Joop

Oog om Oog: Clash Kockelmann vs De Vries

  •    •  
13-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
peterrdev_300.jpg
Misdaadreporter laat niet met zich sollen
De laatste aflevering van het interviewprogramma Oog in Oog waarin Sven Kockelmann gasten aan de tand voelt nam een onverwachte wending. Kockelman begon over de contacten tussen Peter R. de Vries en de Heineken-ontvoerders, een zaak die een kwart eeuw geleden speelde.
De fragmenten op een rij: 
– Een zichtbaar geïrriteerde Peter R. de Vries herinnert Kockelmann er fijntjes aan hoe hij naar de studio is gehaald en waarover ze zouden gaan praten. Dat waren toch hele andere onderwerpen.
– Aan het slot van het programma verwijst Kockelmann naar het nieuwe – en laatste – seizoen programma’s van De Vries dat 30 oktober begint. Daarbij begaat de interviewer een pijnlijke vergissing.
– De Vries is er letterlijk klaar mee. Zo gauw de camera overschakelt naar het laatste totaalshot staat hij op en loopt weg. Dat is nog net in beeld te zien.
Bekijk de hele aflevering van Oog in Oog hier.
Laat je overhalen: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (26)

Yggdrasil
Yggdrasil13 okt. 2011 - 11:59

Peterrrrrrrrrrr Rrrrrrrrrrrrrrr de Vrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrries. We gaan er even uit voor de reclame.

Mashti
Mashti13 okt. 2011 - 11:59

Bij de TV (makers) gaat het om het scooren. Maar de "perceptie" van de Vries lijkt geloofwaardiger dan die van Kockelmann.

arieroos
arieroos13 okt. 2011 - 11:59

Toch wel een beetje beschamende vertoning. Ik snap wel, dat De Vries het idee heeft gehad dat hij belazerd werd. Kockelmans had het denk ik anders moeten spelen; hij liet zich meeslepen in een welles/nietes wedstrijd, met als resultaat dat De Vries niet echt meer zin had om interressante antwoorden te geven. Ik lees overigens heel veel dat mensen dit vermakelijke televisie vonden ... zijn er hier op joop.nl mensen die het daarmee eens zijn ? Ik vond het juist tenenkrommend en heel erg jammer; er had veel meer uit dit interview gehaald kunnen worden.

Bernie2
Bernie213 okt. 2011 - 11:59

Haha, die Peter. Onze speurhijger die bij een niet nader te noemen boulevardomroep erg gezellige familieshows maakt (met passende breaks voor wasmiddel. maandverband en Skoda) waarin ongezellige moorden op kinderen en andere tweebenigen genadeloos tot de laatste druppel worden uitgemolken. Emo-tv opnieuw gedefinieerd... Tsja, het filmpje bekijkend kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat zijn derde ego hier tamelijk hoog opspeelt :-)

Reprehensionem
Reprehensionem13 okt. 2011 - 11:59

Wilders bestrijden lijkt mij nogal belangrijk om ons al kwetsbare democratische bestel te beschermen tegen deze fascistische idioot en zijn nog dwazere ideologie.

jia
jia13 okt. 2011 - 11:59

Ah! Dit is dus waar het vandaag weer 's over ging in het blije Nederland? Spannend hoor!

Klaboukes
Klaboukes13 okt. 2011 - 11:59

Peter de Vries heeft natuurlijk gelijk, maar hij had ook van te voren kunnen weten bij wie hij aan tafel ging zitten. Die vervelende Kockelmans heeft een hele carrière gebouwd op het stellen van zuigende vragen en mensen de maat nemen. Al zijn vragen hebben de intentie om een reactie uit te lokken die nieuwswaardig is. Voor zijn doen vond ik dit nog een keurig interview. De Vries had beter zijn huiswerk moeten doen, dan had hij dit kunnen weten.

denmol
denmol13 okt. 2011 - 11:59

Hier werd haarfijn de altijd om heen hangende achterdocht tegen alles en iedereen van Peter R in beeld blootgelegd. Op zich heb ik niets tegen Peter R en vind ik hem zelfs een persoon met een goede inborst maar hij moet gewoon toegeven dat hij erg innig was met die Bruinsma want ook al zou hij gelijk hebben en was dat niet zo. Door zijn lichaamstaal en de wijze waarop hij zich verweert laadt hij toch een soort verdenking op zichzelf wat ik jammer vind.

Gelijkhebber
Gelijkhebber13 okt. 2011 - 11:59

Dit was boeiende TV. Door verongelijkt te reageren bevestigde De Vries onbedoeld het gelijk van Kockelmann om in de uitnodiging niet alle onderwerpen van gesprek te benoemen. Bovendien was De Vries er duidelijk op voorbereid want hij had de uitnodiging van de KRO geprint en wel in zijn binnenzak. Kockelmann is wel een pedant kereltje dat zijn huiswerk niet altijd op orde heeft en dit meent te moeten compenseren met arrogantie.

BATikker
BATikker13 okt. 2011 - 11:59

Vermakelijke televisie maar wat ben ik blij dat De Vries het nooit heeft geschopt tot kamerlid. Dan zouden we naast Cohen en Pechtold nog een politicus hebben die denkt dat het bestrijden van Wilders hun kerntaak is.

