Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opgehitste bezorgde burger toont berouw tegenover burgemeester Marcouch

  •  
23-12-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
5066632295_3573d4d260_o

© cc-foto: Roel Wijnants https://flic.kr/p/8HHPge

Een bezorgde burger die door Geert Wilders was opgehitst tegen de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch betuigt in een berouwvolle email spijt voor een smadelijke reactie die hij eerder dit jaar verstuurde. Wilders reisde afgelopen zomer met zijn gevolg naar Arnhem om daar een haatdemonstratie te houden tegen de benoeming van het voormalig PvdA-Kamerlid tot burgemeester. Ook de extreemrechtse splintergroepering Pegida liet daar van zich horen.
De tot inkeer gekomen schrijver zegt nu dat hij of zij bang gemaakt was en te weinig kennis van zaken had om het door de PVV-leider verspreide nepnieuws op waarde te schatten. De openhartige bekentenis liet Marcouch niet onberoerd. Ontroerend en wat een krachtige karakter en goedheid! Kreeg onderstaande e-mail met de beste inspirerende kerstboodschap , die ik graag met jullie deel , schreef hij op zijn Facebook-pagina waar hij het bericht deelde:
Geachte Burgemeester,
Enige tijd geleden heb ik U een e-mail gestuurd, waarin ik mijn onvrede uitte over uw aanstelling. De aanleiding was een bericht van de media en dhr. Wilders dat u terreur imams zou steunen, en dat u terrorist wilde worden in uw jeugd. Uit angst en mijn onwetendheid betichtte ik u van deze omstandigheden. Mijn angst was onterecht, en ik heb spijt van mijn keuze om u deze e-mail te sturen.
Het was niet netjes van mij, en dit begrijp ik nu en daarom bied ik mijn excuus aan met de belofte dat ik in de toekomst goed nadenk voordat ik wat schrijf. Ik probeer elke dag om een beter mens te worden. Ik maak fouten, maar ik probeer ze ook te herstellen. Daardoor groei ik als mens.
Moge God u verder zegenen!
cc-foto: Roel Wijnants
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.