Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Geweldsorgie van agrarische testosteronbommen bij huis minister

Politie staat machteloos tegenover overmacht fundamentalistische boeren
Joop

Ook het Rotterdams Philharmonisch werkt thuis en geeft dit concert

  •  
22-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het Rotterdams Philharmonisch orkest zag door het coronavrius een tournee door de Verenigde Staten in rook opgaan. Maar de musici zitten niet bij de pakken neer. Op YouTube presenteren de musici vanuit huis Ode an die Freude , het gedicht van Friedrich Schiller dat door Beethoven is verwerkt in zijn majestueuze Negende Symfonie. Het werk is ook nog eens het volkslied van de Europese Unie.
De clip van het RPho blijkt een ware hit en werd binnen 24 uur al bijna 350.000 keer bekeken op YouTube.
Alle Menschen werden Brüder, dus.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

OlavM
OlavM22 mrt. 2020 - 22:23

Dit soort dingen geeft de mensheid toch weer wat hoop: dat mensen door de gedwongen rust in het leven weer een beetje tot zichzelf komen, gaan nadenken en nieuwe initiatieven ontwikkelen. Hierdoor lijken zelfs langer durende veranderingen op gang te komen. (Meer solidariteit, omzien naar elkaar). Aan de andere kant krijgen de harde doorwerkers in de zorg en andere belangrijke diensten weer meer het respect dat ze ten volle verdienen. Kortom: een collectief leerproces. We zullen zien wat gaat gebeuren na 6 april.....

Bertus Buizer
Bertus Buizer22 mrt. 2020 - 20:24

Hartverwarmend ! Klasse ook zoals de musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in verband met de coronavirus pandemie ieder in zijn/haar eigen huis de muziekpartij speelt. De muziek compilatie die hervan is gemaakt, vind ik geweldig mooi uitgevoerd en uitgezonden ! Zij hebben dit gedaan om alle mensen een hart onder de riem te steken. Ik ben natuurlijk ook een beetje trots, dat onze zoon Pierre (hoorn), een van die musici is.

1 Reactie
OlavM
OlavM22 mrt. 2020 - 22:30

@ Bertus Buizer: Heel mooi. Een soort virtuele "flash mob"! Je zoon knalde er meteen in. Bijzonder initiatief, waarop je terecht "een beetje trots" mag zijn.

Audio
Audio22 mrt. 2020 - 20:02

Geweldig!