Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Remkes presenteert stikstofconclusie

Uitstoot boeren-grootvervuilers 'beëindigen' en 'voorlopig' vasthouden aan 2030
Joop

Onvrijwillig sekslozen hebben recht op seks, noch medelijden

  •  
03-05-2018
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
462 keer bekeken
  •  
6495457187_ed8b4d9b25_z
Ze noemen zich Incel, onvrijwillig celibaat, want seks zou een recht zijn dat hen - ‘supreme gentlemen’ - wordt onthouden door verwerpelijke vrouwen. Zij haten hetgeen zij niet kunnen krijgen, zij haten de vrouw.
Duizenden incels juichten in hun extremistische internetholen toen Alek Minassian in Toronto tientallen mensen neermaaide met een huurbusje en daarbij tien levens nam. Hij had het gemunt op ‘Chads en Staceys’, seksueel actieve mannen en vrouwen. Extremisten haten wie zij niet kunnen krijgen en wie ze niet kunnen zijn.
Gefrustreerden Vrouwen worden begeerd, maar ook veracht om wat incels zien als ‘selectieve promiscuïteit’, schrijft criminoloog Simon Cottee in de New York Times. Hij ziet grote overeenkomsten tussen de jihadisten die aanslagen plegen en de geradicaliseerde seksueel gefrustreerden. Hoewel de motivatie voor aanslagen vaak persoonlijk en complex is, spreken de cijfers voor zich. Uit onderzoek blijkt dat een derde van alle ‘mass shooters’ een geschiedenis heeft van geweld tegen vrouwen. Dat is een groter percentage dan het aantal mass shooters met psychische problemen. Toronto is bovendien al de vierde terroristische aanslag uit vrouwenhaat in Noord-Amerika in 10 jaar, maar ook voor er in chatrooms toe werd opgeroepen werden vrouwen al gehaat en massaal vermoord.
In 1989 schoot Marc Lépine 14 vrouwen dood bij wat de ‘Montreal massacre’ zou komen te heten. In zijn afscheidsbrief kondigde hij aan dat zijn daad politiek gemotiveerd was en dat feministen zijn leven zouden hebben verwoest. In 2009 schoot George Sodini drie mensen dood in een sportschool in Pennsylvania, in zijn afscheidsbrief schreef hij over zijn haat voor vrouwen. Elliot Rodger kondigde in 2014 in een videomanifest op YouTube aan dat hij niet begreep dat vrouwen hem niet aantrekkelijk vonden, maar dat hij ze daarvoor zou straffen. Alvorens zes mensen te vermoorden. In 2015 pleegde Chris Harper-Mercer een vergelijkbare aanslag waarbij hij negen mensen vermoorde. In het manifest dat hij achterliet schreef hij verbitterd over zijn eenzaamheid, dat hij geen vriendin had en nog maagd was. Alexandre Bissonnette, die vorig jaar 6 mensen ombracht bij een aanslag op een moskee in Quebec, identificeerde zich met Rodger. Net als Alek Minassian, die letterlijk ‘All hail the Supreme Gentleman Elliot Rodger!’ poste op Facebook voor hij het gaspedaal intrapte in Toronto.
Chatrooms Oftewel, wie niet neuken wil moet maar voelen. Mannen die dit letterlijk nemen en overgaan tot het plegen van aanslagen zijn gelukkig schaars, maar de misogynie is op het internet alom aanwezig. In Incel-chatrooms, maar ook onder Gamer Gaters, MRA’s en in alt-right gemeenschappen spat de vrouwenhaat van het scherm. Vrouwen zouden ‘doorgegeven’ moeten worden en ‘na gebruik in een ravijn gegooid’.
Aantrekkelijke vrouwen wel te verstaan. ‘No fatties.’ Donkergekleurde vrouwen worden eveneens als minder aantrekkelijk en minderwaardig gezien. Ze willen (Hoe tegenstrijdig, wil je nou neuken of niet?) alleen pure, maagdelijke vrouwen. ‘Sletten’ worden verguisd.
Het zou komisch zijn als het niet zo verdomde tragisch en gevaarlijk was. Het is lastig om precies te bepalen hoe wijdverspreid deze ideeën zijn, maar om deze mannen en jongens als een klein groepje losers in de marge te beschouwen is naïef. Bovendien hebben ze wel degelijk invloed op de publieke opinie.
Sociaal onrecht Gisteren schreef Ross Douthat bijvoorbeeld bloedserieus over de ‘redistributie van seks’ als mogelijke oplossing voor het incel-gevaar in de New York Times. Andere opiniemakers zagen in onvrijwillige seksloosheid een vergelijkbaar sociaal onrecht als in armoede. Kun je je voorstellen dat we dat zouden toelaten na een aanslag door extremistische jihadisten? Dat we gezellig in de media zouden keuvelen over hoe we die arme extremisten tegemoet konden komen? We onderhandelen niet met terroristen, waarom gaan we dan wel in discussie over de vraag of vrouwenlichamen – waar overigens mensen met zelfbeschikkingsrecht in schijnen te huizen – zouden moeten worden uitgedeeld als snoepjes aan gefrustreerde vrouwenhaters?
Het is bizar om te zien hoe ideeën en praktijken die zo uit het oude testament lijken te komen weer in de mainstream worden toegelaten. Van enge en achterhaalde discussies over ras, tot fundamentalistische vrouwenhaat. Nog een voorbeeld: enkele weken geleden werd de conservatieve columnist Kevin Williams ontslagen nadat hij schreef dat vrouwen die abortus lieten plegen maar opgehangen zouden moeten worden. Om vervolgens massaal als martelaar van het vrije woord in alle grote kranten en programma’s een podium te krijgen waarop hij zijn extremistische ideeën mocht spuien.
Vrouwenhaat is springlevend, in toenemende mate salonfähig en ook de nieuwe generatie blijkt er extreem vatbaar voor, dus bespaar me het ingebeelde slachtofferschap van de zogenaamd onvrijwillig sekslozen. Als je vrouwen niet als mensen ziet, maar als vleesgeworden cumbuckets, dan moet je niet raar staan te kijken als je jezelf buitenspel zet op het seksuele speelveld.
Niemand heeft recht op het lichaam van een ander. Niemand heeft het recht een leven te nemen. Je hebt natuurlijk wel het recht om een lul te zijn op het internet, maar daar wordt de kans dat iemand met je korte achternaam wil spelen niet groter van.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (109)

JanB2
JanB210 mei 2018 - 1:12

Eenzijdig verhaal. Het aantal vrouwen dat onvrijwillig seksloos is is uiteraard even hoog als het aantal mannen. Vrouwen worden dan vals of depressief (het cliché van de oude vrijster) en mannen gaan schieten. Dat is het enige verschil.

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe10 mei 2018 - 8:01

Er zijn meer verschillen. Jonge "oude vrijsters" zijn hoogst waarschijnlijk vaker man dan vrouw. In Noorwegen is 25% van de mannen kinderloos tegen 13% van de vrouwen.

JanB2
JanB210 mei 2018 - 18:44

Wel of niet kinderloos zegt in een tijdperk waarin anticonceptie de gewoonste zaak van de wereld is niet zoveel. Er zijn genoeg mannen en vrouwen die zich werkelijk kompleet sufneuken maar toch nog steeds kinderloos zijn. Met dank aan pil, condoom, spiraaltje etc..

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 mei 2018 - 22:58

De informatie zit in het verschil tussen mannen en vrouwen. Een groeiend deel van de mannen wordt ongeschikt bevonden als partner om kinderen mee te krijgen terwijl een "toplaag" kinderen krijgt van meerdere vrouwen. Noorse demografen vinden het een verontrustend fenomeen. Niet omdat die mannen perse seksloos door het leven zouden gaan maar wellicht wel zonder vaste partner. Loslopende mannen zijn slecht nieuws. Afgedankte oudere dames minder.

stokkickhuysen
stokkickhuysen12 mei 2018 - 0:01

@Jan Waarom zou dat aantal.even hoog zijn?

