Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Onrust bij ABN om voetbaluitje commissarissen

  •  
14-07-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
167 keer bekeken
  •  
6181062142_4834aec9d6_z

© cc foto: Diego Sideburns

In de top van ABN Amro is discussie ontstaan over een trip van twee commissarissen, die ingingen op een aanbod van de bank om in mei met hun kinderen de Europa Leaguefinale tussen Ajax en Manchester United in Stockholm te bezoeken. Commissaris Frederieke Leeflang ging naar de wedstrijd met twee van haar kinderen. Een andere commissaris, Steven ten Have, bezocht de Europa Leaguefinale niet zelf, maar liet zijn vrouw en twee kinderen gaan.
Aanvankelijk mochten hun kinderen volgens de Volkskrant gratis mee als beloning voor het vele overwerk van de commissarissen.Inmiddels is besloten dat de commissarissen dat geld moeten terugbetalen. “De afgelopen dagen is duidelijk geworden dat deze geste ook anders geïnterpreteerd kan worden en is ervoor gekozen om ook zelf voor de kinderen te betalen”, laat ABN Amro weten aan de Volkskrant , die onderzoek deed naar de voetbalreis.
ABN Amro wil niet zeggen wat de trip de commissarissen heeft gekost en wat de bank aanvankelijk kwijt was voor de kinderen van de commissarissen: ‘Daarover treden we niet in detail.’ Ook wil de bank niet zeggen of de commissarissen het geld al hebben teruggestort.
De bank, die voor 63 procent in handen is van de Staat, is bezig met een grote reorganisatie, waarbij duizenden banen verloren gaan. Het is de taak van commissarissen om toezicht te houden op de raad van bestuur van ABN Amro.
Bron: De Volkskrant , ANP

Meer over:

abn amro, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.