Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ongevaccineerde Denen opnieuw besmet met andere Omikron-variant

  •  
23-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
764 keer bekeken
  •  
Copenhagen/Denmark./12 January 2021/People walk to Covid-19 quick test center in danish capital Copenhagen Denmark (Phot

© Copenhagen/Denmark./12 January 2021/People walk to Covid-19 quick test center in danish capital Copenhagen Denmark Photo..Francis Joseph Dean/Dean Pictures

Tientallen Denen zijn kort na hun eerste Omikron-besmetting opnieuw ziek geworden. Het gaat om opeenvolgende infecties met verschillende subtypes van de Omikron-variant: BA.1 en BA.2. Het eerste subtype (BA.1) was aanvankelijk dominant in Europa, maar wordt inmiddels verdrongen door het tweede subtype.
Deense onderzoekers stuitten op 67 herinfecties met BA.2. In de meeste gevallen ging het om jonge Denen die niet gevaccineerd waren. De symptomen waren doorgaans mild. Er waren weinig verschillen tussen de eerste en tweede besmetting. In sommige gevallen vond de nieuwe infectie al binnen drie weken plaats.
Vermoedelijk ligt het werkelijke aantal herinfecties nog hoger. Denen krijgen het advies om de eerste twaalf weken na een besmetting alleen een nieuwe test te doen als ze opnieuw klachten krijgen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.