Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ook Joni Mitchell verlaat Spotify uit protest tegen Covid-leugens

  •  
29-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
438 keer bekeken
  •  
44th Annual Kennedy Center Honors formal dinner arrivals

© epa09622677 Singer-songwriter Joni Mitchell arrives for the Medallion Ceremony honoring the recipients of the 44th Annual Kennedy Center Honors at the Library of Congress in Washington, D.C.,

Joni Mitchell heeft aangekondigd al haar muziek van Spotify te halen omdat de streamingdienst een podium biedt aan gevaarlijke desinformatie over het coronavirus. Mitchell schaart zich daarmee achter collega Neil Young die na eenzelfde opmerking niet meer terug te vinden is op Spotify.
Mitchell schreef op haar eigen website een bericht met de kop: Ik sta achter Neil Young. Daarin schrijft ze:
"Ik heb besloten om al mijn muziek van Spotify te verwijderen. Onverantwoordelijke mensen verspreiden leugens die mensen het leven kosten. Ik sta achter Neil Young en de wetenschappelijke en medische wereld in deze kwestie."
Maandag maakte Neil Young bezwaar tegen het aanbieden van de Joe Rogan podcast door Spotify, een veelbeluisterde show waarin allerhande complotextremisten regelmatig de gelegenheid krijgen hun desinformatie de wereld in te slingeren. Young sloot zich met zijn protest aan bij een groep van 270 wetenschappers en medici die in een open brief bezwaar maakten tegen de podcast van Rogan. Spotify besloot zich achter Rogan te scharen, met wie de dienst een miljoenendeal heeft gesloten voor het exclusief aanbieden van de podcast, en verwijderde de muziek van Young.
De acties van Young en nu Mitchell leiden tot wereldwijde steun voor de artiesten. Op sociale media wordt massaal opgeroepen om het abonnement op Spotify stop te zetten. De ophef blijft niet onopgemerkt op de beurzen. Zakenblad Forbes meldt dat de waarde van Spotify de afgelopen week met 4 miljard dollar is gedaald.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.