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde8 mei 2018 - 17:31

Dit soort zaken laat twee dingen zien. Ten eerste hoe groot de invloed van internet is op polarisatie en verenging van standpunten. Ieder zijn eigen bubbel, er is geen enkele relativering of correctie op uit het lood geslagen ideeën. Ten tweede, dat we ons uit gebrek aan echte problemen focussen op bijzaken en daar al het leed mee verklaren. Een arm boertje in Azie heeft wel andere dingen aan zijn hoofd. Ik ben geen cultuurpessimist maar ik zie dit zeker als tekenen van verval, van degeneratie. Bij gebrek aan echte problemen zijn we misschien wel vanuit een evolutionaire drift extreem op zoek naar alles wat ons uit balans brengt. Vrouwen die niet met je willen neuken of migranten die anders zijn. Alles wordt als afwijkend en gevaarlijk gezien. Het persoonlijke politiek. Het is dezelfde overdreven fixatie op de eigen onmacht.

omaoeverloos
omaoeverloos7 mei 2018 - 13:15

Net als bij de chimp en de gorilla blijven er altijd mannetjes over die niet aan bod komen omdat ze niet sterk of slim genoeg zijn. Daarnaast helpt het ook niet echt mee dat we onszelf tot monogame diersoort hebben bestempeld, terwijl dat absoluut niet in onze genen zit.

4 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe8 mei 2018 - 8:13

Maar zoals u weet is polygynie een nog stommer systeem. Dan komen er nog meer niet zo sterke of slimme of rijke mannen niet aan bod. Tenzij er een vrouwenoverschot is.

omaoeverloos
omaoeverloos8 mei 2018 - 10:18

Polygamie is net als monogamie tegennatuurlijk en stamt vanuit de religie. Van de manier waarop natuurvolken met sexualiteit omgaan (of omgingen, kan ik beter zeggen) kan een heleboel geleerd wordn. Ik zou er niet aan moeten denken met mijn bedpartners te moeten samenleven.

DanielleDefoe
DanielleDefoe8 mei 2018 - 22:49

Hangt van welk natuurvolk het betreft vrees ik. Maar mijn anthropologieboeken zijn inmiddels niet langer up-to-date. Overigens heb ik mijn eigen huis altijd aangehouden.

DanielleDefoe
DanielleDefoe8 mei 2018 - 23:12

hangt af

Paul!
Paul!6 mei 2018 - 20:16

Ik had eigenlijk nog nooit van het woord "Incel" gehoord. Maar ik snap wel wat er mee bedoeld wordt, ik snap ook dat het dan prettig is om steun en gehoor te vinden bij anderen. Zo is het onder vrouwen niet ongebruikelijk om steun bij elkaar te zoeken. Terwijl niemand dat ooit als een vorm van mannenhaat zal zien. Dat mannen begrip en steun zoeken als ze daar behoefte aan hebben is juist goed. En ik denk dat zoiets mannen eerder zachter en empathischer maakt dan dat het ze harder maakt. Ik ken die chatrooms niet, maar ik vind dat er wel erg snel vanuit gegaan wordt dat het een bolwerk van vrouwenhaat is. Het zal immers vaak juist gaan om elkaar steunen, begrip en warmte te vinden. Soms zal er door het wederzijds begrip zelfs wel eens iets moois opbloeien. Wellicht inclusief hete, dampende loserseks. Zodat de heren in kwestie op een roze wolk hun frustraties en interesse ten opzichte van vrouwen al snel zien verdampen. Kortom een win-win situatie, zowel voor de incel als voor de vrouw. Ik begrijp ook wel dat onder incels een enkeling een gevaarlijke gek blijkt te zijn, als een soort tijdbom..... Maar ik denk dat onderlinge steun en begrip zoiets eerder vertraagd dan versneld. En wie weet had het zelfs heel anders kunnen lopen als die gevaarlijke gek daar zijn maagdelijkheid had verloren aan een warme, begripvolle en gewillige loser. Steun zoeken bij elkaar, iets wat onder vrouwen zo gewoon is. Wat dan bij vrouwen vaak de scherpe randjes er al snel weer af haalt. Waarom zou je dat dan opeens als iets negatiefs zien als mannen datzelfde zoeken en zelfs vinden? En dat op basis van die enkele keren dat het bij iemand niet goed blijkt te werken. Want in de meeste gevallen zal die stroom van warmte en begrip de incel juist verzachten.

2 Reacties
Noortje3
Noortje37 mei 2018 - 8:45

Ik ken die chatrooms niet... Dat blijkt duidelijk uit de rest van je reactie. Als ik jou was zou ik eens een kijkje gaan nemen, heb ik ook gedaan. ...En wie weet had het zelfs heel anders kunnen lopen als die gevaarlijke gek daar zijn maagdelijkheid had verloren aan een warme, begripvolle en gewillige loser.... Onmogelijk, aangezien vrouwen in principe geweigerd worden van het forum. Vrouwen zijn immers niet incel volgens deze mannen. Vrouwen kunnen altijd seks hebben als ze dat willen, dus voor hen is het vrijwillig. Vrouwen weigeren echter seks te hebben met hun "gelijke op basis van uiterlijk" en daarom vissen deze mannen achter het net (volgens hun eigen theorie) en daar moeten ze voor gestraft worden. Er worden uitspraken gedaan over het verkrachten van vrouwen, zwangere vrouwen worden gehaat en miskramen toegewenst (want wat heb je als zwangere vrouw bereikt anders dan dat je seks hebt gehad met een of andere vent). Vrouwen doen sowieso niks anders dan seks hebben lijkt wel en danken daar hun diploma's en banen aan. Je reactie is denk ik goedbedoeld, maar geheel niet in lijn met wat er zich afspeelt in die communities.

Paul!
Paul!10 mei 2018 - 19:31

.....Onmogelijk, aangezien vrouwen in principe geweigerd worden van het forum. ..... Hoezo, een vrouw kan toch ook op latere leeftijd nog steeds ongewild maagd zijn? Daarnaast..... voor seks is natuurlijk niet persé een vrouw nodig. Als 2 mannen samen over hun gevoelens praten, waaronder een sterk en wederzijds verlangen naar seks en er langzaam een band groeit, dan zou het me echt niet verbazen als dat gaandeweg leidt tot meer. Al zullen er dan bij beiden misschien eerst nog wat drempels overwonnen moeten worden. Hoe dan ook..... Als een man nooit seks heeft gehad en daar problemen mee heeft, dan is het toch goed dat hij daar met lotgenoten over kan praten? Natuurlijk moet het dan niet zo zijn dat je elkaar daar opstookt tegen het andere geslacht. Maar je mag niet verwachten dat een man zijn mond houdt als hij ergens mee zit, dat verwacht je van een vrouw immers ook niet. Ik denk wel dat die fora veel beter gemonitord moeten worden, haatdragende reacties tijdig verwijderen, en uiteindelijk ook gebruikers verwijderen als ze zich niet aanpassen. Natuurlijk kun je niet van iedere structureel afgewezen man verwachten dat hij vol lof en bewondering over vrouwen schrijft. Het hoeft niet altijd even aardig, maar het moet wel gezellig blijven. En daar moeten de beheerders van zo'n forum blijkbaar veel beter op letten, anders schiet het forum zijn doel ook voorbij. Anders schrik je mannen die korte of langere tijd droog staan alleen maar af, lijkt mij. Maar het is wel heel goed om te zien dat er langzaam iets gaat ontstaan als mannelijke solidariteit. Ook al is die solidariteit nu blijkbaar nog wel erg onvolwassen en beperkt, ook qua onderwerp nogal beperkt trouwens.

