Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ook Tamara van Ark weg: wil de laatste bewindspersoon het licht uitdoen?

  •  
03-09-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
116 keer bekeken
  •  
Deel kabinet weer bijeen voor corona-overleg

© DEN HAAG - Demissionair Minister Tamara van Ark voor Medische Zorg (VVD) bij aankomst op het Binnenhof om de laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus te bespreken in de ministerraad. He

Demissionair minister voor Medische Zorg Tamara van Ark neemt om gezondheidsredenen ontslag. Ze kampt al enige tijd met nekklachten. “Helaas is er nog geen sprake van herstel op het niveau dat ik weer aan de slag kan”, maakt de VVD-politica bekend via Twitter. Hugo de Jonge en staatssecretaris Paul Blokhuis nemen haar taken over.
Van Ark was de opvolger van Bruno Bruins, die zijn ministerschap aan het begin van de coronacrisis opgaf omdat hij oververmoeid was. Van Ark is bepaald niet de eerste bewindspersoon uit het demissionaire kabinet-Rutte-III die ontslag neemt. Eerder deze week kwam er nog veel kritiek op VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat die per 1 oktober lobbyist wordt voor de energiesector.
In juli nam Stientje van Veldhoven (D66, Infrastructuur) ook al de kuierlatten vanwege een nieuwe baan. Bas van ’t Wout (VVD, Sociale Zaken) vertrok eveneens uit het demissionaire kabinet vanwege een burn-out.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (56)

The Apple
The Apple4 sep. 2021 - 15:55

Als Cora van Nieuwenhuizen nu dezelfde strategie had gevoerd had ze slechts medeleven opgewekt.

Bouwman2
Bouwman24 sep. 2021 - 9:24

Minsters als mevrouw Van Ark dragen verantwoordelijkheid voor het landsbelang.die hen democatrisch is opgedragen. Uiteraard blijken zaken daarbij verkeerd ingeschat. Maar meestal gebeurt dat pas achteraf.na een beabt in de Kamer. Maar een Kamerlid heet te maen met dezelfde beperkingen als in vak K. Het is tijd om faits divers. het menselijk bedrijf, met de mantel der liefde te bedekken. In de Bijbel, deel twee, gaat het over zachtmoedigen die het land beërven. Het verhaalt niet dat de hoofdpersoon voortdurend in woede ontstak. Dat ie iedereen de tent uitvocht. Dat beperkte zich tot eenmaligheid. Dat heeft geleid tot de constructie dat goddelijkheid en menselijkheid zich verenigden in één persoon. Dat is is dualisme, maar het vlakt niet uit dat herkerstening, nieuw ethisch Réveil toch op zijn minst in overweging zou kunnen worden genomen. Er is niet veel kwaads in emancipatie en opstandigheid, maar doe het wel volgens de lijnen van de geleidelijkheid. Verheffing is een ideaal, maar wie zich verheft zal vernederd worden staat in de Bijbel en hoe hoger men klimt hoe dieper de val, staat hier op een telgettje dat in de pastorie hangt meteen rechts als je binnenkomt. Schwingt freudig sich empot, BWV 36, ligt onder handbereik, als je wilt draait dominee de volumeknop wel verder. Maar je kunt natuurlijk ook je eigen mziek meenemen. Iets van rap met een dreunende beat. Meenemen mag, altijd, maar of je je CD mag afspelen ? Ik moet wel om de buren denken.... .Love thy neighbour kan verwijzen naar een muziekalbum van een Nederlandse band die Discipline heet.

2 Reacties
The Apple
The Apple4 sep. 2021 - 16:03

Nadat dominee Bouwman de biecht had afgenomen dacht hij: "Kom laat ik eens een stichtelijk stukje schrijven voor Joop." - https://www.youtube.com/watch?v=amhUURR6y2o

OlavM
OlavM5 sep. 2021 - 0:42

@ The Apple: Als een dominee de biecht afneemt moet hij wel heel erg van het padje af zijn. (Hij kan dat beter overlaten aan zijn katholieke collega's).

Minoes&tuin
Minoes&tuin4 sep. 2021 - 4:42

Dat krijg je er nu van als je je nek stijf houdt.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin4 sep. 2021 - 0:17

Ik zal haar missen als kiespijn.

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman24 sep. 2021 - 9:27

Goed flossen dan maar.

