Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Opnieuw protesten tegen Poetincratie

  •  
06-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
moskou_300_02.jpg
Russische woede over stembusfraude. 250 betogers zijn gearresteerd
In Moskou zijn ook vandaag weer mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de stembusfraude door de partij van Poetin. De woede is groot. De politie arresteerde zeker 250 mensen. Op video’s is te zien hoe schaamteloos de aanhangers van Poetin te werk zijn gegaan om de macht in handen te houden.
De Standaard schrijft:
Vandaag raakte de Russische politie slaags met de betogers, die voor de tweede dag op rij tegen de stembusuitslag protesteren. Honderden agenten hebben dinsdag een kordon gelegd rondom het Triomfplein, dat naast de belangrijkste boulevard in de hoofdstad ligt. Betogers die zich rond het plein ophielden werden opgejaagd, en een aantal werd opgepakt en ruw in politiebusjes gesmeten. Onder de gearresteerden was volgens het Russische persbureau Interfax ook de prominente oppositieleider Boris Nemtsov.
NOS-correspondent Kysia Hekster twitterde om 18:30 uur :
Ik word gewaarschuwd door de politie: ‘We gaan hier zometeen iedereen arresteren. Je kan maar beter de metro in gaan’.
Vandaag verschenen ook ‘tegendemonstranten’ van Poetins jeugdbeweging. Van hen werd niemand gearresteerd.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

MichelReiziger
MichelReiziger6 dec. 2011 - 17:32

Frapant dat er nauwelijks vanuit EUropa en de VS officieel is gereageerd op de stembusfraude.Bij elke bananenrepulbiek staat half Europa op zijn achterste benen..maar nu niet. Ik voorzie een problematische kerst in Rusland als de protesten aanhouden.

JoopSchouten
JoopSchouten6 dec. 2011 - 17:32

Poetin en Medvedev zijn Fascisten. Ik zag 'onze' Koninging op een opgetuigde flonder naast Dmitri Medvedev de wajangpop zitten. Beide genietend van een strijkje voor een opening. Ik heb ook nog het beeld op mijn netvlies van Het Nederlandse Zakenleven die om de tafel zit met Vladimir Vladimirovitsj Poetin de poppenspeler. Glunderend elkaar een toast uitbrengend op een of andere 'Gas Deal'.

1 Reactie
Hanspuntnl
Hanspuntnl6 dec. 2011 - 17:32

Fascisten ? Dat wordt tegenwoordig ook als vergaarterm gebruikt zeg. Volgens mij zijn Poetin en Medvedev gewoon communisten, U weet wel, zoals in CPN, die opgegaan is in Groen Links.