© cc-foto: FaceMePLS https://flic.kr/p/Zm9VWE
Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.
Een bestelbusje die 40 klanten afrijd om pakjes af te leveren is natuurlijk veel gevaarlijker dan 1 bestlebusje die 40 pakjes naar het afleverpunt brengt + 40 klanten die naar het afleverpunt rijden om hun bestelling op te halen, en beter voor het millieu ook. Logica van een ????
- maak de Stint veilig voor pakjes ipv peuters en probleem opgelost.
Soortgelijke oplossingen zie ik hier in de stad al dagelijks rondrijden.
Bij die stint moet ik steeds aan het bagagevervoer bij de NS denken van zo'n 50 jaar geleden. Alleen stond de bestuurder toen voorop.
Tegen dat onnodige gerijd om een postpakket af te leveren valt natuurlijk gemakkelijk wat te doen. Spreek gewoon met de klant af (SMS bericht versturen) wanneer het pakket kan worden afgeleverd, en doe maar 1 bezorgpoging, en anders gewoon afspreken dat afgegeven wordt op een bezorgadres in een winkel.
SMS is wel erg ouderwets..... Los daarvan. Bij het overgrote merendeel van de webwinkels kan je gewoon aangeven wanneer je je bestelling wil ontvangen. Je kan zelfs kiezen voor avondbezorging. Verder hebben de meeste koeriers een tack&trace systeem waarbij je bij benadering de bezorgtijd kan zien. Dat is meestal een tijdvak van 2 tot 3 uur. Er zijn zelfs koeriers die een live tracking systeem hebben waarbij je kan zien waar ze op dat moment zitten en hoeveel bezorgingen men nog heeft voor jij aan de beurt bent. Dynalogic i.e. Dus met medewerking van de consument is 1 bezorgpoging makkelijk te realiseren. Komt nog bij dat als je onverhoops toch niet thuis zou zijn, de meeste koeriers het pakket bij de buren afleveren. Mits er geen handtekening is vereist uiteraard
Dat slechts één keer proberen af te leveren is al vrij normaal. Als ik niet thuis ben dan ligt er een briefje van Post.nl, DHL of UPS waar ik mijn pakje af kan halen.
Het vreemde van de hele situatie is natuurlijk dat de meeste mensen via internet bestellen omdat ze overdag werken en geen tijd hebben om naar de winkel te gaan. Vervolgens wordt er tijdens werktijden bezorgd. 's Avonds zou natuurlijk veel praktischer zijn, bijna iedereen is thuis en kinderen en ouderen zijn van de straat. Het zou natuurlijk duurder zijn, maar dat zou ik er graag voor over hebben.
s Avonds zou natuurlijk veel praktischer zijn, Dat kan ook al lang bij vele webwinkels....Je moet het alleen even aangeven
Waarom bestellen mensen dingen online? - er zullen vast veel motieven zijn om zulks te doen; ik kan er zelf maar moeilijk een verzinnen*). Hoe dan ook, dat er een behoorlijke verkeersbelasting bijgekomen is, inclusief de bijbehorende gevaren, dat is duidelijk. Goed voor milieu, ecologie kan dit fenomeen onmogelijk zijn. Men leze deze bijdrage van Albrecht Müller (Nachdenkseiten, 7/12/2018), onder punt (B): https://www.nachdenkseiten.de/?p=47726 Hij zegt ook zinnige dingen over de veranderingen in onze binnensteden, door dit koopgedrag. Naar mijn idee is de drijfveer achter online-winkelen tamelijk banaal: ik doe het, omdat het kan. Misschien spelen gemakzucht, groepsgedrag ('peer pressure'), en almachtsgevoelens ('just one mouse-click away!' ook een rol). En wellicht definiëren mensen hun identiteit tegenwoordig vooral door hun koopgedrag in het algemeen ('ik ben dol op de merken X, Y, en Z., en ik koop bij Zalando, Amazon, CoolBlue, dus ik besta!'). Enfin, ik beschouw dit verschijnsel als één van die talloze, onnodige dwaasheden van de laat-moderne, vervreemde en verweesde samenleving; net als jezelf totaal afhankelijk maken van je smartphone (die dan een prothese geworden is), en het zelfscannen in de supermarkt**). *) één voor mij geldige reden is: je bent bijvoorbeeld boeken- of CD-verzamelaar, en iets wat je naarstig zoekt is ver weg voor een civiele prijs te koop. Dan heb ik begrip voor een internetbestelling. **) de voorbije twee dagen zag ik bij de AH een tafereel dat vaker te observeren valt: mensen staan rustig in de wachtrij bij de gewone kassa's, en ter rechterzijde staan twee rijen zelfscan-apparaten, waar geen klant gebruik van maakt. Daar is ook een medewerker verveeld aan het drentelen. Af en toe spreekt hij klanten aan in de rij: of ze niet gebruik willen maken van die machines. Wat je waarneemt is eigenlijk een beetje meelijwekkend. Hoeveel heeft die hele onzin nu eigenlijk gekost, en hoeveel energie werd er verkwist bij de produktie ervan? Dat AH niet meer vanzelf kassabonnen verstrekt (milieu!) is hierbij vergeleken een gotspe. Rare tijden, rare gewoonten.
