Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ophef over Poolse anti-moslim glossy

  •  
17-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
177 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-02-17-om-18.03.17
Fascisme in Europa is allang geen rondwarend spook meer, dat bewijst het Poolse tijdschrift wSiecki maar weer. Op de nieuwste cover van het tijdschrift prijkt een foto van een blonde vrouw wiens jurk, een EU-vlag, door donkere armen van haar lijf wordt getrokken. Daaronder in grote letters: De islamitische verkrachting van Europa.
Het bijbehorende artikel draagt de naam ‘De hel en zelfmoord van Europa’ en gaat volgens de eigen omschrijving over ‘wat de media en Brussel verborgen houden voor het Europese volk’. Het fascistoïde stuk zelf begint met de zin: ‘Moslims dragen een conflict met de westerse wereld in zich als onderdeel van hun bewustzijn.’ Verder staan er dingen te lezen als ‘We zijn getuige van de botsing van twee beschavingen in de landen van het oude Europa’ en ‘Een strijd tussen deze twee beschavingen is onvermijdelijk’. Dit alles komt volgens het blad door ‘de massa-import van moslims’ die met hun ‘vreemde beschaving’ Europa tot zelfmoord dwingt.
Volgens velen is de cover niet alleen fascisme van het zuiverste soort, het lijkt ook nog eens rechtstreeks afgekeken van propagandamateriaal uit de tijd van Hitler en Mussolini.

Meer over:

racisme, wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.