MikeJ2
MikeJ26 mei 2018 - 10:40

Uit het TIME artikel wordt selectief gecherrypicked door Brekelmans. Brekelmans heeft het onderzoeksrapport (wat overigens niet hetzelfde is als een wetenschappelijk paper) van Everytown for Gun Safety duidelijk niet gelezen, maar zich slechts op het Time artikel gebaseerd. Die 33% komt namelijk niet uit het rapport, maar is een analyse die Time (de journalist) zelf op het rapport heeft losgelaten. In het rapport zelf wordt nergens gesproken over dat 33% van mass shooters een geschiedenis heeft van geweld tegen vrouwen. Het rapport stelt dat ondanks wet/regelgeving die moet voorkomen dat mensen (dus niet alleen mannen) die veroordeelt zijn voor “domestic violence” toch nog te makkelijk aan vuurwapens kunnen komen op de reguliere markt (illegale wapenhandel is hier niet in meegenomen). Brekelmans is selectief omdat er in het datzelfde Time artikel ook nog staat: “But in scientific terms, the link remains anecdotal. Just because mass shooters are often abusers doesn’t mean abusers are more likely to be mass shooters. That’s why the red flags appear only in hindsight: researchers lack sufficient evidence to prove the connection ahead of time. “Right now we don’t have enough data to have a pattern,” says Susan B. Sorenson, a professor at the University of Pennsylvania and director of the Ortner Center on Family Violence. Gun-rights advocates use that uncertainty to argue that tougher restrictions on gun access for domestic abusers are unnecessary. But that logic doesn’t hold up either. “The one thing that we know that [mass shooters] all have in common is that they have access to massive firepower,” says Sorensen. “That’s the single unifying force.””

Tom3
Tom35 mei 2018 - 8:35

Mocht schrijfster of lezer van dit artikel antwoorden zoeken op het één en ander is het misschien een idee om het Essay (Trouw 2014) van Anna Enquist "Het verlangen naar de Oppervlakte" te lezen. Aanbevolen is het, om het niet gulzig en achteloos weg te slikken, maar als een goed glas rode wijn door uw hersensynapses te laten circuleren, waarbij u de tijd neemt om het hele bouquet te proeven, en misschien later denkt ik neem nog ééns zo'n glaasje. https://www.trouw.nl/cultuur/het-verlangen-naar-de-oppervlakte~a57e66c9/

1 Reactie
ton14024
ton140246 mei 2018 - 11:27

Liever een lauw biertje in gezelschap op het terras, dan het perfecte pils in de Heinekenbrouwerij. To Tinder or not to Tinder, that's the question.

[verwijderd]
[verwijderd]4 mei 2018 - 13:18

--- Dit bericht is verwijderd —

13 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen4 mei 2018 - 15:34

Aart, nu zou ik stoppen als ik jou was. Vrouwen die andermans huwelijk in gevaar brengen? en what about the husband himself? Om eerlijk te zijn, om het mannenprobleem van 'geen vrouwen beschikbaar' probleem op te lossen moet je net zo hard klagen bij de mannen die al te hard uit de ruif eten. Maar als jet over verantwoordelijkheid nemen gaat dan kan ik daar maar weinig van terugvinden in je berichten.

Sake Simons
Sake Simons4 mei 2018 - 16:09

@Aart Tuynman 4 mei 2018 at 15:18 Ik denk dat daar een soort onzekerheid bij komt kijken: "Ik kan zelf niet beslissen, maar als een andere vrouw al voor die man gekozen heeft, dan zal het vast een goeie zijn.". Misschien dat de zelfverzekerdheid die getrouwde mannen soms uitstralen ook aantrekkelijk is.

Piet de Geus
Piet de Geus4 mei 2018 - 17:08

"Ze brengen het huwelijk van iemand anders in gevaar." Kletskoek. Alleen de gehuwden kunnen hun huwelijk in gevaar brengen.

Quibus2
Quibus24 mei 2018 - 17:45

... en daarnaast kun je erop rekenen dat de slapjanus in kwestie die eenmaal zijn vrouw inruilt voor een jonger exemplaar, er in ieder geval geen onoverkomelijke morele problemen mee heeft om dat nogmaals te doen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 mei 2018 - 8:53

Nonsense. Een man die vreemd gaat is zelf verantwoordelijk voor de bedreiging van zijn huwelijk, niet zijn vriendin/vriend.

hminkema
hminkema5 mei 2018 - 10:40

@DanielleDefoe: Geldt dat ook voor het meisje dat de verkering afpakt van haar beste vriendin? Is dan ook alleen die blijkbaar te verleiden jongen schuldig? Zo nee, wat is dan precies het verschil? Mijns inziens is elke vrouw (of man) die het aanlegt met een man (of vrouw) met een vaste monogame relatie, medeschuldig aan het risico dat zij beiden over die relatie afroepen. Zou wel lekker zijn als je als 'binnendringer' steeds je handen in onschuld kunt wassen. Ik denk dat de bedrogen partner daar iets anders over denkt - en terecht.

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 mei 2018 - 11:52

Als je iets van je "beste vriendin" afpakt zal dat het einde van de vriendschap betekenen. Zegt iets over hoe je de vriendschap waardeert.

Piet de Geus
Piet de Geus5 mei 2018 - 22:19

"Zou wel lekker zijn als je als ‘binnendringer’ steeds je handen in onschuld kunt wassen." Dat hangt er vanaf of je zelf een monogame relatie hebt. Voor die van een ander draag je werkelijk geen enkele verantwoordelijkheid. Al was het maar omdat de overspelige doorgaans een smoes zal ophangen als dat de echtscheidingspapieren al bij de advocaat liggen.

hminkema
hminkema6 mei 2018 - 6:36

@DanielleDefoe: Ja, en andersom zegt de opgezegde vrienschap iets over hoe de bedrogen vriendin haar 'vriendin' waardeert. Daar is heus geen sprake van dat zij die 'vriendin' niet verantwoordelijk zou houden, zoals jij dacht, en haar grieven alleen op haar vriendje richt. Het is gewoon een klotestreek; niet alleen vanwege de vriendschap, maar omdat een fatsoenlijk mens niet andermans relatie willens en wetens bedreigt. Een interessante vervolgvraag: zouden vrouwen minder zwaar tillen aan het verleiden van mannen (met een vaste, monogame relatie met een vrouw) dan mannen aan het verleiden van vrouwen (met een vaste, monogame relatie met een man)? Bijvoorbeeld doordat vrouwen zichzelf meer vrijpleiten? En vind jij in het laatste geval die mannelijke verleider dan nog steeds niet medeverantwoordelijk voor het bedrog en het daaruit voortvloeiende risico? Is het bij jou echt zo dat 'anything goes' als het om singles gaan die getrouwde mannen/vrouwen het bed in willen krijgen? Curieus.

DanielleDefoe
DanielleDefoe6 mei 2018 - 8:20

"Dat hangt er vanaf of je zelf een monogame relatie hebt. " Dat is uiteraard een punt. Zij kan uiteraard een gehuwde vrouw zijn en haar eigen relatie in gevaar brengen. De jonge ongebonden verleidster is een cliché.

punt2
punt26 mei 2018 - 12:45

@Aart Tuynman, de vreemdgaande man is niet “ net zo goed” schuldig.... De schuld ligt volledig bij hem. Hij wordt niet gedwongen, hij kan, mag en zelfs moet nee zeggen. Het belazeren komt volledig van zijn kant, en hij is schuldig en hij alleen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe6 mei 2018 - 14:56

@hminkema De positie van een man die zijn partner bedriegt is in ethisch opzicht wezenlijk anders dan die van degeen waarmee hij zijn partner bedriegt. Zoals Rob Roy zegt: Hij wordt niet gedwongen. Als hij expliciet of impliciet trouw heeft beloofd zou hij nee moeten zeggen. Daar verandert de versluierende term "verleiden" niets aan. De derde partij heeft geen vergelijkbare verplichting. De verantwoordelijkheid ligt dan ook geheel bij de ontrouwe partner. Zelfde verhaal voor vrouwen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin6 mei 2018 - 16:34

DanielleDefoe "De jonge ongebonden verleidster is een cliché." Was het maar zo'n cliché!

