Joop

Ongehoord Nederland brengt snoeihard racisme naar NPO

  •  
26-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4671 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2022-02-26 om 12.48.41
Ongehoord Nederland, de nieuwe zender van en voor extreemrechtse racisten en complotdenkers, is sinds kort ook te zien op de tv-zenders van de Publieke Omroep. Daar wordt onder meer gejubeld over ‘de sterke man’ Vladimir Poetin, de ‘gevaren van extreem links’ en als zogenaamd koddige voxpop, een verslaggever die zich op straat schuldig maakt aan een staaltje snoeihard racisme. ON-verslaggever Jonathan Krispijn spreekt op straat twee moslimvrouwen aan uit een asielzoekerscentrum en wil weten waar ze hun fiets vandaan hebben, daarbij insinuerend dat de fietsen vermoedelijk gestolen zijn.
De Ombudsman van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft inmiddels meerdere klachten ontvangen over de eerste tv-uitzendingen van Ongehoord Nederland. Die gaan onder meer over ‘onjuiste inhoud, desinformatie en gebrek aan onpartijdigheid’. Dat heeft ombudsman Margo Smit laten weten. Zo stond de uitzending van Ongehoord Nieuws van donderdag in het teken van de inval van Rusland in Oekraïne. Oprichter Arnold Karskens zei daarin dat je ‘geopolitiek moet denken: er zijn machtsblokken in deze wereld; als je aan de rand van zo’n machtsblok woont, ben je een bufferstaat’. Ook was de Russische invasie van Oekraïne een kwestie van ‘iedereen iets gunnen’. Parlementariër Wybren van Haga (ex-VVD, ex-FvD) beschuldigde in de uitzending de EU en de Navo van het provoceren van Rusland.
Zoals de klachtenprocedure voorschrijft gaat Smit eerst verhaal halen bij ON. Om hoeveel klachten het gaat, maakt Smit niet bekend.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (116)

MG1968
MG196827 feb. 2022 - 18:32

Als hiermee het standpunt van rechts -dat de PO het financieren niet waard is- uitgedrukt moet worden zijn ze er met verve in geslaagd dat hetgeen (klein) rechts probeert uit te drukken het uitzenden niet waard is. Geen kwaliteit zelf zegt echter niets over andermans kwaliteit en als de po al links was geeft het alleen aan dat sommigen kwaliteit en links vereenzelvigen. Waar blijkbaar grond voor is.

1 Reactie
MG1968
MG196827 feb. 2022 - 18:39

Ik categoriseer mijn eigen commentaar meteen maar als flauw. Dit heeft helemaal niets van doen moet links of rechts of het uitdragen van welke boodschap dan ook. Hier hebben een paar mensen gedacht snel geld te verdienen. De centen zijn binnen. Contractueel moet nog aan wat verplichtingen worden voldaan, maar niet meer dan dat. Siewerds.

∆
27 feb. 2022 - 12:29

Ja hoor. Racisme verpakt als sociale bewogenheid. We vragen aandacht voor misstanden als de woningnood en werkloosheid onder jongeren. Maar dan moeten we heel nodig een vrouw met een hoofddoek uit een asielzoekerscentrum verdachtmaken als mogelijke fietsendief. En dat op staatstv. Mochten de woningnood en werkloosheid ooit zijn opgelost (dromen mag), dan moeten we aandacht vragen voor een tweede huis, auto of boot. Kunnen we die problemen dan wel zonder racisme oplossen?

1 Reactie
MG1968
MG196827 feb. 2022 - 18:22

Het is wel ook de werkwijze van de kleine rechtse partijen die het inderdaad wel iets 'bedekter' brengen maar in feite het zelfde doen. Dat daarin het onverhuld racisme is vervangen door verhuld of hondenfluitjes doet daar niets aan af.

