Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie dwingt vrouw zich te ontkleden op strand Nice

  •  
23-08-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2057 keer bekeken
  •  
vantagenews
Nu het boerkiniverbod op een aantal stranden in Frankrijk  van kracht is, nemen de agenten hun taak deze vorm van uiting van geloof te bestrijden zeer serieus. In Nice hebben agenten een vrouw die op het strand een dutje lag te doen beboet voor het dragen van een hoofddoek. Ook werd ze gedwongen zich te ontkleden. Wanneer je de foto’s bekijkt is te zien dat de vrouw geen burkini draagt, maar een zwarte broek, een blauw tuniek en een bijpassende hoofddoek.
Een 34-jarige vrouw die met haar kinderen op het strand van Cannes zat, maar zelf de zee niet in ging, is vorige week dinsdag door de gemeentepolitie aangesproken en beboet. Volgens ooggetuigen zou de vrouw een hoofddoek die alleen haar haar bedekte, een blouse en een legging hebben gedragen. De vrouw kon kiezen: of het strand verlaten, of een boete van 11 euro betalen.
Dinsdag vertelde de ex-stewardess uit Toulouse aan weekblad L’Obs dat drie gemeentelijke agenten op het strand La Bocca haar hadden benaderd, haar de nieuwe gemeentelijke verordening hadden voorgelezen waarin ‘correcte kleding’ wordt voorgeschreven. Als ze haar hoofddoek als ‘haardband’ zou dragen, mocht ze blijven zitten, werd haar medegedeeld.
Een journaliste van de Franse publieke omroep was toevallig bij het incident aanwezig. Volgens haar werd de politieactie door andere mensen op het strand toegejuicht. Volgens haar was er sprake van “een meute die een op de grond zittende huilende vrouw en haar dochter aanviel.”
De vrouw heeft inmiddels aangekondigd een klacht in te dienen tegen de gemeente Cannes en de Franse staat.
De burgemeester van Cannes staat overigens volledig achter zijn agenten. In een reactie zegt hij geen enkele reden te hebben om aan hun oordeel te twijfelen.
Beiden voorvallen staan niet op zich, getuige deze video’s:
Voici la vidéo des deux jeunes filles se faisant sortir de l’eau par la police à #Nice06 Sans porter de burkini… pic.twitter.com/NoY6i6V7bK
— Feiza Ben Mohamed (@FeizaK) 22 augustus 2016
Nouvelle vidéo de la chasse aux femmes voilées à #Nice06 Saison 1 / épisode 2 #BurkiniGate pic.twitter.com/XJNKTh2Rdk
— Feiza Ben Mohamed (@FeizaK) 23 augustus 2016
Lees ook op Joop:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.