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten13 okt. 2011 - 11:59

'Wilders bestrijden'? Waarom zouden ze dat nu eigelijk willen doen denk je? Raar hoor.

hannogroen
hannogroen13 okt. 2011 - 11:59

Vermakelijk televisie. Het is te hopen voor Joop dat de Vries niet ziet dat zijn naam in het bovenstaande stuk (derde alinea) verkeerd is gespeld..

1 Reactie
hannogroen
hannogroen13 okt. 2011 - 11:59

Was gespeld.

[verwijderd]
[verwijderd]13 okt. 2011 - 11:59

Twee zielige personen bij elkaar. En de Vries liet niet met zich sollen, nou, nou. Vond hem vrij nerveus. En Kockelman had gewoon een punt een van de grootste misdaadzaak loopt nu in Amsterdam oftewel de liquidatie zaak. Hij brand daar mooi zijn handen niet aan, ander kaliber criminelen. En dan moet hij gaan spitten en daar heeft onze Peter geen trek in, want als je al de benen moet nemen voor Steve Brown. En dit gaat nog een stap verder. Nee Peter zoekt zijn zaakjes wel uit. En daarom wilde hij alle vragen van te voren krijgen want Peter houdt niet van het onverwachte.

1 Reactie
Joeri2
Joeri213 okt. 2011 - 11:59

Waarom gaat u zelf niet met uw iphone op onderzoek? Moet van Opstelten, dus hup! Aan de slag.

john010
john01013 okt. 2011 - 11:59

Ik zou Peter R de Vries wel eens Wilders willen zien interviewen

2 Reacties
kleine2de
kleine2de13 okt. 2011 - 11:59

Dat zou ik ook wel eens willen. Die heeft volgens mij een vrij gezonde hekel aan Wilders. En zijn bekkie niet op de verkeerde plaats.

Kraker
Kraker13 okt. 2011 - 11:59

Jammer, maar de Vries heeft dan geen schijn van kans. Je hoeft immers niet veel argumenten te bedenken wanneer je gelijk hebt zoals Wilders.

[verwijderd]
[verwijderd]13 okt. 2011 - 11:59

Pedor houdt er niet van om scherpt te worden ondervraagd, vandaar dat hij het interview vakkundig toe leidt naar geneuzel over van tevoren gemaakte afspraken. Alsof een journalist, en dat zou juist Pedor moeten weten, de verplichting heeft om de gespreksonderwerpen vooraf kenbaar te maken en dan vervolgens netjes het vragenlijstje volgt.

1 Reactie
Joeri2
Joeri213 okt. 2011 - 11:59

Klets. Peter heeft wel beter te doen dan voor de kro afgezeken te worden. Lulletje had zich zo in peter geintereseert dat hij niet eens wist voor welke omroep peter werkt. Interresse nul dus. Dat had peter al snel door, en dat terwijl de indruk was gewekt dat het een leuk gesprek zou worden. Maar ja, mensen willen bloed zien, en dus krijgen ze bloed te zien. Zelfs bij de kro. Wat zeg ik? juist bij kro. Tenenkrommende boeren en verbaal boxen. Snel fuseren met die omroep die alleen maar treinritjes laat zien.

python
python13 okt. 2011 - 11:59

Wat een afgang van die Kockelmans. Slechte jourmalistiek. Kockelmans wilde de getapte jongen worden maar het werd een drama voor Kockelmans.

1 Reactie
Jelle1954
Jelle195413 okt. 2011 - 11:59

Kockelman staat bekend als bullebijter,en de Vries had dat kunnen en zelfs moeten weten.Een journalist die antwoorden wil EN verwacht. Zie hoe hij de MP ondervraagd bijvoorbeeld.Goede journalistiek in mijn visie.

Reinaert de Vos
Reinaert de Vos13 okt. 2011 - 11:59

Aangebrand kortaangebonden betweterig mannetje die De Vries. Ik zou zeggen beetje relaxen en los het professioneel op. Dit soort vragen krijgt hij vast vaker en kan hij dus gewoon beantwoorden. Maar ja, sommige ego's hebben daar moeite mee.

1 Reactie
Joeri2
Joeri213 okt. 2011 - 11:59

Ja ik kan me wel voorstellen dat iemand die zo weinig tedoen heeft als u graag een tv interviewtje krijgt. Peter had daar niet zo'n zin in en is gelokt met het idee dat er met interesse naar hem geinformeerd zou worden. Wat blijkt: Kochmann wil alleen ruzie maken. En waarom? Sukkeltjes als Mimi Hartung vinden het smikkel tv. De Vries maakt natuurlijk ook smikkel ruzie tv, maar bij hem worden de gasten niet met emailtjes naar de studio gelokt.

Mamamimi
Mamamimi13 okt. 2011 - 11:59

Alles wat je op TV ziet is amusement! En dit was zéér vermakelijke amusement. Een arrogante journalist die een andere arrogante journalist interviewt... heerlijk, ik heb er van genoten!! Kan dit niet elke dag op TV ??

1 Reactie
arieroos
arieroos13 okt. 2011 - 11:59

[Alles wat je op TV ziet is amusement! En dit was zéér vermakelijke amusement. Een arrogante journalist die een andere arrogante journalist interviewt... heerlijk, ik heb er van genoten!! Kan dit niet elke dag op TV ??] Zucht ... inhoudsloos elkaar afmaken is kennelijk het enige dat mensen nog interresseert ... "Mon Dieu, mon Dieu, ayez pitié de moi et de ce pauvre peuple" maar ik vrees dat je geen flauw idee hebt waar dat vandaan komt.