WillemdeGroot
WillemdeGroot27 feb. 2022 - 10:21

Bijna allemaal in mijn ogen terechte (maar mijn mening doet er nu niet toe; ik probeer het van afstand te aanschouwen) opmerkingen over dat Ongehoord Nederland. Maar laten we de grote lijnen in het oog houden. ON heeft blijkbaar voldaan aan de eisen die gesteld worden om toe te treden tot het Nederlandse omroepbestel. Die eisen worden uiteindelijk bekrachtigd door de politiek, nadat deze ze ook heeft opgesteld en vastgesteld. Via de Minister van OCW krijgt een aanvraag een positieve dan wel negatieve beschikking. De overheid kan later eventueel ingrijpen, en in uiterste geval de zendmachtiging ontnemen, wanneer bepaalde normen waaraan moet worden voldaan worden overschreden. De dieper liggende oorzaak, dan wel reden, om dit soort omroepen toe te laten, ligt in het feit dat er voldoende (dus: tienduizenden) volwassenen zijn die het blijkbaar eens zijn met de te verwachten inhoud van zo'n omroep. Oorzaken nagaan en benoemen waarom dat gebeurt, zou verhelderend werken en aanleiding kunnen zijn om poberen daar iets aan te doen?

3 Reacties
MartinvanderLinde
MartinvanderLinde27 feb. 2022 - 12:39

Eens, vanuit de gestelde eisen is er niets op aan te merken. Het is een traditie in Nederland om iedereen aan het woord te laten. Alle minderheden krijgen zo de kans iets te laten horen. Net als in het parlement. Maar er komen er steeds meer. Die versnippering en die zendingsdrang geeft wel te denken. Want waar de sociale media volledig ingericht zijn om niches en een op een marketing te ondersteunen, is televisie dat niet. Om over de Kamer maar te zwijgen.

WillemdeGroot
WillemdeGroot27 feb. 2022 - 16:14

Dank, Martin. Je zegt: 'Die versnippering en die zendingsdrang geeft wel te denken.' De vraag dringt zich natuurlijk, en allang, op: hoe kan dat komen? Zou het te maken kunnen hebben met het tijdperk waarin we leven: ontkerkelijking, de-idealisering, clubs, verenigingen, buurten die als los zand aan elkaar hangen, in ieder geval niet eenduidig zijn in opvattingen, eenzaamheid, materialisme, zich (vaak ook terecht) achtergesteld voelen, en ga zo maar door. En vergeet twee hele grote oorzaken niet: liberalisering (niet als ideologie, maar als marketing-instrument, met als holle het o zo betrekkelijke 'vrijheid'), en de schier onbegrensde manipulatieve mogelijkheden van digitalisering. Allerlei nep- en indoctrinerende teksten hebben grote invloed op flink wat onkritische mensen.

Zandb
Zandb17 sep. 2022 - 10:23

Willem Volkomen overbodige reactie. Voor het verlenen van een vergunning moet je aan de regels voldoen. En als je er niet aan voldoet, wordt er geen vergunning verleend of wordt die ingetrokken. Of een omroep aan de regels voldoet, dat staat volkomen los van hoeveel mensen er kijken of hoeveel mensen het eens zijn met wat die omroep uitzendt. Die regels liggen namelijk gewoon vast totdat ze veranderd worden.

Halve Zoolstra
Halve Zoolstra27 feb. 2022 - 9:46

Dat racisme de core-business van deze club zou worden was duidelijk. Heb de twitter-berichten van Karskens, Haye van der Heyden en ON gevolgd en werd er letterlijk onpasselijk van. Haye van der Heyden die met Karskens aan de wieg van ON stond, wilde zelfs ruimte voor holocaust-ontkenners. Dat heeft geleid tot terugtrekking van van der Heyden.

