Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot vertelt over de praktijken van zijn historische voorganger
Joop

Ongekend: WK-hoogtepunten met je ogen dicht

  •  
14-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gelder_300.jpg
Presentator Jack van Gelder maakt radiogeschiedenis
Echte liefhebbers weten het al langer: zet radiocommentaar aan als je voluit van sport wilt genieten. Jack van Gelder liet in Langs de Lijn op Radio 1 alleen al met zijn stemgeluid de goals horen. Zelfs mensen die geen Nederlands verstaan begrijpen wat er gebeurt. Een symfonisch radiocommentaar met Ronald van der Geer als begeleiding. Alle vijf de goals op een rij.
cc-foto: Wikimedia

Meer over:

kijk nou

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Meta Foor
Meta Foor14 jun. 2014 - 9:14

dat was de reden dat het TV commentaar uitgezet was en vervangen door radiocommentaar; allemachtig, wat een onzin kraamde de presentator uit; tenekrommend en volstrekt oninteressant. Jack mot blijve !

A3iaan
A3iaan14 jun. 2014 - 9:14

Heerlijk toch dat enthousiasme. En Mike op die Ijslandse bank staat niets meer!!!

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen14 jun. 2014 - 9:14

Nou inderdaad, TV-commentaar bij voetbal is tenenkrommend. Nou inderdaad, TV-commentaar bij voetbal is tenenkrommend. Maar bij het hockey kunnen ze er ook wat van zeg. Maar bij het hockey kunnen ze er ook wat van zeg. Die vent moet letterlijk alles 2 keer uitspreken. Die vent moet letterlijk alles 2 keer uitspreken.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa14 jun. 2014 - 9:14

De nummer 13 lachte gisteren Van Persie toe !

Cernunnos2
Cernunnos214 jun. 2014 - 9:14

Snap niet waarom je tijdens wedstrijden het geluidsspoor niet kunt kiezen, of het tv of het radio commentaar. Kan dat technisch niet, laat dan het tv commentaar maar weg en schakel het radio commentaar in tijdens de wedstrijden.

meijerlahn
meijerlahn14 jun. 2014 - 9:14

In een tijd van veel kommer en kwel vind ik dit dan wel weer leuk. Ook al zegt de WK mij dan niet zo veel.

freaky33
freaky3314 jun. 2014 - 9:14

Een karikatuur van zichzelf die van Gelder, maar dit is toch wel mooie radio hoor.

Patrick Faas
Patrick Faas14 jun. 2014 - 9:14

Altijd eng zo’n hysterische volksmassa, maar goed, ze zijn voor Oranje en tegen Spanje. Ik snap dat een wedstrijd Oranje-Spanje de emoties uit de Tachtigjarige oorlog terugbrengt. Wilders wil hetzelfde als Philips II, moslims en joden verjagen en vrijdenkers onderdrukken. Oranje staat voor de strijd daartegen, het protestantisme en vrede met joden en moslims. We mogen dus aannemen dat het fanatiek oranje volk, dat we op tv en straat zien, ook fel tegenstander is van die 43% van de Nederlanders die Wilders steunen bij zijn middeleeuwse pogingen tot reconquista. Anders slaat het gedoe nergens op.

2 Reacties
Patrick Faas
Patrick Faas14 jun. 2014 - 9:14

“There is sure to be quite an inquisition for the Spanish…” meldt BBC World News over de wedstrijd. http://www.bbc.com/news/world-europe-27846371 Een woordgrapje dat refereert aan de Tachtigjarige Oorlog, heel goed. Nu de handlangers van de Spaanse koning nog verslaan. Weg met de PVV.

DitBenIk2
DitBenIk214 jun. 2014 - 9:14

Volgende keer wat minder augurken bij de haring?

politiekistuig
politiekistuig14 jun. 2014 - 9:14

Potje Heineken, bitterballen in de pan, huis oranje , buurt vol met vlaggetjes en lekker voor de tv met Jack op de radio.... Born to be Tokkie!!! Voetbal is fantastisch maar dan wel op de manier zoals Paul onkenhout , Willem vissers of Marcel Roosendaal het beleven, een beetje als een religie, in iets geloven terwijl je weet dat het door en door verrot is.

1 Reactie
politiekistuig
politiekistuig14 jun. 2014 - 9:14

Sorry iphone makt zelf woordjes, Marcel van Roosmalen