Joop

‘Ons antwoord op mensenhandel? Mensenhandel’

  •  
14-06-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1159 keer bekeken
  •  
pieterderks

Volgens de Verenigde Naties zijn meer mensen dan ooit op de vlucht. Ondertussen heeft Europa een asieldeal gesloten. Vluchtelingen worden bij aankomst opgesloten. “De kinderen niet helaas, daar heeft onze staatssecretaris Van der Burg nog hard voor geknokt, maar het is niet gelukt”, vertelt Druktemaker Pieter Derks in de Nieuws BV. Vluchtelingen worden zo snel mogelijk uitgezet, is het plan. “Ik verwacht een stormloop van dictators die geld nodig hebben en bereid zijn mensen in een tentenkamp te dumpen, mits daar een mooi bedrag tegenover staat natuurlijk. Voor de vluchtelingen die dan alsnog in Europa blijven, geldt dat EU-landen ze moeten opvangen, elk land naar verhouding van het aantal inwoners. En als ze dat niet doen, betalen ze 20.000 euro per niet opgevangen persoon. Dat is het antwoord van de EU op mensenhandel? Mensenhandel.”

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (10)

Andreas4
Andreas414 jun. 2023 - 20:15

IJzersterk verhaal weer van Derks, de spijker op z'n kop. Hij weet de onmenselijkheid van deze maatschappij helemaal correct te plaatsen. Voor sommige types is dat tegen het zere fascistische been; lees de enge en onzinnige reactie hieronder van ene 'Hahynogwat' maar 's.

vdbemt
vdbemt14 jun. 2023 - 13:40

Hoe raak! Maar er is verschil. De mensenhandel daar (waar ze vluchten) dient om de mensen hier te krijgen. De mensenhandel hier (Europa) dient om ze weg te houden. Overeenkomst: het is harteloos. En neo-liberaal Nederland doet daar zo zijn best voor.

8 Reacties
Vuurrood
Vuurrood14 jun. 2023 - 14:16

Rutte, Meloni en von de L hebben ook nog de illusie een deal te kunnen sluiten met een Tunesische dictator!

GeenProbleem
GeenProbleem14 jun. 2023 - 16:53

@vdbemt Misschien kun jij beginnen met het bouwen van huizen? Of je laten omscholen tot politieagent? Of arts? Of docent? Maar dat kan natuurlijk niet hè, want die vdbemt is natuurlijk al jaren met pensioen.

Hahyrningur
Hahyrningur14 jun. 2023 - 17:52

Precies, mensen weghouden die ook in hun eigen continent een veilige haven kunnen vinden maar liever naar het rijke Europa trekken en weinig tot niets hebben gedaan om de situatie in eigen land te helpen verbeteren.

vdbemt
vdbemt15 jun. 2023 - 10:11

@GeenProbleem. Misschien kun jij eens beginnen met het kweken van een hart. Het woningentekort is niet ontstaan door migratie. Dat is ontstaan door VVD-beleid, Rutte2. Ik ben, vanwege omstandigheden in de arbeidsmarkt, ervaren in omscholen. En in het kiezen van een andere werkgever. Daar zouden de boeren, die denken dat het houden van een boerenbedrijf, een levensrecht is, iets van kunnen leren. Ik heb genoeg bewegingen moeten maken om in mijn levensonderhoud te kunnen blijven voorzien. En ja, dat is nu voorbij, ik ben inderdaad met pensioen.

vdbemt
vdbemt15 jun. 2023 - 10:12

@GeenProbleem. 1 van de functies die ik gehad heb, is docent.

vdbemt
vdbemt15 jun. 2023 - 10:16

@Hahyrningur. Ja. De boottochten die ze daarvoor maken zijn ook net als cruises. Zo fantastisch.

AXO
AXO15 jun. 2023 - 11:54

@Hahyrningur 90% van de vluchtelingen blijft in de omgeving van zijn/haar geboorteland, klein gedeelte gaat verder. En ben benieuwd wat u zou doen wanneer uw woonplaats zou worden gebombardeerd, of wanneer u een toekomst vol werkloosheid te wachten staat.

DanielleDefoe
DanielleDefoe15 jun. 2023 - 12:15

Het woningtekort is mede ontstaan door te weigeren het bouwbeleid aan te passen aan demografische veranderingen.