Ewout Pool
Ewout Pool27 feb. 2022 - 9:28

Het verbaast me niet dat dit soort bagger door Ongehoord Nederland wordt uitgezonden. Echter, dit is de consequentie van een open pluriform omroepbestel waarin iedereen met voldoende steun in de maatschappij een plekje kan krijgen. De essentie van een democratie is nu juist dat ieders mening (hoe abject in onze ogen ook) geuit kan worden, binnen de grenzen van de wet. En of die grenzen overschreden worden is aan de rechter. Maar mag ik een andere aanpak voorstellen? De achterban van ON, FvD en PVV is een groep mensen die zich niet gehoord voelt. Die het idee heeft dat ze de verliezers zijn en dat de gevestigde politiek er niet meer voor hen is(Kaag: “wie zijn die mensen?”) Die onvrede uit zich in vreemdelingenhaat. Maar zullen we eens écht naar ze luisteren? Zonder ze meteen in de hoek van nazi’s te zetten, maar luisteren naar de achterliggende zorgen? Neem de mevrouw van “Dat heeft gestaan op Facebook”. We (mijzelf incluis) hebben ons vrolijk gemaakt om haar, maar eigenlijk zegt ze 3 dingen: Ze heeft een pleegzoon van 21 thuis, die kan geen werk krijgen, en ze geeft asielzoekers daarvan de schuld. Zullen we eens gaan kijken waarom die pleegzoon geen werk kan krijgen? En dit doen voor álle pleegzonen die geen werk of fatsoenlijke huurwoning kunnen krijgen? De achterliggende oorzaken aanpakken en daarmee de voedingsbodem voor de xenofobie weghalen? Deze mensen het gevoel geven geen verliezer meer te zijn?

4 Reacties
gimli55
gimli5527 feb. 2022 - 10:02

@Ewout Het is makkelijker om andersdenkenden weg te zetten als dom, populist, xenofoob, racist, enz., dan om iets aan de oorzaak te doen. Dan moeten politici in de spiegel kijken dat ze zelf de oorzaak zijn van hun falende beleid. Dan kunnen ze zich niet meer verschuilen achter de maatregelen die genomen worden om de gevolgen van hun beleid te repareren. Zodra je het hebt over de oorzaak van de falende overheid, moet er een alternatief komen en wordt er verwacht dat de politiek met een perspectief komt in bijvoorbeeld de energie transitie, nu is het behoud van macht leidend. De status quo is stand houden, omdat het huidige systeem geen oplossingen voor de aanpak van de oorzaak heeft. Ze zijn het probleem en het enige wat ze kunnen is met maatregelen de gevolgen proberen te verzachten, maar gezien de affaires en schandalen slagen ze daar allerminst in. Ze klagen over de versplintering en het het aantal politieke partijen in de TK, terwijl de ingevoerde individualisering en globalisering dat juist veroorzaakt. Als het politieke systeem geen alternatief en perspectief biedt, gaat de kiezer met de marktwerking in gedachte shoppen bij partijen die die marktwerking ontdekt hebben. Voor ieder probleem, een eigen partij : Voila, de versplintering in het politieke systeem. De partijen die sinds 40 jaar regeren zijn nog steeds dezelfde met hetzelfde resultaat. Ze zijn onderling uitwisselbaar en krijgen alle mogelijkheden om voor de verkiezingen mooie beloftes te doen en na de verkiezingen, zonder enige kritiek van de MSM, weer de boel te belazeren zoals met Rutte 2. Geen nieuwe bestuurscultuur en met ieder nieuw rapport blijkt de corruptie nog dieper in het systeem te liggen. Toevallig komen die rapporten altijd uit op het moment dat de aandacht naar andere zaken gaat, net als de laatste van PwC. Een steeds grotere groep wordt niet vertegenwoordigd en wordt als fout weggezet, dat betekent niet dat ze weg zijn, en de kiezers ook niet. Ze worden gesensibiliseerd en uitgeschakeld. Daar voelen ze de schade van het regeringsbeleid en willen ze een alternatief. Helaas wordt dat door, in mijn ogen opportunistische partijen geboden. De regeringspartijen van de laatste 40 jaar durven nog steeds niet in de spiegel te kijken om te aanvaarden dat ze zelf de oorzaak zijn van veel ellende. Mijn eerste zin is tekenend voor de situatie, en niet alleen in Nederland.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde27 feb. 2022 - 12:53

