Joop

Ophef over botsing Paay en Maassen in DWDD

  •    •  
10-12-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
890 keer bekeken
  •  
maassen-vs-paay-dwdd-300px.jpg
'Narcistisch duel' ... 'Ik ben Paay dankbaar' ... 'Best knap van Maassen' ... 'Cabaretier zakt door het ijs'
Heel Nederland heeft een mening over de ruzie tussen de 60-jarige ‘playmate’ Patricia Paay en cabaretier Theo Maassen woensdagavond in tv-programma De Wereld Draait Door. Maassen vond Paay te oud voor een naaktreportage in Playboy en vond haar foto’s vooral interessant voor necrofielen.
Maassen werd in het programma  uitgejoeld en presentator Matthijs van Nieuwkerk vroeg hem zijn excuses aan te bieden. De meningen over het tv-optreden van Maassen lopen sterk uiteen: de een vindt diens uitlatingen smakeloos, de ander deelt zijn mening dat Paay inderdaad een ‘aandachtsjunkie’ is die niks in Playboy te zoeken heeft.
De Telegraaf presenteerde vanmorgen een lezersonderzoek onder de lezeressen van het eigen magazine Vrouw: “De VROUW-vrouwen zijn verdeeld over de naaktreportage van Patricia Paay. Op onze poll: ‘de 60-jarige Patricia Paay is met haar blootreportage…’, die de afgelopen dagen op de site stond antwoorden jullie als volgt: 52 % vindt het stoer van Paay en 48 % zielig. Er werden in totaal 3008 stemmen uitgebracht. Heel Nederland lijkt het over La Paay te hebben en dat vindt ze heerlijk zoals ze gisteren in het televisie-programma De Wereld Draait Door vertelde. In dezelfde show werd ze keihard aangepakt door cabaretier Theo Maassen. Hij vond haar onder meer “een zielige aandachtsjunk” en haar foto’s “geschikt voor zijn vriend de necrofiel”. Patricia Paay heeft lef. Ze durft de concurrentie aan te gaan met haar 19-jarige dochter. Christina staat, niet geheel toevallig, ook deze maand niets verhullend in het mannenblad FHM.” 
Het ‘ons-kent-ons’ wereldje van BN’ers kiest uiteraard massaal partij voor ‘hun Patries’.
Lees ook: De seksknop van Theo Maassen (Joop.nl)
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (31)

mees.
mees.10 dec. 2009 - 15:44

Paay int effe ?150.000 voor die reportage. Wat ze bij Jensen zei over de vader van haar kind was echt smerig... voor al dat publiek je zo uitlaten over de vader van je kind. Paay doet alles voor geld... dat zei ze zelf in de uitzending van Jensen... Goed dat Maassen haar zo confronteerde... Wat denkt ze nu? Dat geld haar zo gemakkelijk in de schoot geworpen wordt?

max58
max5810 dec. 2009 - 15:44

Ooit hoorde ik een aardige stelling: Als minachting strafbaar was zat heel omroepend Hilversum direct achter de tralies. Keek gisteren per ongeluk even naar het bewuste programma en zag de bewuste affaire: weet ook een mooie maatregel ( geen straf, maar wat mij betreft een tbs-achtig iets) voor dhr T.M.: opsluiting en verplichte dienstverlening in een verpleeghuis voor demente dames, 80+). Leer steeds meer over tv-kijken: vooral dat ik dat zo weinig mogelijk moet doen.

DonGurgen
DonGurgen10 dec. 2009 - 15:44

Hmmm... Ja ik ben normaal fan van Theo Maassen. Maar wat ik van dit optreden vind weet ik nog zo net niet. Aan de ene kant vind ik dat hij gelijk heeft. Poseren in de playboy is exhibitionistisch aandachtsgeil gedrag. En als je alles aan je laat verbouwen (sorry Patricia, maar dat is gewoon te overduidelijk) en laat photoshoppen dan is dat ook raar en geeft het misschien een raar signaal af. Ouder worden is niet erg. Accepteer het en wordt wijzer (een analyse die ik kon waarderen van Theo) En als je dan ouderen mensen in de playboy wil om te laten zien dat oud ook mooi kan zijn, laat dan een 'natuurlijke' vrouw zien... Maar aan de andere kant, het is wel de playboy en het is wel Patricia Paay. Beiden niet intellectuel en beiden verstoken van maatschappelijke aspiraties. Dus Theo's verwijten zijn aan dovemans oren gericht. Hij had misschien beter zijn peilen kunnen richten op Matthijs en de redactie van DWDD die zoveel aandacht geven aan dit fenomeen, en geen interessante schrijfster uitnodigen. Theo verwijten dat hij lomp was daarentegen vind ik onzin. Zo is hij, ook in zijn shows (zoals terecht opgemerkt door Pfauth). Dan moet je niet schrikken als hij het lef heeft omdat ook live in iemands gezicht te doen. Op de vorm heb ik dus weinig kritiek meer op de inhoud, en op het programma. DWDD is weliswaar een entertainment programma, het is nog steeds wel de publieke omroep, dus iets meer diepgang dan de playboy en patricia paay mogen wel. En houdt een beetje rekening wanneer je welke tafelheer/dame inzet!

