood u spijze, ik dronk met u den wijn. Toen spraakt gij vragend, en uw oogen zagen De mijne niet, naar de uwe opgeslagen, Maar staarden peinzend in den avondschijn: "Ik weet, dat ge u een woning hebt gebouwd, Die gij zoo juist van plan waart te betrekken? Dat gij de taak, door God u toevertrouwd Ten laatste aan uzelve zoudt ontdekken, Als gij uw eigen leven leven zoudt?" ... Maar met een glimlach sprak ik snel en stil: "Kwaamt gij, o Dood, mij van mijn plannen spreken? Spreek en verkondig mij des Meesters wil." Toen stondt gij op, toen gaaft gij mij het teeken, Waarmede gij de uwen wijdt, o Dood. - Ik deed u even later uitgeleide, Ik zag u duister in het avondrood Verdwijnen in de duisternis der heide. En keerde huiswaarts langs het kiezelpad, Ik sprak niet "goede Dood", ik sprak niet "booze", En 'k had het leven nooit zoo lief gehad.

Norsemen
Norsemen2 dec. 2019 - 11:29

Je moet holocaust ontkenners niet aan het woord laten omdat je daarmee een signaal afgeeft dat het een opvatting zou zijn ipv wat het is, namelijk de gedachte van een zeer ziek persoon. Wat zo'n ontkenner namelijk doet is niet het ontkennen van wat er is gebeurt maar dat wat er is gebeurt geen holocaust noemen. Daarmee zeg je zo'n andere vorm van moraliteit en ethisch besef te hebben dat je of opgesloten of behandeld zou moeten worden.

5 Reacties
O3
O32 dec. 2019 - 12:36

[dat je of opgesloten of behandeld zou moeten worden] Dat laat ik liever aan een rechter/medicus over Maar verder wil ik jouw reactie aanvullen met de volgende onderbouwing. Degenen die systematisch de Holocaust ontkennen zijn een samenraapsel van oude en nieuwe racisten, die erop uit zijn het Nazisme te rehabiliteren en de waarschuwende werking die van de holocaust uitgaat, te ondermijnen. Door deze genocide te ontkennen hopen zij de maatschappij te ontdoen van het meest indrukwekkende eigentijdse symbool van de gevolgen van rassenwaan, en aldus ontvankelijker te maken voor nieuwe vormen van nationalisme en rassenhaat. Kenmerkend is dat de ontkenners hun ideologie direct of indirect (bijvoorbeeld door hun contacten met jonge neo-nazi's) koppelen aan hedendaags nationalisme en vreemdelingenhaat. Bij de verspreiding van hun geschiedsvervalsing maakt het hun bovendien niets uit dat ze slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en hun nabestaanden tot diep in hun ziel kwetsen door te stellen dat de gewelddadige dood van hun familieleden een mythe is.

Norsemen
Norsemen2 dec. 2019 - 14:38

@O "Dat laat ik liever aan een rechter/medicus over" De veroordeling of behandeling bedoel je?

OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 17:25

@ O: Goed geformuleerd!

O3
O32 dec. 2019 - 19:43

@Norseman [De veroordeling of behandeling bedoel je?] Dat weet jij best.

Norsemen
Norsemen3 dec. 2019 - 8:04

@O Ik denk dat je me verkeerd begrijpt. Wij als maatschappij hebben ooit bepaald dat bepaalde dingen strafbaar moeten zijn en vervolgens is daar wet voor gemaakt. Op die manier zou je mijn opmerking moeten lezen over het opsluiten en behandelen van dit soort figuren. Met jouw opmerking dat je dat liever aan de rechter/medicus overlaat ben ik het dus niet mee eens. Die gaan over de uitvoering, niet de inrichting.

harmmeijer
harmmeijer2 dec. 2019 - 10:32

Nu het rechts extremisme, racisme, fascisme en antisemitisme als een kwaadaardig virus om zich heen grijpt in ons land, wordt het tijd dat ontkennen van de holocaust strafbaar wordt. Geen enkele discussie over ontkenning van de holocaust is gerechtvaardigd. Nooit.

1 Reactie
Paul250371
Paul2503713 dec. 2019 - 13:00

wordt het tijd dat ontkennen van de holocaust strafbaar wordt. Dat is het al, evenals het ridiculiseren en bagatelliseren van de holocaust.

Buitenstaander
Buitenstaander2 dec. 2019 - 10:28

Misschien eens iets om over na te denken als benadering. Een gesprek ook met iemand waar je het volstrekt niet mee eens bent, zou die ellendige polarisatie eens ten goede komen. Misschien beter dan die zinloze cordon-sanitaires?

5 Reacties
Norsemen
Norsemen2 dec. 2019 - 12:28

De holocaust ontkennen heeft niets met oneens zijn te maken.

FransAkkermans1947
FransAkkermans19472 dec. 2019 - 12:34

Welke cordon-sanitaires bedoelt u? Ze hebben het er wel over maar in de praktijk komt uiterst rechts toch wel aan het woord in de media. Ik word goed op de hoogte gehouden.

Dehnus
Dehnus2 dec. 2019 - 12:35

We praten al 20 jaar met die zakken. Maar goed jij bent dus eentje van "Okay, compromis, geen kampen maar een klein beetje moorden dan?". Makkelijk te zeggen als jij niet op de doelwitten staat (althans NOG NIET!) van deze figuren. "Joh, doe eens normaal, hij wil je alleen maar in elkaar meppen en jouw lijden ontkennen! Hij ziet je alleen maar niet als mens, en niet eens als een dier! Want voor dieren heeft hij meer respect!", vind jij dus heel normaal. Dus Zwart Nederland, LGBTQ+, Moslims, Joden, Mensen op het spectrum.... gewoon toestaan dat je mishandelt word want dan is het "niet zo ellendig gepolariseerd en kunnen we gewoon gezellig doen" :(. Ben je zelf wel lekker?

Thuiszitter
Thuiszitter2 dec. 2019 - 13:42

Je mag de holocaust niet ontkennen, dat hebben wij en andere landen met hun rechtssystemen zo laten vastleggen. Niks met polarisatie of cordon sanitaire te maken. Jij wil het tegen de wet in toch bespreekbaar maken , kan niet / gaat niet.

vdbemt
vdbemt2 dec. 2019 - 14:09

Volledig eens met Norsemen. De kans dat een gesprek met een racist of fascist ermee eindigt, dat deze dat niet meer is, is klein. Maar dat is ook niet wat met deze omroep gaat gebeuren. Zij zijn de fascisten en zullen dat laten zien. Het zal niet gebeuren dat zij gesprekken aangaan om als nietfascist te eindigen. Gelijk WNL. Doe dit dus niet af met "een gesprek aangaan is goed".

JasDon
JasDon2 dec. 2019 - 10:17

Domme actie van Haye, verschrikkelijk mannetje die Niemöller. Maar als Ongehoord Nederland de 50k passeert krijgen ze toch toegang tot het bestel. Ik vind het ook vervelend hoe andere kleine groepen Nederlanders (maar 2,5 miljoen leden) zich zodanig hebben georganiseerd dat ze op basis van ondertussen verouderde ideeën en veel publiek geld de ether mogen vervuilen met hun onzin. Zo vind ik de AVROTROS een gedrocht, vooral gericht op mensen met een absolute wansmaak.

JanKlaasen
JanKlaasen2 dec. 2019 - 9:52

Deze omroep kan natuurlijk niet op voorhand mensen gaan uitsluiten, behalve als er wetten overtreden gaan worden. Als je de holocaust ontkend zul je vanzelf afgemaakt worden in het debat.

2 Reacties
O3
O32 dec. 2019 - 12:20

@JanKlaasen [behalve als er wetten overtreden gaan worden] Aan alle ongehoorde ontkenners in Nederland. Holocaustontkenning is hier verboden. Op 2 mei 1996 veroordeelde het hof in Den Haag [Siegfried] Verbeke tot een geldboete van FL 5000,- en zes maanden voorwaardelijk wegens het overtreden van de artikelen 137 c-e Wetboek van strafrecht. Deze verbieden het zich beledigend uitlaten over een groep mensen wegens hun ras of godsdienst en het aanzetten tot rassenhaat. Dat Verbeke een Belg was, die zijn kwalijke boodschappen in België publiceerde, deed niet terzake, omdat de pamfletten hier verspreid waren. Dit arrest werd op 25 november [1997] jl. door de Hoge Raad bevestigd. Daarmee werd voor het eerst duidelijk uitgesproken dat de opzettelijke ontkenning en het bagatelliseren van de holocaust in principe in ons land verboden zijn. Dit baanbrekende arrest maakt de invoering van een specifieke verbodsbepaling onnodig. Ondanks de reserves van minister Sorgdrager blijken 'smakeloze en moreel laakbare' revisionistische uitingen goed juridisch te bestrijden te zijn met behulp van de bestaande antiracismewetgeving. https://www.trouw.nl/nieuws/de-ontkenning-van-de-holocaust-is-al-verboden-internet-is-het-gevaar~b66e6571/

OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 16:35

@ O: [Dit baanbrekende arrest maakt de invoering van een specifieke verbodsbepaling onnodig]. Dat weet ik nog niet zo zeker, eerlijk gezegd. Rechterlijke uitspraken zijn in het algemeen van toepassing in een specifieke zaak, waarin alle individuele en concrete feiten en omstandigheden van belang zijn. Niet zo vaak hebben ze een meer algemene gelding, b.v. als een duidelijke wettelijke bepaling ontbreekt of als een wel duidelijke wettelijke bepaling als niet meer relevant wordt aangemerkt. Ik denk dat er zeker in de huidige tijd goede argumenten zijn voor een expliciet strafrechtelijk verbod op ontkenning van de holocaust. Ondanks de al bestaande artikelen over belediging en/of discriminatie van groepen wegens o.a. hun ras of etniciteit, dan wel oproepen tot haat en/of geweld tegen hen. Maar ik ben daar nog niet uit.