Gimli, ik vraag me af of die groep van pakweg 15 tot 20% die je in veel westerse landen ziet, wel vertegenwoordigd wil worden. Je ziet ze heen en weer schieten tussen allerlei onbeduidende politieke clubjes die met elkaar gemeen hebben dat ze anti-alles zijn, nooit een constructieve bijdrage leveren of een duidelijke politieke visie uitspreken. Het gekste is dat ze niks te maken willen hebben met de partijen die ze wel zouden kunnen helpen. Oké, GL en PvdA zijn middenklasse partijen. Zij vertegenwoordigen alles wat zijzelf niet hebben. Afgunst speelt zeker een rol. Terwijl het juist die kiezers zijn die bereid zijn een hand naar ze uit te steken. Die daar geld voor in willen leveren. Maar ook de SP lukt het niet om meer dan een vinger tussen de deur te krijgen. Dus moet je je ook afvragen wat er mis is met die mensen. Snappen ze dan niet dat ze geholpen kunnen worden, zien ze niet dat het PVV en Fvd alleen te doen is om zetels bezet te krijgen? Uit hun opmerkingen spreekt zeker een irrationele angst voor migranten en vluchtelingen. Dat kun je racisme noemen. Ik bedoel, er zijn reddingsboeien maar ze pakken ze niet. In plaats daarvan geven ze liever de overheid de schuld dat zij over boord zijn gesprongen.

gimli55
gimli5527 feb. 2022 - 13:27

@Martin Gezien de manier waarop de belastingdienst is omgegaan met sommige groepen, zijn ze overboord gegooid door de overheid. Dat is een andere groep slachtoffers, maar dat maakt niets uit. Het is principieel hetzelfde systeem dat mensen buitensluit. Ik heb ooit in een wijk gewoond, toen ik net op mezelf woonde met mijn toenmalige vriendin. Wij hadden buren die uit hun woonomgeving verplaatst waren, want hun wijk werd gerenoveerd. Zij zijn er na renovatie nooit meer teruggekeerd, want die wijk was opeens gevuld met allochtonen. Zij kwamen bij ons met brieven van de gemeente, die zij zelf niet begrepen. De taal die er gebezigd werd was zo ver van hun bestaan verwijderd, dat ze het niet konden begrijpen. Zo zijn er vele burgers, en die worden niet vertegenwoordigd en staan er vaak alleen voor. De politieke partijen en de overheid worden hoofdzakelijk bevolkt door mensen met de 7 vinkjes en die missen enig begrip voor lager opgeleiden. De oorzaak is het gebrek aan begrip, empathie, verdraagzaamheid voor de burgers, die niet mee kunnen komen in de zelf bedachte participatie maatschappij. Die wordt over de burgers heen gestort, zonder dat ze er iets over hebben gehad. De verkiezingen worden gewonnen door partijen, die de meest mooie en geloofwaardige verhaaltjes kunnen ophangen en na de verkiezingen dezelfde kiezer in de kou zetten. Dat wordt aan de burger verkocht als democratie, waar iedereen van zou profiteren. Dat profiteren is voor een heel groot gedeelte van de bevolking een utopie, een wensdroom en iedereen weet dat dromen bedrog zijn, zeker die van Borsato. Ze pakken de reddingsboei niet, omdat ze door ervaringen weten dat het geen reddingsboei is. De bekende partijen hebben al te vaak laten zien dat ze onbetrouwbaar zijn. Daarom zijn ze altijd op zoek naar een partij die hun wel vertegenwoordigd en shoppen ze zich te pletter. Vroeger met de verzuiling wist iedereen wat het betekende welke partij je koos, nu weet je dat er geen alternatief is en geen perspectief op enige verbetering. Oorzaak en gevolg, met maatregelen die niet de oorzaak aanpakken en ook niet de gevolgen effectief repareren. Vergelijkbaar met wat er voor WW2 gebeurde. Dan kun je blijven wijzen naar die vreselijke partijen of je kunt als partij eens goed in de spiegel kijken en aanvaarden dat de oorzaak bij jou ligt en ook bij mij. Ik heb die stap genomen en nu ben ik tot de conclusie gekomen dat geen van de huidige partijen mijn stem verdiend. Geen enkele, zelfs de SP niet. Er is nog geen enkele partij met een toekomstvisie voor bijvoorbeeld de energie transitie of het milieu en klimaat vraagstuk, of de sociale vraagstukken enz. Ze zijn allemaal een gevolg van een falende oorzaak, die nog steeds niet gezien of aanvaard wordt.