Gerry Jöris
Gerry Jöris3 sep. 2021 - 19:58

Ik zou bijna constateren dat de betreffende ministers te zwak waren voor deze zware posten. Maar ik heb ook gedacht dat de VVD-ministers nu afhaken omdat zij in hun politieke ambities geblokkeerd worden doordat Rutte van geen wijken weet.

1 Reactie
Bouwman2
Bouwman24 sep. 2021 - 9:35

In dat opzich zou ik je ook kujnnen verwjzen naar iemand die hier keer op de JOOP keer hetzelfde schrijft. I Ik vind dat niet bezwaarlijk. Iedereen mag zeggen wat em beweegt. Dus ook de minpres. Dat heet gelijke behandeling van gelijke gevallen. Wil je daar wel even aan denken? .

Ewout Pool
Ewout Pool3 sep. 2021 - 19:12

De enige reden dat ze dit doen is omdat het kán. De VVD vindt het prima en haar kiezers ook. Ze staan nog steeds flink op winst. Alle gedachtes over zinkend schip zijn denk ik wensdromen.

2 Reacties
Tom Lucassen
Tom Lucassen3 sep. 2021 - 21:22

Komt natuurlijk een keer een eind aan, zo is dat altijd gegaan. Ze zijn bij de VVD gewoon bang.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!3 sep. 2021 - 21:24

Ben je nu ook trots op jezelf als je dit terug leest wat je geschreven hebt? Het gaat over haar gezondheid.

Har3
Har33 sep. 2021 - 16:50

Eerlijk gezegd schrik ik een beetje van de reacties op dit artikel. Stelt iemand zich kwetsbaar op, vertelt wat er mankeert, worden er weer allemaal dingen bijgehaald. Ze hoeft helemaal niet te zeggen wat ze mankeert. Stelt u eens voor dat er zo over u geschreven wordt als u ziek bent.

2 Reacties
PintOfAle
PintOfAle3 sep. 2021 - 20:57

Als ze niet so asociale opvattinngen had gehad, zou dat wellicht niet het geval zijn. Zou zij nu ook wachtgeld minder dan het minimum loon krijgen?

PintOfAle
PintOfAle4 sep. 2021 - 10:06

Ik bedoelde zulke, niet zo. Jammer dat reacties niet achteraf nog kunnen worden gecorrigeerd.

Joop den Uil
Joop den Uil3 sep. 2021 - 16:30

Democratie eist zijn tol. Ministers heb je in diverse vormen: zij die passen op de winkel , zij die een principe hebben en zij die de wereld willen veranderen. Bij benoeming moet dat al duidelijk zijn welke richting , anders wordt het niets. Oftewel: de juiste gender op de juiste plek.

Break on through
Break on through3 sep. 2021 - 16:12

Het zinkende schip dat de VVD heet loopt leeg! VVD heeft z´n beste tijd gehad. Het aantal VVDkamerzetels daalt gestaag nu natuurlijk.

Hannes van Achterhout
Hannes van Achterhout3 sep. 2021 - 14:46

Een ding is zeker bij de VVD: Stoplap Kamp blijft! En te vrezen valt dat als ook Remkes afhaakt wegens kiéspijn, Kamp de kabinetsformatie gestalte gaat geven, op een middelbare schoolachtige manier, zoals men van Kamp is gewend.

1 Reactie
Break on through
Break on through4 sep. 2021 - 8:04

Kamp moeten ze gewoon een plek geven waar hij hoort: In een museum der oudheid. Tussen de andere fossielen. Deur op slot en overdag een suppoost of wat die hem binnen houden. Kan hij ook weinig meer kapot maken. Dan kan ik weer gewoon de programma´s blijven kijken zonder dat ik weg moet switchen omdat Henk Kamp in beeld komt.

Windewaan
Windewaan3 sep. 2021 - 14:24

ik wens Mevrouw van Ark beterschap.

2 Reacties
Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart3 sep. 2021 - 21:00

En een functie elders

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 sep. 2021 - 9:00

Buschaffeur?

Bernie2
Bernie23 sep. 2021 - 14:02

Hmm. VVD'er én nekklachten bovendien... Zou het iets te maken hebben met het steeds achterom moeten kijken of Wilders danwel Baudet volop in haar nek hijgen en kwijlen tbv. een nog racistischer vluchtelingenbeleid? Je weet het niet he?

