Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ook Dilan Yeşilgöz heeft ineens geen actieve herinnering meer

  •  
20-11-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79167 keer bekeken
  •  

VVD-leider Dilan Yeşilgöz voert campagne met allerhande leuzen en beloftes die op gespannen voet staan met het VVD-beleid van de afgelopen dertien jaar. Zo wil de VVD “zorgen voor schone lucht”, terwijl de VVD de stikstofproblemen decennia lang ontkende. Ook belooft de partij mensen dat ze dankzij een VVD-stem weer kunnen “rondkomen zonder kopzorgen”, terwijl de conservatief-liberalen hele volksstammen in de financiële afgrond hebben geduwd.

Om iets te doen aan geheugenverlies van Yeşilgöz zingen de mannen van Even Tot Hier een liedje voor de VVD-lijsttrekker.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (14)

Inzicht
Inzicht21 nov. 2023 - 7:40

Met het huidige niveau van verkiezingsdebatten zal de VVD bijna continu aan de macht blijven: Als een linkse lijsttrekker, zoals Roemer een paar jaar geleden of Timmermans gisteren, erop wijst dat wat er in hun verkiezingsprogramma staat helemaal niet vóór de gewone hard werkende Nederlander is, dan ontkennen ze dat gewoon glashard. Zodra er tijdens een debat onenigheid is over eenvoudig te verifiëren feiten, zoals de CBS doorberekening, dan zou een partij tijdens het debat een time out moeten kunnen aanvragen zodat een scheidsrechter dit kan opzoeken en presenteren. Daarnaast zou moeten worden voorkomen dat een gefrustreerde ex-playboy als Jeroen Pauw een verkiezingsdebat manipuleert om zo extreem rechts in het zadel te helpen. De nieuwe TK zou dus in het kader van bestuurlijke vernieuwing aandacht moeten schenken aan de spelregels voor verkiezingsdebatten.

Brabbeldas
Brabbeldas20 nov. 2023 - 20:18

een selectief geheugen

Break on through
Break on through20 nov. 2023 - 13:08

Afgezien van haar geheugen van een goudvis ben ik er wel uit. Yesilgoz is weinig meer dan een allesverprutsende tussenpaus. Jezus! Wat een geklungel. Yesilgoz verknald het voor de komende decennia voor de VVD. Maakt in d'r ééntje de PVV even salonfähig. Met Yesilgoz is de VVD geen vijanden meer nodig.

Ben  Liberaal
Ben Liberaal20 nov. 2023 - 11:40

Mag ik -naast deze parodie- even opmerken dat de VVD zich nu ook inzet voor de midden en lagere klassen inclusief arbeidend Nederland ? Het welzijn van de meesten onder ons hangt namelijk niet af van een klimaat maar hangt af van - oa, om het symbolisch uit te drukken- brood en melk.

10 Reacties
EricDonkaew
EricDonkaew20 nov. 2023 - 13:33

@Ben Liberaal ------------------------ Maar het komt wel wat ongeloofwaardig over als je het dertien jaar 'opeens' anders wilt gaan doen.

Molly Veenstra
Molly Veenstra20 nov. 2023 - 14:04

Wat heeft de lagere klasse er aan dat de sociale werkplaatsen zijn weg bezuinigd? Lang leve de 'participatiewet', door het SCP gekarakteriseerd als 'utopisch'. Alle mensen met een arbeidsbeperking eindigden in de bijstand. Dan de WMO. Ook feitelijk een omvangrijke bezuiniging. Komt er op neer dat honderden verzorgingstehuizen werden gesloten of geprivatiseerd. Als u het geld niet had om opa daar heen te brengen, mocht u 'mantelzorger' worden en uw baan opzeggen. Vooral (licht) dementerenden werden daarvan het slachtoffer. Het speciaal onderwijs voor problematisch lerende kinderen: afgeschaft. Die kinderen moesten maar mee in het reguliere onderwijs, alsof onderwijzers het niet al druk genoeg hadden wegens de grotere klassen! De rechtspraak moest worden gedigitaliseerd. Alsof digitalisering bij de overheid niet altijd mislukt. Hier dus ook. Je hoort wel eens dat Rutte een man was zonder ideeën, maar dat klopt niet. Het paradepaardje van 13 jaar VVD is natuurlijk: een kleinere overheid. Het gevolg: de belastingdienst functioneert niet meer, de financiering van onze dijkbewaking is een zootje, alle deskundigen op de ministeries zijn weg bezuinigd en moeten voor veel geld worden ingehuurd. e burger is 'zelfredzaam' verklaard. Leg dat maar uit aan uw dementerende buurman. Gelukkig heeft hij u om zijn rotzooi op te ruimen, anders zou hij omkomen in zijn eigen vuil.