Nikos2
Nikos210 dec. 2009 - 15:44

Heel Nederland heeft een mening over de ruzie tussen de 60-jarige 'playmate' Patricia Paay en cabaretier Theo Maassen woensdagavond in tv-programma De Wereld Draait Door. Heel Nederland? Patricia zit daar om aandacht te krijgen en Theo reageert er op met wat flauwe "grappen". Moeten we hier zoveel ophef overmaken?

cabaray
cabaray10 dec. 2009 - 15:44

Heerlijk, cabaretiers die over het paard getilde mensen nog een zetje geven dat ze eraf lazeren.

Nicci2
Nicci210 dec. 2009 - 15:44

Ach, we hebben weer even gelachen. Daar gaat het toch om?

SirCharles
SirCharles10 dec. 2009 - 15:44

Een necrofiel zou ik niet als vriend willen hebben, Theo Maassen blijkbaar wel. Daarentegen is het ook niet netjes van Patricia Paay om haar ex Adam Curry zo in het openbaar af te vallen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa10 dec. 2009 - 15:44

Geef de heer Maassen bij elk optreden of gesprek, een paar zachte bokshandschoenen, als ooit een echte klap valt, dan valt hij zacht! Nog makkelijker: Geef namens ''de preventie'' aan zijn gasten en gastheren altijd een brommerhelm die ze op hun hoofd moeten zetten, gewoon preventief. Hij is groot en sterk, een onverwachte klap kan het einde betekenen. Misschien vind hij het leuk om te horen, maar ik niet.

johanboonstra
johanboonstra10 dec. 2009 - 15:44

Ook Joop kon het blijkbaar niet laten om een graantje mee te pikken van deze cultureel totaal irrelevante mediahype. Jammer, jullie wisten het toch beter? Het zou Joop hebben gesierd om dit hele gebeuren gewoon te negeren.

WitteJan
WitteJan10 dec. 2009 - 15:44

Het is maar een mensenlichaam.

BosHout2
BosHout210 dec. 2009 - 15:44

Recent was Patricia nog openhartiger over haar verbouwingen http://i41.photobucket.com/albums/e272/iloeta/Patricia_Paay_Linda.jpg (is wat bloot, maar decent)

rgeurtsen
rgeurtsen10 dec. 2009 - 15:44

And the points are: 10 for Theo Maassen!

IsditMynlant
IsditMynlant10 dec. 2009 - 15:44

Het beste commentaar op dit soort uitzendingen leverde Ray Davies in 2006 op zijn onderschatte cd Other People's Lives met het gelijknamige nummer. Ray Davies is nog altijd een van de beste tekstschrijvers uit de geschiedenis van de rock. Kritische sociologische verkenningen kan je veel van zijn teksten noemen. De tekst van het nummer Other People's Lives is daar een goed voorbeeld van: Can't believe what I just read Gossip on the Internet Now the tabloids have the news Cross my heart it just ain't true I never thought it of you Name names and every line Is feeding their suspicious minds I'm not bitter or angry I'm only feeling sympathy You really found the time To feed the reporter with your views See the reporter break the news Read the reporter, join the queue Spread the news, scandalize Words cut like a thousand knives Take the cash, bag the prize For playing games with other people's lives See the reporter break the news Read the reporter, join the queue Eat it up, take a bite Feed the reader's appetite They'll swallow anything you write As long as it's in black and white And full of titillation I can't believe what I just read Excuse me, I just vomited Tell your story, it's your call So autobiographical But oh, so trivial Feed the reporter They put it on the Internet To help improve the circulation They'll pepper it with lies It's only other people's lives Feed the reporter Read the reporter Politicians dressed in drag Careers stopped with quick back stab While anonymous informer flees And leaves us with our fantasy And erotic visions Who did what, when, to whom In the dominatrix room? Tabloids daily titillate Each sordid tale reverberates All across the nation (What can I say?) Feed the reporter (It's a vendetta) Read the reporter A rumor then a vicious phrase A poison pen can wreck your day And weather[?] words that crucify As tabloid judges sharpen up their knives Read the reporter Black and white See the reporter Victimize See a poor sucker Crucified To stop the truth, so tell your lies Betray your friends and get the prize The dagger's in, now twist the knife The gutter's full of other people's lives

