Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Onschuldigen in gevaar door nerveuze politie

  •  
25-03-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
De aanslagen in Brussel van deze week zetten iedereen op scherp. Vrijdag werd een man in Schaarbeek tijdens de klopjacht op de daders neergeschoten, omdat ze dachten dat hij terreurverdachte Mohammed Abrini was. Ook gaf hij geen gehoor aan de orders van de politie. Uiteindelijk bleek dat de man geen gevaar vormde maar niet reageerde omdat hij geen Frans verstond.
Op Twitter gaan bovenstaande expliciete beelden rond van de arrestatie. De man draagt een rugzak bij zich en de politie verzoekt hem die te openen. Hij reageert niet dus wordt hij in zijn been geschoten en hardhandig over de grond gesleept. Dit alles in het bijzijn van wat vermoedelijk zijn dochter is.
NB: Zie update onderaan
In Nederland worden onschuldigen hardhandig opgepakt door de politie. De Amsterdamse Royen werd op het Amsterdam Centraal Station tegen de grond gewerkt omdat hij zou voldoen aan een signalement van iemand die een wapen droeg. Hij was onderweg naar zijn moeder toen de politie hem zonder pardon en met veel geweld arresteerde. Dit meldt AT5. 
Royen moest vijf uur lang in de cel zitten in Amsterdam Zuidoost en werd vervolgens met een excuses vrijgelaten. Iets waar de Amsterdammer zelf zegt helemaal niets aan te hebben.
"Je bent machteloos, vier mannen werpen je op de grond. Ik gilde van de pijn en ik snakte naar adem. Ze hebben me niet eens naar m’n ID gevraagd, maar me gewoon met brute kracht tegen de grond gewerkt. Ik heb er behoorlijk wat kneuzingen aan over gehouden. Ik vind het gewoon schandalig hoe ze met me om zijn gegaan, alleen maar omdat ik zou voldoen aan een signalement?Ik ben naar huis gestuurd met een excuusje, maar wat heb ik daar aan? Ik kan niet werken, ik kan niet autorijden. Dus ja, bedankt. Maar niet heus."
Update: De man bij de bushalte is inmiddels aangehouden. Het zou gaan om een terrorist die al zeer lang actief is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.