Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opmerkelijk: D66 werkt samen met PVV

  •  
19-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
D66 Almere Jan Lems
Terwijl de partij van Geert Wilders in landelijk politiek isolement raakte na de beruchte ‘minder’-hitserij, is er in PVV-bolwerk Almere sprake van een opmerkelijke toenadering. De plaatselijke fractie van D66 werkt samen met de PVV aan de invoering van een referendum in de gemeente. Fractievoorzitter Jan Lems onthulde dat in een uitzending van Omroep Flevoland. Lems toog speciaal naar Den Haag om daar met de Tweede Kamer-fractie van D66 te overleggen over de samenwerking met plaatselijke afdeling van de PVV. De fractie stemde niet alleen in maar zegde ook de assistentie van een beleidsmedewerker toe om samen met de PVV’ers tot een referendum-voorstel te komen.
De samenwerking is des te pikanter omdat Wilders nu terechtstaat wegens haatzaaien. “Natuurlijk zijn er in het begin aarzelingen geweest maar als het belang groot is, stap je daar over heen,” verklaart de D66’er. “Negatieve reacties zijn tot nu toe beperkt gebleven.”
Wilders heeft recent nog verklaard dat hij lokale referenda wil gebruiken om asielzoekerscentra tegen te houden.

Meer over:

d66, politiek, kijk nou, pvv
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.