Joop

Ongekend wreed: Republikeinse gouverneur Texas gaat migranten met kettingzagen te lijf

  •  
12-08-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
4900 keer bekeken
  •  

De Republikeinse gouverneur van de Amerikaanse staat Texas Greg Abbott heeft een nieuw en bijzonder wreed wapen ingezet om migranten ervan te weerhouden de grens tussen Mexico en de VS over te steken via de Rio Grande. In een ondiep gedeelte van de toch al levensgevaarlijke rivier Rio Grande heeft hij een ketting van boeien gelegd. Die zijn uitgerust met kettingzagen zodat iedereen die er onderdoor probeert te zwemmen aan stukken wordt gereten. Volgens de Mexicaanse autoriteiten zijn er al zeker twee doden gevallen.

Dat Abbott boeien had uitgezet, was al bekend. Daarvoor was hij al door de federale overheid op de vingers getikt omdat hij op eigen houtje had gehandeld en grensbewaking een federale aangelegenheid is. Het ministerie van Justitie spande een rechtszaak aan tegen Abbott wegens het plaatsen van een illegale barrière in de rivier. Dat hij de boeien heeft voorzien van een dodelijke toevoeging werd afgelopen week bekend nadat er videobeelden van de gevaartes op sociale media opdoken.

Inmiddels ligt Abbott onder vuur van zowel mensenrechtenorganisaties aan beide kanten van de grens, als van senatoren en leden van het Huis van Afgevaardigden. Zij roepen de Texaanse gouverneur op de barbaarse boeien onmiddellijk uit de rivier te halen. Volgens critici is Abbott er met de boeien doelbewust op uit migranten te doden. Abbott zelf verdedigde eerder het plaatsen van de boeien omdat die volgens hem nodig zijn om de grens te verstevigen. Op het plaatsen van kettingzagen heeft hij nog geen commentaar willen geven.

Abbott, een trouwe Trump-supporter die tot het laatste moment weigerde Joe Biden als president te erkennen, komt vaker onder vuur vanwege de manier waarop hij met migranten omgaat. Zo vulde hij eerder al enkele bussen met opgepakte migranten die hij vervolgens naar hoofdstad Washington DC stuurde.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (116)

android1984
android198413 aug. 2023 - 20:53

vrijwel alle landen, inclusief die in de EU, gebruiken al jaren "razorwire". En ook ons landje zit vol met muurtjes, hekken en andere afrasteringen met glasranden en punten. Ga gerust eens bij hoek van holland kijken naar de daar gebruikte hekken. En hun dodelijkheid als je daar op zo een draaiende punt lelijk terecht komt. Die met getande schijven uitgerust boeien in texas zijn daar niets bij. Maar goed. Die in amerika "kettingzagen" noemen. En al die Trump-loving texanen ermee in een hoek zetten is natuurlijk leuker. Jammer dat de trend om overal anti personeelsgrenzen te bouwen daarmee tot een karikatuur teruggebracht raakt. De dodelijke tweelingbroers bij korea, israel, hongarije, saudi of gated communities in zuid afrika enzovoort? Dat kun je fijn uit de wind houden. "da's iets voor gekke 'muricans"

1 Reactie
Zandb
Zandb14 aug. 2023 - 7:04

android Wanneer je net doet of er geen slagboom bij een parkeergarage staat, dan kom je in de problemen. Wanneer je net doet of er geen prikkeldraad versperring is, bezeer je jezelf. Wanneer je net doet of er geen 220 volt op een hek staat, dan vermoord je je zelf. Nu zult u het er vast niet mee eens zijn maar in een beschaafd land mag dat laatste niet. In een beschaafd land zijn er namelijk grenzen gesteld aan het toepassen van dergelijke middelen. Ik meen dat de VS voor een beschaafd land wil doorgaan. Ik zou dan ook graag zien, dàt de VS voor een beschaafd land doorgaat.

Palipka
Palipka13 aug. 2023 - 14:33

Tja mensen… beschaafdheid is al lang weg.

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk13 aug. 2023 - 19:36

Welke beschaafdheid? Was die er ooit?

MG1968-2
MG1968-213 aug. 2023 - 12:39

Plainview is de enige van de kiezers op rechts die uitkomt voor zijn (verschrikkelijk) gedachtegoed. Maar de rest heeft boter op het hoofd. Ze zijn bereid om dezelfde of vergelijkbare methoden uit te besteden. Of is de de dood in de woestijn 'iets heel anders'. Als het maar uit beeld blijft. Maar het maakt niet minder verantwoordelijk. De walging die nu Plainview over zich heen krijgt ervaar ik ook bij de mensen op rechts die dit soort deals goedkeuren of mensen op zee willen laten verdrinken en/of degene die de mensen uit de gammele boten halen 'mensenhandelaren' noemen. Tegen degene die dit rechtse beleid voorstaan zeg ik... klop je niet op de borst. Je bent geen haar beter. Integendeel. En ja. Het is jullie vaak genoeg verteld. Je hebt het geweten.

4 Reacties
plainview
plainview13 aug. 2023 - 13:49

MG19668 Als je deze boeien slecht vind, vind je zeker de hele muur daar ook slecht? Want er gaan een veelvoud aan mensen daar dood door uitdroging. Moeten ze dan de hele muur daar ook afbreken?

MG1968-2
MG1968-213 aug. 2023 - 15:45

@Plainview "Als je deze boeien slecht vind" Ik ga met jou geen onderwerpen bespreken waar uitgesproken rechts extremisten per definitie buiten gehouden moeten worden.

plainview
plainview13 aug. 2023 - 16:12

MG19668 Die reactie is exact de reden waarom er na decenia nog geen enkele oplossing is en het alleen maar erger en tragischer daar wordt.

onyxcumulus
onyxcumulus13 aug. 2023 - 16:42

@plainview 13 aug. 2023 - 15:49 MG19668 ###Als je deze boeien slecht vind, vind je zeker de hele muur daar ook slecht?### Welke Rep was dat ook weer die riep: Tear down this wall! Het gaat er dus bij de Reps duidelijk om over welke muur je het hebt. De stelletje hypocrieten

plainview
plainview13 aug. 2023 - 10:23

Ik ben hier voor alles al uitgemaakt zoals facist, sadist,dat ik me moet schamen.Maar het blijft iedere keer maar bij een moreel oordeel. Niemand van jullie heeft het over het probleem of over een oplossing. Hoe moet een staat 2 miljoen illigale immigraten per jaar aan? (op 30 miljoen mensen in texas). Een stijging van 500+% in een jaar. Tonnen aan fentanyl,met 100.000 doden per jaar. Extreme hoeveelheden aan prostitutie en kinderprostitutie. Omdat de cartels juist deze personen naar de vs smokkelen. En deze slachtoffers moeten hun schulden af betalen. Duizenden doden per jaar aan verdrinking of uitdroging of gewoon vermoord door de cartels. Dit is een probleem van ongekende proporties.