Thuiszitter
Thuiszitter2 dec. 2019 - 9:48

Een wettelijk verbod op holocaustontkenning is er onder meer in Canada, Frankrijk, België, Polen en Duitsland. Ook in Nederland is ontkenning van de Holocaust verboden op grond van het Verbeke-arrest (1997) van de Hoge Raad. Dus hoe de fuck kun je deze malloten een podium geven, onmogelijk. !!!!!!

Tafelpoot
Tafelpoot2 dec. 2019 - 9:12

Laten we eerlijk zijn er kunnen kanttekeningen geplaatst worden bij het hetgeen vertelt wordt over de holocaust en de toeloop daar naar toe: Ten eerste dat Hitler al in 1923 van plan was om alle joden te laten verdwijnen uit Europa. Ten tweede dat Hitlier al in de jaren 20 van de vorige eeuw al nauwgezet wist, wie tot de joden behoorden. Ten derde dat Hitler de nazipartij strak regeerde, waarbij de andere nazikopstukken als marionetten zouden functioneren en de massa slechts de wil van Hitler uitvoerde. Ten vierde dat de nazikopstukken al in de jaren 30 wisten dat ze stelselmatig mensen zouden gaan uitmoorden. Mijn idee is dat ze dat niet van te voren wisten, maar dan men in de loop der tijd elkaar verder geradicalseerd heeft. Het is te vergelijken met al die platforms waarbij mensen elkaar versterken in hun bizarre opvattingen. Zo is het destijds ook gegaan. In plaats van elkaar te corrigeren is men steeds extremer gaan denken en zich steeds extremer gaan gedragen. Dit alles heeft men vergoeilijkt met een zogenaamde wetenschappelijke onderbouwing veelal gebezigd door zogeheten katheder-fascisten.

9 Reacties
Paul250371
Paul2503712 dec. 2019 - 10:07

Lees Mein Kampf er op na en je kan niets anders concluderen dat het vernietigen van Joden en communisten / socialisten al in het zieke brein van deze fascist zat.

vdbemt
vdbemt2 dec. 2019 - 10:25

"In plaats van elkaar te corrigeren is men steeds extremer gaan denken en zich steeds extremer gaan gedragen." Toen dus ook. "Nooit meer", zeiden we. ZEIDEN we.

datkanniet
datkanniet2 dec. 2019 - 10:52

Die zaken waar jij het overhebt heb ik nog nooit gehoord. Dus waar komen die vandaan: uit de officiele geschiedschrijving? Lijkt me niet.

Norsemen
Norsemen2 dec. 2019 - 10:54

"In plaats van elkaar te corrigeren is men steeds extremer gaan denken en zich steeds extremer gaan gedragen" Daarom zijn Baudet en Wilders ook zo gevaarlijk.

Nick the Stripper
Nick the Stripper2 dec. 2019 - 11:26

Tafelpoot 2 december 2019 at 10:12 [ Mijn idee is dat .... ] Laten we nou jouw 'idee' (of for that matter: mijn idee) er even buiten houden en ons verlaten op de historici, die hier uitermate uitgebreid en systematisch onderzoek naar hebben verricht. Waar niet-wetenschappers toch altijd het hovaardige idee vandaan halen dat hun 'idee' wel juister zal zijn dan de bevindingen van wel-wetenschappers?

Karingin
Karingin2 dec. 2019 - 11:50

Wat lul je nou? Het gaat over ontkennen van de holocaust, niet de aanloop. Met dit verhaal lijk jij t ook te willen bagatelliseren. Ga dat ergens anders doen

Hank Nozemans
Hank Nozemans2 dec. 2019 - 11:54

Dat is fijn, de slachtoffers zijn nu ineens een stuk minder dood.

O3
O32 dec. 2019 - 11:56

@Tafelpoot [Mijn idee is dat ze dat niet van te voren wisten, maar dan men in de loop der tijd elkaar verder geradicalseerd heeft.] Jouw "idee" is in strijd met de geschiedenis. "Mein Kampf" werd in 1925 en 1926 in Duitsland gepubliceerd. Ver voordat Bloksnor zijn politieke "beloften" zou nakomen. Daarin beschrijft Bloksnor hoe hij antisemiet is geworden door een theoretisch denkproces. Hij zag het "Germaanse ras" op twee vlakken bedreigd door het Joodse. Ten eerste was hij ervan overtuigd geraakt, dat in Amerika de wereld van de financiën praktisch volledig in handen was van de Joden. Dat had hij van Henri Ford (de autofabrikant) opgepikt, een van de grote Amerikaanse antisemieten en voor de oorlog een goede vriend van Hitler. Bloksnor meende in Duitsland hetzelfde te zien. Daarnaast geloofde Bloksnor dat Rusland ten onder was gegaan in een revolutie die voor hem een Joods complot was. Hetzelfde zou spoedig in Oost-Europa en in Duitsland gebeuren, vreesde Bloksnor. Wilde hij daar iets aan doen, dan moest hij snel en radicaal zijn, want "zachte heelmeesters maken stinkende wonden". Volgens Bloksnor waren de Joden "bacteriën" die uitgeroeid dienden te worden, tot het laatste exemplaar, anders zou de ziekte weer opflakkeren. Bloksnor besefte, dat niet iedereen geschikt was, om deze barbaarse, zogenaamd "noodzakelijke", taak uit te voeren of zelfs maar te begrijpen. Daarom deelde hij de theorie alleen met zijn trouwste nazi-kliek en probeerde hij haar niet uit te leggen aan het veel te "emotionele" volk. Zodoende bleven de details van de uitroeiing verborgen. https://www.trouw.nl/nieuws/hitler-was-gek-noch-origineel~b789c3c2/

kweenie2
kweenie22 dec. 2019 - 13:56

Zelfs als dat discussiepunten zijn, wat ik niet weet (ben geen historicus), is dat niet de kern van de holocaustontkenning volgens mij. Ik ben niet voor het verbieden van meningen, maar je hoeft dat soort mensen geen podium te bieden. Het recht op vrijheid van meningsuiting is niet hetzelfde als het recht op een breed podium om die mening uit te dragen.

I am Legion
I am Legion2 dec. 2019 - 8:55

Het gaat hem er dus om het debat aan te willen gaan met hen die de Holocaust relativeren en die paar die zelfs vraagtekens zetten of zaken wel zo gegaan zijn als voorgesteld. Dat is nogal wat anders dan het geven van een platform wat juist inhoudt dat deze mensen in hun uitingen, die ze toch al doen gesteund worden. En wie zijn dat dan vooral die de Holocaust relativeren door deze gebeurtenis als niet echt onderscheidend anders dan allerlei ander gebeurtenissen in relatie tot andere zaken te noemen? Het is een feit dat de Joodse gemeenschap in Europa zich in toenemende mate onveilig voelt. Een recente enquête onder 16.300 Joden in de twaalf Europese lidstaten met de grootste Joodse gemeenschappen, uitgevoerd door de European Union Agency for Fundamental Rights (FRA), schetst een verontrustend beeld. 89 procent van de ondervraagden is van mening dat het antisemitisme in de afgelopen vijf jaar is toegenomen, 85 procent noemt dat een serieus probleem. Zie pagina 54 Table 6 voor de cijfers in bijgevoegd onderzoek (het grootste ooit hierover uitgevoerd): https://fra.europa.eu/sites/default/files/fra_uploads/fra-2018-experiences-and-perceptions-of-antisemitism-survey_en.pdf Van de twaalf onderzochte landen komt dat antisemitisme dus vooral uit de hoek van mensen met een niet-westerse islamitische identiteit maar op een goede tweede plaats uit de hoek van linkse personen. Alleen in een paar voormalige Oostblok-landen Polen, Hongarije, en het deel van Duitsland wat eerder Oost-Duitsland was is het extreem-rechts waar dit vandaan komt. Het gaat welbegrepen om ervaringen van Europese Joodse burgers met serieuze antisemitische agressie vanwege niets anders dan hun Joodse identiteit. Waar het gaat om politici zijn er ook vele voorbeelden van die opvallend vaak niet uit extreem-rechtse hoek komen maar vooral in linkse en islamitische kringen klinken. Dat zijn niet zelden ook hooggeplaatste linkse politici met inclusief relativeringen van de Holocaust. Zoals bijvoorbeeld Labour in het VK. Met Ken Livingstone die buiten allerlei antisemitische oprispingen de Holocaust wettelijk in orde verklaarde, Jeremy Corbyn die een zaal in het Britse parlement voor een debat over The Misuse of the Holocaust for Political Purposes had geregeld wat naadloos paste in diverse uitingen en gedrag waardoor hij inmiddels meer dan een antisemitische zweem om zich heeft hangen, de door Corbyn steevast verdedigde Naz Shaz die bekend staat om meerdere stuitende anti-semitische uitingen. In Nederland uitte o.m. toen nog als vooraanstaand GroenLinks-politicus Tofik Dibi zich hier op Joop stuitend antisemitisch toen hij verklaarde begrip te hebben voor zijn moeder die in de bus niet naast een herkenbaar joods persoon wilde gaan zitten. https://joop.bnnvara.nl/opinies/mijn-radicalisering Maar nog veel meer is het in linkse en islamitische kringen bon ton om de Holocaust als uniek grote en vooral geïndustrialiseerde genocide te relativeren als weinig of niet te onderscheiden van allerlei andere misdaden tegen de menselijkheid en zelfs, en niet zelden, met de intensieve veeteelt zoals als voor dergelijke types genoegelijk hoogtepunt die met de varkensindustrie. Wat hierbij voorop staat is dan óf een soort afgunst op het slachtofferschap óf plat antisemitisme maar meestal beide. Ik sta er helemaal achter dat van der Heijden oproept tot een debat met deze figuren die dat zich nu vooral onweersproken in eigen kring veroorloven.

