Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oorlog Israël en Palestina splijt ook Nederlandse samenleving

  •  
27-10-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1658 keer bekeken
  •  
MiddenOostenConflict in NL+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Pater
Pater28 okt. 2023 - 3:08

Het is integendeel opvallend hoe klein de rol van de Gaza-oorlog is bij het bepalen van de stem bij de verkiezingen.

3 Reacties
Farmer3.0
Farmer3.028 okt. 2023 - 8:25

@Pater, Van de 4 grootste partijen is wel duidelijk waar ze staan mbt het conflict. VVD met een Koerdische vluchteling als lijsttrekker kiezen de Joodse kant. NSC en de BBB met hun Christelijke Democratische wortels kiezen de Joodse kant. PvdA/GL zijn intern ernstig verdeeld. Hopen dat het geen groot item bij de verkiezingen wordt. Verder zullen D66 en Denk voor de Palestijnse kant kiezen, en de resterende kleine partijen in het algemeen voor de Joodse kant. Hopelijk krijgt Rutte naar de verkiezingen een belangrijke rol in de EU.

LaBou
LaBou 28 okt. 2023 - 10:40

"Hopelijk krijgt Rutte naar de verkiezingen een belangrijke rol in de EU. " En daar gaat hij het beter doen dan de afgelopen jaren hier in Nederland? Jij moet wel een enorme pesthekel aan de EU hebben

Pater
Pater30 okt. 2023 - 17:29

@Farmer Lees je wel eens de krant? De enige partij voor wie Israël een heilige zaak is is de SGP, in mindere mate de CU. Bij de aanhang van GL/PvdA speelt het bij het bepalen van de stem het minste een rol. De tegenstelling pro-joods of pro-palestijns biedt onvoldoende ruimte om de positie van partijen te beschrijven. Het is vaak meer een 'de kool en de geit sparen'.

Farmer3.0
Farmer3.027 okt. 2023 - 10:15

Zolang een ieder zich maar gedraagt. Voor wie toch rotzooi wil trappen, beide kanten kunnen nog wel strijders gebruiken.