Lieke Meester
Lieke Meester10 dec. 2009 - 15:44

Wel zielig voor Paay he, ze moet nog een heel leven met zichzelf overweg. Toch jammer dat ze geen 18 kon blijven. Ze is een moeder die jaloers is op haar dochter. Is daar ook een naam voor bedacht?

hannogroen
hannogroen10 dec. 2009 - 15:44

Opvallend dat Maassen zich in DWDD ontpopte als moraalridder van de ergste soort.

woorddienst
woorddienst10 dec. 2009 - 15:44

Ik ben bang dat het allemaal afgesproken werk is. Het maakt tegenwoordig niet uit hoe je in het nieuws komt; als je er maar in komt. De Playboy is de lachende derde; wedden dat er gigantisch veel van verkocht worden. Dat Theo Maassen Paay zo grof aanvalt is misschien eerder smakeloos te noemen dan te vermijden (we kennen Theo) iemand die zich zo bloot geeft (na de scheiding e.d.) vraagt om het ergste. We hebben het niet in de gaten maar "De Wereld Draait Door" lijkt hier een verlengstuk van een reclamestunt te zijn n.l. Patricia Paay verkopen. Het wordt al met al steeds decadenter.

AnsjeM
AnsjeM10 dec. 2009 - 15:44

Van de VARA zelf en dus ook van DWDD zou je toch niet verwachten dat ze sowieso enige aandacht zouden besteden aan Patricia Paay!!!!

ShoarmaisDonerdanKebab
ShoarmaisDonerdanKebab10 dec. 2009 - 15:44

Hèèèhèèè.... eeeeeiiindelijk gaaaaaat het weer ergens over in Nederland... (zucht...)

matthea
matthea10 dec. 2009 - 15:44

Bah, Theo Maassen, over het paard getilde klier die denkt dat ie leuk is!!! Walgelijk hoe hij respectloos met een oudere vrouw omgaat. Typisch VARA om deze 2 mensen tegenover elkaar te zetten. Hebben meer op met Theo dan met de mediageile Patricia, maar dat lijkt me geen enkele reden om dit te tolereren. Matthijs deed een slappe poging om het goed te maken. Jammer. DWDD is 1 van mijn lievelingsprogramma's, maar dit vond ik beneden alle peil. En wat vind ik van een blootfoto van Patricia? Ze neemt het tot op hogere leeftijd doorwerken letterlijk, en dat is dapper. Heb wel lelijker vrouwen gezien van 60 jaar.

1 Reactie
denmol
denmol10 dec. 2009 - 15:44

Ik vind dat zij minstens even respectloos met zichzelf omgaat.

IsditMynlant
IsditMynlant10 dec. 2009 - 15:44

PS Het gaat nergens over.

1 Reactie
kwelwater
kwelwater10 dec. 2009 - 15:44

uiteindelijk niet nee dat klopt.

jennysimone
jennysimone10 dec. 2009 - 15:44

Nou dat weten we ook weer, Mathijs is niet zo een goede interviewer als altijd gedacht. Hij had het item gisteren totaal niet in de hand ....... of was dit een bewust Patricia bashen? Wat een mooi item had kunnen zijn over vrouwelijke sexualiteit. Over de Madonna-generatie .... Over Rock and Roll keeps you young .... Over op je 50ste of 60ste nog een lekker lijf hebben .... Over geld verdienen na je scheiding ..... Over een taboe doorbreken door Playboy .... Het mocht niet zo zijn. Theo Maassen blijkt een one trick pony ! En Mathijs van Nieuwkerk moet zich schamen. PS1....... Simone vindt dat er de laatste tijd zoveel oude en zeurderige mannen in DWDD zitten die bovendien al erg vaak daar aan tafel hebben gezeten. Het is tijd voor verse gasten en leuke vrouwen aan de tafel van DWDD. PS2 ....... Fotootje naast deze tekst: 52 én zonder Photoshop. P

4 Reacties
Farah2
Farah210 dec. 2009 - 15:44

You go girl!

matthea
matthea10 dec. 2009 - 15:44

Volledig met je eens. Van de week nog een supersaai groot item met ouwe gitaar opgeilende mannen in DWDD. Waar blijven de leuke vrouwen??