11 Reacties
vdbemt
vdbemt2 dec. 2019 - 9:43

"Het gaat hem er dus om het debat aan te willen gaan met hen die de Holocaust relativeren en die paar die zelfs vraagtekens zetten of zaken wel zo gegaan zijn als voorgesteld". Een debat ga je aan omdat beide kanten iets, vanuit eigen visie, goeds in te brengen hebben. Over de geschiedenis van de Holocaust valt niet te debatteren.Dat is ronduit schandalig. Daar valt niets goeds aan te praten. Daarover willen debatteren, is zeggen dat het ook goed was. En dat goede (dat er niet in zit) ruimte te geven. "Waar het gaat om politici zijn er ook vele voorbeelden van die opvallend vaak niet uit extreem-rechtse hoek komen maar vooral in linkse en islamitische kringen klinken." Goed. Dus hiermee geef je aan dat antisemitisme niet alleen van rechts komt. In je verdere betoog benadruk je dat: het komt (vooral) van links en de Islam. Dan stel je: "Ik sta er helemaal achter dat van der Heijden oproept tot een debat met deze figuren die dat zich nu vooral onweersproken in eigen kring veroorloven.". Wie bedoel je nu met 'deze figuren'. Het lijk erop dat je daarmee de linkse en Islam-groep bedoelt. Rechts mag wel antisemitisch blijven?

Satya
Satya2 dec. 2019 - 11:13

Volgens mij leg jij het antisemitisme van links verkeerd uit. Of je dit nu bewust doet. De holocaust politiseren is ook fout. Opvallend is dat volgens ook jou de bijna volledige uitroeiing van bv de Herero minder erg is. De holocaust is de meest tot de verbeelding sprekende omdat het fabriensmatig gebeurde en er beelden van zijn maar de massamoord op 12 miljoen Congolezen en de verminking van de overgebleven 7 miljoen lijkt mij niet minder erg.

Nick the Stripper
Nick the Stripper2 dec. 2019 - 11:17

@Toverbal [ Maar nog veel meer is het in linkse en islamitische kringen bon ton ] Alleen in jouw hoofd is dat in die kringen bon ton.

Karingin
Karingin2 dec. 2019 - 11:46

Het zou prettig zijn als gewoon.niemand meer op deze rabiaat rechtse engnek zou reageren. Hij mag zijn BS poneren, maar je hoeft er niet op in te gaan. Dan neem je ‘m min of meer serieus

OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 16:13

@ I am Legion: [.....maar op een goede tweede plaats uit de hoek van linkse personen.] Tja, om die bewering te kunnen "staven" wordt door figuren als jij (evenals b.v. het CIDI) kritiek op het zionisme gelijk gesteld aan antisemitisme. Wel zo gemakkeljk, toch? [“In Nederland uitte o.m. toen nog als vooraanstaand GroenLinks-politicus Tofik Dibi zich hier op Joop stuitend antisemitisch toen hij verklaarde begrip te hebben voor zijn moeder die in de bus niet naast een herkenbaar joods persoon wilde gaan zitten. https://joop.bnnvara.nl/opinies/mijn-radicalisering”] Het gaat om hier om Dibi’s zinnen: ”Mijn moeder kwam langs en vertelde me dat ze in de tram een paar joodse mensen zag. Na een tijdje stond ze uit ongemak op en ging verderop zitten. Het interesseert me niet.” Jij past een nogal smerig, door rechtse types vaker toegepast truukje toe. Haal zinnen uit een heel andere context, en suggereer dat iets anders wordt gezegd dan oorspronkelijk is bedoeld. Dibi constateert in het openhartige stuk, gedateerd 5 augustus 2014 (het tijdstip is belangrijk!), een verandering in zijn eigen persoonlijkheid, nl. meer onverschilligheid ten opzichte van geweldpleging. Met name vanwege “Israël. En haar goedpraters”. Want: “Het begon deze keer met de ontvoering van en moord op drie Israëlische tieners. Hamas werd aangewezen als schuldige en Israël begon met collectieve wraak op de Palestijnen. Hamas bleek uiteindelijk niet de dader te zijn, dood en verderf ging door,…” Ook zegt hij: “Ik vraag me af of iemand doorheeft dat met elke dode Palestijn tien terroristen geboren zijn. Ik vraag me af waarom Hamas als terroristische organisatie wordt aangemerkt en de Israëlische regering niet.” Even verder schrijft Dibi dat hij “radicale teksten” over “zionisten” wel best is gaan vinden: “‘Ze’ schuilen in de politiek en media en doen alles om de onderdrukking van Palestijnen en de illegale bezetting uit te breiden.” (Zo “radicaal” vind ik dit zelf overigens niet, want het overeenkomstig de waarheid). Hij verklaart die teksten als volgt: “Wat hierbij voorop staat is dan óf een soort afgunst op het slachtofferschap óf plat antisemitisme maar meestal beide.” (NB!). Dibi is dus duidelijk tegen antisemitisme als zodanig. Hij heeft het dan ook moeilijk bij zijn joodse vrienden vanwege de toegenomen spanningen. -------------- Jij gebruikt dus een van die bekende rechtse truukjes. Zinnen of delen ervan uit de context lichten en daarmee een geheel andere strekking geven. Zo heeft jaren geleden een rechtse opposant (op het toenmalige weblog van Jan Marijnissen) mij eens verweten dat ik op een andere plaats Israëli’s “pigs” zou hebben genoemd. Natuurlijk wist ik zeker dat dat niet het geval was. Wat bleek: die persoon had uit de context van mijn desbetreffende commentaar met kritiek op het Israëlische militaire geweld in de bezette Palestijnse gebieden zinnetjes gelicht en verminkt. Ik gebruikte in die context namelijk in een vergelijking de bekende woorden van Orwell uit zijn boek ”Animal farm”: “All pigs are equal, but some are more equal than others”! Dus herkende ik jouw truukje onmiddellijk. Men leze vooral Dibi’s stuk, dat door jou hierboven is gelinkt, goed!

OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 16:15

@ Karingin: Ik vind een weerwoord hier toch op z'n plaats, want het gaat o.a. om een niet te pruimen, achterbakse aantijging tegen Tofik Dibi.

I am Legion
I am Legion2 dec. 2019 - 16:31

@OlavM Uit de cijfers van de Europese joden die aangaven op een agressieve wijze antisemitisch zijn lastig gevallen staat nergens dat dat was om antizionisme of dat dat iets met Israël te maken had. Dat maak jij ervan. Maar stél dat dat voor een deel van degenen die Europese joden daarom agressief lastig vallen een aanleiding zou zijn wat maakt dat dan uit? Dan zou zo geredeneerd het ook een aanleiding zijn om Nederlandse moslims, maakt niet uit of dat mensen met een Marokkaanse, Turkse, of Indonesisch achtergrond betreft, agressief lastig te vallen vanwege Boko Haram in Nigeria, de Saudische regering, IS, of de extreem-islamitische terroristen.

MountEverest
MountEverest2 dec. 2019 - 18:22

@Olav "Tja, om die bewering te kunnen “staven” wordt door figuren als jij (evenals b.v. het CIDI) kritiek op het zionisme gelijk gesteld aan antisemitisme. Wel zo gemakkeljk, toch?" De grens tussen antizionisme en antisemitisme is soms flinterdun. Labour is daarvan een goed voorbeeld; regelmatig zijn er mensen uit die partij gegooid om hun rabiate antisemitisme. Maar ook de Amerikaanse Ilhan Omar weet van wanten ("Benjamins"). Ik ben benieuwd waar jij staat.

OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 18:26

@ I am Legion: [@OlavM Uit de cijfers van de Europese joden die aangaven op een agressieve wijze antisemitisch zijn lastig gevallen staat nergens dat dat was om antizionisme of dat dat iets met Israël te maken had. Dat maak jij ervan.] Dat maak ik er niet van. Ik ontken het voorkomen en zelfs de groei van antisemitisme op zich helemaal niet. Maar je weet heel goed dat het een veel gebruikt argument is. (Antizionisme = antisemitisme). Juist om links van antisemitisme te kunnen beschuldigen, zoals jij doet. Overigens is de kern van mijn commentaar dat jij op oneerlijke wijze Tofik Dibi beschuldigt, ja zelfs belastert.Je gaat met een grote boog om mijn kritiek heen.

