Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Louise Fresco draait lezers een rad voor ogen met tegenstelling stad-platteland

Zembla-journalist Ton van der Ham prikt beweringen over Nederlandse landbouw door
Joop

Oorlogsverslaggever Bud Wichers in Pauw over gewond raken op missie

  •  
26-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2016-10-26 om 11.09.47
Oorlogsverslaggever Bud Wichers ontsnapte vorige week ternauwernood aan de dood. Hij was in Kirkuk om verslag te doen van hoe IS-strijders die stad overnemen, bij wijze van wraakactie vanwege de slag om Mosul. In Mosul sloeg een mortiergranaat vlakbij zijn auto in, maar ontplofte niet. Tot zover ging het goed. In Kirkuk werd hij een dag later onder vuur genomen door een sluipschutter van IS en raakte hij gewon. Collega Hans Jaap Melissen schoot hem later te hulp om hem te evacueren uit Kirkuk.
In het tv-programma Pauw vertellen de oorlogsverslaggevers over nut en noodzaak van werk.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (6)

Minoes2
Minoes229 okt. 2016 - 9:08

Heeft Klijnsma zitten slapen? Dat hebben we nog niet bij de kop gehad? Wel dus uitgebreid!..

Dewik2
Dewik226 okt. 2016 - 22:07

goed dat er nog echte journalisten zijn

arbeider3
arbeider326 okt. 2016 - 20:34

En toch, valt het wel mee en wordt het allemaal schromelijk overdreven! Als het echt zo dodelijk en onrechtvaardig zou zijn, waren onze Politici met hun hoge normen en waarden toch allang bezig om de wapenproductie tot het minimum te beperken en wapenexport te verbieden? Alle westerse landen constateren dat Rusland helemaal fout bezig is en mensen doden, maar zelf kloppen zij zich op de borst, dat zij binnen de coalitie goed bezig zijn en dat Saoedi Arabië extra dodelijke wapens moet worden geleverd, om de mensen in Jemen een lesje te leren. De de USA met Duitsland etc. levert moderne wapens aan terroristen (in dit geval de goede terroristen want die vechten tegen Assad en de Russen) om de in hun ogen slechte mensen te doden. Wij weten het allemaal en toch gaat het gewoon door en schrikken wij even op, wanneer een journalist, die gaat berichten wat wij al weten, gedood of verwond wordt.

woha
woha26 okt. 2016 - 14:20

@spinazieduiker. Het is belangrijk dat dat soort mensen er zijn. Hij beseft zelf ook wel dat het een risico is dat er bij hoort. Anders was hij wel bij de blokker gaan werken en niet oorlogsverslaggever geworden. Domme opmerking dus.

rbakels
rbakels26 okt. 2016 - 13:29

Ik ken een aantal.oorlogsverslaggevers die niet van fe buis te branden zijn, maar deze knul was mij onbekend. Il wens hem succes!

Spinazieduiker
Spinazieduiker26 okt. 2016 - 11:48

Tja,risico van het vak.Moet je ander werk zoeken.