Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ook Spaanse regering hongert economie uit

  •  
19-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Spanje voert bezuinigingsmaatregel ter waarde van 16,5 miljard euro door
Na Ierland, Portugal, Griekenland en Italië gaat nu de Spaanse regering in 2012 de uitgaven fors beperken en het begrotingstekort terug te brengen. Mariano Rajoy, de nieuwe Spaanse premier (hij wordt dinsdag beëdigd), heeft maandag laten weten volgend jaar een pakket bezuinigingsmaatregelen te zullen doorvoeren ter waarde van 16,5 miljard euro.
De Spaanse regering gaat ervan uit dit jaar het verlagen van het begrotingstekort naar 6 procent niet te zullen halen. Om het doel van volgens jaar, 4,4 procent, wel te halen moet er nu flink bezuinigd worden.
Tegelijkertijd heeft Spanje te maken met een hoog werkloosheidspercentage. Drieëntwintig procent van de bevolking zit zonder baan. Onder de jongeren ligt het percentage zelfs op 46 procent.
Dertig december komt de Spaanse regering met voorstellen voor de hervorming van de economie. Rajoy kondigt vast aan dat op alles kan worden gekort. De pensioenleeftijd gaat er in december al aan en wordt dan verhoogd.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.