7 Reacties
Karingin
Karingin13 aug. 2023 - 13:24

Niet om het een of ander, maar het is toevallig de regering geweest die het voor farmaceuten mogelijk heeft gemaakt om een ongekend aantal verslaafden (aan pijnstillers) to junks te maken. Op een gegeven moment krijg die zooi niet meer op recept, en wat ga je dan doen? Dan grijp je naar andere middelen, die alleen in het criminele circuit kunt krijgen. Dat er zoveel drugs naar dat land gaat, heeft de regering zelf (mede) veroorzaakt. En criminelen zijn opportunisten, dus natuurlijk doen ze net zo makkelijk mensensmokkel, en dat er dan onderweg een paar dood gaan maakt niet uit, want het geld hebben ze toch al. Een kant en klare oplossing is er niet, ik weet niet hoe je dit tij nog kunt keren. Maar dat daarom zulke gruwelijk sadistische middelen worden ingezet is...en dat jij dat dan verdedigt, met als enige argument dat je dus zelf ook geen enkele (andere) oplossing weet. Dan ben je niet alleen een hypocriete lul, je bent inhumaan, sorry dat ik het zeg

plainview
plainview13 aug. 2023 - 13:35

Dankje om gewoon eerlijk te zijn dat jij het ook niet weet en gewoon 2 miljoen illegalen per jaar zonder restrictie Texas binnen wilt laten. Wat hier in Texas gebeurd is niet de schuld van de illegalen, dit is al decenia in de making door een pleathora van beslissingen (veel geopolitiek en economische) van de VS. Zij hebben dit in grote maten zelf veroorzaakt. Maar het mag duidelijk zijn dat Texas wanhopig is en dit niet aankan. Net als geen enkele andere staat.

Folkward
Folkward13 aug. 2023 - 16:10

Kun je ophouden met onwaarheden te verkondigen? Die 'tonnen aan fentanyl' heb ik a weerlegd, met bron. Meer dan 90% gaat via reguliere grensovergangen. Slechts 1 op de 5.000 (.02%) van de illegale immigranten had fentanyl bij zich. Mensenhandel naar de VS (voor seks of arbeid) bedraagt 14.500 tot 17.000 per jaar (of

Norsemen
Norsemen13 aug. 2023 - 19:02

Wat een vreemde bijdrage van Plainview. Hij beschuldigt iedereen van het geven van een moreel oordeel, om vervolgens te doen alsof het een feit is en geen opvatting dat de komst van vluchtelingen een probleem is.

plainview
plainview13 aug. 2023 - 19:35

Folkward Dat is wat ze pakken. Niet wat ze niet pakken en dus gewoon in de vs komt. Waar jij het over hebt is wat niet in de VS komt. Maar ik zeg nergens dat het binnenkomt via illegale immigratie. Doordat de illegale immigratie zo`n crisis is kan de BPA minder middelen spenderen aan de legal border crossings en dus daar proactief werken. Je kan die zaken niet los van elkaar zien. Het 1 heeft een effect op het ander.

Folkward
Folkward13 aug. 2023 - 22:30

@plainview Dit komt in de buurt van alternatieve feiten, zolang het maar 'waar' is wat je zegt, niet?! Er is geen enkel bewijs dat werkelijke stromen significant af zouden wijken qua verdeling van de waargenomen verdeling, u verzint hier gewoon dingen. U bent een bad actor, u liegt, verdraait, verzet doelpalen en zit ronduit te bullshitten. U wilt feiten niet accepteren. U bent niet eerlijk, elke discussie is bij voorbaat dan al verspilde moeite. Doei.

plainview
plainview14 aug. 2023 - 8:04

1) je gooit worden in mijn mond die ik niet zeg. Ik maak die hele claim niet. blijf gewoon bij wat ik zeg. verzin er niets bij. 2) Daar zijn genoeg aanwijzingen voor. Lees de rapporten maar. Ook bekend als Survivorship Bias. Maar gewoon beledigen is veel simpeler.

Eric Minnens
Eric Minnens13 aug. 2023 - 9:58

@Satya "Ja maar Ter Apel" (niet als kritiek, maar als inspiratie) ------------ Texas? Ja maar Ter Apel. Afrika? Ja maar Europa. De islam? Ja maar Afghanistan. Europa? Ja maar Italië. Rusland? Ja maar Poetin. Socialisme? Ja maar de menselijke natuur. Zwarten? Ja maar Witten. Neoliberalisme? Ja maar Partij van de Arbeid. Vrouwen? Ja maar mannen. Rutte? Ja maar Kok. Koningshuis? Ja maar Willem-Alexander. Republiek? Ja maar Balkenende. Liberalisme? Ja maar Yeszilgüz. Hans Teeuwen? Ja maar de Duitsers. Stikstof? Ja maar Van der Plas. Lange termijn? Ja maar korte termijn. Het weer? Ja maar het klimaat. Stilte? Ja maar de storm. De aarde? Ja maar de mens. God? Ja maar Godsdienst. Logica? Ja maar bedrog.

11 Reacties
Satya
Satya13 aug. 2023 - 11:16

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 aug. 2023 - 14:53

Meer, meer....

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 aug. 2023 - 14:55

Amerika ja maar Trump

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout13 aug. 2023 - 15:53

Úitkeringstrekkers? Ja maar hardwerkend Néderland? Pacifisten? Ja maar de Oekraïne.

Eric Minnens
Eric Minnens13 aug. 2023 - 20:54

Vrede? Ja maar het militair industrieel complex. Vegan? Ja maar de bio-industrie. Het schaap? Ja maar de wolf. (Oeps!) ... ;)

EenMening3
EenMening313 aug. 2023 - 21:15

@Hannes "Pacifisten? Ja maar de Oekraïne." Als je Oekraïne bewust aanduidt als "de Oekraïne", val je door de mand als Putinversteher.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 aug. 2023 - 22:18

De wolf? ja maar de moeflon

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout14 aug. 2023 - 7:20

Pacifisme? Ja, maar opiniepolitie Mening...!

Eric Minnens
Eric Minnens14 aug. 2023 - 10:39

Boomers? Ja maar Zoomers. Links? Ja maar rechts.

stokkickhuysen
stokkickhuysen14 aug. 2023 - 14:28

Ja maar? Niks maar

Olav Meijer
Olav Meijer15 aug. 2023 - 23:04

Joop? Ja maar FvD- en PVV-aanhangers.

