Joop

Opmerkelijke actie: groot applaus voor winkelpersoneel Bijenkorf

  •  
24-11-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
applaus
Om het op Black Friday hard werkende winkelpersoneel een hart onder de riem te steken, applaudiseerden honderden bezoekers van de Bijenkorf in Den Haag voor de aanwezige medewerkers. Het leverde dit enthousiaste schouwspel op:
‘Het is belangrijk dat medewerkers van winkels en distributiecentra waardering krijgen voor al het werk dat zij verzetten. Het wordt tijd dat we erbij stil staan dat zij steeds vaker op ongebruikelijke tijden werken,’ zegt Linda Vermeulen van vakbond FNV. De FNV steunde de actie, die is ontstaan op initiatief van klanten.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

Frans_Cobben_Halsteren
Frans_Cobben_Halsteren25 nov. 2018 - 17:04

Eindelijk wat meer waardering voor gewoon winkel-personeel, helaas kunnen sommige Nederlandse klanten zich lomp en grof gedragen in winkels en op straat! In mijn woonplaats Bergen op Zoom zijn de meeste zelfstandige winkeliers (economisch en maatschappelijk) kapot gemaakt door grote machtige detailhandel-reuzen.

Zwerfstein
Zwerfstein25 nov. 2018 - 14:39

vreemde versentimentelisering van de samenleving, zie je in bijna elke TV-reclame terug.

3 Reacties
johannn2
johannn225 nov. 2018 - 17:16

Zwerfstein, Inderdaad, dáar doet het sterk aan denken: een reclamespot; in dit geval voor De Bijenkorf. .

johannn2
johannn225 nov. 2018 - 17:18

Werknemers en werkgevers als éen grote gezellige familie, eensgezind bezig met dat ene, gezamenlijke, verheven doel. .

johannn2
johannn225 nov. 2018 - 17:41

aanvulling ".. dat ene, gezamenlijke, verheven doel:" het gelukkig maken van zoveel mogelijk consumenten met zoveel mogelijk zalige Bijenkorf-producten. Zou de FNV hier neveninkomsten uit hebben ? Anders gezegd: deel uitmaken van die ene grote gelukkige Bijenkorf-familie? .

Bert Jansen2
Bert Jansen225 nov. 2018 - 0:04

Na de piloten en entertainers, nog een beroepsgroep waarvoor geapplaudiseerd wordt. Op een dag zullen we zien dat er voor begrafenisondernemers applaus is. Ik hoop dat dat op zijn allervroegst op mijn eigen begrafenis is, anders ren ik weg.

Meta  Foor
Meta Foor24 nov. 2018 - 20:15

- nu nog uit US een knallende DankGeversDag importeren, gevolgd door een Chinese Vrijgezellenkadodag en de Groenlandse Visofferdag.... dan hebben we genoeg consumptieve feestdagen binnen nederland om sint nicolaas aan op te offeren.

1 Reactie
webmaatje
webmaatje25 nov. 2018 - 8:37

Gisteren, de laatste zaterdag van november, was het wereldwijd niet-winkeldag. In Duitsland werden in heel veel plaatsen workshops aangeboden om zelf in je levensbehoefte te voorzien: van groente telen tot zelf zeep etc. maken In Nederland wordt aan deze dag (te) weinig aandacht besteed. https://nl.wikipedia.org/wiki/Niet-Winkeldag

johannn2
johannn224 nov. 2018 - 16:34

Applaudiseren voor een consumentisme opfokkend koopfeest. Een Amerikaanse traditie, door het bedrijfsleven hier eensgezind geïmporteerd uit Amerika. . . . . Het bedrijfsleven is uiteraard dol op dit soort tradities. Ze hebben al Sinterklaas en Kerst. Zijn we nog niet volgevreten genoeg ? .

3 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer24 nov. 2018 - 19:51

Je hoeft niet mee te doen, doe ik ook niet. Als veel mensen niet mee doen dan houdt deze onzin gewoon op. Niet dat ik daar veel hoop op heb maar het is fijn af en toe even te dromen.

JeffreyKatoen
JeffreyKatoen24 nov. 2018 - 20:43

@ johann en TomMeijer Waardering voor hun werk. johann en Tommeijer vinden dat belachelijk. "Het is belangrijk dat medewerkers van winkels en distributiecentra waardering krijgen voor al het werk dat zij verzetten"

johannn2
johannn225 nov. 2018 - 17:12

Jeffrey, Waarom spreek je ons aan in de derde persoon, over ons hoofd heen ? Netjes is anders. “Het is belangrijk dat medewerkers van winkels en distributiecentra waardering krijgen voor al het werk dat zij verzetten” Het is nog veel belangrijker, dat onregelmatige arbeidstijden, zeven dagen per week werkweek, onzekere arbeidscontracten/aanstellingen, verslechterende arbeidsomstandigheden, enz. , kortom, de uitbuiting van het personeel worden aangepakt. Moeten wij niet veeleer die veelal grote bedrijven die dat introduceerden en steeds verder doorvoeren aanpakken, i.p.v. werknemers daarin aanmoedigen ? I.p.v. die omstandigheden als natuurlijk gegeven accepteren? En NB: Hebben we dáar juist geen vakbonden voor ?! .

Rearden
Rearden24 nov. 2018 - 16:08

Het siert de Bijenkorf dat ze nog een eigen CAO hebben, met een maximaal bruto maandsalaris van €6.475,95 (1). Daarentegen zouden de stakkers die bij de Primarks van deze wereld werken pas echt applaus verdienen: maximaal bruto maandsalaris (CAO Retail_non-food) is daar slechts €3.208,15 (2). 1. https://www.fnv.nl/sector-en-cao/alle-sectoren/handel/bijenkorf/cao/ 2. https://www.fnv.nl/sector-en-cao/alle-sectoren/handel/fashion/cao/

johannn2
johannn224 nov. 2018 - 15:44

Waarom klappen voor een situatie die helemaal niet zou moeten bestaan ? Onregelmatige arbeidstijden, zeven dagen per week werkweek, onzekere contracten/aanstellingen, verslechterende arbeidsomstandigheden, enz. Moeten wij werknemers daarin aanmoedigen ? Die omstandigheden als natuurlijk gegeven accepteren ? NB: Hebben we dáar vakbonden voor ?! .

1 Reactie
Bert Jansen2
Bert Jansen224 nov. 2018 - 19:23

We hebben vakbonden om ervoor te zorgen dat mensen kunnen werken wanneer ze willen en boodschappen kunnen doen wanneer ze niet werken. Als je als werknemer arbeidsvoorwaarden (primair en secundair) belangrijk vindt, ga dan werken in een bedrijf/sector waar geen CAO is en in de ondernemingsraad geen bonden vertegenwoordigd zijn. Dat is waar al decennia lang de voorwaarden zich beter ontwikkelen dan daar waar bonden zich ermee bemoeien.