Karingin
Karingin2 dec. 2019 - 20:02

Olav: Ik begrijp het sentiment, maar het is vrij zinloos. Iemand die jou en mij als linkse mensen - weliswaar impliciet - beschuldigt van het bagatelliseren van de holocaust, daar valt niet mee te praten. Ik heb een zekere genegenheid voor de Joodse traditie, ken de feestdagen en de religieuze gebruiken, spreek een woordje Hebreeuws. Ik weet dat de Joodse gemeenschap, voor zover je daarvan kunt spreken, net zo divers is als de Nederlandse. Mijn voormalige schoonmoeder (vandaar die genegenheid) is een overlevende van de holocaust. Haar familie is een ratjetoe van nationaliteiten. Waaronder de Marokkaanse. Maar goed, ik word hier nu een beetje emotioneel en drijf af van het onderwerp. Met types als IAL valt nauwelijks te discussiëren. Rechts radicalen proberen alles en iedereen te draaien naar hun eigen overtuigingen. Dus misschien kun je ze het beste gewoon negeren.

Karingin
Karingin2 dec. 2019 - 20:07

IAL: לך לזיין את עצמך

Tolvandewelvaart
Tolvandewelvaart2 dec. 2019 - 8:20

Omroep ter bevordering versprijding leugens en ontkenning van FEITEN.

Auslander
Auslander2 dec. 2019 - 8:17

De domheid is ook een mening wat recht heeft om gehoord te worden. Maar deze domheid institutioneel een podium te geven is iets anders dan zich houden aan de rechten en vrijheden. Een beleid die deze kant schuift is de voorbode van onrecht en tirannie voor een volk die de belichaming van de domheid zelf is. Dat belooft andere koekjes voor minderheden dan voor eigen volk, de joden voorop natuurlijk!

1 Reactie
Nick the Stripper
Nick the Stripper3 dec. 2019 - 10:43

Auslander 2 december 2019 at 09:17 [ De domheid is ook een mening wat recht heeft om gehoord te worden. ] Niks tegen domheid. Iedereen heeft zijn blinde vlekken, en er zijn heel wat terreinen waarop ik, voor mezelf sprekend, tot de dommeren behoor. Holocaustontkenning is geen domheid, maar kwaadaardige en moedwillige verspreiding van leugens. Leugens hebben geen recht om gehoord te worden.

DanielT2
DanielT22 dec. 2019 - 7:47

Dus Haye van der Heyden is een Holocaust-ontkenner. Ik zie althans geen functioneel verschil tussen een Holocaust-ontkenner en iemand die bewust zulke lieden een podium geeft. Gecombineerd met Joost N.s liefde voor David Irving betekent deze mededeling niet anders dan een vooraankondiging dat ON iemand als David Irving of Robert Faurisson op de Nederlandse televisie gaat brengen.

prgrssf
prgrssf2 dec. 2019 - 7:15

Het lijkt mij dat je Ongehoord Nederland moet interpreteren als een omroep voor mensen die zich niet gehoord voelen, m.a.w. hun zin niet krijgen. Het is niet zo dat hun meningen niet geuit mogen worden en niet in de media zouden verschijnen.

Libertain
Libertain2 dec. 2019 - 6:41

Die omroep komt precies op tijd om de keuze van Thierry straks voor Premier goed te kunnen ondersteunen.

3 Reacties
Proletarier
Proletarier2 dec. 2019 - 11:45

Hahaha jullie zijn veruit in de minderheid en dat is maar goed ook. Baudet gaat nooit premier worden wellicht hooguit een Wilders 2. Twintig jaar lang huilend aan de kant staan dat niemand met hem wil regeren terwijl wij linkse mensen lekker aan de weg timmeren. En maar huilen en huilen over links...

OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 14:03

@ Libertain: [...de keuze van Thierry straks voor Premier....] Dat gaat never nooit gebeuren hoor. Zelfs als FvD de grootste fractie in de Tweede Kamer zou worden. Er is immers een coalitie nodig die een meerderheid kan vormen.

Karingin
Karingin2 dec. 2019 - 19:35

Gaat inderdaad niet gebeuren. Maar het zou wel grappig zijn als het ooit zover komt. Ik vermoed gestampvoet en gejammer dat dat van Trump overtreft, gezien de checks and balances die hier in NL nog een tikkie verder gaan dan in de VS.

Bernie2
Bernie22 dec. 2019 - 6:17

Er zijn in de 1e helft van de vorige eeuw stelselmatig zo'n 6 miljoen mensen vermoord. Zieken, intellectuelen, zigeuners/reizigers, joden en verstandelijk beperkten. Schokkende bewijzen daarvan zijn ruimschoots en met stapels voorhanden. Wat valt daar aan te ontkennen? Op grond van 'haatzaaien' kunnen idioten die dit in twijfel trekken voor de rechter worden gebracht. Ik krijg de indruk dat dit tuig bij ON zó met busjes opgehaald kan worden. Vreemd en stuitend dat de club bij voorbaat al niet door de overheid wordt gescreend wordt op ethische normen en waarden, maar het alleen om (mogelijke) kijkcijfers lijkt te gaan.

4 Reacties
DanielT2
DanielT22 dec. 2019 - 7:06

Er zijn stelselmatig zelfs 11 miljoen mensen op grond van wie ze zijn uitgemoord door d Nazis, 6 miljoen daarvan Joden. Dat omvat, o.a., Joden, Roma, homo's, Polen, Russen, en gehandicapten.

Becausky
Becausky2 dec. 2019 - 10:22

naar schatting zijn er in/ door de tweede wereldoorlog 55 miljoen mensen omgekomen

Jozias2
Jozias22 dec. 2019 - 10:33

"Vreemd en stuitend dat de club bij voorbaat al niet door de overheid wordt gescreend wordt op ethische normen en waarden" Hoe zeer het gedachtegoed van deze 'omroep' van mij af staat. Ik zou niet in een land willen wonen waar de overheid dit doet.

Bernie2
Bernie22 dec. 2019 - 12:46

Ik zat er met mijn getal inderdaad goed naast Becauski. Enig speurwerk leert mij: 50 miljoen doden tgv. WO2, vooral burgers waarbij de Soviets met zo'n 20 miljoen de grootste verliezen leden.

frankie48
frankie482 dec. 2019 - 6:12

Wees gewoon open, en zeg dan plat dat je op een inventieve manier door de oprichting van deze omroep een smerige gluiperige weg hebt gevonden om jouw verwerpelijke invloed op de ontwikkeling van onze minderjarige kinderen te kunnen hebben. De nieuwe kinderserie bij Ongehoord Nederland gaat dan zeker Jongeheer & Contradictie heten!

hanzeboog2012
hanzeboog20122 dec. 2019 - 6:06

Je hebt van die mensen die blijven beweren dat de aarde plat is. Zelfs als al overduidelijk aantoonbare beelden te zien dat de aarde rond is als astronauten vanuit ISS schitterende beelden laten zien van onze planeet. Zo zijn er nog steeds mensen die beweren dat de Holocaust niet bestaat. Het past niet in hun straatje. Dus blijven ze bij hoog en laag volhouden dat de Holocaust niet bestaan heeft. De motieven voor deze ontkenning kunnen verschillend zijn zoals een trap na geven aan de Holocaust slachtoffers. Ontkenning omdat ze de waarheid niet aan kunnen.

O3
O32 dec. 2019 - 5:32

Tommy Wieringa schreef in een opiniestuk over opmerkelijke opvattingen van deze meneer. '[...] De vierde im Bunde tenslotte, Haye van der Heyden, vergoelijkt doodleuk de doodseskaders van Duterte: „Die doet veel dingen die indruisen tegen de mensenrechten, maar veel mensen zijn er blij mee.” Vanzelfsprekend dweept hij, net als zijn medefirmanten, niet alleen met Duterte maar ook met Poetin en Orbán. „Niet omdat ik het altijd eens ben met wat ze doen, maar omdat ik me realiseer dat ze in een andere context opereren.” Iets zegt me dat hij naar die context verlangt, dat hij zelf ook graag een beetje zou indruisen tegen de mensenrechten. Wat vroeger kroegpraat heette, rukt nu alweer een tijdje op naar het hart van politiek en media. [...]' https://www.nrc.nl/nieuws/2019/11/30/ongehoord-nederland-en-de-radicale-liefde-a3982239

2 Reacties
OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 13:15

@ O: [.....veel mensen zijn er blij mee."] Dat types als Duterte "in een andere context opereren", is duidelijk. Deed Hitler ook. Niet te geloven, deze stupiditeit van Van der Heyden.

OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 13:30

"Het perpetuum mobile van de rancuneleer". Mooi uitgedrukt door Tommy Wieringa. Maar zijn "denkrichting" à la Istanbul van de "radicale liefde" bevalt me niet zo. Zoals "bij bewezen belachelijkheid (zich) onthouden van polemiek en spot. De handreiking, de omhelzing. Vriendelijk zijn."

