Joop

Ophef om zelfmoordlied Vlaamse rockband

  •  
06-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zelfmoord_300.jpg
De Kreuners beloven 'kwetsend' lied niet meer te promoten
De Vlaamse rockband De Kreuners, die toe is aan het 30-jarig jubileum, speelt op de laatste cd ‘Jonge Honden’ een vrolijk lied over zelfmoord. Na klachten van nabestaanden hebben ze aangekondigd dat lied niet als single uit te brengen of verder te promoten.
Ik pleeg zelfmoord, ik pleeg zelfmoord, ik pleeg zelfmoord, lala, lala, lá!
Volgens de Belgische krant De Standaard moet je het nummer horen om te ervaren dat het een vrolijk lied is. Dat vond ook de Werkgroep Verder, een hulporganisatie voor nabestaanden van zelfmoordenaars. Zij maakten bezwaar tegen het nummer nadat het op de radio werd uitgevoerd.
‘Het gaat erom dat dit een heel vrolijk nummer is. Voor wie het van nabij heeft gemaakt, is zelfmoord helemaal niet vrolijk. Wij censureren niets. De Kreuners excuseren zich ook niet. We zijn gewoon tot een goede afspraak gekomen.’ 
De uitvoering is volgens De Standaard inmiddels offline gehaald.  De Kreuners , die een vrolijke, humoristische reputatie hebben, zeggen dat het niet de bedoeling was iemand te kwetsen en willen verder niet meer over de inhoud van het lied praten.

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

myrdinwylt
myrdinwylt6 apr. 2010 - 5:55

Er mag ook niet meer in kranten geschreven worden over zelfmoord, want dat moedigt de mensen maar aan. En geen grappen meer over gehandicapten, want ook als ze er zelf wel om moeten lachen zijn die Heel Erg Beledigend. Wij, de politiek-correcten, pleiten terecht voor een ministerie van censuur.