Ivan61
Ivan6113 aug. 2023 - 8:25

Plainview, Ik lees jouw reacties en word goed misselijk van. Mensen op deze manier behandelen kan je nooit goed praten tenzij jij een sadist bent. Ik ben bijna 29 jaar geleden ook als illegale oorlogsvluchteling hier gekomen. Via reisbureau mensensmokkel om duidelijk te zijn. Destijds waren de grenzen tussen Slovenie, Oostenrijk en Duitsland levens gevaarlijk en er zijn veel mensen doodgegaan ook. Mensen die beter leven willen worden als beesten afgemaakt of zij verdrinken en jij vindt dat niet erg volgens mij. Hoeveel is jouw leven waard als jij ooit moet vluchten?

11 Reacties
plainview
plainview13 aug. 2023 - 9:32

Ik denk niet dat je de geopolitieke situatie daar begrijpt. Deze mensen kunnen allemaal een paar 100 meter verderop legaal assiel aanvragen (er zijn daar enorm veel legal points of entry). Die situatie is niet vergelijkbaar met jouw situatie. Deze zaken werden er juist geplaatst om te voorkomen dat mensen verdronken.

Valkz
Valkz13 aug. 2023 - 9:59

Je wilt een beter leven opbouwen Ivan? Dat mag maar niet ten kosten van de Nederlandse bevolking. Voordat jij geïntrigeerd bent in onze maatschappij heb jij de nederlandse belastingbetaler tussen 110K tot 170K belastinggeld gekost. Dit is geld die niet gebruikt kan worden voor onze ouderen, kinderen of zieken, en het leven van die mensen is belangrijker dan de jouwe. Heb jij wel is een keer in de gaten hoeveel schade de nederlandse maatschappij oploopt door illegale migratie? Jij bent de laatste persoon die mag klagen over deze onderwerp: Je hebt de Nederlandse burger bestolen en nu heb je de lef om een opgeheven vingertje op te houden naar je slachtoffers.

Karingin
Karingin13 aug. 2023 - 13:33

Ach sodehannes op met je cijfertjes! Als de regels niet zo absurd waren, zouden mensen veel eerder en beter integreren, dat dat niet gebeurt betekent inderdaad dat je al die mensen in de tussentijd moet onderhouden. En ja, ik weet ook wel dat er veel "illigalen" bij zitten, maar die status wordt bepaald door mensen die de culturen waar die lui vandaan komen totaal niet begrijpen. Dat hele gelul over gelukszoekers, rot op, alsof jij zou blijven waar je bent als je kinderen zitten te verhongeren, of erger. En dan deals maken met corrupte landen, waarmee je ze een prachtig chantagemiddel in handen geeft - hoe dom kun je zijn? Zorg nou ten eerste dat we Afrikaanse landen zélf zeggenschap en dus de opbrengst van hun bodemschatten te geven. Dat gaat niet gebeuren, want de Westerse belangen zijn immens en heel goed geconsolideerd. Zie ook het stuk van Karim Betach elders op deze site. Er zitten hier nog veel meer facetten aan , daar heb ik de ruimte niet voor. Maar die heilige cijfertjes van jou worden door óns veroorzaakt, dus doe een kilootje boter op je hoofd - of beter nog, op je toetsenbord, want je hebt toch nix zinnigs te melden

Je van Ka
Je van Ka13 aug. 2023 - 13:47

@Valkz Zou je hieronder anders even een overzichtje kunnen maken van alle toeslagen, opleidingen en verschillende vormen van zorg die je hier hebt ontvangen? Het lijkt me namelijk wel zo eerlijk als we ook kunnen beoordelen of jij dat geld waard bent.

Ivan61
Ivan6113 aug. 2023 - 14:07

Valkz, Dank voor jouw eerlijke reactie en dat meen ik echt. Ik ben nu bijna kwart eeuw Nederlandse burger en kost jou geen cent,niemand meer trouwens. Wist jij dat Nederlandse staat en ander ook geld krijgen voor opvang van oorlogsvluchtelingen. Jouw berekingen kloppen niet want een erkende vluchteling is juist geld waard. Klinkt ingewikkeld maar ga een keer onderzoek doen. Maar ik ga verder met jou mee. Mijn leven is minder waard dan die van jou of andere kaaskop vind jij. En jij bent een van mijn slachtoffers zeg jij. Zielig dat jij je zo voelt maar kan niks aan doen. Bel Slachtofferhulp op misschien kunnen zij jou verder helpen. Tot slot heb ik een verzoek voor redactie: Willen jullie discussie door laten want dat is heel belangrijk.

Ivan61
Ivan6113 aug. 2023 - 14:17

Plainview, Mensen kunnen zich melden dat klopt. Ik heb paar keer in de media gezien dat aanmeldcentra daar een soort gevangenis. Mensen willen werken als ik goed heb en nemen grote risico onderweg naar beloofde land. Ik begrijp dat probleem enorm is maar een muur of andere middel werkt niet zoals je ziet. Mensen blijven komen net zoals hier. Rijke wereld moet andere manier vinden om dat op te lossen.

Satya
Satya13 aug. 2023 - 14:24

Valkz Die berekening klopt niet. Diverse malen sluitend onderbouwd.

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 aug. 2023 - 15:35

Liever zag ik dat we aan bevolkingskrimg gingen doen. Wil Duiisland niet een paar miljoen Nederlanders overnemen? Cultuurverschillen overkomelijk.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk13 aug. 2023 - 19:45

Welke Nederlanders bedoel je? Zou Duitsland die echt willen hebben?

DanielleDefoe
DanielleDefoe14 aug. 2023 - 13:44

Wat denkt u zelf?

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk15 aug. 2023 - 10:55

"Wat denkt u zelf? " In Duitsland is er nu een rood-groene coalitie. Ik zou verwachten dat Nederlanders die dat een warm hart toedragen graag willen verhuizen.

MichielV2
MichielV213 aug. 2023 - 7:01

Je mag daar niet komen en dus is het volkomen om dat je vermoord wordt als het probeert. Weerzinwekkende, tegen het fascistische aan, logica. U moet zich schamen Plainview.

1 Reactie
plainview
plainview13 aug. 2023 - 9:55

De maanden en jaren daarvoor verdronken honderden mensen daar in de rivier. Dit heeft als doel dat mensen niet meer in de rivier gaan, maar juist een paar honderd meter verderop naar de legal points of entry. Volgens mij begrijp of wil je de situatie daaar niet begrijpen.