Becausky
Becausky2 dec. 2019 - 3:31

Misschien nog een ideetje voor een talkshow: Met als titel VOLKSVERLAKKERS duo presentatie: Haye van der Heyden en Yomanda

Break on through
Break on through2 dec. 2019 - 3:23

Karskens is zwaar paranoia, blijkt... "Iedereen moet PVV kunnen stemmen", wat ook zo is natuurlijk... Onverbeterlijke familie als je dit zo hoort. Vader was lid van de NSB, v.d. Heyden zelf stelt zelf dat zijn zwartste kant ook daar ergens is, zoons actief bij FvD. Toe maar.... Dit in combi met de stelling dat holocaustontkenning een ingang moet vinden bij ON zegt mij genoeg. Opmaat naar weer een nieuwe stap in de richting van het vergoelijken van clubjes als het nationaal socialisme. Al dan niet bewust.... Wees op uw hoede, het gaat goed met Nederland. Mensen hebben meer dan genoeg te eten. De welvaart in Nederland is en blijft hoog. Maar mocht daar ergens onverhoopt een kentering in komen zijn we met dit soort initiatieven weer een stap dichter bij een daadwerkelijk nazi regime gekomen. Realiseer je dat goed.

3 Reacties
Dehnus
Dehnus2 dec. 2019 - 13:10

Het gaat goed met de mensen die centen hebben, de minima gaat het al een tijdje niet zo goed mee (en dat zijn ook mensen met een beperking of die geestelijke zorg nodig hebben). Ook zitten de gemeentes op zwart zaad. Al een tijdje worden deze klaargestoomd om Europa en minderheden de schuld te geven, vaak minderheden die zelf ook in hetzelfde potje zitten. Maar zo werkt de VVD enhet CDA (vroeger andere partijen) samenwerken met de fascist en hun tactieken gebruiken voor gewin, en als ze te groot en sterk worden? Dan doen ze net alsof ze niet wisten met wat voor vuur ze speelden. Deze types zijn heel gevaarlijk.

OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 13:11

Eens met deze gerechtvaardigde waarschuwing.

Break on through
Break on through3 dec. 2019 - 5:51

dank voor de bijval Olav, kan er veel mee. Kun je nagaan waar we staan Dehnus. VVD daalt gelukkig in de peilingen. CU wrikt zich al weer wat los van het huidige kabinet. Als we een beetje geluk hebben is rechts Nederland door z'n pluriformiteit dusdanig vleugellam dat één of twee van hen gaat samenwerken met linkse partijen.

Becausky
Becausky2 dec. 2019 - 2:17

Namen die worden genoemd : Willibrord Frequin Gerard Cox Pim Fortuyn ( digitaal herboren ) Een Douanier De Paashaas Bas Eigenvolk Die ene mevrouw, van op de markt die gewoon zei wat ze bedoelde dat kind, dat tien pakjes mocht uitpaken en er niets aan vond en uiteraard Een echte Zwarte Piet ( gewoon vanwege de traditie )

1 Reactie
OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 13:09

Waarschijnlijk zullen we worden "verrast" met een pratend 3D-hologram van Pim Fortuyn.

Becausky
Becausky2 dec. 2019 - 1:30

ideetje voor Ongehoord Nederland : Een gezellig Hollandsche talkshow met als gastheer Konstant Kusters ( Bij sommigen bekend als Constant Kotser )

1 Reactie
Karingin
Karingin2 dec. 2019 - 19:25

De Betrouwbare Mannetjes hebben een heel scala aan ideeën: https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/de-betrouwbare-mannetjes-bedachten-alvast-wat-formatjes-voor-ongehoord-nederland~bef98d1c/

Becausky
Becausky2 dec. 2019 - 1:02

Ik ontken bij deze Arnold Karskens

1 Reactie
Karingin
Karingin2 dec. 2019 - 19:22

Nou ja, dat maffe hoedje (what is that??) met verwrongen gezicht eronder, laat zich moeilijk ontkennen. Maar we kunnen er vast wel een leuk sprookje omheen verzinnen. Wie biedt?

Grappig12
Grappig122 dec. 2019 - 0:36

Rost van Tonningen heeft ook een podium gekregen op reguliere tv. Ik wil weten wat die mensen denken als kijker. Erg interessant.

5 Reacties
madbako
madbako2 dec. 2019 - 9:58

Ga je ons nu vertellen dat je nog steeds niet weet wat zij denken......Triest

Paul250371
Paul2503712 dec. 2019 - 10:49

Lees Mein Kampf en je weet het.

OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 13:06

Aannemende, dat je Florrie Heubel bedoelt (de weduwe van Meinoud): als je haar slechts éénmaal hebt gezien, gehoord of gelezen, ken je haar hele repertoire. "Erg interessant" dat je desondanks voordoet alsof je er niets of weinig van af weet. "Grappig?" Niet echt.

kweenie2
kweenie22 dec. 2019 - 14:06

Dat is wat anders. Als er mensen een daadwerkelijk inhoudelijk, wetenschappelijk debat willen voeren over een van de meest verschrikkelijke misdaden uit de geschiedenis, is daar altijd wel een podium voor te vinden, al zal dat eerder bij een geschiedenisfaculteit zijn van een universiteit dan op TV. En ik kan je ook garanderen dat geen enkele serieuze wetenschapper zo'n debat in zal gaan met een ontkenning dat het gebeurd is. En laten we elkaar dus niet voor de gek houden. Daar gaat dit hier niet over. Een omroep die gericht is op de 'ongehoorden' van deze samenleving, gaat geen kijkers trekken met een inhoudelijk, wetenschappelijk debat. Dit gaat over zinloos geblaat, over het trekken van aandacht en biedt uiteindelijk een podium aan vreselijke figuren om hun bagger uit te storten. Daarvoor moet televisie geen podium bieden. Die zoeken maar hun obscure websites op internet op.

Karingin
Karingin2 dec. 2019 - 19:14

Kweenie: Well said. Bovendien krijgen de havenots, de nitwits, de schreeuwers en complotdenkers zo nu en dan toch al een podium op de NPO. Helaas vaak zelfs zonder serieus weerwoord. Eigenlijk is er helemaal geen reden voor zo'n nieuw medium.

Becausky
Becausky2 dec. 2019 - 0:01

Haye van der Heyden als Minister van Humor

Becausky
Becausky1 dec. 2019 - 23:53

welke betekenis moet trouwens aan "ongehoord " worden gegeven in deze context?

Greendutch
Greendutch1 dec. 2019 - 23:22

sorry , drukte per ongeluk op plaatsen. een mening mag gegeven worden maar ik vind dat rechts zo onbeleefd is en altijd schoffeert. naar mijn idee is er een steeds grotere polarisering door het gebrul door rechts. hebben zij geen inlevingsvermogen, geen vermogen tot zelfreflectie en introspectie? waarom moeten zij altijd zo afgeven op mensen die anders uitzien of doen? waarom kunnen zij niet een beetje begrip opbrengen? ben zelf met racist getrouwd geweest en van weersomstuit is dochter met zwarte man samen geweest waarvan kind geboren. dan veranderd er wel iets. ik heb alleen geen geduld meer voor mensen die zo lelijk zijn en doen dus wat mij betreft geen nieuwe, andere, rechtse omroep op NPO. ik wil rustig kunnen slapen.

Becausky
Becausky1 dec. 2019 - 23:21

Waarschijnlijk is de wereld beter af als we haar plat maken, en bovendien ben ik van mening dat: De zon zichzelf veel te belangrijk vindt De kruistochten zijn mislukt door Linkse Bemoeienis Er Duitse leiders waren die nooit een eerlijke kans in de linkse media gekregen hebben Donald J. Trump , zoals hij zelf bewezen heeft, geniaal is het vannacht hartstikke koud is, dus wat nou opwarming van de aarde ( dan zou ik toch lekker buiten zitten nu zeker) Napeleon wist hoe het moet Arnold Karskens weet hoe het moet want die zat in Afghanistan There's No Vember like December Gras is ook goed te eten zonder rare kruiden Die lui in de bijstand kunnen best de stront van uw hond opruimen ( "hoezo bang van honden...) Arnold Karskens is eigenlijk een moderne Napoleon

3 Reacties
OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 12:55

:)

OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 12:57

Grappig, maar laten we niet vergeten dat het om een echt serieuze zaak gaat.

Becausky
Becausky2 dec. 2019 - 23:50

@Olav Je zal het mij niet horen ontkennen

Greendutch
Greendutch1 dec. 2019 - 23:12

ik ben al zo blij dat powned van de tv af is en vind wnl erg beeldbepalend. ook vanmorgen weer (zondagmorgen wnl) werd weer erg vooringenomen een beeld gecreëerd dat niet-nederlanders meer crimineel zijn dan nederlandse witte mensen. onderwerp was politiewerk in amsterdam, i.v.m. zakkenrollers die m.b.v. incognito agenten ad hoc ingerekend werden, blijkbaar succesvolle aktie. Rich Nieman reageerde "engelstalige zakkenroller, dus buitenlander die meer problemen veroorzaken" alsof witte, nederlandstaligen niets slechts uitvreten.

OlavM
OlavM1 dec. 2019 - 22:28

Onbegrijpelijk voor iemand die NB zelf kind van NSB-ouders is en "aan den lijve" heeft ondervonden hoe fout zijn ouders waren en hoe naar dat is.....