Klaas2
Klaas210 dec. 2009 - 15:44

Ik heb het nooit erg opgehad met Paay. Ik heb tot deze week nooit gehoord dat ze iets gepresteerd heeft wat ik de moeite waard vindt. Maar, ook gezegd moet worden dat dit voor veel BN-ers geldt. Ik denk dat ze nu wel wat goeds gedaan heeft. We leven in een vergrijzend land en emancipatie van grijs is zeker nodig. Paay helpt daarbij mee op haar manier.

Jolly_Roger
Jolly_Roger10 dec. 2009 - 15:44

Mooie foto, mooie tekst, moet je vaker doen. Wordt gewaardeerd.

Yggdrasil
Yggdrasil10 dec. 2009 - 15:44

Mensen die tot tien kunnen tellen geven zo aan dat ze minimaal basisonderwijs hebben gehad, Paay komt niet verder dan 2 en dat geeft te denken. Wat ook te denken geeft is dat Matthijs van Nieuwkerk constateert dat Theo Maassen erg beledigend was in zijn opmerking en excuses op zijn plaats vond. De belediging ging volledig aan Paay voorbij, je zag haar denken, necrofiel, was da nou weer en Paay ging onverstoorbaar verder met glimlachen, niet te hard lachen want anders springen de veters uit haar schoenen, de ultieme barbie-pop, batteries not included. Doe mij dan toch maar een chuckie. Ik weet het, het is not done, maar ik heb de laatste jaren zoveel moppen gehoord waarbij de mate van intelligentie werd gekoppeld aan de haarkleur, zoveel dat je wel weet dat er geen wetenschappelijke bewijs kan bestaan over de link tussen blond en dom, maar na het optreden van Paay begin ik toch te twijfelen.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO10 dec. 2009 - 15:44

[...] dat er geen wetenschappelijke bewijs kan bestaan over de link tussen blond en dom, maar na het optreden van Paay begin ik toch te twijfelen. [...] Nee, wetenschappelijk bewijs zal er ook nooit van komen, want het is uiteraard klinkklare onzin. Overigens is ze helemaal niet blond, ook haar huidige haarkleur is onecht... ;) http://showcase.thebluebus.nl/SoundJuly2007/Patricia4.jpg

ErnsTT2
ErnsTT210 dec. 2009 - 15:44

Feitelijk was er niets beledigends aan, want de helft van haar lichaam bestaat uit dode stof, als we immers even teruggaan naar de tijd dat het wicht 25 was, had ze niet meer dan pruimenbloesem in haar bloesje... Haar originele borstpartij viel nou niet echt onder de noemer: "een flinke bos hout voor de deur" Kijk als P.P. daar nu weer mee in de Playboy was gaan staan, had ze een punt. Dan had het mij voor zover mij dat soort plaatjes kunnen bekoeren, meer tot de verbeelding gesproken: http://www.wizzelwachter.nl/images/paay25.jpg Met kleertjes aan zou het zo een jongetje kunnen zijn... http://www.gaarmans.nl/images/items/79_content_hema06.jpg Ziet u? Maar helaas heeft ze zich op laten pompen, strak laten trekken, gebotoxed tot het lachen een vreemde verwringing van het gelaat tot gevolg heeft, al het echte leven is vervangen door "surrogaat plasticine" het is net of je naar een Aaardman Animatie zit te kijken... http://www.aardman.com/commercials/ en dan voor hershey kiezen :-)

1 Reactie
EquusCandidus
EquusCandidus10 dec. 2009 - 15:44

Waarom mag die vrouw niet zelf weten wat ze met haar lichaam doet (het ziet prima uit)? Waarom mag die vrouw niet in de Playboy (als je het niet leuk vindt, koop je hem niet)? Waarom moeten (quasi) intellectuelen mensen die van aandacht en show houden altijd afbranden?