"Waarom bestellen mensen dingen online? er zullen vast veel motieven zijn om zulks te doen; ik kan er zelf maar moeilijk een verzinnen" .... "Rare tijden, rare gewoonten." Omdat mensen motieven hebben om meningen online te debiteren wellicht?
Beste Cliff ik ben zelf ook geen on line besteller , af en toe wat computer mogelijkheden die hier niet in de stad zijn te verkrijgen . Mijn dochters echter die zijn opgegroeid met het internet vinden het de normaalste zaak van de wereld , dikwijls kunnen zij goedkoper terecht dat is voor hen al reden genoeg , gemak zal zeker een rol spelen. Bij appie Hein waar ik sowieso al jaren niet meer kom kun je alleen scannen met gebruik van de zg bonuskaart . Die kaart ben ik zwaar op tegen dus zou daar ook niet scannen. Echter in de Plus maak ik er maar wat graag gebruik van en zie dan inderdaad de rijen staan bij de normale kassa’s . Ik snap eerlijk gezegd niet waarom er zo weinig mensen gebruik van maken . Moeilijk is het niet en je loopt de rijen mis . De scanners zullen blijven verschijnen en het on line verkopen zal alleen maar toenemen met deze tegenslagen ga je dus de kerst in ondanks dat fijne dagen en goed begin 2019 !!
Wauw Cliff, dit is toch wel je post met de meeste onzin ooit. Ik zal even wat anekdotisch bewijs geven waarom mensen online shoppen en waar zelfscankassa`s goed voor zijn. Ik vind online winkelen veel fijner omdat ik zelf kan bepalen welke informatie ik belangrijk vind en daarnaast is het bijna altijd een stuk goedkoper. Wel koop ik zelf graag nog kleren en schoen in de winkel, omdat ik graag wil voelen hoe iets zit. Ik zie het online kopen niet perse als belastbaarder voor het milieu, aangezien er minder voorraad overal moet komen. Wat denk jij dat er gebeurt met spullen die niet verkocht worden? Verder worden de spullen gelijk naar de plek van bestemming gebracht, als er tenminste mensen thuis zijn. Ik zorg ervoor dat ik thuis ben en dan denk ik dat mijn product zeker geen grotere ecologische afdruk heeft als iets wat ik fysiek ga kopen. Bijvoorbeeld in de mediamarkt 30 kilometer verderop. Wat betreft de zelfscankassa, als die er is maak ik er gebruik van. Ik doe mijn boodschappen gelijk in mijn tas of in een krat en hoef alleen nog maar te betalen bij de kassa van de jumbo. Ik vind dat vrij ideaal, kostenbesparend en energie besparen zelfs. Want denk je dat die loopband niet op energie loopt. Kortom ik denk dat je in oude gedachten zit die je belemmeren om de goede dingen te zien in de vooruitgang. Ja er zijn ook mindere kanten aan de vooruitgang, maar wil je terug naar vroeger toen de was een dag kostte?
'Naar mijn idee is de drijfveer achter online-winkelen tamelijk banaal' Ik had niet anders verwacht van een verheven iemand als jij.. 'twee rijen zelfscan-apparaten, waar geen klant gebruik van maakt.' Het zal wel geen toeval zijn dat dat bij de meeste Amsterdamse AH's andersom is. Daar hebben kassières steeds minder meer te doen omdat mensen liever zelf scannen wat sneller gaat. Zo blijkt maar weer eens: wat jij in je nabije omgeving waarneemt hoeft helemaal niet representatief te zijn voor de rest van het land, laat staan de wereld.