5 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland3 sep. 2021 - 15:04

teveel uit je nek kletsen iedereen met de nek aankijken allemaal mogelijkheden

Ik weet het wel
Ik weet het wel3 sep. 2021 - 15:40

Leuk, grapjes maken over persoonlijk ongemak van mensen.

DonkerekamervanDamocles
DonkerekamervanDamocles3 sep. 2021 - 16:42

Iedereen is hier welkom, dat moge duidelijk zijn, toch?

Tom Lucassen
Tom Lucassen3 sep. 2021 - 21:23

Goeie grap, dacht dat ze bij de VVD wel zelfspot hadden.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland4 sep. 2021 - 12:06

de VVD lacht mensen met ziektes en handicaps anders al jarenlang keihard in het gezicht uit . Nee hier houdt mijn empathie wel op hoor . Sadisten zijn het!

Grietje Genot
Grietje Genot3 sep. 2021 - 14:00

Lijkt me een k*tsmoesje. Elke VVD'er heeft een dikke nek, en er is er geen een die zijn nek uitsteekt; - hoewel... mogelijk ontstaan door het voortdurende wegkijken en de slachtoffers van de toeslagenaffaire met de nek aan te kijken.

1 Reactie
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!3 sep. 2021 - 21:26

Gaat lekker vandaag hè? Veel plezier in Zandvoort

Greendutch
Greendutch3 sep. 2021 - 13:59

""Tweet van de dag2 september 2021 Symbolischer voor deze rare tijd van transities wordt het niet. Twee zeventigjarigen moeten de boel in NL vlottrekken: Remkes de formatie, Van Gaal het voetbal. Zou het héél misschien eens tijd zijn voor een nieuwe generatie met fundamenteel andere ideeën en waarden"" volgens mij toont dit aan dat juist de zwakte van de generaties daarna aan en dat zij die capaciteiten niet hebben.

1 Reactie
gimli55
gimli553 sep. 2021 - 15:34

Vergeet de eerste informateur niet : Tjeenk Willink, die is nog een stuk ouder dan het huidige stel.

Greendutch
Greendutch3 sep. 2021 - 13:55

hopelijk wordt er nu ingegrepen want het moet over zijn: geen veranderingen voordat er een kabinet zit waarvoor mensen worden aangetrokken die door een kabinet geselecteerd en goedgekeurd worden op basis van kwaliteiten. op deze manier loopt alles nog veel meer in de fout. het is niet meer bij te houden wie? waar? zit om wat ? te doen. straks lopen al die dwazen zo maar het nieuwe kabinet in en bovendien krijgen ze zo allemaal wachtgeld voor die functie als ze ermee stoppen. het is een zootje! dat moet aangepakt worden door volwassen mensen die aan het werk willen om dit land goed te besturen ik zou zeggen gewoon beginnen en ophouden met dit gezeur.

WiebeI
WiebeI3 sep. 2021 - 13:40

Hieronder zie ik reacties die schaamteloos zijn en beneden ieder peil. Wanneer iemand ziek is wens ik hem of haar het allerbeste, ook al ben ik het niet eens met zijn of haar standpunten. De reageerders die de ziekte van Van Ark aangrijpen om andersdenkenden allerlei slechts toe te wensen gun ik veel zelfreflectie en naar ik hoop inkeer. U moet zich diep schamen.

2 Reacties
PintOfAle
PintOfAle3 sep. 2021 - 21:00

Als zij ook zo empathisch was geweest ten aanzien van mensen in deze situatie had je een punt. Zou zij nu ook wachtgeld minder dan het minimum loon krijgen?

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland4 sep. 2021 - 12:19

U bent zeker nooit geconfronteerd met het beleid van de VVD ten aanzien van chronisch zieken en gehandicapten ?

harmmeijer
harmmeijer3 sep. 2021 - 13:31

Als je in staat bent, naast andere politieke partijen, ook je eigen VVD-clubje naar de kl*ten te helpen, moet er wel iets vreselijk mis met je zijn. Wie wil er verder nog onder deze sociopaat aan de slag?

LHTJ
LHTJ3 sep. 2021 - 13:30

Nekklachten.... Moet je eens proberen als gewone sterveling bij een werkgever, maandenlang de ziektewet in gaan en doorbetaald krijgen omdat je last hebt van je nek. Enfin, veel plezier met het wachtgeld.

1 Reactie
Haz
Haz3 sep. 2021 - 14:29

Ja wat gebeurt er dan bij een ‘normale’ werkgever?