4 Reacties
OlavM
OlavM1 dec. 2019 - 22:48

Voor de duidelijkheid: Hij is er zelf heel open over. Natuurlijk mogen verwarden van geest als "holocaustontkenners" hun mening uiten. Zij kunnen dan ook zelf publiceren, brieven schrijven, enz. Iets anders is hun een podium bieden, waardoor hun opvattingen a.h.w. worden "gelegitimeerd" en eenzelfde "status" krijgen als mensen die die onzin bestrijden. Het is alsof je de (complot)theorie van de "platte aarde" evenveel zendtijd geeft als een astronoom die iets over de aarde zegt. ("Wetenschap is ook maar een mening"). Dat is echt fout. Hiermee wordt ongeïnformeerd zijn en zelfs domheid bevorderd, en verwarring gezaaid. En omdat het hier ook nog om extreem-rechtse, gevaarlijke opinies gaat wordt de deur open gezet voor verder politiek verval, wat we de laatste jaren toch al hebben meegemaakt met dwaallichten als G. Wilders, Th. Baudet en consorten. Ook pedoseksualiteit (niet identiek aan pedofilie) dient niet te worden bevorderd. We weten onderhand goed genoeg wat voor ellende dat bij kinderen veroorzaakt. De vereniging "Martijn" is niet voor niets verboden: dat is een belangrijk signaal aan de samenleving.

OlavM
OlavM1 dec. 2019 - 23:51

Echt álles moet gehoord kunnen worden, vindt Van der Heyden. Dus ook b.v. IS-propaganda?

Libertain
Libertain2 dec. 2019 - 7:29

@OlavM, ("Dus ook b.v. IS-propaganda?") Precies het punt op het i.

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 dec. 2019 - 15:54

Loads of IS propaganda, of zoals On het noemt: Het Ware Gezicht.

Verver
Verver1 dec. 2019 - 22:24

Als iemand iets ontkent, maakt het het niet minder waar. Er zijn mensen die de maanlanding ontkennen, holocaust, Armeense genocide, dat de aarde rond is. Laat ze hun verhaaltje doen en ga weer over tot de orde van de dag. Maak het niet belangrijk.

3 Reacties
Karingin
Karingin2 dec. 2019 - 11:27

Dat doe je automatisch door ze een podium te geven. Maar ik ben eigenlijk wel om. Laat deze gekken vooral doen wat ze willen, duurt niet lang of ze komen gigantisch in de problemen

OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 12:52

@ Verver: Naar mijn mening is dat te nonchalant. Te doen alsof "alles sal reg kom". Ik ben niet zo diepgelovig in het zelfreinigend vermogen van de (westerse) samenleving. We moeten in het huidige tijdsgewricht niet meer risico's nemen dan nodig. Over de maanlanding e.d. zal ik me inderdaad ook niet druk maken, maar wel over kwesties als racisme, holocaust, grond- en mensenrechten. En daar gaat het hier echt over. De geschiedenis heeft ons geleerd dat we niets voor "granted" kunnen nemen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 dec. 2019 - 20:51

@Verver How about: Laat ze hun verhaaltje niet doen en ga weer over tot de orde van de dag. Dan maak je het niet belangrijk.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout1 dec. 2019 - 21:56

`Ongehoord' als platpopulistische uitlaatklep op televisie? Best, boeit me niet, zo'n kijkbuisuurtje voor patriotten met penisnijd is geen lang leven beschoren. Ze kunnen het toch niet opbrengen om zich aan de omroepregels te houden. Dat blijkt nu al. Waarom? Omdat xenofoob rechts zich niet kan beheersen en geen moreel kompas heeft. Om nog maar te zwijgen over het ontbreken van geestelijke bagage van enig niveau. Met het ontkennen van de Holocaust zal `Ongehoord' nu al een slechte start maken en zeker geen goede vrinden worden met het CIDI dat nu daadwerkelijk een reden heeft om eens een èchte antisemitische entiteit nauwgezet te volgen.

3 Reacties
Audio
Audio2 dec. 2019 - 12:33

"Met het ontkennen van de Holocaust zal `Ongehoord’ nu al een slechte start maken en zeker geen goede vrinden worden met het CIDI dat nu daadwerkelijk een reden heeft om eens een èchte antisemitische entiteit nauwgezet te volgen." Het CIDI weet heel goed wie de vijanden van de joden en van Israël zijn en dat proberen ze onder de aandacht te brengen.

Thuru
Thuru2 dec. 2019 - 14:58

Dankje Satya. Ja, het getal 5m heb ik ook wel is ergens gelezen hierover.

Karingin
Karingin2 dec. 2019 - 19:07

Audio: Welnee. Het CIDI vertegenwoordigt bij lange na niet de mening van alle Joden. En Israël staat ook niet gelijk aan het belang van alle Joden. Alsof Joden een homogene groep mensen zijn. Ga toch fietsen.

Satya
Satya1 dec. 2019 - 21:48

Ik vind best dat er ruimte voor mag zijn. Als er dan ook maar een tegengeluid aan bod word gelaten, ik ben bang dat dat een probleem word bij deze club. Ik zou het goed vinden dat er meer discussie over deze onderwerpen komt. Hoe Heeft de holocaust kunnen gebeuren bv, een programma daarover zijn we wel nodig op dit moment. Niet dat ik direct een genocide verwacht maar de zondebok is al gekozen en het is weer een herhaling van zetten

11 Reacties
OlavM
OlavM1 dec. 2019 - 22:56

@ Satya: Het gaat niet om een rationeel "tegengeluid", maar om een extreem-rechtse complottheorie die ongeïnformeerd zijn en zelfs domheid bevordert, en verwarring zaait. De betrokkenen kunnen zelf publiceren wat ze willen, maar het is niet wijs, ja zelfs gevaarlijk hun een podium te bieden dat hen a.h.w. “legitimeert” en eenzelfde “status” geeft als mensen die die onzin met goede redenen bestrijden.

Greendutch
Greendutch1 dec. 2019 - 23:01

misschien moet je de geschiedenisboeken van school nalezen? maar duidelijk is dat er in 1932 een oostenrijker opdoemde die een groep om zich heen verzamelde van rechtse racisten en samen hebben zij een plan bedacht om wat zij noemden 'degenen die anders waren dan zijzelf 'maar te vermoorden, 6.000.000 maar liefst.

Thuru
Thuru2 dec. 2019 - 0:09

Ik ben het hier mee eens. Lijkt me duidelijk dat holocoast heeft plaatsgevonden. Er zijn teveel doden en slachtoffers die onder holocoast leden. En dit mag nooit meer gebeuren. Ook daar ben ik het 100% mee eens. Enige punt eventueel van discussie zou mogelijkerwijs het aantal kunnen zijn. Ongeacht het aantal, het is en blijft even erg. Ik zelf denk dat 6 miljoen gewoon is gekozen als afschrikking. Heb ergens heel lang geleden gelezen dat het daadwerkelijk aantal rond de 4.2 miljoen geweest zou zijn. Bron kan ik niet geven omdat ik die niet meer weet. Indertijd gelezen ergens toen ik alles wat los en vast zat over de tweede wereldoorlog las. En ook bij dat aantal is en blijft het holocoast. Natuurlijk kan ik er naast zitten. Maar goed, maakt mij niet uit of het dit of dat getal is. De WOII is en was een verschrikking met alles wat er gebeurd is. Holocoast ontkenners beweren bijvoorbeeld dat er rond de 250 duizend slachtoffers of doden waren, iets wat totaal onzin is. Betreft de omroep, ik zal dat waarschijnlijk niet kijken. Ik kijk uverhaupt geen Nederland 1,2 en 3.

Thuiszitter
Thuiszitter2 dec. 2019 - 10:33

Greendutch - geen 6 miljoen in totaal 11 miljoen waaronder 6 miljoen Joden.

Satya
Satya2 dec. 2019 - 11:31

Olav Met tegengeluid bedoel ik in zo'n programma een discussie tussen een ontkennen of revisionist en een deskundige op het gebied van de gruwelen die de onzin bloot legt. Ik zou dat best graag zien, van mij mag er meer over het gevaar van het stigmatiseren van mensen op basis van kenmerken op de televisie op het moment, dat mag ook een avond over de impact van het Hutu manifest zijn. Te doen of het niet bestaat maakt het niet weggaan, het gaat juist rondzingen op plaatsen waar mensen al in een bubbel zitten. Meer aandacht op scholen lijkt me ook goed, vooral Islamitische. Noam Chomsky heeft hier zinnige dingen over gezegd. Ook een ontkenner heeft recht op zijn mening, het is aan ons er met argumenten de waarheid tegenover te zetten. Ik zou persoonlijk graag met schedelmeter Niemoller in discussie gaan over stigmatiseren, onzin over zijn rassenleer en autoritaire Staten. Ik ben bang dat daar geen ruimte voor is. Hier een link naar Chomsky. Bolkestein komt er ook in voor geloof ik. Wel een belangrijk iets wat Chomsky hier aankaart. https://youtu.be/4-oV42OMQoE Thuru Volgens mij zijn de meeste onderzoeken op rond de 5 uitgekomen.

OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 12:41

@ Satya: Ik weet echt goed wat "tegengeluid" betekent en begrijp ook goed wat je bedoelt. (Ik gebruikte het woord hierboven bewust juist voor ON zelf). Ik vind alleen dat we bewust niet moeten meewerken aan het doel van die gevaarlijke haatzaaiers. Ze willen met hun gedachtenspinsels "salonfähig" worden. Maar ze kunnen zelf wel genoeg lawaai maken en onrust zaaien. Mijn opstelling is dus iets heel anders dan "te doen of het niet bestaat". integendeel. Als je die stromingen als serieuze gesprekspartners op een podium zet wordt gesuggereerd dat elke mening evenwaardig is, en je nu eenmaal A of B kunt prefereren. Vrije keuze in de supermarkt. Daartegen verzet ik me fel, met alle vezels in mij n lijf. En ja, het is helaas onvermijdelijk om hier te zeggen (wat door tegenstanders waarschijnlijk meteen ten onrechte als "Godwin" zal worden betiteld: ook Hitler werd op een podium gezet. [Ook een ontkenner heeft recht op zijn mening,...] Daarover gaat het dus helemaal niet echt. Dat heb ik ook steeds erbij gezegd. Maar die "ontkenner" kan genoeg lawaai maken. Het gaat erom: moeten we die een extra megafoon geven? Nee! We moeten niet zelf vrijwillig meewerken aan een mogelijke nederlaag van alles wat humanistisch of progressief religieus denkt en voelt. Kortom: van fundamentele grond- en mensenrechten.

Satya
Satya2 dec. 2019 - 14:43

Olav Ik denk dus dat als de vpro een holocaust ontkenner het woord geeft je de megafoon wegneemt. Kijk je naar het huidige debat over ras, migratie en bv cultuur marxisme dan denk ik dat de grond filosofie daarvoor is gelegd door David Irving, die zeer goed gekeken heeft naar hoe fascisme zichzelf gelegitimeerd heeft. Zou er jaren eerder met deze man gesproken zijn zou er veel minder in zijn fabeltjes zijn getrapt. In de bubbel en zonder tegenspraak vergroot een groep en komt er vanzelf een bruine drek bovendrijven met verdwaasde intellectuelen. Ik vind dat Mount Everest zijn verhuld racisme gewoon moet kunnen uiten, dan kan ik er tenmiste tegenin gaan. Te stellen dat ik in segregatie beter af zou zijn is volgens mij een totaal belachelijke redenatie en ik kan alleen hier beargumenteren dat hij onzin uitkraamt. Bij Opiniez waar andere meningen niet zijn toegestaan in de reacties kan ik zulke gekkigheid niet tegenspreken en zul je altijd andere dwaallichten hebben die zich laten overhalen terwijl in een debat velen mijn kant zullen kiezen. Er is geen argument dat apartheid rechtvaardigt. David Irving is ook voor apartheid met dezelfde motivatie als mount everest. Geen podium en zijn gedachtegoed verspreid. Zullen we wat nieuws proberen en ze tegenspreken in debat?

OlavM
OlavM2 dec. 2019 - 18:45

@ Satya: Een laatste reactie hier van mij. We zijn het immers ten gronde eens over de verfoeilijkheid van racisme en mensen die dat bevorderen. [Zou er jaren eerder met deze man gesproken zijn zou er veel minder in zijn fabeltjes zijn getrapt.] Dat denk ik dus niet. De man zelf is sowieso niet voor rede vatbaar. Maar verder: hoe vaker het publiek een bepaalde mening verkondigd hoort, hoe absurd ook, hoe meer die gelooft wordt. Zoals ze b.v. in de reclamewereld wel eens zeggen: negatieve publiciteit is ook publiciteit. Het blijft hangen. [Ik vind dat Mount Everest zijn verhuld racisme gewoon moet kunnen uiten, .....] Nogmaals: dat vind ik dus ook. Het gaat hier om het extra faciliteren ervan door tegenstanders. Laten racisten hun eigen reclame maar maken, zolang die niet strijdig is met strafrechtelijke verboden. Natuurlijk moeten we de racisten tegenspreken. Maar het is n.m.m. iets heel anders dan hun extra geloofwaardigheid te verschaffen door hun volop de ruimte te geven hun gevaarlijke onzin als "gelijkwaardige gesprekspartners in een serieus debat" te verkopen.

Karingin
Karingin2 dec. 2019 - 19:04

Satya: Sorry meid, ik ben het vaak met je eens, maar hier relativeer je teveel. Ik ben het eens met Olav. Sommige mensen zijn niet voor rede vatbaar, en door ze vaak aan het woord te laten maak je het een gangbare mening. Dat zien we al een paar decennia gebeuren. Wat 30 jaar geleden niet gezegd kon worden (eigen volk eerst!), is nu helemaal niet vreemd meer. Dat op een linkse opiniesite als Joop, het in de reaguurpanelen heel normaal is geworden dat rabiaat rechtse meningen soms overheersen, stemt me verdrietig en bezorgd.

Satya
Satya2 dec. 2019 - 20:42

Karingin Ik begrijp je verdriet erover, dat voel ik ook. Ik ben toch blij het te weten, dan weet ik wat er speelt. Ik denk dat er momenteel veel te veel word gedacht omwille van het gesprek keur je een persoon niet af. Ik ga met iedereen in gesprek maar een kopje thee zal ik daarna niet doen en ik oordeel ook tijdens het gesprek. Iets dat tegenwoordig bijna niet meer mag.

Satya
Satya2 dec. 2019 - 20:43

Karingin en olav Ik vind het niet erg om het oneens te zijn, waar we voor staan is hetzelfde.

Lucas2000
Lucas20001 dec. 2019 - 21:28

Pure geschiedvervalsing een podium geven? Hopelijk gaat deze omroep snel ter ziele.

Becausky
Becausky1 dec. 2019 - 20:56

Het lijkt wel of Arnold Karskens sinds hij geen verslag meer doet van oorlogen, het confict mist. Een van z'n andere hobbys is "Nazi's Jagen ". Wat dat betreft is die omroep een ijzersterke zet.

2 Reacties
Dehnus
Dehnus2 dec. 2019 - 13:23

NAZIsten hebben niks van hunzelf, ook hun naam niet. Ze stelen en roven graag cultuur van anderen, en vergiftigen het dan. Skinheads bijvoorbeeld, een punk beweging die volledig kapot is gemaakt door hun (Vraag iemand van SHARP maar eens (Skin Heads Against Racial Prejudice) hoe graag ze deze zakken wel in elkaar willen slaan. Of de Swastika, of zogenaamd "tegen globalisme" zijn, of "Veganisme"... het lijstje gaat maar door. NAZIs zijn van het begin af aan altijd al leentjebuur geweest met iconen en cultuur eigenschappen. Alles wat ze paste namen ze over als hun eigen, en vernielden ze voor mensen die er al gebruik van maken. Zo ook het "NAZI jagen", kijk maar eens naar PEgida die zogenaamd claimt tegen NAZIs te zijn en "Moslims" en zo zijn er nog vele andere groepen. Als je dan wat doorvraagt komt de aap uit de mouw, zoals kleurplaten waar de antisemitsche eigenschappen zijn weggegummed of bijeenkomsten waar ze vroeger op kwamen wat ze nu ontkennen. Het is daarom heel belangrijk dat je ze in de gaten houdt en ook kijkt naar het verleden. Een NAZI heeft niks van zichzelf, maar steelt alles van anderen. Het NAZISME (net als elke vorm van Fascisme trouwens) is een lege ideologie een een zelfmoord sekte die zichzelf steeds meer opvreet als ze aan de macht komen. Op den duur is iedereen de vijand.

Karingin
Karingin2 dec. 2019 - 18:52

Uuuh, whut? Iedereen speelt leentjebuur, verder nogal vergezocht Dhenus.

Norsemen
Norsemen1 dec. 2019 - 19:35

De holocaust ontkennen is op dezelfde manier een mening als vinden dat 1+1=3. Prima dat je ongehoorden aan het woord wil laten maar ze moeten dat niet gaan verwarren met idioten.

Gerry Jöris
Gerry Jöris1 dec. 2019 - 19:31

Vreselijk. Geef deze engerds zo weinig mogelijk aandacht a.u.b.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin1 dec. 2019 - 19:27

Ik heb het geheel beluisterd, een goed vraaggesprek en krijg de indruk dat hij het heel erg uitsmeert om te verhullen wat die omroep gaat inhouden, dat er ook plaats zou zijn voor Bij1 en marokkaanse jongens terwijl de contouren zich duidelijk aftekenen, zeker ook gezien de interesse van pvv en fvd voor dit geluid, saillant vind ik dat hij als zoon van een nsb er de mogelijkheid openhoudt Holocaust ontkenners een podium te geven, hoe hij het ook probeert te objectiveren, ik vind het ongehoord.

Bertus Buizer
Bertus Buizer1 dec. 2019 - 19:22

Enkele synoniemen: Ongehoord Nederland Onbehoorlijk Nederland Intolerant Nederland

Erik20
Erik201 dec. 2019 - 19:22

Goh, wat "toevallig" dat al die meningen/standpunten van Ongehoord (extreem) rechts zijn... maar verder zijn ze gewoon neutraal en objectief zoals ze zelf zeggen hoor...

2 Reacties
Grappig12
Grappig122 dec. 2019 - 0:38

Waar beweren zij objectief te zijn?

Karingin
Karingin2 dec. 2019 - 18:48

Gr: Ze zeggen álle zgn. ongehoorde meningen te vertegenwoordigen. Het is vrij evident dat ze dat niet zullen doen. Maar we zullen zien, of ze ook IS-aanhangers aan het woord zullen laten. Ik vermoed en hoop van niet.

