Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ook Chinese ballonnen boven de VS toen Trump president was maar niemand durfde hem dat te vertellen

  •  
06-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2666 keer bekeken
  •  
ANP-422217463

De Chinese surveillanceballon die dit weekend door de Amerikaanse luchtmacht uit de lucht geschoten werd, is niet de eerste die door het Amerikaanse luchtruim zweefde. Toen Donald Trump nog president was gebeurde dat zeker drie keer. Dat heeft het Pentagon bekendgemaakt. Trump kreeg dat echter nooit te horen, omdat werd gevreesd voor zijn reactie.

Pas toen Joe Biden het Witte Huis betrad kwamen de rapporten over de Chinese ballonnen op tafel in het Witte Huis. Volgens het Republikeinse Congreslid Mike Waltz, een van de mensen die wel door het Pentagon op de hoogte werd gesteld, heeft verklaard dat de ballonnen bekend waren bij toenmalig minister van Defensie James Mattis. Die zou ervoor hebben gekozen Trump niets te vertellen, omdat de president “te provocerend en agressief” was.

De eerdere ballonnen werden waargenomen boven de staten Florida en Texas en zweefden minder lang boven de Verenigde Staten dan het exemplaar dat dit weekend werd neergehaald. Trump zelf heeft inmiddels gezegd dat berichten over Chinese ballonnen boven het land in zijn tijd als president “fake news” zijn. De regering-Biden heeft aangeboden de dossiers alsnog te delen met leden van het oude kabinet-Trump.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.