Lucas2000
Lucas20004 mei 2018 - 11:24

Seks is commercie en wordt schromelijk overdreven. Het feit dat films als 50 shades zo populair zijn, zegt genoeg over de kwaliteit in de slaapkamers.

Inspector Gadget
Inspector Gadget4 mei 2018 - 10:05

Goed stuk Joyce.

[verwijderd]
[verwijderd]4 mei 2018 - 9:44

--- Dit bericht is verwijderd —

5 Reacties
Lucas2000
Lucas20004 mei 2018 - 11:26

Mooi geschreven Aart. Tevens door apps als Tinder e.d. is er een situatie ontstaan dat er gekozen kan worden uit 100 soorten pindakaas (metaforisch). En daardoor wordt er dus vaak niet gekozen of heel kort. Relaties zijn vluchtige zaken geworden.

Davy ????
Davy ????4 mei 2018 - 11:41

85% van de mannen op een datingsite worden als ongeschikt gezien door vrouwen. Ik las ook dat naarmate vrouwen hoger in de ladder komen, dat het lastiger voor hun wordt om een man te vinden, gezien de meeste vrouwen een man willen die minimaal gelijkwaardig is of iets hoger in de ladder staat, des te hoger je komt des te kleiner de vijver wordt met beschikbare mannen. Mannen zijn in die zin wat makkelijker, als een vrouw er goed uitziet en aardig is, is ze al geschikt. Naarmate vrouwen ouder worden (30+/35+) komt ook het besef dat de mogelijkheid tot kinderen krijgen ook met het jaar minder wordt en alleen maar werken ook niet alles is, en ze misschien toch een gezinnetje willen. Nu moeten helaas "concurreren" met 20+ vrouwen voor dezelfde leuke mannen. Iedereen moet hard zijn best doen er iets van te maken.

Rick Hofland
Rick Hofland4 mei 2018 - 11:51

Goed argument, dit heb ik laatst ook terug gezien in wat onderzoeken die hiernaar gedaan zijn. Die gingen waarom zo veel vrouwen maar geen geschikte vaste partner kunnen vinden en daarbij kwam inderdaad naar voren dat iets van 80% van de vrouwen interesse heeft in maar iets van 20% van de mannen en bij de mannen was het juist dat 80% interesse had in 80% van de vrouwen en 20% slechts heel kieskeurig was. Het zou ook voortkomen uit de hoger opgeleide vrouwen van deze tijd die alleen genoegen nemen met een minstens even hoog opgeleide man die dan ook nog eens aantrekkelijk moet zijn, een leuk karakter hebben, een trouwe partner zijn, een potentieel goede vader die haar wel de ruimte geeft voor haar carrière en daarom veel taken thuis op zich neemt, maar die ook toch wel zelf een goede baan moet hebben..... Tsja... met dat soort eisen (en ik ken genoeg dames tussen de 25 en 40 die deze eisen hebben in de randstad) wordt het met heel veel dames vechten om de gunsten van slechts een handjevol mannen. En die mannen gaan dan inderdaad haast vanzelf buiten hun schoenen lopen met zo veel dames die zich bij hen aanbieden. Kortom, het lijkt er inderdaad op dat heel veel vrouwen hogere eisen hebben dan dat er mannen zijn die daaraan kunnen voldoen en dus zijn er steeds meer gefrustreerde mannen die merken dat ze geen kans maken op de relatie markt. Eigenlijk worden de genetisch minder bedeelde mannen dus eigenlijk gediscrimineerd en misschien voelen veel van die mannen zich dus ook wel zo, gediscrimineerd om wie en wat zij zijn qua wat moeder natuur hen mee heeft gegeven.

hminkema
hminkema5 mei 2018 - 12:01

Dank voor dit inzichtgevende stukje, Aart. Ik liep al een tijdje rond met vraagtekens over deze ontwikkeling. Ik prijs me gelukkig dat ik - man van middelbare leeftijd - allang 'binnen' ben, een kwart eeuw gelukkig getrouwd met hopelijk nog een kwart eeuw voor de boeg, met een vrouw met wie ik een aantal prachtige kinderen mag opvoeden. Mijn vrouw en ik hebben elkaar uitermate toevallig ontmoet, zijn direct voor elkaar gevallen als een blok, en binnen het jaar getrouwd, waarvoor nogal wat praktische barrières moesten worden geslecht. Waren we 'kritischer' geweest, of gereserveerder, of afwachtender, of nieuwsgieriger naar wat 'de markt' nog meer te bieden had, dan was deze toekomst ons ontvallen. Soms in je leven moet je gokken en er 100% voor gaan, als succesrecept. Ik ben al tientallen jaren lid van een vereniging met leden van diverse leeftijden, pakweg tussen de 20 en de 50. Als oudgediende zie ik hoeveel afwachtender de jonge instromers zich tegenwoordig opstellen op de markt van liefde & huwelijk. Ook van de dertigers zijn de meesten single! Daarbij zijn leuke, slimme, gevatte, hoogopgeleide jonge vrouwen die 'in principe' op zoek zijn naar Don Juan, en leuke, slimme, gevatte, hoogopgeleide jonge mannen die best willen, maar die het - op een enkeling na - maar niet lukt om bij die vrouwen in de gratie te komen. Ik zie een hoop 'eenzame dertigers', waaronder vrouwen met zoveel kwaliteiten dat ik denk 'hoe kan het nou dat jij, met zoveel keuze, nog niet aan de man bent gekomen'; en mannen met zoveel kwaliteiten dat ik denk 'hoe kan het nou dat ik jou in jááááren nog niet heb zien hengelen naar een van al die leuke vrouwen om je heen'. Ik zou ze een 'zetje' willen geven, maar ja, ze moeten het toch echt zelf doen. Nee, het is echt niet dat ze 'vrijwillig single zijn'. Het is een mismatch in datingstrategie, of liever de afwezigheid van een effectieve datingstrategie. Het lijkt bij de heren op koudwatervrees tot op 'hoge' leeftijd. En bij de dames op een kieskeurigheid waarmee ze zichzelf uiteindelijk tekort doen; ook biologisch zoals je terecht opmerkt, want de klok tikt. Hoe dat sociaal-psychologisch te verklaren is, geen idee. Zien we een verwende generatie die met niks minder genoegen neemt dan 'het beste'? Draait het om minder lef van verpapte mannetjes die niet durven te flirten met stoerdere vrouwen? Of is het een onbegrensd uitstellen van De binding vanwege een verhoopte 'eeuwige jeugd'? Wie zal het zeggen. Ik geloof niet dat ze er echt gelukkiger van worden, van die afwachtendheid. Niet gelukkiger dan de generatie van mijn ouders, waarin bijna iedereen best snel aan de man/vrouw kwam, omdat dat er nu eenmaal bij hoorde tussen je 18e en 25e. Wat trouwens ook sinds eeuwen maatschappelijk georganiseerd werd met grote feesten in het dorp, dansscholen, kermissen, 'partijtjes', oudejaarsfeesten en noem maar op. We kunnen daar lacherig of minachtend over doen, over die domme boeren en boerinnen die boven op elkaar doken. Maar het werkte wel, heeft tot menig gelukkig huwelijk geleid, en tot een stuk minder eenzaamheid en 'verkeken kansen'.

noMan2
noMan26 mei 2018 - 17:03

Weer eentje uit de red pill movement (ik herken ze ondertussen met gemak aan wat ze zeggen), snapt niets van seksueel geweld! Players zijn oplichtende serieverkrachters, en zijn zelf ook opgelicht door de PUA seduction community; to win the game is to leave it. Betekenis: PUA/players aspiranten spelen het spel niet, het spel wordt met hen gespeeld. Dus mannen worden in deze sekte (want dat is alles dat met red pill te maken heeft, sekte!) opgelicht om vrouwen te verkrachten doormidden van psychologische dwang (maar ze zijn ook niet vies van andere vormen van verkrachting) en dan vrouwen de schuld geven van wat ze vrouwen zelf aandoen onder psychologische dwang vanuit de sekte. Kortom, de door PAU/player goeroes opgelichte mannen die zichzelf daardoor ook PUA/player gaan noemen, nemen vrouwen kwalijk zich te laten oplichten door PAU/players. Mannen zijn uitblinkers in hypocrecy en gebrek aan zelfinzicht! Heel psychopatische trekken. Manospheer is een psychopatenfabriek en dit soort acties zullen snel toenemen! Tijd voor echte feminazies en een feministische tsunami!

marcelhermus
marcelhermus4 mei 2018 - 9:11

Het zal wel aan mij liggen. Maar er wordt toch in het algemeen aardig meegedacht met de jihadisten en mensen met gelijkwaardig gedachtegoed. Dus dat dat hier ook gebeurt is gewoon de standaard hoe er tegenwoordig vaak gediscussieerd wordt over problematiek.

