Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Onze regering is bang voor Wilders en Baudet'

  •  
03-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
61 keer bekeken
  •  
Twaalf mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken hebben gezeten, roepen de politiek op om vijfhonderd kinderen uit Griekse vluchtelingenkampen op te nemen. “Hoe kun je christendemocraat zijn of liberaal en zeggen: nee, nee, dat doen we niet”, vroeg Hanneke Groenteman, een van de twaalf voormalige onderduikkinderen, zich donderdagavond af bij M.
Groenteman wees erop dat het veel makkelijker is voor Nederland om de vluchtelingenkinderen op te nemen dan voor de gezinnen in de Tweede Wereldoorlog om joodse kinderen onderdak te bieden. “Er staat nu niets op het spel. Het gaat om vijfhonderd kinderen, dat is eigenlijk maar een symbolisch aantal.”
“Je laat kinderen niet verrekken”, meent socioloog Abram de Swaan. “Onze regering doet dat dus wel”, somberde journalist Max Arian. “Die kan het dus niks schelen, die zijn gewoon bang voor Wilders en voor Baudet.”
(Kijken vanaf 20:00)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.