Allereerst een Zalig Kerstmis gewenst, maar verder.... ben je een dinosaurier? Je hebt altijd bij elke vernieuwing mensen die er niet tegen kunnen en zo ook nu weer. "Ik begrijp het niet, dus is het niet nodig". Het typ die moeite had dat hij bij de slager zijn groente niet kon inwisselen voor een stuk vlees. Diegene die verdrietig werd toen de loonzakjes verdwenen. Tijden veranderen en gelukkig is er een overgangsperiode, dus wil je naar het centrum, dan ga je naar het centrum en als je dat niet wilt, dan kun je online bestellen. Het gevaar op de weg, ligt aan de uitvoerder van de wet, zonder handhaving is er chaos.
@Thuiszitter 25 december 2018 at 00:01 Bij appie Hein waar ik sowieso al jaren niet meer kom kun je alleen scannen met gebruik van de zg bonuskaart Complete onzin of jouw ervaring bij AH stamt nog uit het midden van de vorige eeuw. Bij AH kan je gewoon scannen zonder bonuskaart. Je kan een handheld scanner nemen en dan gewoon betalen bij de pinautomaat. Je kan zelfs je boodschappen in een karretje laden , zelfscannen zoals de kassieres dat doen op hun plek en ook dan via pin betalen. Heb je geen pinpas, ja..dan zou je in de rij moeten gaan staan Kortom, complete qwatsch die je schrijft
@Cliff Clavin 24 december 2018 at 18:16 Waarom bestellen mensen dingen online? – Het gemak Cliff, het gemak. Rare tijden, rare gewoonten. Terug naar paard en wagen en de scharensliep de voorbije twee dagen zag ik bij de AH een tafereel dat vaker te observeren valt: mensen staan rustig in de wachtrij bij de gewone kassa’s, Kuddevolk gedrag Cliff, kuddevolk. Is toch geweldig om je boodschappen in je kar te donderen en dan bij de zelfscan alles één voor één langs de scanner te halen. Ik kan er uren mee zoet zijn. Geen geneuzel aan de kassa waarbij ik altijd in de rij sta en vervolgens de klant voor mij zegt dat hij er 50 cent bij doet om het de kassiere makkelijk te maken. En er na 10 minuten zoeken achter komt dat hij/zij dat helemaal niet kan. Heerlijk zelfscannen......heerlijk
@arne, reageren, alleen maar om te katten? @Cliff, via internet kan ik oudere huishoudelijke apparaten normaal aan de praat houden door vervanging van onderdelen, waar een stenen winkel zegt: jammer maar helaas, koop maar nieuw.
Studieboeken worden online in Engeland besteld, geen boekhandel heeft ze nog in voorraad. Geen probleem wat mij betreft.
madbako 25 december 2018 at 10:45 ten overvloede: zonder pinpas kom je (binnenkort) ook het OV niet meer in als je een vervoersbewijs moet kopen.
Waarom? 1. Product op het internet is goedkoper dan hetzelfde product in de winkel; 2. Betalingsbewijs en factuur digitaal aanwezig; 3. Geen reistijd, reiskosten en/of parkeerkosten; 4. Product wordt aan de deur geleverd; 5. Tijdbesparend; 6. Aanbod op internet is veel groter; 7. Bredere productinformatie; 8. Producten vergelijken 9. Reviews van kopers; 10. Alle rust om een keuze te maken; 11. Geen irritante verkopers die je iets proberen aan te smeren.
Ik bestel veel dingen online omdat ze eenvoudigweg in geen enkele winkel te krijgen zijn. Denk bijvoorbeeld aan technische dingen zoals tandwielen, messing rondstaf of plaatstaal.
@DanielleDefoe 25 december 2018 at 14:06 madbako 25 december 2018 at 10:45 ten overvloede: zonder pinpas kom je (binnenkort) ook het OV niet meer in als je een vervoersbewijs moet kopen. Ja ,en wat voegt dat toe aan deze discussie gestart door Cliff?