Geesteman
Geesteman4 mei 2018 - 7:06

Ik ben niet van plan al die bovengenoemde chatrooms af te zoeken ik neem aan dat het wel heel erg zal zijn. Maar kunnen we dit niet gewoon afdoen door te zeggen die mannen zijn niet goed bij hun hoofd. Ik weet er niet veel van af, maar gehandicapten zouden ook recht op seks hebben. Misschien is dat ook wel goed voor geestelijk gestoorden.

[verwijderd]
[verwijderd]3 mei 2018 - 22:52

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer4 mei 2018 - 8:04

Maar wat wil je hier nu eigenlijk mee beweren? Je laat gemakshalve maar de andere soorten van het genus Pan buiten beschouwing. Het is, als je het over verwantschap met het genus Homo hebt, om het even met welke soort Pan je vergelijkt. Het hoeft niet de chimpansee te zijn, het is zelfs de vraag of dat werkelijk onze naaste nog levende verwant is. Misschien is dat de bonobo wel. De laatste gemeenschappelijke voorouder van Pan en Homo leefde minstens 5 miljoen jaar geleden. Die tijd is lang genoeg voor de ontwikkeling van belangrijke fysieke en psychische verschillen.

Lucas2000
Lucas20004 mei 2018 - 11:31

En hoe vertaal je dit naar mensen? Mannen kunnen toch ook naar de hoeren? ;-)

Hathor2
Hathor212 mei 2018 - 8:51

Nogal eenzijdig alleen die (masculiene) Chimps, wil je svp de Bonobo's (matriarchale cultuur) ook altijd noemen als je iets vanuit onze voorlopers wilt bewijzen.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)3 mei 2018 - 20:28

"maar de misogynie is op het internet alom aanwezig. In Incel-chatrooms, maar ook onder Gamer Gaters, MRA’s en in alt-right gemeenschappen spat de vrouwenhaat van het scherm." Dat werkt twee kanten op, websites als Tumblr staan vol mannenhaat.

1 Reactie
Tom3
Tom34 mei 2018 - 5:51

@Big guy Bame Onderstaande reactie van je vind ik al sterk. En deze geeft aan dat de Grot van Plato steeds voller wordt, in een tijd waar we toch alles kunnen weten en contacten veel gemakkelijker gelegd zouden kunnen worden. De liefde wordt ook meer en meer gerationaliseerd, een relatie is vaak niet meer dan een tijdelijk Business model waarin bepaalde targets gehaald moeten worden, dus het moet wel Shiny zijn om zich zelf goed te kunnen verkopen, daar hoort geen ietwat onzekere timide jongen bij die met zijn hormonen aan het vechten is, dus geen oplossingen maar kill. Heerlijk modern links progressief toch?

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)3 mei 2018 - 20:27

Wat mij betreft sluit dit onderwerp naadloos aan bij de 'mass shootings' op Amerikaanse scholen. Daar zie je studenten protesten organiseren, de klas uitlopen en noem maar op voor een strengere wapenwetgeving. Maar niemand die daar de moeite neemt om die sociaal onbeholpen jongen die dag in dag uit door alles en iedereen de grond in wordt geboord een hart onder de riem te steken. "In 2015 pleegde Chris Harper-Mercer een vergelijkbare aanslag waarbij hij negen mensen vermoorde. In het manifest dat hij achterliet schreef hij verbitterd over zijn eenzaamheid, dat hij geen vriendin had en nog maagd was. " Vandaag de dag word maagdelijkheid onder de jeugd (vooral bij jongens) gezien als iets om je voor te schamen, en er ligt druk op om die te verliezen. Maar de hele datingwereld is en blijft ouderwets, de man moet het voortouw nemen en een vrouw versieren. En afgewezen worden doet gewoon pijn, en jongens die hun uiterlijk niet mee hebben en sociaal onbeholpen zijn krijgen vaker nee dan ja te horen. Dat maakt ze onzeker en verbitterd. Ik heb het van dichtbij meegemaakt, een vriend van me op de middelbare, dagenlang moed verzamelen om dat ene meisje mee uit te vragen, en ze lachten hem in zijn gezicht uit. Nu is hij uiteindelijk goed terecht gekomen, maar dat is wel een behoorlijke tik voor een menneke van 14. Ik zeg niet dat ze maar uit medelijden een relatie met hem moest aangaan, maar vrouwen mogen zich best beseffen dat in de huidige dating cultuur alle druk bij de mannen ligt.

9 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe3 mei 2018 - 22:42

Niet/nooit gevraagd worden omdat je als meisje je uiterlijk niet mee hebt zal ook wel pijn doen. Alleen vermoed ik dat afgewezen meisjes in een hoekje kruipen en niet tot geweld overgaan.

Verwijdert
Verwijdert4 mei 2018 - 8:40

Aart Tuynman 4 mei 2018 at 01:29 "En als je als jongen gepest wordt op school, dan hebben de meisjes geen interesse in je. Maar op een of andere manier schijnen de pestkoppen in de regel juist wel populair te zijn bij de meisjes. In die zin spelen de meisjes in veel gevallen best wel een kwalijke rol bij het pestgedrag." Nee hoor, iedereen is vrij om te kiezen in wie ze interesse hebben. Ik zou eerder zeggen dat er verminderde interesse is in gepeste jongens dan de pestkoppen zelf omdat mensen die gepest worden onzekerder zijn, niet lekker in hun vel zitten en minder sociale contacten onderhouden. De oplossing is op papier dan ook simpel: Gewoon zorgen dat mensen die gepest worden meer zelfvertrouwen krijgen en zich ook weer lekkerder gaan voelen en meer eigenwaarde krijgen. Dan vermijd je in mijn optiek drama's zoals dit en help je het onderliggende probleem op te lossen. Hoe je dat ook daadwerkelijk realiseert is een tweede en niemand heeft daar echt een oplossing voor. Maar je houd niet de meisjes verantwoordelijk voor een aandeel in het pestgedrag. Dat is nou eenmaal een gevolg van de impact van pesten op mensen die gepest worden.

Piet de Geus
Piet de Geus4 mei 2018 - 10:23

"En als je als jongen gepest wordt op school, dan hebben de meisjes geen interesse in je." Kennelijk word je dan 'gepest' met iets wat je onaantrekkelijk maakt. Hoe vervelend ook: dat er niet omzichtig genoeg wordt omgegaan met je tekortkomingen geeft je nog niet het recht om te halen wat je niet kunt krijgen of om wraak te nemen.

Lucas2000
Lucas20004 mei 2018 - 12:37

Inderdaad. Vrouwen zijn vaak trots op het feminisme, maar als het om versieren gaat, laten ze het nog vaak nog lekker over aan de mannen. De angsthazen!