MicroWolf
MicroWolf13 aug. 2023 - 6:13

Ik ben de laatste die het extreem racistisch geweld tegen Mexicaanse Mensen in de VS wil bagatelliseren, maar nergens in het filmpje hoor/zie ik een vermelding van kettingzagen, zoals de kop van het artikel suggereert. Boeien, en razor wire (gemeen prikkeldraad). Sorry Joop, maar dit is echt misleiding. Of is de redacteur het Engels niet machtig? Graag aanpassen.

1 Reactie
EricDonkaew
EricDonkaew13 aug. 2023 - 14:25

@MicroWolf ------------------------ Ja, en ik vind het 'te lijf gaan' ook erg suggestief. Als je iets in de publieke opinie wilt bereiken, dan werkt het niet op deze manier.

Farmer3.0
Farmer3.013 aug. 2023 - 4:45

Gelukkig gaan we in Europa veel beter met vluchtelingen om. Ze worden bij aankomst gelijk netjes over de Europese landen verdeeld. Er zijn wetten en procedures voor de opvang van vluchtelingen die netjes door alle landen van de EU worden opgevolgd. Doen geen zaken met foute regime's De EU laat de landen aan de buitengrenzen niet aan hun lot over. ( zoals in de VS wel gebeurd met de zuidelijke staten ) Een staat als bv New York kan heerlijk progressief commentaar leveren.

3 Reacties
MG1968-2
MG1968-213 aug. 2023 - 12:15

Nee. We betalen om het terugduwen de woestijn. De meeste mensen in Nederland willen hetzelfde als Greg abbot. Het enige verschil is dat die mensen het niet willen zien. Maar het maakt niet minder verantwoordelijk.

Ivan61
Ivan6113 aug. 2023 - 17:28

MG1968-2, Jij zit er naast. De meeste mensen in Nederland willen niet zelfde als Abbot. En dat zeg ik uit eigen ervaring.

MG1968-2
MG1968-213 aug. 2023 - 20:25

@ivan Dat klopt. Heb ik aangegeven. Ze willen het niet zien. Vanaf cda en rechtser zit in nederland op deze lijn.

sAt0Ri...
sAt0Ri...13 aug. 2023 - 0:23

Ze zijn toch allemaal zo in het geloof die republiekeinen en die Texanen in het bijzonder? Ik ben benieuwd wat hun heer hierop te zeggen heeft wanneer ze bij Petrus aan de Hemelpoort staan...

1 Reactie
IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk13 aug. 2023 - 19:47

Gelovigen hebben niet zoveel met het verhaaltje over Petrus bij de hemelpoort.

Robert022
Robert02212 aug. 2023 - 20:25

Auteur van dit artikel maakt er wel een erg spectaculair verhaal van met kettingzagen en aan stukken gereten lichamen. Aan de boeien zit niets bevestigd wat op een kettingzaag lijkt. Alleen een gekartelde schijf waarmee je nog niet door een pakje boter kunt zagen. Het gevaar zit in het prikkeldraad (razor wire). Dat is gewoon oorlogsmateriaal. De term die we daarvoor hier gebruiken is NATO prikkeldraad of concertina. Het Nederlandse leger heeft dit wel in opslag, maar gebruikt het volgens mij niet in oefeningen, omdat het gevaar op ongelukken te groot is. En dat zijn dan professionals. Waarom zo misinformeren en aandikken als het een kleine moeite is om gewoon de waarheid te vertellen en die waarheid zijn werk laten doen. Die waarheid is namelijk al heftig genoeg.

PVDB2
PVDB212 aug. 2023 - 20:14

Een staat kan voor aanzienlijk deel zijn eigen wetten bepalen, zoals abortus, energievoorziening en belastingheffing en hoogte. Net als in de EU zal je zien als een tijdje in een ander land verblijft dat er andere regels kunnen zijn op een bepaald gebied dan in je eigen land. Op de grote dossiers zal je overeenstemming moeten krijgen zoals energievoorziening, migratie, werkgelegenheid, economie. Een land kan zijn eigen begroting en financiering maken als binnen bepaalde grenzen valt. Zoals defensie. Dat kan ook bij een US staat. Een poll van Pew Research concludeerde dat driekwart van de ondervraagden zegt dat illegale migranten het werk doen wat een Amerikaan niet wil doen. Voor legale migranten is dat 65%. Het is lekker makkelijke een illegaal uit te buiten aangezien men geen poot heeft om op staan. Goedkoop en extra winst. Men wijst naar de migratie maar maakt er zelf misbruik van. In de bouw en tuinbouw. Risicovol maar de baten zijn groter. Driekwart in de landbouw is werkzaam in de landbouw en productverwerking, naar verwachting 750.000 personen.Het is vooral even de publiciteit wil opzoeken waarvan men dat dat komt. Het is een Republikein een echte Trump aanhanger. Die kinderen opsloot. Heeft het geholpen. Nee. Net als de Brexit dat niet deed maar wel 5% verloor op het BBP en buiten de vrije markt valt met alle nadelen. Migratie kan je beter regelen met 27 landen in een unie. Niet apart zoals ze dat u in de VK weten.

1 Reactie
Volrin
Volrin13 aug. 2023 - 13:10

"Een staat kan voor aanzienlijk deel zijn eigen wetten bepalen, zoals abortus, energievoorziening en belastingheffing en hoogte. Net als in de EU zal je zien als een tijdje in een ander land verblijft dat er andere regels kunnen zijn op een bepaald gebied dan in je eigen land. Op de grote dossiers zal je overeenstemming moeten krijgen zoals energievoorziening, migratie, werkgelegenheid, economie." Over dingen als moord en mensenrechten toch ook, lijkt mij.

Mathijsco
Mathijsco12 aug. 2023 - 17:19

Zijn partijgenoten van de Republikeinen lokken de migranten binnen voor illegale arbeid. De helft van de praktische economie draait (vooral in the south) op illegale Mexicanen die worden onderbetaald. En dan gaat deze useful idiot dodelijke wapens plaatsen? Heeft hij de boodschap van bovenaf dan niet helemaal begrepen? "Migranten moeten illegaal worden binnengeharkt en gelokt: met bosjes tegelijk! Voor het plebs zijn er imaginaire muren."

Ch0k3r
Ch0k3r12 aug. 2023 - 17:13

Toch typisch dat een land dat het hoogste wapenbezit per capita heeft, ongewapende migranten ziet als een militaire invasie. Maar goed, het is al langer bekend dat die lui daar (vooral in de zuidelijke staten) knettergek zijn. Hoeveel jochies genaamd Jesus zijn daar al geboren terwijl de zwangere moeder overal de deur geweigerd werd. En dat noemt zich Christelijk. Knettergek en levensgevaarlijk gaan hand in hand.