@ allen - dank voor jullie antwoorden. Ik een dinosauriër, terug naar de tijd van paard en wagen en de scharensliep? Nee hoor. Zulke opmerkingen vind ik erg clichématig, ze komen altijd voorbij als je vragen stelt bij de invoering en het gebruik van allerlei vormen van technologie, die ons leven zogenaamd zouden verrijken. Ik blijf erbij: veel van die toepassingen lijken zo efficiënt, maar zijn ze dat wel? Als voorbeelden noem ik Amazon en Zalando. Ja, je kunt wat geld besparen door dingen bij deze firma's te bestellen. Ja, het is ook waar dat je misbruik maakt van andere mensen, die onder miserabele omstandigheden bij die bedrijven werken. Ik noem het gewoon: moderne slavernij; niet veel anders dan welke je ziet bij de grote producenten van confectie, in het Verre Oosten. Verder stel ik dat de fabricage van die zelfscanapparatuur heel veel meer energie en grondstoffen kost dan het aan de gang houden van een eenvoudige lopende band. Ook deze technologie vereist weer het gebruik van natuurlijke reserves aan zeldzame metalen, elementen. Ongetwijfeld brengt dit alles verder ook weer een aanzienlijke extra uitstoot van broeikasgassen met zich mee. Ik houd niet van zogenaamde 'vooruitgang', die mensen op steeds grotere afstand van elkaar plaatst. Dit nadeel anonimiseert de leden van een samenleving in toenemende mate. Verder wees ik op de veranderingen in onze binnensteden, die je moeilijk tot de categorie 'vooruitgang' kunt rekenen; heeft iemand eigenlijk de moeite genomen om het artikel van Albrecht Müller te lezen? Door de uitbreiding van de logistieke centra in ons land is Nederland er niet fraaier op geworden. In het verleden jaar stonden er verschillende kritische beschouwingen in de grote kranten over wat heet: 'de verdozing van Nederland'. Kortom: ik vind dat de nadelen van online shoppen, zoals belicht in dit artikel op Joop, gemakzuchtig weggewoven worden door mijn respondenten. Sommige worden gemakshalve maar over het hoofd gezien. En ik 'zit niet in de oude tijd' (wat is dat?). Regelmatig heb ik de indruk dat zekere mensen oprecht geloven dat vroeger alles minder was: alsof de wereld van toen grijs, saai, beklemmend, naargeestig, en zelfs primitief genoemd kan worden. Daar ben ik het hartgrondig mee oneens. Ik herinner me namelijk een samenleving met een veel grotere sociale rechtvaardigheid en gelijkheid, een met een grotere vrijheid op menig gebied van het leven, en een waarin begrippen als respect, vertrouwen, eerlijkheid, stabiliteit, altruïsme en inlevend vermogen nog een significante inhoud hadden. Tegenwoordig is dat anders. Egoïsme, koopzucht, en aanbidding van technologie (ach, materialisme in het algemeen), die hebben de overhand gekregen. Net als het idee dat je andere mensen er zijn om te gebruiken, om permanent je eigen korte-termijnbevrediging te kunnen najagen. Dit laatste maakt uiteindelijk alleen maar eenzaam, angstig, en ongelukkig.
Helemaal eens, Cliff. Waarschijnlijk zijn we ongeveer van hetzelfde bouwjaar en is ons referentiekader onder meer van een samenleving waar solidariteit nog een heel normaal verschijnsel was. Helaas is daar nu nog bitter weinig van over.
'Net als het idee dat je andere mensen er zijn om te gebruiken, om permanent je eigen korte-termijnbevrediging te kunnen najagen.' Heb je je weleens bedacht dat jouw beeld van de samenleving misschien wel eens niet zo heel erg objectief zou kunnen zijn? 'Dit laatste maakt uiteindelijk alleen maar eenzaam, angstig, en ongelukkig.' Self fulfilling prophecy, Kent u die uitdrukking?
Verkeersdrempels (niet te hoog) en wegversmallingen (bloem-/ plantenbak, direct aan de weg - zigzag!) in woonwijken. "Een optimale ritplanning moet het uitgangspunt blijven..." Nee, een optimaal leefgenot blijft _altijd_ het uitgangspunt! Die vaak ZZP'ende chauffeurs (m/v/+) kijken sowieso meestal al goed uit. Probleem opgelost. Ik ga beleidsmaker worden, wanneer ik groot ben. Later. Dan allereerst dit, voordat er nog verdere nonsens de wereld ingeholpen wordt: '...en het is niet bekend hoe vaak daar een koerier bij betrokken was'
Ach, hier in de stad wordt meer en meer bezorgd met electrische bakfietsen. Geduld, het probleem van de busjes lost zich uiteindelijk vanzelf op.
's-Avonds achter de computer veel goedkope dingen bestellen, maar wel klagen over veel bestelwagens op straat en in "jouw" wijk? Wees behulpzaam en neem ook pakjes voor de (over)buren aan!