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 mei 2018 - 13:25

Vrouwen stellen eisen. Nou en? Als ze op de versiertoer zouden gaan leidt dat er niet toe dat de "versmade" mannen dan plotseling wel op hun verlangslijstjes zouden verschijnen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen4 mei 2018 - 15:13

BGB kan wel thee drinken, als hij het maar wil.

stokkickhuysen
stokkickhuysen4 mei 2018 - 15:28

@Aart 'maar op een of andere manier geen belangstelling van vrouwen krijgen' Of niet geïnteresseerd zijn in de vrouwen die wel geïnteresseerd zijn. Ik heb genoeg mannen gesproken die qua zelfinschatting zichzelf nogal uit de markt prijsden. 'Net als in de film, ik wil het, net als in de film' is de standaard voor veel van die jongens. 'In die zin spelen de meisjes in veel gevallen best wel een kwalijke rol bij het pestgedrag.' Geen oorzakelijk verband leggen dat er niet is. En wat met meisjes die niet de jongen kunnen krijgen? hoe kom je erbij dat dit een 'jongensprobleem' is en niet ook een 'meisjesprobleem'. Al met al een behoorlijk apologetisch verhaal over iets dat natuurlijk een probleem is (hoe kan het ongeluk van een ander dat niet zijn) maar waar de eigen verantwoordelijkheid iets te veel wordt weggelaten.

hminkema
hminkema5 mei 2018 - 17:16

@DanielleDefoe: Je schreef: "Ik vermoed ik dat afgewezen meisjes in een hoekje kruipen en niet tot geweld overgaan". Met zo'n mooie schuilnaam ben je natuurlijk een boekenlezer. Vandaar dat ik je zonder schroom twee boeken aanraad: - 'The world according to Garp', een bijzonder humoristisch boek van de Amerikaan John Irving. Ook verfilmd met een onvergetelijke Robin Williams in de hoofdrol. - 'Isabelle', een boek van Tessa de Loo, verfilmd met Halina Reijn in de hoofdrol. Beide boeken gaan (onder meer) over afgewezen vrouwen die er niet voor terugdeinzen om - met geweld - hun gram te halen. Ja, het zijn allebei fictiewerken. Maar ze adresseren beide een reëel voorkomend probleem: welk begrip moeten we hebben voor vrouwen die gewelddadig handelen vanuit hun afgewezen zijn?

DanielleDefoe
DanielleDefoe5 mei 2018 - 22:26

"het zijn allebei fictiewerken". In fictie is alles toegestaan, ook griezelige onzin zoals de sadomasochistische roman 'Histoire d'O' van Pauline Reage. Uw adviezen zal ik niet opvolgen, sorry. Ik lees momenteel praktisch uitsluitend wetenschappelijke artikelen. Hebt u zelf zin in iets buiten uw normale dieet dan zou ik zeggen: Sara Stridberg's postmoderne peudobiografie van Valeri Solanas "Drömfakulteten". Het is in het Nederlands vertaald onder de titel Droomfabriek.

Paul250371
Paul2503713 mei 2018 - 20:19

ruma ankka Klopt. Mannen in het algemeen staan er niet goed op. Ik chargeerde een beetje maar dat komt ook, gechargeerd gezegd, ik geen hoge pet op heb van het type blanke man die niet realiseert dat hij veel meer privileges heeft tov een "andere" man met een Nederlands paspoort en alleen maar loopt te klagen en af te zetten.

5 Reacties
Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)3 mei 2018 - 23:12

Paul. Waarom probeer je steeds huidskleur in deze discussie te slepen? Eindelijk een discussie die daar niet over gaaat En het autochtone Nederlander wordt ook nergens in het artikel genoemd.

Paul250371
Paul2503714 mei 2018 - 14:08

Eindelijk een discussie die daar niet over gaaat Het gaat mij alleen om de vergelijking. Als incel in Nederland een islamitische organisatie was geweest hadden ze allemaal een enkeltje EBI gehad. Maar nu het niet om moslims gaat en er ook kennelijk gefrustreerde blanken / niet moslims terroristen en mafkezen zijn dan is het ineens een discussie wat niet over huidskleur gaat. Nu ineens is het belangrijk dat we naar de achtergrond van de terrorist kijken en hij was zo zielig op school en zijn mammie ...boeboeh. Ik heb nog niemand iets horen zeggen over de achtergrond van Mohammed B of over de getraumatiseerde aanslagpleger uit Palestina? Pas als het over een van de "onzen" gaat moeten we ineens naar zijn achtergrond kijken. Ik ga niet zeggen dat dit niet moet maar nogmaals de 2 maten. De heftigheid op mijn posten verwondert me. De ironie en de bijbehorende hypocrisie wordt totaal bij sommige niet gezien. Het meten met 2 maten irriteert mij aan de reacties

Paul250371
Paul2503714 mei 2018 - 14:16

Als Mohamed B Van Gogh vermoord en afslacht is dat een brute terroristische daad dat zwaar moet worden aangepakt en terecht. Als Els Borst een gewezen minister door tientallen messteken wordt afgemaakt door Bart van U uit naam van "onze" God want de minister had met een wet tegen Godswil gezondigd dan is er geen relatie met terrorisme, dan is hij verward. Dat soort meten met 2 maten bedoel ik ook in de reacties op dit stuk.

Paul250371
Paul2503715 mei 2018 - 8:31

vermoordt

Davy ????
Davy ????5 mei 2018 - 8:36

@Paul250371 Een geloof en een huidskleur zijn wel 2 hele verschillende dingen, de een is een keuze de ander niet.

Davy ????
Davy ????3 mei 2018 - 19:51

"Hij had het gemunt op ‘Chads en Staceys’, seksueel actieve mannen en vrouwen." Maar uiteindelijk gaat de rest van het stuk over dat het vrouwenhaat zou zijn, dat klopt dan toch niet? "Uit onderzoek blijkt dat een derde van alle ‘mass shooters’ een geschiedenis heeft van geweld tegen vrouwen. Dat is een groter percentage dan het aantal mass shooters met psychische problemen." Lijkt mij dat mensen die een mass shooting doen psychische problemen hebben.

hsozv
hsozv3 mei 2018 - 18:07

" In Incel-chatrooms, maar ook onder Gamer Gaters, MRA’s en in alt-right gemeenschappen spat de vrouwenhaat van het scherm." Volgens mij herhalen de auteurs op Joop gewoon wat ze in de Amerikaanse media horen. Waar deze onzin door de Amerikaanse media vandaan wordt gehaald, is mij verder een raadsel, want hoewel GamerGate en de Alt Right nauw verbonden zijn, zijn de banden tussen die twee en de Men's Rights Activists veel minder nauw en de banden tussen GamerGate/de Alt Right en de Incels bijna non-existent.

Juppé🎗
Juppé🎗3 mei 2018 - 17:05

Geheel met U eens. Het verongelijkt zijn dat je niet meer als in de negentiende eeuw van onverdiende privileges kunt genieten is nu echt (bijna) afgelopen. Dat maakt dit soort groepen nerveus, vandaar ook deze tristesse.Plezier en dus ook sex heb op basis van gelijkheid en rechten gaan samen met plichten. Goed dat dat langzaam de norm wordt....leuker voor uiteindelijk iedereen.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe3 mei 2018 - 17:31

U hebt helemaal gelijk, al zijn er natuurlijk ook hier vooruitgangsverliezers die hun oude privileges (die ze soms niet eens hadden) terug willen.

[verwijderd]
[verwijderd]3 mei 2018 - 16:56

--- Dit bericht is verwijderd —

11 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe3 mei 2018 - 17:21

In andere delen van de wereld worden meisjes uitgehuwelijkt, is verkrachting endemisch (Zuid-Afrika) of zijn vrouwen voor hun levensonderhoud zodanig afhankelijk van mannen dat ze ook genoegen nemen met een onaantrekkelijke partij. Welk van de oplossingen zou u willen voorstellen? Openbare verkoop van huwbare meisjes kan natuurlijk ook nog.

Karingin
Karingin3 mei 2018 - 18:26

Je kan ook gewoon naar de hoeren gaan...