Ed Verbeek
Ed Verbeek3 sep. 2021 - 13:28

"Nederland is ziek", zo werd dat vroeger door stoere politici genoemd en er werd flink gesneden in de WAO enz. Je zou verwachten dat er nu ook een stoere VVD-er opstaat en zegt: "Het kabinet is ziek" en zou voorstellen om flink te snijden in hun.... enz.

Paul250371
Paul2503713 sep. 2021 - 13:23

Zal na zoveel jaren RutteDoctrine de verloren gewaande geweten opspelen bij de jaknikkers van Rutte.?

4 Reacties
lmgikke
lmgikke3 sep. 2021 - 13:51

teveel jaknikken kan inderdaad nekklachten veroorzaken.

Martinel
Martinel3 sep. 2021 - 14:16

Rutte had triomfantelijk gezegd op haar te hebben gestemd. Overigens is haar vertrek geen verlies. Zoals zij tekeer is gegaan tegen arbeidsgehandicapten die maar onder het minimumloon moesten gaan werken is ongeëvenaard. Wie weet heeft ze met de SGP-broeder het licht gezien? (Die trouwens ook al wegens burn-out de politiek heeft verlaten). Dus wellicht een bijstandje voor haar? Het spijt me wel hoor, maar half Nederland heeft nek-en rugklachten, moet je eens mee aankomen bij je werkgever...Ok, ontslag van een demissionair minister, maar ze had toch al ontslag gekregen?

Martinel
Martinel3 sep. 2021 - 14:17

Overigens van heel veel jaknikken krijg je idd nekklachten.

PintOfAle
PintOfAle3 sep. 2021 - 21:04

"Dus wellicht een bijstandje voor haar?" Graag, voelt ze misschien eens hoe dat voelt.

Bouwman2
Bouwman23 sep. 2021 - 13:17

Er rijden heel wat mensen rond in rolstoelen. Omdat ze invalide zijn en deswege aan gene zijde van het arbeidsproces zijn beland. Ga je dan ook wijzen en tegen de gene die de rol stoel duwt, zeggen "" zeker te veel gerookt? " Nee dat doe je natuurlijk. niet, wie ongewild in de rolstoel zit is een slachtoffer, die heeft pijn. Nou waarom zeg je dat woord dan niet tegen Tamara van Ark?

2 Reacties
PintOfAle
PintOfAle3 sep. 2021 - 21:01

Omdat ze self dat inzicht niet heeft gehad.

PintOfAle
PintOfAle3 sep. 2021 - 21:06

Ik bedoelde natuurlijk zelf. Dikke vingers....

vdbemt
vdbemt3 sep. 2021 - 12:51

Toch niet weer een VVDer? Oh, jawel.

5 Reacties
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!3 sep. 2021 - 13:20

Noem eens drie VVD'ers die wegens ziekte hun baan hebben moeten opgeven.. Of heb jij haar medisch dossier gelezen en beweer je dat dit niet klopt?

Bouwman2
Bouwman23 sep. 2021 - 14:10

Het lidmaatschap van een politieke partij vrijwaart niet tegen ziekte of gebrek. Toen Jan Marijnissen met een hernia de SP verliet, zei ik ook niet , nou Jan het werd tijd. Want het zo zeer onfatsoenlijk zijn geweest.

vdbemt
vdbemt3 sep. 2021 - 15:27

Inderdaad, TweedeKans, deze reactie was te vlot van mij. Met gezondheid wil ik niet spotten. Het is daarentegen wel tekenend voor de situatie waarin de zorg zit. Er is geen minister die de situatie kan handlen zonder er zelf ziek van te worden. Goed mis dus.

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!3 sep. 2021 - 20:52

vdbemt, Keurige reactie, dank u.

PintOfAle
PintOfAle3 sep. 2021 - 21:03

Jan Marijnissen heeft dan ook niet voorgesteld om gehandicapten voor minder dan het minnimum loon te laten werken.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland3 sep. 2021 - 12:34

je zou bijna denken dat de ratten het zinkende schip verlaten

1 Reactie
Gerygrr
Gerygrr3 sep. 2021 - 12:53

Precies! Het begon voor mij eigenlijk al, toen Klaas Dijkhof de politiek uitstapte. Als de beoogd kroonprins wegloopt is dat veelzeggend. Tamara was de nieuwe nummer twee.