Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Longcovidpatiënten massaal arbeidsongeschikt verklaard

In de eerste 5 maanden meer dan 5 keer zoveel gevallen als in heel 2021
Joop

Oostenrijkse overheid waarschuwt: kus geen koeien

  •  
17-05-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2019-05-17 om 14.59.12
De Oostenrijkse overheid heeft mensen gewaarschuwd vooral niet deel te nemen aan een nieuwe internet- challenge : koeien kussen. Niet alleen bezorgt het de koeien veel overlast, ook kan het voor de zoeners levensgevaarlijk zijn.
De challenge kwam deze week overwaaien uit buurland Zwitserland waar een app genaamd Castl gebruikers oproept koeien te kussen voor het goede doel, naar voorbeeld van de welbekende Ice Bucket Challenge waarmee geld werd opgehaald voor de ziekte ALS. In het geval van de koeien, de #KuhKussChallenge , stelt Castl dat het de zoener vrij staat daar wel of geen tong bij te gebruiken.
Minister van Landbouw Elisabeth Köstinger waarschuwt Oostenrijkers de uitdaging vooral níet aan te nemen. In een verklaring zegt ze dat bergweiden en weilanden geen kinderboerderij zijn en dat onbezonnen daden als koeien kussen niet zonder gevolgen is. Ook waarschuwt ze dat koeien agressief op mensen kunnen reageren, vooral wanneer er kalveren in de buurt zijn. In Tirol werd begin dit jaar nog een boer veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van bijna een half miljoen euro aan een weduwnaar wiens vrouw werd vertrapt door een kudde op hol geslagen koeien. Dat vonnis wordt aangevochten door de boer die daarbij wordt gesteund door de Oostenrijkse vereniging van boeren, die vrezen dat dit het einde betekent voor de bergweiden waar Oostenrijk mede om bekend staat.
Om soortgelijke incidenten te voorkomen en om zowel de open bergweiden als de toeristen te behouden, beiden belangrijk voor de Oostenrijkse economie, heeft de overheid gedragsregels opgesteld voor de weiden. Acties zoals het in het wilde weg kussen van koeien hoort daar niet bij, aldus minister Köstinger die ook zegt dat ‘onbezonnen acties als dit’ het samenleven van mens en koe in de weiden ondermijnt.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (14)

madbako
madbako19 mei 2019 - 7:33

Beter kussen dan in de kont kijken. Dan kunnen er rare dingen gebeuren Next

msj_meijerink
msj_meijerink18 mei 2019 - 8:11

Gelukkig was ik dit toch al niet van plan! Wat een opzienbarend bericht.

het petertje
het petertje18 mei 2019 - 7:28

goed advies

Anoniempje5
Anoniempje518 mei 2019 - 4:35

Je mag ook niks meer tegenwoordig! #Boehoe

JanB2
JanB217 mei 2019 - 22:54

Niet echt iets nieuws. Hans Dorrestijn schreef immers zo'n 30 jaar geleden al het gedicht "Ik moest een schaap een tongzoen geven" en wel als onderdeel van een bundel met dezelfde titel die al jaren in mijn boekenkast staat. Dat gedicht ging zelfs nog veel verder, getuige het laatste couplet: Wat eens begon als plicht, als opdracht, werd een hartstocht in één keer Wie eenmaal neemt een schaap te grazen, die wil nooit iets anders meer Deze nieuwe uit Zwitserland overgelebberde trend stelt dus niets voor. Er is dus nog véél meer mogelijk.

2 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens18 mei 2019 - 5:10

@JanB Prachtig! Ook dit: "Dus we sloegen aan het paren, De vlokken stoven in het rond. 'k Dankte God dat ik na jaren De ware liefde eindelijk vond."

DanielleDefoe
DanielleDefoe18 mei 2019 - 19:08

Die van het schaap is prachtig, het jagerslied ook..

Joop den Uil
Joop den Uil17 mei 2019 - 19:00

it starts with a kiss.....

Khalid Bakr
Khalid Bakr17 mei 2019 - 18:55

#mekoe

Rechtse Bal3
Rechtse Bal317 mei 2019 - 15:52

iemand die koeien -of welk beest dan ook- kust, verdient het om teruggekust te worden.

Sam V
Sam V17 mei 2019 - 14:25

Ik neem aan dat de PvdD de Europese Commissie zal vragen het "koekussen" binnen de EU wettelijk te laten verbieden. Dit is een flagrante schending van de lichamelijke integriteit van de koe!

1 Reactie
OlavM
OlavM17 mei 2019 - 18:38

Een nieuwe MeTooCows-beweging tegen grensoverschrijdend gedrag zit eraan te komen.

Perezoso
Perezoso17 mei 2019 - 13:36

Mensen die koeien kussen, gedragsregels opgesteld door de overheid voor toeristen in een alpenwei... De wereld is gek geworden...

1 Reactie
Martin108
Martin10817 mei 2019 - 17:31

Tsja, als je je hele leven in de stad woont en nog nooit een koe van dichtbij hebt gezien dan snap je de risico's misschien niet. Ze zien er zo lief uit maar het is toch een paar honderd kilo dat kompleet onverwacht agressief kan worden. En daar doe je dan vrij weinig tegen.