Paul250371
Paul2503713 mei 2018 - 18:32

Gewoon accepteren dat hoe graag je ook wil Nee, Nee is en gewoon mensen behandelen zoals jezelf behandeld wilt worden. En als je dan behoefte hebt wat ik uiteraard begrijp, je dan maar 2 meier aan een hoer uitgeeft ipv allemaal haatverkrachtinsubermensch fantasieën met je treurige mede terroristen in de dop fanatici delen.

Juppé🎗
Juppé🎗3 mei 2018 - 18:57

“Je kan ook gewoon naar de hoeren gaan…”.......dat is wsl het beeld dat ze van een vrouw hebben Karingin.....mogelijk hebben moderne “hoeren” geen zin in deze klanten....

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)3 mei 2018 - 20:00

"Je kan ook gewoon naar de hoeren gaan…" Prostitutie is niet overal legaal.

DanielleDefoe
DanielleDefoe3 mei 2018 - 21:47

@Karingin ik geloof niet dat u veel snapt van de mindset van dit type mannelijke "incels". Als je "recht hebt op de toegang tot vrouwenlichamen" ga je er natuurlijk niet voor betalen. Afgezien daarvan zitten hoeren ook niet op dit soort gasten te wachten.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)3 mei 2018 - 23:17

"Karingin ik geloof niet dat u veel snapt van de mindset van dit type mannelijke “incels”. Jij volgens mij ook niet. Als het gingnover het recht op vrouwenlichamen gingen ze wel verkrachten in plaats van aanslagen plegen. "Afgezien daarvan zitten hoeren ook niet op dit soort gasten te wachten." Hoezo niet? Een verlegen jongen die nog niet eens ontmaagd is komt vast heel snel klaar. Heb je die 50 euro snel verdiend.

David den U
David den U4 mei 2018 - 5:32

"Als we dat probleem niet onder ogen zien en daar als maatschappij niets aan doen..." Ik zou eerlijk gezegd niet kunnen verzinnen wat daar aan te doen valt. In mijn ogen is seks toch iets wat met wederzijdse instemming zou moeten gebeuren. Deze vrouwenhatende figuren zouden al kunnen beginnen met zichzelf minder 'lomp' (een ander woord heb ik er niet voor) op te stellen. In mijn omgeving ken ik ook iemand die vrouwen egoïstische, kille wezens noemt. Als ik hem dan vraag waarom ik zulke vrouwen niet ken terwijl ze volgens hem alom aanwezig zijn is het antwoord dat dat komt omdat ik geen 'echte' man ben. Eigenlijk is het voor deze incels dus nooit goed. Even terugkomend op 'er als maatschappij wat aan doen'. Prostitutie (waar ik geen voorstander van ben) is ook geen oplossing, want die vrouwen zijn dan weer 'sletten'. Hebben deze heren niet gewoon twee handen die ook voor bevrediging kunnen zorgen? Dat haalt de spanning er ook af....

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 mei 2018 - 7:37

INCELS zijn geen verlegen mannen het zijn boze mannen. Een belangrijk verschil

Piet de Geus
Piet de Geus4 mei 2018 - 10:27

"Zoals er niet zoiets bestaat als een gratis lunch, zo is er in de praktijk ook niet zoiets als een gratis wip." Kennelijk nog nooit gehoord van iets als 'tot wederzijds genoegen'. Of je vindt de 'prijs' ervan te hoog, dat kan natuurlijk ook.

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 mei 2018 - 13:29

"Kennelijk nog nooit gehoord van iets als ‘tot wederzijds genoegen’. " Kennelijk niet, of alle vrouwen zijn sletten. Beetje sneu dat laatste.

Martin108
Martin1083 mei 2018 - 16:37

"Uit onderzoek blijkt dat een derde van alle ‘mass shooters’ een geschiedenis heeft van geweld tegen vrouwen. Dat is een groter percentage dan het aantal mass shooters met psychische problemen." Het eerste sluit het tweede niet uit, ik denk dat je er heel gerust vanuit kunt gaan dat die twee groepen een heel grote overlap hebben. Niet lekker in je vel zitten is ook niet bepaald een plus op de datingmarkt, zeker niet voor mannen. Kan me goed voor stellen dat je in een neerwaartse spiraal terecht komt van psychische problemen en eenzaamheid. Wat ik me niet kan voorstellen is dat er niemand in de omgeving van Alek Minassian door had dat het niet zo lekker ging met die vent.

3 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe3 mei 2018 - 17:50

Meestal komt dat besef pas achteraf. Mensen in de omgeving zullen niet snel pro-actief ingrijpen. De meeste jonge mensen met psychische problemen, ook ernstige zoals depressies, autisme ed. zijn ook helemaal niet agressief of geweldadig.

Davy ????
Davy ????4 mei 2018 - 4:52

@DanielleDefoe Eens, uit hetzelfde onderzoek: https://everytownresearch.org/reports/mass-shootings-analysis/ "In nearly half of the shootings—42 percent of cases—the shooter exhibited warning signs before the shooting indicating that they posed a danger to themselves or others. These red flags included acts, attempted acts, or threats of violence towards oneself or others; violations of protective orders; or evidence of ongoing substance abuse." Veel gevallen hadden denk ik voorkomen kunnen worden bij beter ingrijpen en/of eerder signaleren van de "red flags"

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 mei 2018 - 7:55

Aan "red flags" heb je niets als de persoon in kwestie niets bewijsbaar strafbaars heeft gedaan. Pro-actief arresteren en opsluiten kan niet. Iemand die geen behandeling wil kun je ook niet dwingen. Er is ook geen enkele reden om het effect van psychotherapie te overschatten.

[verwijderd]
[verwijderd]3 mei 2018 - 16:21

--- Dit bericht is verwijderd —

10 Reacties
LaBou
LaBou 3 mei 2018 - 16:40

Het is volstrekt onduidelijk waar deze reactie over gaat. En daarmee is het dus complete onzin.

stokkickhuysen
stokkickhuysen3 mei 2018 - 17:54

rand weet wie Paul met het nummer is en wil dat laten zien

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker3 mei 2018 - 17:54

@LaBou De reactie van Paul 250371 (=Paul Hoekveld) is racistisch, omdat hij voor de zoveelste keer een verband legt tussen huiskleur en Incel (hij legt overigens bij voortduring een verband tussen negatieve gedragingen en blanken) Of vind jij ook dat dat verband er is? Terecht dat Rand al Thor daar een punt van maakt.

Paul250371
Paul2503713 mei 2018 - 18:58

"Wat een stigmatiserende drek komt er toch telkens uit het toetsenbord van deze Paul Hoekveld." Hoezo? Deze treurige fanatici beschrijven in geuren en kleuren hun moord en verkrachtingsfantasie. Er wordt iemand verheerlijkt met een geuzennaam die moordt. Ze haten vrouwen. Nederlandse vrouwen omdat ze niet neuken en vinden wel dat ze dat recht hebben. De vluchtelingen komen hier onze vrouwen verkrachten. Iedere moslim moet zich tegen een aanslag of tegen een ander misdrijf van een terroristische islamitische organisatie uitspreken, verantwoorden etc. Nu stel ik in het kader van de gelijke monniken...dat het een mooie geste, sterker nog, normaal zou zijn naar de vrouwen in Nederland dat de blanke man zich tegen dat soort calimero terrorisme uitspreekt en jij voelt je dan geroepen om je briljante licht erover te laatn schijnen ipv dat je je gewoon tegen deze pipo's uitspreekt. "Wij staan achter onze vrouwen en dochters en wij keuren de acties van deze gefrustreerde terroristen af." Dat is toch niet zo moeilijk, moeten moslims toch ook volgens domrechts? Begrijp me niet verkeerd. Moslimmannen of negers kunnen zich uiteraard ook solidair stellen en achter vrouwen gaan staan tegen dit soort terrorisme maar ik denk dat het bij 1cel het merendeel om blanke mannen gaat en ten tweede de moslimmannen en de negers mogen wel eens rust krijgen want anders blijven ze zich zelf moeten verantwoorden Gechargeerd? Wellicht? Maar gewoon normaal en fatsoenlijk opkomen voor de rechten van de vrouw wegzetten als "stigmatiserende drek"!!! Bij 1cel weten de vrouwen wat ze kunnen verwachten. tragisch maar je weet als vrouw waar je met dit soort dweilen aan toe bent. De kortzichtige mensen die zich achter een stumperige alias verschuilen en Paul Hoekveld gaan noemen (klopt trouwens, goede gok) die zijn gevaarlijk en daar moeten de vrouwen voor oppassen.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker3 mei 2018 - 19:46