Ik neem niks meer aan. Kon de hele dag paraat staan. Zelf bestel ik nooit online, doe ik dat 1 keer per jaar wel dan ben ik thuis op het moment van bezorging. Je kan je bestelling namelijk volgen he, dus die gemakzucht van de buren doen het wel is gewoon bullshit. Je moet namelijk ook nog eens wachten tot het wordt opgehaald en ik heb meegemaakt dat ik pakketjes een week in huis had, dus nee ik doe er niet meer aan mee, hoe lullig voor de bezorgers ook. (die geen reet verdienen).
@Martinel, Jezelf niet als standaard/uitgangspunt nemen (7x ik) en elkaar helpen is een mooi begin voor een betere wereld. Bij ons in het dorp is het aannemen van elkaars pakjes een goed gebruik. Vaak gaat het ophalen samen met een kort praatje, soms zelfs een kop koffie. Het komt de sociale cohesie in de straat ten goede. De anonimiteit verdwijnt langzamerhand. Een leuke bijkomstigheid van al die anonieme internetbestellingen.
@Willem D, dat helpen heb ik dus altijd gedaan. Alleen geen praatjes of anderszins leuke bijkomstigheden. Maar ik woon in Amsterdam en niet in een fijn dorp. Wie weet is dat het verschil?
"dan ben ik thuis op het moment van bezorging" Er zijn ook mensen die moeten werken. Die zou je een handje kunnen helpen als dank voor het genoegen.
@Martinel 24 december 2018 at 17:54 @Willem D, daar ik woon in Amsterdam en niet in een fijn dorp. Wie weet is dat het verschil? Dat staat daar helemaal los van Martine. Laat ik nu ook in Amsterdam wonen in een gebouw met 47 appartementen. Krijg regelmatig koeriers aan de deur die bij mij voor de buren aflevert. Dus wat jij ervaart of ervaren hebt is puur subjectief
'Maar ik woon in Amsterdam en niet in een fijn dorp. ' Ik woon ook in Amsterdam en 'mijn' straatje is net een fijn dorp. Hier nemen we wel pakketjes voor elkaar aan en zetten we ze zelfs bij elkaar in het trappenhuis. Sluit me verder graag aan bij madbako.
"VVN roept burgers op pakketten bij een servicepunt in de buurt te laten bezorgen. Dat doet het aantal verkeersbewegingen afnemen." En er zijn dan geen verkeersbewegingen om het op te halen?
Tis voor mij drie minuten lopen naar de dorpssupermarkt. En ik kom er sowieso langs met de auto op weg van werk naar huis en vaak koop ik er ook nog even iets. Dus in mij geval zijn het geen extra verkeersbewegingen. Je kan meestal uit een aantal adressen kiezen, kies er gewoon een die handig is.
@Abel 24 december 2018 at 21:29 Lopen? Inderdaad. Je zou maar claudicatio intermittens fase 4 hebben.
Ja lopen. Die ik ook vaak, van mijn studentenhuis naar college (40 minuten) en een hele ris andere nuttige verplaatsingen alles met rugzak. Nooit een sportschool van binnen gezien. De meeste autorijders doen dat niet omdat ze claudicatio intermittens hebben.
Kijk even vooruit en in oplossingen. Technisch zijn er zat mogelijkheden te hoge snelheden te registreren en er dan een stevig lik op stuk beleid op los te laten wat gemakkelijk bekostigd kan worden uit de opbrengsten. Buiten dat zijn er m.i. meer zorgwekkende risico's m.b.t. fietsers die je niet alleen in de hoofdstad het leven onzeker maken met daarbij tegenwoordig ook nog eens een sterke verhoging van die risico's door de e-bikes en niet te vergeten het scoortertuig.
Bij mij op de hoek stoppen ook een paar keer per dag van die busjes, om in een keer op een aantal adressen pakjes af te leveren. En een hoek verder gebeurt hetzelfde. Ik kan me toch niet aan de indruk onttrekken dat het meer en langere verkeersbewegingen zou kosten wanneer iedereen die pakketjes zelf in de winkel had opgehaald.
Dat denk ik ook. Voor niet-autorijders is het ook bezwaarlijk het industrieterrein te bezoeken met het OV. Het kostte mij eens uren om een boek op te halen bij een zg servicepunt.
Stond ik vorige week bij de Primera om postzegels te kopen. Ik kon aansluiten achteraan de rij. De helft van de rij bestond uit mensen die een pakje kwamen terugbrengen. Dan denk ik: is dit logisch? Nee, dit is niet logisch.