7 Reacties
plainview
plainview12 aug. 2023 - 19:30

Er komen tonen fentenyl via die wegen binnen. Al goed voor meer dan 500.000 doden in de vs. En bijna 2 miljoen illegale immigraten. Geen enkele staat kan dat aan. https://www.pewresearch.org/short-reads/2021/11/09/whats-happening-at-the-u-s-mexico-border-in-7-charts/

onyxcumulus
onyxcumulus13 aug. 2023 - 8:21

@plainview 12 aug. 2023 - 21:30 Gebruikers van fentenyl bepalen de markt. Wellicht moeten de junks dat spul gewoon gaan scotten. Dan is er ook geen markt meer voor Californië, de 5de economie van de wereld drijft op illegalen. Zonder deze illegalen zal die helemaal in elkaar storten. Dat geldt ook voor meer zuidelijke staten. De Reps zeuren er altijd wel over, maar gebruiken ze ook voor hun eigen welzijn

Folkward
Folkward13 aug. 2023 - 9:13

@plainview Nagenoeg alle fentanyl komt via de legale wegen het land binnen, en bijna altijd gesmokkeld door US citizens. Het is een bijzonder slecht argument, en suggereert dat ook de basishouding (tegen migranten) emotioneel is, waarbij argumenten 'gezocht' moeten worden, in plaats van dat het volgt uit argumenten. https://www.cato.org/blog/fentanyl-smuggled-us-citizens-us-citizens-not-asylum-seekers

plainview
plainview13 aug. 2023 - 9:33

onyxcumulus Dus je zegt eigenlijk dat verslaving niet bestaat?

LaBou
LaBou 13 aug. 2023 - 10:57

"En bijna 2 miljoen illegale immigraten. Geen enkele staat kan dat aan." Misschien moet de VS zich (héél) wat minder met de landen ten zuiden van zijn grenzen bemoeien. Misschien moeten ze gewoon eens accepteren dat daar wel eens een regering gekozen wordt die niet de kont van de VS wenst te kussen. Dat kon zomaar eens heel wat van die vluchtelingen schelen.

onyxcumulus
onyxcumulus13 aug. 2023 - 16:51

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk13 aug. 2023 - 19:49

"Dat kon zomaar eens heel wat van die vluchtelingen schelen." Waar baseer je dat op?

Joop  den Uil
Joop den Uil12 aug. 2023 - 16:56

Daar is over nagedacht... en dat is veel ernstiger dan een soort onderwaterzaag.

Sylvain Pelletier
Sylvain Pelletier12 aug. 2023 - 16:31

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout12 aug. 2023 - 15:59

Het zijn geen kettingzagen maar cirkelzagen. Maar dat maakt de psychopatische zúcht naar massadestructie door US Republikeinen, er niet niet minder luguber om. Het toont de morbide bereidheid van rabiaat ópwoekerend guurrechts, om middels eigenrichting, genotsbeleving te ontlenen aan het bestiaal-primair verwerpen van sociaal-intermenselijk cultuurgoed. Nu zijn het immigranten. Onder US Republikeins schrikbewind volgen weldra andersdenkenden plus de holebigemeenschap.

Satya
Satya12 aug. 2023 - 15:54

Ja maar Ter Apel.

1 Reactie
Ivan61
Ivan6113 aug. 2023 - 9:27

Satya, Wat wil jij vertellen met jouw korte reactie?

JohnVKR
JohnVKR12 aug. 2023 - 14:57

Aanklagen voor dubbele moord met voorbedachte rade lijkt me.

16 Reacties
plainview
plainview12 aug. 2023 - 16:59

Op basis van wat? Je mag daar niet komen? Als jij ervoor kiest om naar een plaats te gaan waar je niet mag komen en gewaarschuwd wordt dat het daar gevaarlijk is, dan is het je eigen schuld. Volgens jouw logica mag je nergens meer een hek met prikkeldraad neerzetten om welk gebouw of plaats te beschermen.

JohnVKR
JohnVKR12 aug. 2023 - 18:01

@plainview Ook als een persoon ergens niet mag komen, is moord op die persoon nog steeds strafbaar. Een politieagent mag ook niet iemand doodschieten omdat de persoon een strafbaar feit heeft gepleegd. Moord blijft moord en dit maakt het zelfs moord met voorbedachte rade.

Olav Meijer
Olav Meijer12 aug. 2023 - 19:12

@ plainview: Kettingzagen aanbrengen betekent bewust mensen in levensgevaar brengen. Op z'n minst dood door schuld als een persoon daardoor omkomt.

plainview
plainview12 aug. 2023 - 19:25

Olav Je mag daar niet komen. Als je over over het hek klimt van een gebouw klimt waar je niet mag komen (een militaire basis, gevangenis of wat dan ook) en die hebben een razor wire. Dan is het niet de schuld van het gebouw. Je mag daar gewoon niet komen. Als je wil weten hoe groot de problematiek daar sinds de afgelopen 2 jaar is bekijk eens de statistieken (cijfers zijn geupdate). https://www.pewresearch.org/short-reads/2021/11/09/whats-happening-at-the-u-s-mexico-border-in-7-charts/

Satya
Satya12 aug. 2023 - 19:44

Plainview Van wie mag je daar niet komen? De oorspronkelijke bewoners van Amerika willen deze migranten wel. De nakomelingen van de blanken willen ze niet. Waarom denken veel blanken toch bijzondere rechten te hebben? Mijn land leegroven en klagen dat ik hier ben, dan heb je een goor lef.

Miss Piggy
Miss Piggy12 aug. 2023 - 21:47

@ Satya De oorspronkelijke bewoners van Amerika willen deze migranten wel. Nope, niemand in de VS wil deze migranten echt. Ook de Native Americans niet (of zoals ze zichzelf zonder gene noemen: Indianen). Trouwens, ook de Hispanics in de VS zitten niet op deze migratiegolf te wachten. Het is een gigantisch probleem, waar zowel de Republikeinen als de Democraten geen goed antwoord op hebben. Wel, blijkbaar de bijzonder inhumane methoden van Abbot.

Volrin
Volrin13 aug. 2023 - 0:26

Dat er daadwerkelijk mensen zoals plainview zijn die dit goed proberen te praten. Walgelijk.