Zandb
Zandb17 sep. 2022 - 10:39

gimli Wat een domme open deur: "Het is makkelijker om andersdenkenden weg te zetten als dom, populist, xenofoob, racist, enz., dan om iets aan de oorzaak te doen."  Natuurlijk is dat zo, en al helemaal als u dat vindt. En heel veel mensen zullen terecht met u die open deur met u intrappen. Het is toch ook makkelijker om dingen te stelen dan om er weet ik hoe lang hard voor te werken en ze dan te kopen! Of om, als je nogal sterk bent, een zwakkere aan de kant te zetten of ga maar door. Dat zijn dingen, die nu eenmaal zo zijn. Na regen komt bv zonneschijn. Zo moet je het paard niet àchter de wagen spannen en geen kuil voor een ander graven en er zelf invallen. Denkt u nu echt, dat iemand door dergelijke open deuren in te trappen ook maar iets zinnigs zegt?

RechtdoorZee93
RechtdoorZee9327 feb. 2022 - 9:27

Dit is wel echt ontzettend slecht en flauw. Ben zeker geen lid van ON maar ik deel wel de mening dat er een grote groep letterlijk ongehoord is. Bepaalde onderwerpen worden bij de NPO absoluut verzwegen en of bedekt met de mantel der liefde omdat ze niet passen binnen het ideologische straatje. AZC overlast, criminaliteit en kosten zijn van dat soort onderwerpen.

1 Reactie
Satya
Satya27 feb. 2022 - 13:21

Ik vind dat jij kosten verdraaid waardoor jij de verzwijger bent. Ndikumana heeft dit volledig onderbouwd geschreven in uitgebreide studies. Begrijp niet zo goed waarom je het anders wilt doen voorkomen. Denk dat die ongehoorden wat op de mouw wordt gespeld. Dat is pas ernstig. Geweld vanuit westen is veel groter als andersom, ook daar is een verzwegen waarheid. Begrijp echt niet waarom je zo bang voor de waarheid bent. Door het verzwijgen van werkelijke cijfers als van Ndikumana en van extreem terroristisch geweld krijg je dit soort tv. Een moderne Goebbeliaanse meneer die de onderbuik van de 'ongehoorden' aanspreekt. 'Ongehoorden' die tot veruit de rijksten ter wereld behoren mag ook wel eens realiteitszin worden bijgebracht

flogflosser
flogflosser27 feb. 2022 - 8:50

Jonathan Krispijn, hoe kom jij aan die microfoon niet gekocht bij de action, van je eigen geld nee, die die is betaald door ons allemaal, je inkomen wordt nu betaald door ons allemaal. Je vreet meer uit de staatsruif dan de mevr. moslim die je zo graag op haar nummer zet. Je hebt jezelf gemaakt tot een grote parasiet van de samenleving. Iets wat je anderen aanwrijft. En jezelf groter voelen dan een ander...misselijk mannetje. Als je zo door gaat dan graag even je fiets inleveren.,