Het probleem is de tijdsdruk waar deze mensen mee moeten werken, hun route is geprogrammeerd met bijbehorende tijden. Misschien met GPS een soort van begrenzer? Deze mensen mogen best tegen hun opdrachtgever of werkgever beschermd worden.
Mee eens. Helaas zijn veel van deze chauffeurs ZZP'er of subco's en afhankelijk van t aantal pakjes, dat ze wegbrengen. Die gaan niet minder snel rijden. Het artikel zou aangevuld moeten worden, met kinderen naar - en van school rijdende ouders. Vooral moeders. Als er nu 1 groep is, die voor gevaar zorgt in woonwijken, zijn t wel moeders in (te grote) auto's.
Misschien de gratis bezorging dan (ook) maar afschaffen. Die chauffeurs worden uitgeknepen omdat wij geen eurootje extra willen betalen voor het gemak van spullen thuisbezorgd krijgen.
'Die chauffeurs worden uitgeknepen omdat wij geen eurootje extra willen betalen voor het gemak van spullen thuisbezorgd krijgen.' Dat is toch echt iets wat van de grote bedrijven is uitgegaan , ook daarmee proberen ze de consument naar zich toe te trekken, waar die consument dan weer erg gevoelig voor is. Personeel is natuurlijk een plek in het bedrijfsleven waar je gemakkelijk nog wat extra uit kan persen, wat dat betreft was solidariteit zo gek nog niet.
@AdrieK 24 december 2018 at 23:22 Misschien de gratis bezorging dan (ook) maar afschaffen. Die bestaat per saldo sowieso al niet. Zit gewoon in de prijs inbegrepen. Gratis zit tussen de oren
Als niet alles persee ten prooi moest worden gegooid aan de heilige marktwerking dan was er maar een busje per dag door de straat gereden.
Teken des tijds. Wat je er gratis bij krijgt zijn de gratis uitlaatgassen. Homo luiwammes is gewoon te beroerd om even op de fiets of met het O.V. de stad in te gaan en laat het daarom maar bezorgen (en de bezorger een paar keer heen en weer rijden omdat je in eerste instantie voor een dichte deur staat) Kijk over een jaar of tien tot vijftien nog even weer. Als je er nog woont natuurlijk....
Online shoppen maakt woonwijken niet onveiliger, het rijgedrag van chauffeurs in bestelbusjes wellicht wel.
Ingewikkeld probleem want elke winkel wil veel klanten, tenzij je een straat hebt met bijv. alleen maar tandartsen ed.
Ja dit is een probleem, maar laten we vooral niet regressief naar het verleden kijken. Want toen was alles niet beter. Toen maakten we namelijk veel meer kilometers om in het stadscentrum terecht te komen, vaak tevergeefs als je niet 'slaagde'. Ook qua retour is het een stuk overzichtelijker geworden, tegenwoordig stuur je de spullen gewoon retour en zijn je rechten als consument een stuk beter beschermd vanuit de wetgeving. Wat betreft de busjes, kan er niet een snelheidsbeperker worden ingebouwd in die dingen, zodat in woonwijken er niet geraced kan worden?
Wanneer de burgers vervolgens in de auto springen om de spullen bij een servicepunt op te halen wordt het er niet beter op.
Ik zou mijn pakje het liefst laten bezorgen door zo'n Heineken wagen met paarden ervoor. Dat lijkt mij het einde! Trouwens bij ons in de straat worden de pakjes gewoon bij mij afgeleverd, als de buren niet thuis zijn. Is dat niet normaal? Als ik ergens last van heb is het wel de autos van ophalers bij die school in de buurt, driedubbel parkeren is zelfs mogelijk want stel je voor dat je kroost smelt van de regen. Drones moeten gewoon algemeen verboden worden over land.
"Is dat niet normaal?" Nee. Zeker niet als de buren ook naar hun werk zijn.
Bezorging door drones.... die gelukkig geluidloos vliegen en onzichtbaar zijn tot ze materialiseren bij je voordeur... Ik denk dat weinigen zitten te wachten op lawaaierige vliegtuigjes in de straat, vooral niet als die dingen ook nog eens uitgerust zijn met camera's. Dan toch liever een (elektrisch) busje.
Nou ja, de pakjes van de buren worden vaak bij mij afgeleverd als die er niet zijn. Niet elke dag hoor. Maar het is wel zo eenvoudig en weet je ik zie ze ook eens als ze de spullen ophalen. win=win. Het lijkt mij normaal.