Molly Veenstra
Molly Veenstra20 nov. 2023 - 14:05

Het verdrietigste is de manier waarop dankzij 13 jaar lang VVD beleid, is omgesprongen met de toeslagenouders. Voor hen draait het letterlijk om brood en melk, niet symbolisch. Wat heeft de VVD voor hun gedaan? Of is dat zo'n lage klasse dat ze nog lager is dan de lagere klasse waar jij het over hebt? Hoe heeft de VVD zich ingezet voor de Groningers die dagelijks en nachtelijks een ramp afwachten? Toch hebben de VVD-kabinetten ook wel wat bereikt. We mochten 130 km/uur rijden, helaas niet meer mogelijk omdat de VVD was 'vergeten' om de stikstofproblematiek aan te pakken. Dat mensen ondanks dit alles blijven stemmen op de VVD is een onbegrijpelijke zaak. De enige verklaring die ik kan geven is dat de VVD-stemmer denkt dat de ontmanteling van de staat hém waarschijnlijk wel niet zal treffen.

Pater
Pater20 nov. 2023 - 16:01

GL/PvdA doet meer voor de lagere inkomens en voor het milieu. Als we nu blijven aanmodderen met het klimaatbeleid heeft de volgende generatie er zeer zwaar onder te lijden.

badgast
badgast20 nov. 2023 - 16:06

Ben schrijft: "dat de VVD zich nu ook inzet voor de midden en lagere klassen inclusief arbeidend Nederland". Badgast ROTFL. Trickle down Bennie. De VVD heeft met het beleid van de afgelopen 13 jaar heel duidelijk gemaakt er alleen te zijn voor de tot 5%. Dividendbelasting afschaffen. Shell geen belasting laten betalen. etc. etc. Terwijl de toeslagenouders (dankzij de Ruttes en de Kampen) niet op brood en melk, maar hooguit op water en brood leven, en met een beetje pech dat nog als dakloze moeten doen ook.

Middenman
Middenman20 nov. 2023 - 16:12

@Ben Liberaal - de VVD is er voor mensen die het zo goed hebben dat ze in de waan leven dat het klimaat niet zo belangrijk is. Voor mensen die zich juist geen zorgen maken, los van de vraag tot welke klasse ze behoren. Voor mensen die vooral een paar keer per jaar heel goedkoop per vliegtuig naar de zon willen. Voor ondernemers die naar de korte termijn kijken en hun eigen belang. Het kiezersprofiel van de VVD bestaat voor een groot deel uit 45+ mannen met een relatief hoog inkomen. Nauwelijks arbeiders met lage inkomens, die stemmen vooral SP en PVV. Mensen die zich wel zorgen maken om brood en melk en daarom bang zijn voor de gevolgen (kosten) van het klimaatbeleid, stemmen op andere partijen. En dat is wel een pijnpunt voor GL/PvdA; dat ze de verbinding met die groep kwijt zijn geraakt.

Volrin
Volrin20 nov. 2023 - 17:21

"Mag ik -naast deze parodie- even opmerken dat de VVD zich nu ook inzet voor de midden en lagere klassen inclusief arbeidend Nederland ?" Gezien hun (parlementaire) geschiedenis, geloof ik daar niks van.

Gentleman
Gentleman20 nov. 2023 - 18:36

De VVD heeft zich nog nooit voor de lagere-en middeninkomens ingezet, dankzij de VVD betalen zij meer belasting dan ooit tevoren, kunnen niet eens meer rondkomen, kunnen hun rekeningen niet meer betalen en worden vervolgens zonder pardon uit hun huis geflikkerd met gezin en al. De VVD is er alleen voor de rijken, nooit anders geweest.

MichielV2
MichielV221 nov. 2023 - 10:47

Gelooft u het zelf?

Anja Onstwedder
Anja Onstwedder21 nov. 2023 - 16:34

Waarom dan een verlaging van de inkomens vrije voet van het MKB en ZZP, Motie van de SP die vroeg dit intact te laten een nee van de VVD .Was dit niet omdat het niet lukte dit geld weg bij de Zuid As te halen dan maar het MKB pakken en na toeslag schandaal zou ik geen lid meer van zo een partij willen zijn trouwens en zeker niet op stemmen Wetteloos handelen en er nu geen herinnering aan hebben