Gio Servas
Gio Servas13 aug. 2023 - 4:58

@Plainview, over het algemeen gezien ben ik het er wel mee eens dat er paal en perk gesteld moet worden aan migratie ivm het destabiliseren van een land, echter een openbaar gebied vergelijken met een gebouw is natuurlijk wel vreemd. Er zijn gebouwen die je wel met prikkeldraad oid mag afscheiden of gebieden waar dieren rondlopen, maar een openbaar gebied boobytrappen is natuurlijk illegaal en in dit geval ook walgelijk omdat het daadwerkelijk om een verborgen boobytrap gaat waardoor het duidelijk is dat het niet gaat om het voorkomen van illegale oversteek maar dat het gaat om het bewust pijn doen van anderen.

plainview
plainview13 aug. 2023 - 7:35

Heeft niks met goedpraten te maken. Ik denk niet dat jullie begrijpen hoe serieus die situatie daar is. Als je legaal de VS binnen wilt moet je een paar honderd meter verderop naar een point of entry gaan.

ChefSache
ChefSache13 aug. 2023 - 10:12

@volrin 'Dat er daadwerkelijk mensen zoals plainview zijn die dit goed proberen te praten. Walgelijk.' Een natiestaat mag toch wel eisen en wensen stellen aan wie er wel of niet binnenkomt?

ZoekEenVrijeNick
ZoekEenVrijeNick13 aug. 2023 - 10:23

@Olav Meijer: Amerika. Als je daar inbreekt en er gebeurd wat met je: eigen schuld. In Nederland is dat ook tot een bepaalde hoogte. Stel je hebt een waakhond. Je huis is afgesloten en er is een waarschuwingsbord, dan is eigenaar van de waakhond niet verantwoordelijk te stellen.

Volrin
Volrin13 aug. 2023 - 13:13

"Heeft niks met goedpraten te maken." Dat is letterlijk wat u doet, als uw reactie op deze feiten is: "Ze mogen daar niet komen/zijn illegaal/ de staat doet niks etc." "Ik denk niet dat jullie begrijpen hoe serieus die situatie daar is." Zie dit is weer goedpraten. Ik denk dat u niet begrijpt dat dit onacceptabel is. Ongeacht of die mensen daar mogen zijn of niet. " Als je legaal de VS binnen wilt moet je een paar honderd meter verderop naar een point of entry gaan." QED, u blijft het gewoon goedpraten.

Satya
Satya13 aug. 2023 - 14:40

"Nope, niemand in de VS wil deze migranten echt." De oorspronkelijke bevolking wil deze wel en dat hun bezetter eindelijk vertrekt. Dat is de boodschap die het merendeel geeft.

Satya
Satya13 aug. 2023 - 14:41

"Een natiestaat mag toch wel eisen en wensen stellen aan wie er wel of niet binnenkomt? " Weet je hoe lang de Afrikaanse bevolking dat gevraagd heeft. En nu ineens moet de boel omgedraaid worden? Waarom wat maakt jou zo bijzonder?

DanielleDefoe
DanielleDefoe13 aug. 2023 - 15:48

Satya Wanneer migranten eenmaal binnen zijn krijg je ze niet meer weg. Dat geldt ook voor migranten die de vorige eeuwen naar Amerika reisden.

Olav Meijer
Olav Meijer15 aug. 2023 - 22:57

@ plainview en ZoekEenVrijeNick: Jullie zouden -als jullie consequent zijn- het dus ook prima vinden als personen, die pogen een inbraak te plegen in b.v. een afgelegen magazijn, ten gevolge daarvan worden gedood door een aangebrachte booby trap. Want je mag eenmaal niet inbreken. Een buitengewoon simplistische en asociale manier van denken, die gespeend is van ook maar enig begrip van realiteit en proportionaliteit.

Karel Mens
Karel Mens12 aug. 2023 - 14:34

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Ranonkel2
Ranonkel212 aug. 2023 - 13:49

"Daarvoor was hij al door de federale overheid op de vingers getikt omdat hij op eigen houtje had gehandeld en grensbewaking een federale aangelegenheid is" Probleem is blijkbaar dat de federale overheid weigert de grens voldoende te bewaken. Als de federale overheid dit jaar op jaar blijft weigeren dan moeten ze niet raar opkijken als de lokale overheid het uiteind zelf gaat doen. Het zelfde zie je in ter apel.d De overheid weigert al jaren lang het dorp veilig te houden dus gaan burgers het zelf doen. Netjes is het niet en gewenst ook niet maar het kan makkelijk voorkomen worden als de federale overheid zijn taken uitvoert.

13 Reacties
Satya
Satya12 aug. 2023 - 19:57

Ben je niet goed of zo? Deze mensen volgen dezelfde weg als geld, doe daar iets aan. Geweldsverheerlijking tegen migranten en het is normaal genoeg om geplaatst te worden. In wat voor tijd leven we? Geld gaat ook van de 3e naar de 1e wereld, stop dat en je stopt migratie. Nee hoor, deze persoon legitimeert met een Goebbeliaanse redenatie het losgaan met kettingzagen op migranten.

Volrin
Volrin13 aug. 2023 - 0:27

"Probleem is blijkbaar dat de federale overheid weigert de grens voldoende te bewaken. " Bron? En u vind het dus goed dat dit soort middelen worden ingezet, duidelijk.

Rene712
Rene71213 aug. 2023 - 7:34

@Satya "Geld gaat ook van de 3e naar de 1e wereld, stop dat en je stopt migratie. " Als het zo simpel is, waarom is het dan nog niet gerealiseerd en wie zou dat moeten doen?

Minoes&tuin
Minoes&tuin13 aug. 2023 - 7:36

Ranonkel Er is nog een land waar men vluchtelingen meteen bij de grens neerschiet, En jij vindt dit normaal?

plainview
plainview13 aug. 2023 - 7:49

Volrin Wat moeten ze dan doen? Klagen is simpel. Er komen 2 miljoen illegale immigranten daar binnen per jaar. Tonnen drugs en fentenyl goed voor zo`n 100.000 doden per jaar. NYC en DC vallen al praktisch om omdat ze 10.000 illegale immigranten kregen in 1 jaar. Ze gaan daar nog verder dan texas. Daarvoor waren ze enkel aan het klagen dat texas ze gewoon moest opnemen.

Valkz
Valkz13 aug. 2023 - 10:15

@Satya Het westen heeft sinds 1960 meer dan 40 marshall plannen aan geld na afrika en zuid amerika gestuurd. En er is nooit iets van terecht gekomen. 1 marshall plan was genoeg om west europa uit de ruïnes te trekken van de 2 wereldoorlog. Wij hebben onze plicht gedaan en nu moeten ze het maar zelf uitzoeken.

