Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Onvervalste moslimhaat in De Balie

  •  
24-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1665 keer bekeken
  •  
Dit is geen Beierse bierkelder uit de jaren dertig maar debatcentrum De Balie in Amsterdam waar de crème de la crème van rechts tot ultrarechts zich maandag verzamelde om het ‘probleem’ van de islam te bespreken. Frits Bolkestein van de VVD zat in de zaal, Paul Cliteur lijstduwer van het uiterst rechtse Forum voor Democratie in het panel evenals de extreemrechtse Vlaming Wim van Rooy. Thema van de bijeenkomst was ‘Waarom haten ze ons eigenlijk?’ en met ‘ze’ worden de moslims bedoeld maar de titel had net zo goed kunnen zijn ‘Waarom haten wij hen eigenlijk?’. De hand in eigen boezem was op deze avond echter geen optie.
De in het publiek aanwezige wetenschapper Jan Jaap de Ruiter vroeg op een gegeven moment aan Van Rooy wat hij voor oplossing heeft. Van wat zich tot zijn verbazing vervolgens voltrok hebben we deze impressie gemonteerd. Achtereenvolgens spreekt Van Rooy, dan volgt vanuit de zaal professioneel moslimhaatster Bernadette de Wit en tot slot Paul Cliteur. Tegenwerpingen waren er niet of nauwelijks. De discussie werd geleid door Geerten Waling, net als Cliteur ook van de Universiteit Leiden. Kijk zelf, zodat je later niet zegt dat je het niet geweten hebt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.