Joopinie
Joopinie27 feb. 2022 - 8:30

Ik dacht dat deze omroep aandacht zou geven aan mensen die zich niet gehoord (Ongehoord) voelen. Dan denk ik aan slachtoffers van de toeslagaffaire, UWV slachtoffers, bijstandsgerechtigden die tot werkschuwe aso's verklaard worden, gepeste werknemers, kapotbezuinigde stichtingen, uitgemolken huurders in afgetakelde woniningen, enz. Mensen die met hun verhaal nooit in de media komen, hooguit een paar zinnen in een nieuwsrubriekje. Dit had ik niet verwacht. Wel dat ze omwonenden van asiecentra zouden intervieuwen, heel serieus, maar dit, nee. Dit is blijkbaar wat er overgebleven is van het asieldebat: absurdisme.

1 Reactie
MG1968
MG196827 feb. 2022 - 18:26

"Dit is blijkbaar wat er overgebleven is van het asieldebat: absurdisme." Het toont -weliswaar uitvergroot, zou bijna satire kunnen zijn- in essentie de benadering van rechts van het asieldebat. Het (klein) rechtse standpunt daarin wordt door menigeen al langer herkend met de term die je het hier mee geeft.

mijn-mening
mijn-mening27 feb. 2022 - 8:24

Deze idioten nemen het voorbeeld van Poetin over, lieg, bedrieg en bezet. Tegenstanders uitmaken voor leugenaars, maar zelf enkel met leugens de strijd aangaan. We kunnen momenteel helaas niet meevechten met de Oekraïners, hoewel ik dit een catastrofale fout vind. Maar we kunnen deze idioten hier in Nederland wel de tent uitvechten door keihard de strijd aan te gaan tegen desinformatie en racisme door keer op keer terug te vechten met de waarheid. Door extreemrechtse partyen word veel gebruik gemaakt door social media en ik hou me niet in om ze daar op hun walgelijk gedrag aan te spreken. Hier niets tegen doen is geen optie. Deze gasten zijn gevaarlijk.

pahan
pahan27 feb. 2022 - 8:13

Rechtsboven in mijn huidige scherm staat ook gewoon: NPO. Het zit onder dezelfde paraplu, en zal dezelfde weerstand oproepen?

tinekea2
tinekea227 feb. 2022 - 7:38

Ik geloof nog steeds dat als de linkse partijen eens serieuze politiek gaan bedrijven, er heel veel "normale"mensen weglopen bij dit soort idioten als baudet, wilders en karskens

2 Reacties
Thuiszitter
Thuiszitter27 feb. 2022 - 12:04

? en wat is serieuze politiek volgens tinekea? maw. Waar zijn ze nu niet serieus in ?

MG1968
MG196827 feb. 2022 - 19:13

Als met serieuze politiek bedoeld wordt opschuiven richting de politici die je daar noemt heb je een serieus probleem. Zal wel niet dus wat bedoel je wel?

Minoes&tuin
Minoes&tuin27 feb. 2022 - 6:34

Ik heb nog helemaal niets van deze omroep gezien. Begrijp überhaupt niet dat deze toegelaten wordt.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe2 mrt. 2022 - 11:09

ON voldeed aan wat regels. Geldt ook voor ZWART.

Andreas4
Andreas426 feb. 2022 - 23:57

Het niveau van ON ligt blijkbaar zo diep dat de bodem niet te zien is, misschien omdat het eigenlijk een beerput is. Het is natuurlijk gemaakt voor zogenaamde Nederlanders die zich ophouden op datzelfde niveau, rondzwemmend in de drek die ze zelf slikken en weer ophoesten.

JohnVKR
JohnVKR26 feb. 2022 - 22:30

De Nederlandse regering subsidieert racisme. De Nederlandse regering handelt daarmee zelf in strijd het artikel 1 van de grondwet. Dat is uiteraard niet nieuw, want dat doet de regering via onder meer de belastingdienst ook al.