Volrin
Volrin13 aug. 2023 - 13:16

@plainview "Volrin Wat moeten ze dan doen? Klagen is simpel." Twee drogredenaties. Een beroep op onwetendheid (dat we geen andere of betere oplossing kunnen bedenken betekend niet dat dit een goede of acceptabele oplossing is) en een non-sequitur insinuatie (dat, omdat klagen makkelijk is, het niet terecht is). "Er komen 2 miljoen illegale immigranten daar binnen per jaar." Hoe rechtvaardigt dat deze actie? U kan daar tot noch toe geen enkel goed argument voor geven. U blijft het maar goedpraten zonder enig steekhoudend argument. "Tonnen drugs en fentenyl goed voor zo`n 100.000 doden per jaar. NYC en DC vallen al praktisch om omdat ze 10.000 illegale immigranten kregen in 1 jaar. Ze gaan daar nog verder dan texas. Daarvoor waren ze enkel aan het klagen dat texas ze gewoon moest opnemen. " U heeft het meer dan duidelijk gemaakt dat u dit goed vind. Dat hoeft u niet steeds opnieuw te herhalen.

plainview
plainview13 aug. 2023 - 13:41

Volrin En jij blijft maar oplossingloos ordelen geven. Wat daar nu gebeurd is vreselijk, maar zonder die boeien gingen er meer mensen dood door verdrinking. Er is geen goed daar, alles is daar vreselijk. Voor die boeien er daar waren gingen er enorm veel mensen dood. Ten minste nu gaan er minder mensen dood.

Karingin
Karingin13 aug. 2023 - 13:42

En weer zit Valks uit zijn nek te kletsen, want ze mógen het dus helemaal niet zelf doen. Al die rijkdom die daar zit vloeit voor het grootste deel naar het Westen omdat daar de aandeelhouders zitten.Die Marshalplannen van jou zijn hooguit doekjes voor het bloeden, en vaak genoeg werken ze helemaal niet omdat ze opleggen in plaats van vragen wat ze nodig hebben. Want ook daar zitten weer Westerse bedrijven tussen die de zaakjes daar wel even zullen regelen...ik heb er geen zin in, ik wil 't niet weten, maar google voor de grap maar eens naar ontwikkelinssamenwerking in combinatie met westerse bedrijven - of zo, ik kan de zoekopdracht ook ff niet zo snel bedenken, maar jij bent toch zo van de cijfertjes, dus dat vogel je vast zelf wel uit

Satya
Satya13 aug. 2023 - 14:38

"Wij hebben onze plicht gedaan en nu moeten ze het maar zelf uitzoeken." Voor iedere dollar die er uit Afrika is gekomen komen er 25 deze kant op. Dat is ook de bedoeling van die 'hulp'. Stop er aub mee.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk13 aug. 2023 - 20:00

"Voor iedere dollar die er uit Afrika is gekomen komen er 25 deze kant " waar is dat op gebaseerd?

EricDonkaew
EricDonkaew14 aug. 2023 - 2:14

@IHAG: (...) waar is dat op gebaseerd? ------------------------------------ Dat is een keer gezegd door een Afrikaanse 'wetenschapster' die verder door niemand serieus wordt genomen. Satya baseert zich volledig op haar, kennelijk zonder kennis te nemen van andere theorieën van meer erkende wetenschappers die hier diametraal tegenover staan.

IkHebAltijdGelijk
IkHebAltijdGelijk14 aug. 2023 - 9:37

Dat is een keer gezegd door een Afrikaanse 'wetenschapster' die verder door niemand serieus wordt genomen." Dank voor het debunken van deze bewering.

EenMening3
EenMening312 aug. 2023 - 13:49

Het gedrag van Greg Abbott doet denken aan de leiders van de voormalige DDR. Met dat verschil dat de DDR probeerde hun eigen mensen met geweld binnen te houden, terwijl deze Republikein probeert immigranten met geweld buiten te houden. Die man spoort niet.

3 Reacties
plainview
plainview12 aug. 2023 - 17:01

Nee dat is feitelijk onjuist. Hij probeert illegale immigraten te pushen om via de legale wegen naar binnen te komen. Een stukje verderop kan je legaal de grens over. Abbot zorgt gewoon dat illegale wegen dichtzijn. En voorkomt dat mensen daar verdrinken.

Olav Meijer
Olav Meijer12 aug. 2023 - 19:09

@ plainview: [En voorkomt dat mensen daar verdrinken.] Tuurlijk, joh. Kettingzagen zijn ook zo gericht op de veiligheid.

plainview
plainview12 aug. 2023 - 19:26

Olav Het zijn psychologische afschrikmiddelen om te zorgen dat mensen niet komen op plaatsen waar ze niet mogen komen. Hoe je het wend of keert. Je mag daar niet komen.

plainview
plainview12 aug. 2023 - 13:25

En DC heeft de National Guard ingeroepen om ze te helpen met de immigranten. En in NYC zeggen ze zelfs dat ze de stad verwoesten en doen ze er ook alles aan om ze weg te sturen. https://www.nytimes.com/2023/08/03/opinion/editorials/new-york-city-immigrant-shelters.html Het is simpel voor de democraten om kritiek te uiten, maar ze doen zelf niets om het op te lossen. En op het moment dat ze met een fractie van de problematiek te maken hebben als die van Texas doen ze gelijk hetzelfde als wat ze in Texas doen. Het is illegaal daar om via die weg te VS binnen te komen. Ze hebben alle mogelijkheid om via de legale wegen proberen binnen te komen. Die boeien waren geplaatst om voor komen dat nog meer mensen daar verdronken.

16 Reacties
Olav Meijer
Olav Meijer12 aug. 2023 - 19:07

@ plainview: [Die boeien waren geplaatst om voor komen dat nog meer mensen daar verdronken.] Geloofje het zelf? En die kettingzagen zijn zeker aangebracht om mensen te helpen veilig aan de overkant te komen?

plainview
plainview12 aug. 2023 - 19:27

Olav Je mag daar niet komen. Die zaken zijn daar geplaatst om te zorgen dat mensen daar niet meer naar de overkant proberen te komen. En dus ja niet meer verdrinken.

Satya
Satya12 aug. 2023 - 19:46

Binnenkort maar gaskamers plaatsen dan. Geweldsverheerlijking tegen migranten is de laatste dagen wel een beetje een ding aan het worden. Angstaanjagend, dat zoiets normaal is tegenwoordig.

plainview
plainview13 aug. 2023 - 7:37

Satya Je vergelijking is walgelijk. Je kan een paar honderd meter verderop legaal de grens over.

