Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Opnieuw politiek gemotiveerde aanslag op Duitse politicus

  •  
28-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hollstein
CDU-burgemeester Andreas Hollstein is gisteren gewond geraakt bij een politiek gemotiveerde aanslag in Altena, Sauerland, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Hollstein werd in een shoarmazaak aangevallen en in zijn hals gestoken. De ogenschijnlijk dronken dader vroeg of hij de burgemeester was, alvorens hem met een groot mes van 30 centimeter te lijf te gaan.
Volgens de minister-president van Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet, had de dader een politiek motief en maakte hij opmerkingen over het liberale immigratiebeleid van Hollstein. De burgemeester wordt al tijden bedreigd omdat hij meer vluchtelingen opneemt dan is afgesproken volgens de verdeelsleutel.
De burgemeester werd gewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Een medewerker van de zaak die de burgemeester te hulp schoot liep daarbij eveneens verwondingen op.
Het incident doet denken aan een vergelijkbare aanslag op burgemeesterskandidaat Henriette Reker twee jaar geleden in Keulen. Reker raakte zwaargewond en vier omstanders liepen verwondingen op toen zij probeerden de aanvaller te overmeesteren. De dader pleegde de aanslag omdat hij het niet eens was met het vluchtelingenbeleid in Duitsland.
Afbeelding: screenshot Phoenix runde

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Joop Schouten
Joop Schouten28 nov. 2017 - 13:19

Sla geneuzel over misvattingen en fascisme en haatzaaiers maar over. De grootste voedingsbodem is en blijft de armoede.

2 Reacties
Zandb
Zandb28 nov. 2017 - 15:11

U bedoelt dan toch: "De grootste voedingsbodem voor racisme en haatzaaien is armoede."

Cliff Clavin
Cliff Clavin28 nov. 2017 - 15:43

@ Joop Schouten - klopt als een bus. Daar waar in Duitsland armoede het meest voorkomt, en Hartz-4 mensen tot wanhoop drijft, daar is is de haat tegen migranten ook het meest aanwezig: de voormalige DDR-gebieden. Door sluwe indoctrinatie richt de agressie zich niet op de daders (de machthebbers), maar op de mede-slachtoffers (vluchtelingen en asielzoekers). Open grenzen, onbeteugelde marktterreur, ongebreideld en flitsend snel kapitaalverkeer, woningnood, en werkloosheid zijn de oorzaken.

ton14024
ton1402428 nov. 2017 - 10:08

Een 30 cm lang mes, om in te hakken op de burgemeester, afschuwelijk. ´´De burgemeester wordt al tijden bedreigd omdat hij meer vluchtelingen opneemt dan is afgesproken volgens de verdeelsleutel.´´ Als we nu eens allemaal ons huis openstellen, kan die verdeelsleutel afgeschaft.