@Paul Hoekveld Thor sloeg niet aan omdat je opkomt voor vrouwenrechten (dat staat niet ter discussie), maar omdat je via een onnavolgbare kronkelredening een verband legt met huidskleur.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)3 mei 2018 - 20:51

"Deze treurige fanatici beschrijven in geuren en kleuren hun moord en verkrachtingsfantasie. Er wordt iemand verheerlijkt met een geuzennaam die moordt. Ze haten vrouwen. Nederlandse vrouwen omdat ze niet neuken en vinden wel dat ze dat recht hebben. " Wie en waar hebben we het over?

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)3 mei 2018 - 21:07

" maar ik denk dat het bij 1cel het merendeel om blanke mannen gaat " Waar baseer je dit op? Heb je een statistiek die dit onderbouwt? In het artikel worden zes mannen bij naam genoemd. Drie daarvan hebben gemengde etniciteit, en van de andere drie is er eentje van Armeense afkomst.

LaBou
LaBou 4 mei 2018 - 9:41

@Demesmaeker: juist ja. Jij bent dus Tessa de Winther? En wat bedoel je met je vraag (of lees je weer eens wat je graag zou willen dat er staat?) @Rand al Thor: duidelijker wel maar ook een beetje kinderachtig om het zo te doen. Ga je voortaan bij elke reactie kijken welke naam iemand op de auteurspagina opgegeven heeft? Misschien moet je zelf dan ook maar achter je alias vandaan komen.

LaBou
LaBou 4 mei 2018 - 15:56

@Thor: kortom, je wilt wel alles weten van anderen maar je bent te laf om je zelf bloot te geven.

Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker5 mei 2018 - 7:00

@LaBou Ga nou eens in op de inhoud.

Paul250371
Paul2503713 mei 2018 - 15:40

De (autochtone) man moet publiekelijk afstand nemen van die gefrustreerde niet neukende terroristen. Een directe haatideologie tegen de vrouw. Wilders moet weer gaan lappen voor de pepperspray of maakt het hem nu niet uit omdat 1cel geen moslims zijn? Als je achter Nederland staat en ons walhalla dan moet je als (blanke) man je duidelijk uitspreken dat ze dit soort gekkigheid maar ergens anders doen. Er is geen groter gevaar voor de vrouwen dan de blanke gefrustreerde man.

7 Reacties
Meneer Demesmaeker
Meneer Demesmaeker3 mei 2018 - 16:48

Wasrom moeten alleen autochtone mannen hier afstand van nemen en niet alle mannen?

Berend5
Berend53 mei 2018 - 17:33

Jemig Paul wat een onzin schrijf je weer op, moeten alle moslims soms ook publiekelijk afstand doen van het moslim terrorisme of hoeft het dan ineens niet. Of ben je aan hee trollen?

Paul250371
Paul2503713 mei 2018 - 18:34

Boudewijn van Veen Jij noemt het trollen. Ik noem het spiegelen.

ruma ankka
ruma ankka3 mei 2018 - 19:29

“Blanke gefrustreerde man” Wat is dat nou weer voor een racistische opmerking. Seksueel gefrustreerde mannen in het algemeen kan je als vrouw maar beter niet tegenkomen.

Paul250371
Paul2503713 mei 2018 - 20:18

ruma ankka Klopt. Mannen in het algemeen staan er niet goed op. Ik chargeerde een beetje maar dat komt ook, gechargeerd gezegd, ik geen hoge pet op heb van het type blanke man die niet realiseert dat hij veel meer privileges heeft tov een "andere" man met een Nederlands paspoort en alleen maar loopt te klagen en af te zetten.

Davy ????
Davy ????3 mei 2018 - 21:48

@Paul250371 Welke specifieke privileges zijn dat precies? Dat type "blanke man" klaagt en zet misschien af omdat hij beschuldigd wordt op basis van de daden van een ander, waar hij niet verantwoordelijk voor is.

Rick Hofland
Rick Hofland4 mei 2018 - 12:27

Paul.... verdiep je eens in de achtergrond van de dames die in de "blijf van mijn lijf" huizen schuilen voor mannengeweld. Helaas betreft dit voor 90% dames die uit een niet westerse gemeenschap komen en op de vlucht zijn voor de mannen uit die gemeenschap.

Davy ????
Davy ????3 mei 2018 - 14:54

"Uit onderzoek blijkt dat een derde van alle ‘mass shooters’ een geschiedenis heeft van geweld tegen vrouwen. Dat is een groter percentage dan het aantal mass shooters met psychische problemen." Heeft iemand een linkje naar dit onderzoek?

4 Reacties
Redactie Joop
Redactie Joop3 mei 2018 - 17:09

http://time.com/5016731/link-between-domestic-violence-mass-shooters/

Davy ????
Davy ????3 mei 2018 - 19:39

Bedankt voor de Joop voor de link. Alleen geven jullie een link naar een artikel van Time. Via dat artikel heb ik het echte onderzoek gevonden. https://everytownresearch.org/reports/mass-shootings-analysis/ In dat onderzoek kan ik die specifieke 33% statistiek niet terugvinden.

MikeJ2
MikeJ25 mei 2018 - 13:38

Uit het TIME artikel wordt selectief gecherrypicked door Brekelmans Brekelmans heeft het onderzoeksrapport (wat overigens niet hetzelfde is als een wetenschappelijk paper) van Everytown for Gun Safety duidelijk niet gelezen, maar zich slechts op het Time artikel gebaseerd. Die 33% komt namelijk niet uit het rapport, maar is een analyse die Time zelf op het rapport heeft losgelaten. In het rapport zelf wordt nergens gesproken over dat 33% van mass shooters een geschiedenis heeft van geweld tegen vrouwen. Het rapport stelt dat ondanks wet/regelgeving die moet voorkomen dat mensen (dus niet alleen mannen) die veroordeelt zijn voor "domestic violence" toch nog te makkelijk aan vuurwapens kunnen komen op de reguliere markt (illegale wapenhandel is hier niet in meegenomen). Brekelmans is selectief omdat er in het datzelfde Time artikel ook nog staat: "But in scientific terms, the link remains anecdotal. Just because mass shooters are often abusers doesn’t mean abusers are more likely to be mass shooters. That’s why the red flags appear only in hindsight: researchers lack sufficient evidence to prove the connection ahead of time. “Right now we don’t have enough data to have a pattern,” says Susan B. Sorenson, a professor at the University of Pennsylvania and director of the Ortner Center on Family Violence. Gun-rights advocates use that uncertainty to argue that tougher restrictions on gun access for domestic abusers are unnecessary. But that logic doesn’t hold up either. “The one thing that we know that [mass shooters] all have in common is that they have access to massive firepower,” says Sorensen. “That’s the single unifying force.”"

Davy ????
Davy ????6 mei 2018 - 10:24

@MikeJ Ik was van iets minder woorden, maar ben het met je eens.

Roel2
Roel23 mei 2018 - 14:30

Vooropgesteld: ik ben het volledig met de auteur eens. Maar om toch maar advocaat van de duivel te spelen: wat als we toegang tot seks met een partner naar keuze een 'witte vrouwen privilege' noemen, zijn incels dan niet ineens sjw-ers?

1 Reactie
Robbels
Robbels3 mei 2018 - 15:25

Nee