Nejras
Nejras13 aug. 2023 - 8:40

@satya U heeft helemaal gelijk: elk persoon die deze moorddadige actie ook maar een beetje goedpraat, is een extremist. Plainview heeft wel gelijk dat je op die plek niet mag komen. En daar houd het op. Cirkelzagen inzetten tegen mensen is puur sadisme. @plainview; Ik heb met u te doen. Hopelijk hervind u in de toekomst een ander perspectief. Want op dit moment bent u een fascist. U verdedigd sadistisch geweld tegen mensen. Omdat ze een regel overtreden hebben. Hopelijk komt u zelf nooit in de penibele situatie van vluchteling. Want volgens uw eigen mening ben je dan vogelvrij als je je niet houd aan regeltjes. U snapt dus niet zo goed dat andere mensen uw medemensen zijn en dat de noodzaak tot vluchten, op welke manier dan ook, er wel kan zijn. Door uw pseudoniem kunt u dit soort verwerpelijke acties goedpraten. Dapper. Hopelijk houd u zich in alle noodsituaties aan alle regels. Succes met uw kansloze wereldbeeld uit de bagger te trekken. Willen we meer of minder onmenselijke fascisten?

Willem D2
Willem D213 aug. 2023 - 9:17

@Satya, Dit is geen nette manier van discussiëren. Je maakte een absurde vergelijking en gebruikt dat vervolgens als argument.

Willem D2
Willem D213 aug. 2023 - 9:20

@Nerjas Dat het plaatsen van een dodelijke grensbescherming moreel niet wenselijk is ben ik met u eens. Dit is echter geen fascisme. Uw opmerking helpt dus mee aan de woordinflatie, een reden waarom het woord nazisme inmiddels steeds vaker gebruikt wordt want het woord fascisme makt geen indruk meer.

plainview
plainview13 aug. 2023 - 9:40

Nejras Het is simpel om mensen uit te schelden en kritiek te hebben. Maar wat is jouw oplossing? Het is een feit dat je een paar honder meter verderop legaal naar een point of entry kan gaan. Dat is het doel van die beveiligingen. Zorgen dat mensen niet meer verdrinken in de rivier, maar juist naar de legal points of entry gaan. Je kan niet 2 miljoen illegale immigranten per jaar binnen laten. Een stijging van 500% in 1 jaar. Geen enkele staat kan dat aan. Bijna al die illegale immigraten moeten voor de cartels voor de rest van hun leven werken zowel de moeder als kinderen in de prostitutie ect...

Karingin
Karingin13 aug. 2023 - 10:12

Zo, hier wordt iemand even grondig op zijn plain-plek gezet!

Volrin
Volrin13 aug. 2023 - 13:18

@plainview "Satya Je vergelijking is walgelijk. Je kan een paar honderd meter verderop legaal de grens over. " Je negeert totaal het punt dat gemaakt wordt, laat staan dat je het weerlegt.

plainview
plainview13 aug. 2023 - 13:44

Volrin Het enigste wat hier gebeurd is dat mensen hun hoofd in het zand steken en zeggen dit is slecht. Maar ze vergeten dat hiervoor meer mensen doodgingen door verdrinkingen ect.. Iedereen daar is voor oplossingen die voor minder doden zorgt. Maar met enkel kritiek hebben wordt er niks opgelost.

Nejras
Nejras13 aug. 2023 - 14:28

@plainview Binnen het fascistische gedachtegoed is het acceptabel om met geweld bepaalde problemen op te lossen. Dat ongebreidelde immigratie een probleem is, ben ik met u eens. De aangebrachte ‘oplossing’ is gewelddadige en sadistisch bovendien. Daar ben ik pertinent tegen, u niet. Binnen het fascistische gedachtegoed is het ook acceptabel om de ene ‘soort’ mensen minder of meer waardevol te vinden dan de eigen groep. Dat u de illegale migranten minder waardevol vind, blijkt uit het feit dat indexeren cirkelzagen een acceptabele oplossing blijkt te vinden. Ik niet: want het is onmenselijk en dehumaniserend. Dat maakt dat ik u (helaas) als sympathisant van het fascistisch gedachtegoed bestempel. Ik geloof niet dat u een bruin uniformpje thuis heeft hangen: een fascist is immers niet hetzelfde als een nazi. Dus wat anderen beweren over inflatie van de term die ik gebruik: laat me niet lachen. Een oplossing zou zijn: stoppen met de ‘War on drugs’ en de daarmee vrijkomende middelen steken in economische ontwikkeling, zorg en educatie. Er zijn vast meerdere deel oplossingen te vinden: cirkelzagen aan boeien zijn daar geen van. Hopelijk kunt u inzien dat de mensen die daar slachtoffer van worden: hetzelfde zijn als u en ik. En nee dat lost de problemen die in decennia gecreëerd zijn niet morgen op. Dat kan ook helemaal niet aangezien de VS (en wij in NL) al veel te lang op een dood spoor zitten als het gaat om immigratie en de achterliggende oorzaken.

Satya
Satya13 aug. 2023 - 14:35

"Dit is geen nette manier van discussiëren. Je maakte een absurde vergelijking en gebruikt dat vervolgens als argument." Ja nette woorden maar walgelijke daden hebben de voorkeur ik weet het. Ben je bekend met wat de gaskamers mogelijk heeft gemaakt? Het soort ontmenselijking dat op Joop geregeld wordt bedreven, in dit geval door Plainview.

Satya
Satya13 aug. 2023 - 14:36

"Je kan een paar honderd meter verderop legaal de grens over. " Behalve als je niet blank bent.

Satya
Satya13 aug. 2023 - 14:37

"Dit is echter geen fascisme." Jij kent de betekenis niet.

Nejras
Nejras13 aug. 2023 - 16:41

@plainview U vroeg om oplossingen: ik heb al iets gezegd over de war on drugs stoppen en de vrijgekomen middelen in andere zinvollere zaken te investeren. Dat lost op de korte termijn niks op, dat snap ik. Als Texas inderdaad dreigt te bezwijken door de invasie van migranten, dan heb je ook op kortere termijn iets nodig. Just a thought: De VS heeft een enorm militair apparaat. Zet het leger in om tentenkampen op te zetten en de grens te bewaken. Dat kan prima zonder te schieten op alles wat beweegt, maar door mensen te onderscheppen en op te vangen en eventueel retour te sturen (hoe zinloos ook). Dat moet toch een fluitje van een cent zijn voor een land wat over de hele wereld haar belangen verdedigt en daarvoor met regelmaat hele oorlogen is begonnen. Als Texas echt zo’n gevaar loopt; dan moet een binnenlandse humanitaire missie toch te doen zijn? Of is dat te moeilijk voor het machtigste leger op aarde en zijn we aangewezen op milities en cirkelzagen aan boeien? Ideeën zat, maar blijkbaar is de urgentie in de VS er niet om er naar te handelen. De migranten worden, blijkbaar, als tweede rangs mensen beschouwd. Maar helaas zijn ze toch nodig voor de economie. Dus verandert er niks.