5 Reacties
Jozias2
Jozias227 feb. 2022 - 9:27

@john U bent voorstander van een meer Russisch of Turks bestel? Daar waar de overheid zich vooraf actief bemoeit met de inhoud van programma’s? Een censuur commissie? In nederland worden in principe geen programma’s bij voorbaat verboden. Als de wet is overtreden dan kun je daarna naar de rechter.

JohnVKR
JohnVKR27 feb. 2022 - 17:32

@Jozias Ha ha... volgens mij doel je op FVD en PVV, die maar wat graag een bestel naar het voorbeeld van Rusland of Turkije zouden willen. Ik heb het over racisme en dat racisme in strijd met onze grondwet is. En dat het vanuit dat gegeven bijzonder is dat de Nederlandse regering racisme financiert. Wat de consequentie hiervan is? Als blijkt dat racisme een structureel onderdeel van ON's programma's is, ja dan rest de regering geen andere keus dan de financiering van ON stop te zetten.

Jozias2
Jozias227 feb. 2022 - 20:44

@john Welk racisme precies? Racisme is niet strafbaar. Discriminatie wel. Maar of er sprake is van een strafbaar feit is toch echt aan de rechter. Als een omroep zich binnen de kaders van de wet een geluid laat horen wat wellicht onsmakelijk is en wellicht kwetsend of niet waar je op zit te wachten dan is het niet aan de politiek om dat te verbieden. Dan kun je bijna elke omroep wel verbieden. En dat is exact wat ze in Turkije en Rusland doen.

∆
28 feb. 2022 - 17:44

@Jozias Het is in Nederland strafbaar om personen te discrimineren wegens godsdienst, levensovertuiging, geslacht, politieke gezindheid, seksuele geaardheid, ras. Het is normaal dat er gehandhaafd wordt, wanneer een omroep zich daaraan schuldig maakt. ON staat niet boven de wet. Een flinke geldboete zou terecht zijn.

Jozias2
Jozias228 feb. 2022 - 21:26

@driehoek Het zijn van racist is niet strafbaar. Discriminatie uiteraard wel. Maar dan moet er wel sprake van zijn. Ik kijk niet naar ON maar op basis van dit artikel zie ik het niet zo. Wat is er volgens jou dan discriminerend?

OlavM
OlavM26 feb. 2022 - 21:53

[Als na de pandemie ook deze oorlog voorbij is, sluit ik eerlijk gezegd als volgende verrassing een buitenaardse invasie niet meer uit.] (Tweet van Francisco). Sterker nog: die buitenaardse body snatchers zijn al onder ons! :)

Jozias2
Jozias226 feb. 2022 - 21:07

Wat is het probleem nu precies? We willen een pluriforme publieke omroep. Als de vara, kro, wnl en omroep zwart kleurloos en inwisselbaar zijn dan doen ze het niet goed. Het kan onsmakelijk zijn en zo lang ze zich aan de wet houden is er niets mis mee: gewoon niet kijken. En fake News is niet voorbehouden aan ON. Dat zie je bij de christelijke zenders ook als ze het scheppingsverhaal brengen en bij astro tv. Het kan je smaak niet zijn en de verslaggever kan een botte hork zijn maar laat je je niet erg kennen zo. Er zijn in de loop der jaren tal van programma’s geweest die door sommige delen van de bevolking als kwetsend onfatsoenlijk en onjuist zijn gezien. Was nooit een reden om het te verbieden.

1 Reactie
gimli55
gimli5527 feb. 2022 - 10:05

@Jozias Ik ben het niet vaak eens met je, maar nu wel.

