Joop

Ook project Prins in Argentinië bevlekt

  •  
05-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schule_300.jpg
Directeur van resort waar prins Willem-Alexander en Máxima grond hebben gekocht in verband gebracht met corruptie. Kamer stelt vragen
De directeur van het exclusieve Argentijnse vakantieresort waar kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima vorig jaar twee bouwkavels hebben gekocht, wordt in verband gebracht met diverse corruptiezaken bij de provinciale bank in de Argentijnse regio Neuquén. Dit schrijft de volkskrant zaterdag

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

chanelta
chanelta5 dec. 2009 - 8:49

ik verheug me zo op de republiek der nederlanden. Als koning Wim straks aan het roer zit komt die er waarschijnlijk snel.

hennie3
hennie35 dec. 2009 - 8:49

Wat ik niet kan begrijpen is dat Willem-Alexander zich steeds maar weer stort in zaken waaraan een "luchtje" zit. Je zou toch denken dat hij zo langzamerhand wel weet dat een deel van het Nederlandse volk niets moet hebben van dit soort zaken. Of moet ik concluderen dat hij dat wel weet maar dat hij zich er niets van aantrekt.

rookie2
rookie25 dec. 2009 - 8:49

het wil maar niet lukken met die jongen.

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek5 dec. 2009 - 8:49

Had je al een president in gedachten Chanelta?

1 Reactie
HugoSpanje
HugoSpanje5 dec. 2009 - 8:49

Misschien weet Chanelta dat niet maar ik in ieder geval wel. Een figuur die op basis van onbesproken gedrag, waardevolle kennis, liefde voor de maatschappij en bewezen diensten aan zijn land rechtstreeks gekozen is door het volk. Van dergelijke persoonlijkheden vind je er geen 13 in een dozijn maar zij bestaan wel. Zo'n man of vrouw, zichzelf presenterend vanuit een gepast domicilie geeft Nederland het zakelijke en bescheiden aanzien wat het nodig heeft. Het kan niet anders of de wereld neemt dit serieus en het is altijd beter dan een vermelding in de agenda van een buitenlands staatshoofd: Morgen banket met de loodgieter van de Low Countries.

HugoSpanje
HugoSpanje5 dec. 2009 - 8:49

In deze wereld is er geen vastgoedmaatschappij of bank of er zal wel ergens een spoor van corruptie of andere malversaties zijn. Mischien niet bij Vaticaan maar daar kun je ook niet zeker van zijn. Groot geld is nu eenmaal inherent aan corruptie dus wat en waar WA en MAX iets kopen, het maakt allemaal niets uit Het hele gedoe rond WA en MAX begint een beetje kinderachtige vormen aan te nemen. De happy family zoekt een optrekje in een warm land waar zij er zeker van kunnen zijn dat er geen paparazzi met een camera in de struiken ligt. Dat is ergens wel te begrijpen ook. Gewoon laten gaan zou ik zeggen. Bij de burger gaat het er een beetje moeilijk in dat de kroonprins zowat een eigen oliebron nodig heeft om constant kris kras over de wereld te kunnen vliegen om aanwezig te zijn bij allerlei conferenties. Wat zijn aanwezigheid daar zou kunnen bijdragen aan zal altijd wel een raadsel blijven maar daar moet de brave burger maar niet van wakker liggen. Of hij dat nu vanuit Argentinie of waar dan ook doet ... wing it. De halfjaarlijkse oproep van WA dat alle aardbewonertjes eigenlijk over een eigen plee zouden moeten beschikken kan hij ook zonder enig probleem vanuit Argentinie doen. Heeft u er last van ... ik niet.

2 Reacties
Klaas2
Klaas25 dec. 2009 - 8:49

"Mischien niet bij Vaticaan maar daar kun je ook niet zeker van zijn. " Het Vaticaan en Kerk staan bekend vanwege corruptie-schandalen, google een keer naar Banco Ambrosio, Roberto Calvi, vaticaan en maffia (maar dit terzijde)

Klaas2
Klaas25 dec. 2009 - 8:49

Maar terzake, de prins kan zich ervan verzekeren dat er geen paparazzi in de struiken in Wassenaar liggen, daarvoor hoeft hij niet naar Argentinië. De prins behoort tot een zeer rijke familie, en hij kan bouwen waar hij wil. Maar als hij koning wil worden, dan kan dat niet. We kunnen ons niet permitteren dat ons staatshoofd bij corruptie betrokken is. Regelmatig is bij corruptie op dat niveau ook maffia en moord in het spel. Dus, laat hem afstand nemen van de troon, en decadent ergens zij leven vertoeven, hij blij, wij blij. Of laat hem de troon bestijgen, en dan absoluut zeker zijn dat hij nooit bij smeerlapperij betrokken is. Ik kies voor het eerste.

[verwijderd]
[verwijderd]5 dec. 2009 - 8:49

En ja hoor, daar begint het gezeur weer! Wie blijft er vandaag de dag nog in Nederland om zijn vakantie te vieren? Ja, ja, ik weet het, jij bent die uitzondering die in het achtertuintje onder z'n parasolletje vakantie viert. Wie vliegt er vandaag de dag niet kriskras door de wereld om zo ver mogelijk exotische oorden te bezoeken om lekker tegen hun vrienden en collegae op te kunnen scheppen? Ja, ja, ik weet het. Jij bent die uitzondering die op de fiets langs de Rotte fietst naar het strand en terug en dat elk jaar maar dan in omgekeerde richting. Wie koopt er vandaag de dag niet een huis van een corrupte vastgoedontwikkelaar? Ja, ja, ik weet het, jij woont in een met eigen blote handen gebouwd krotje op de hei. Waar vind je trouwens nog een niet corrupte huizenbouwer/verkoper? Nee, nee, ik weet het. dan moet ik niet bij jou zijn. Wat een allemachtig gezeur weer over de kroonprins. Laat die man met rust, dan hoeft hij ook niet de hele wereld rond te vliegen om een plekje voor zijn gezin te vinden waar ze in alle rust een paar weken kunnen vertoeven, zonder de roddelpers in de achtertuin. En kijk vooral eerst eens naar je eigen "vlekkeloos" bestaan als afgunstige visser in een droge sloot.

1 Reactie
Klaas2
Klaas25 dec. 2009 - 8:49

Ooit gehoord van Lodewijk II uit Beieren? Of de Zonnekoning uit Frankrijk? Of Tsaar Nicolaas II? Ons koningshuis bezit een vermogen tussen 300 miljoen en 1 miljard. Niemand weet precies hoeveel. Maar een dergelijk vermogen past in de proporties van bovengenoemde mensen. Ik zie geen reden om extra medelijden te hebben met de prins. Hij moet gewoon van onbesproken gedrag en connecties zijn. Dat is deel van zijn baan, daarvoor krijgt hij een uitstekend loon. Hetzelfde geldt voor politiecommissarissen, minister-presidenten, burgemeesters, heel veel functies. Als ze betrokken raken met corruptie moeten ze daaraan conclusies verbinden. Noblesse oblige. Natuurlijk kan het hem overkomen dat hij iets niet weet, maar als hij het dan wel te weten komt moet hij de juiste conclusies trekken. De prins heeft geluk gehad, hij is vroegtijdig geïnformeerd dat er zaken niet in de haak zijn, hij moet terdege laten onderzoeken wat er aan de hand is.