O3
O31 dec. 2019 - 19:14

Holocaust-ontkenning is geen opinie maar bewezen geschiedsvervalsing. Ongehoord Nederland, een aspirant-omroep biedt straks bewust een podium voor aantoonbare geschiedsvervalsing. Onder meer complotdenkers, neonazi's en (fascistoiide) haters maken alvast hun dansje.

harmmeijer
harmmeijer1 dec. 2019 - 19:06

Ik ben verbijsterd. De fascisten en antisemieten worden steeds schaamtelozer en brutaler.

I am Legion
I am Legion1 dec. 2019 - 18:56

Mensen met een dergelijke overtuiging aan het woord moet laten is heel wat anders dan ze gelijk geven. Juist de relativering, en nog verdergaand, de vraag of de Holocaust wel plaats heeft gevonden zoals beweerd is niet bepaald een extreem-rechts stokpaardje. Vooral de relativering van de Holocaust hoor je vaak uit linkse kring naast die uit islamitische kring. Zo worden met die relativering allerlei zaken waar andere groepen slachtoffer zijn gelijkgesteld aan de Holocaust. Ook hoor je dan vaak zeggen dat de Holocaust zo uniek niet was. In plaats van dat dood te zwijgen, door er niet op te reageren en met dergelijke mensen in discussie te gaan, wil van der Heijden dus juist het debat daarover wel aan gaan.

8 Reacties
wegmetons
wegmetons1 dec. 2019 - 21:35

Holocaustontkenners een podium geven vind ik een no-go. Mensen die een van de ergste, zo niet de ergste, massamoorden in de geschiedenis ontkennen moet je geen podium geven. Overtuigen kan je dat soort gekken niet, als dat kon was het tijdens de geschiedenisles op de middelbare school al wel gelukt, maar geef ze toch vooral niet de ruimte om anderen ook te overtuigen. Er zijn best zaken gebeurt in de geschiedenis waar je je twijfels bij kan hebben maar de holocaust valt in mijn ogen niet in dit rijtje.

Erik20
Erik201 dec. 2019 - 22:00

"de vraag of de Holocaust wel plaats heeft gevonden zoals beweerd is niet bepaald een extreem-rechts stokpaardje." Dat is juist wel iets van extreem rechts. (Of misschien een gedeelte) Dezelfde types die overal "Joodse complotten" zien.

Mohawk2
Mohawk21 dec. 2019 - 22:55

Legion... jij spoort echt niet. De kronkels waarin jij je moet begeven om je politieke vriendjes telkens maar uit wind te houden en de bochten waarin jij je moet wringen om negatieve berichten over je politieke vriendjes om te buigen richting moslims en islam grenzen aan het fenomenale. "Mensen met een dergelijke overtuiging aan het woord moet laten is heel wat anders dan ze gelijk geven." Holocaustontkenners zijn niet van vandaag of gisteren.Het is geen nieuw fenomeen hier in onze westerse samenleving. Zij zijn al uitgebreid belicht en aan het woord gelaten & uitgebreid weer weersproken in een niet eens zo heel ver verleden. Waarom moet dat allemaal nog eens dunnetjes overgedaan worden door ON? Waarom moet dit soort mensen weer een podium worden gegeven? Ik kan geen andere reden bedenken dan om te vissen in de extreemrechtse vijver... jij sleept er het pseudo-nobele motief bij van het exposeren van Holocaustrelativerende moslims bij de haren bij. Maar da's natuurlijk lulkoek. De agenda is hier overduidelijk: het witwassen en relativeren/bagatelliseren van het eigen verleden als politieke stroming.

Luneau
Luneau1 dec. 2019 - 23:21

Hij heeft het niet over relativeren, maar over ontkenners. Dat zie je toch vooral bij extreemrechts. En die verwijzen dan vooral graag naar linkse volksmoordenaars om de holocaust in één adem zowel te ontkennen als te relativeren en daarbij links nog even te demoniseren.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof2 dec. 2019 - 0:46

@Legion, Helaas heeft u in deze gelijk. Ik sloeg hier laatst bijv. aan op het begrip privacy shoah, een andere (linkse) reaguurder vond het onzin dat ik dat woordinflatie noemde. Idem bij een vaste reaguurder die het bij een artikel over Israel nodig vond om het over een eindoplossing (endlösung) te hebben. De lijst met (semi-) antisemitische opmerkingen is eindeloos helaas :(

DanielT2
DanielT22 dec. 2019 - 7:20

Hij heeft het helemaal niet over relativering. Hij heeft het over mensen die keihard ontkennen dat er ca. 6 miljoen Joden zijn uitgemoord door de Nazis. Lieden als Irving en Faurisson.

Paul250371
Paul2503712 dec. 2019 - 11:12

"Vooral de relativering van de Holocaust hoor je vaak uit linkse kring naast die uit islamitische kring." Bla bla bla, Hitler is natuurlijk ook links en eigenlijk is de Holocaust niet zijn schuld maar natuurlijk van de Groot Moefti. Wellicht kan je solliciteren bij "Ongehoord Nederland" je past prima in de doelgroep denk ik zo.

vdbemt
vdbemt2 dec. 2019 - 14:23

@Jan Lubbelinkhof. Jij denkt dat I am Legion gelijkheeft. Stél nou even dat jullie gelijkhebben. Dan is het ontkennen van de Holocaust door rechts, NIET verwerpelijk, want óók bij links en onder de Islam vind je Holocaustontkenning? Uit welke hoek de ontkenning ook komt: geschiedenis, feiten, kun je niet ontkennen. Behalve een heel heel foute, is er geen reden de Holocaust te ontkennen.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde1 dec. 2019 - 18:50

Als ze hun naam echt waar willen maken moeten ze iedere minderheidsgroep die het spreken onmogelijk wordt gemaakt aandacht geven. Maar dat wordt nog een hele klus. Neem nu de aanvallen op de mensen van KOZP. Dat is tenslotte ook een minderheidsgroep die het spreken onmogelijk wordt gemaakt. Door de kijkers van Ongehoord.

2 Reacties
Paul250371
Paul2503712 dec. 2019 - 11:13

Iets zegt me dat dit niet de bedoeling is

Karingin
Karingin2 dec. 2019 - 18:44

Paul: Ik denk dat je gelijk hebt.

Dr. No
Dr. No1 dec. 2019 - 18:49

We kunnen een hoop prikkelende contralezingen verwachten van dit zooitje.

MountEverest
MountEverest1 dec. 2019 - 18:09

Dit is ongehoord. Ik ben niet voor verbieden maar ik zou voor deze club een uitzondering willen maken.

pietjansen
pietjansen1 dec. 2019 - 17:53

Ik denk toch dat hij bedoel dat "iedereen gehoord moet kunnen worden". Dus inclusief degene met (in veler ogen) verwerpelijke gedachten. Dat op zich zelf is een goed streven, me dunkt, zeker degene die zo voor inclusiviteit zijn zal dat moeten aanspreken.

5 Reacties
Karingin
Karingin1 dec. 2019 - 20:58

Je hebt ze niet alle 11 op een rijtje als je holocaust ontkenners inclusief wil behandelen

Jozias2
Jozias22 dec. 2019 - 10:41

@Karingin, Dus inclusief behalve die..., en die... en die? Wie bepaalt dan wie er wel bij mag horen en wie niet?

vdbemt
vdbemt2 dec. 2019 - 15:15

Wat is er goed aan het bieden van een podium voor uiterst verwerpelijk gedachtegoed?

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 dec. 2019 - 16:39

Piet, Ik bn enorm voor inclusiviteit. Waarom zou mij dit aan moeten spreken? Waarom is een zender opgericht door alleen maar mensen behept met de guurrechtse slachtofferwaakzaamheid iets voor mij?

Karingin
Karingin2 dec. 2019 - 18:40

Jozias: Seriously? Het ontkennen van overduidelijke feiten, eindeloos geboekstaafd, dient geen podium te krijgen bij de publieke omroep. Ze mogen hun BS op het internet gooien en daar in de krochten zullen ze gelijkgezinden vinden. Extremisme, hoort behalve in de nieuwsbulletins - voor zover relevant - geen podium te krijgen op de PO. Waarom stel je deze vraag eigenlijk, die zo evident beantwoord kan worden? Hou je er extreme meningen op na?

vdbemt
vdbemt1 dec. 2019 - 17:33

Dan vraag ik me toch werkelijk af wat er goed is aan het geven van meningsruimte, en stimulering van (want dat gebeurt er tijdens die meningsruimte), zeer verwerpelijke zaken. Kennelijk is een geintje (dat was het volgens Baudet) van een boreale vergelijking, niet genoeg.

Frits Jansen
Frits Jansen1 dec. 2019 - 17:25

Even was ik bang dat ze zouden meevallen, maar dit gaat helemaal goed!

Dr. Drees
Dr. Drees1 dec. 2019 - 16:44

Maar pleitbezorgers van pedoseksualiteit mogen dus ook aan bod komen ? Dat was vroeger een stokpaardje van links Nederland.

2 Reacties
Paul250371
Paul2503712 dec. 2019 - 11:14

Katholieken zijn meestal rechts

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 dec. 2019 - 16:37

Vroger, nu zitten ze allemaal in jouw kamp