Cave Canem
Cave Canem26 feb. 2022 - 18:18

Wat wij ons volstrekt onvoldoende realiseren is dat de extreem rechtse krachten in ons land inmiddels sterker zijn dan de democratische. Krachtiger, niet omvangrijker in aantal. Tegen hun ongehoorde brutaliteit, hun vechten met de smerigste middelen en hun debiteren van de grofste insunuaties zijn wij niet opgewassen. Wij slaan namelijk terug met fatsoenlijke argumenten middelen en dus met één hand op de rug. Het gevolg op (middel)lange termijn is dat wij gaan verliezen. Ze lachen ons uit, zoals ze Vera Bergkamp in de Tweede Kamer ook gewoon uitlachen. Dit proces neemt steeds meer in kracht toe en het enige dat wij democraten doen is het met feiten aantonen dat wij het gelijk aan onze kant hebben. Daar lachen ze om. Hun doel is de democratie om zeep te helpen en met hun manier van acteren zullen ze daarin ook slagen. Wij kijken naar onze ondergang als een konijn naar een toehappende slang

3 Reacties
OlavM
OlavM26 feb. 2022 - 21:51

@ Cave Canem: M.i. ben je te somber. Maar een serieuze waarschuwing is nooit weg.

∆
26 feb. 2022 - 22:25

@OlavM Ze zijn in ieder geval wel professioneler, geraffineerder en succesvoller dan ooit tevoren in het bedekt recruteren via social media. Geen teken van kaalgeschoren koppen, bomberjacks of legerplaatsen, maar via onschuldig ogende mooie plaatjes worden idealen zoals traditie, natuur en gemeenschapszin als instrument verhuld gebruikt, om argeloze mensen systematisch te hersenspoelen. De klassieke gelukkige familie met rolverdeling tussen man en vrouw uit de jaren vijftig staat voor de ideale traditionele levensstijl. Dit perfecte ideaal wordt ernstig bedreigd door toenemend geweld door links, progressief, 'woke', 'cultuur-marxisme'. Extreemrechtse influencers roepen via social media subtiel op tot bewapening en 'zelfverdediging' tegen dit 'gevaar'. How right-wing extremists use social media to lure followers https://youtu.be/pJcTiNgP4To

∆
26 feb. 2022 - 22:27

legerplaatsen => legerlaarsen

Poeh, poeh
Poeh, poeh26 feb. 2022 - 17:52

Je moet je bij deze ontwikkeling wel afvragen waarom deze club in in ons pluriforme bestel een plek heeft verworven. Is het geluid van het publieke bestel toch niet te selectief geweest en het tegengeluid van wat nu Ongehoord Nederland is, er te veel in weggezuiverd? Het boemerangeffect in een democratisch proces.

5 Reacties
∆
26 feb. 2022 - 21:46

Die clubs zijn hier altijd geweest. Na WW2 waren ze een tijdje niet populair. Men was al het bloedvergieten en genocide-plegen zat en wilde vredig samenleven op basis van 'tolerantie'. Dat is sinds 30 jaar steeds sterker afgenomen.

∆
26 feb. 2022 - 23:55

Aanvullend op mijn vorige reactie. Frustratie over politieke correctheid en tolerantie bestonden, maar er is meer acceptatie dat mensen het openlijk uiten. Voorheen was dat sociaal onwenselijk gedrag, dus hield men dat eerder privé. Men dacht toen, dat het van de norm afweek om verdrietig en boos te worden, wanneer men ook rekening moest houden met bepaalde mensen of ze met respect moest behandelen.

Zandb
Zandb27 feb. 2022 - 5:52

Poeh Wat bijvoorbeeld Hitler ooit verkondigde, dat kunnen we beter ongehoord laten. Het feit dat u vindt dat dergelijke geluiden de moeite waard zijn en beter niet - binnen de demogelijkheden die we daarvoor hebben - 'gezuiverd' kunnen worden, is een weerzinwekkende. Als we het hebben over een democratisch proces, dan moeten 'we' het recht erkennen en verdedigen dat mensen er abjecte ideeën op na mogen houden. Maar beweren dat die abjecte ideeën niet abject zijn, omdat men 'het recht zou hebben zoiets te verkondigen', dat vind ik gevaarlijke waanzin.

Poeh, poeh
Poeh, poeh27 feb. 2022 - 12:12

@Zandb Rare gevolgtrekking van u dat ik de opvatting van ON zou ondersteunen. Ik heb willen aangeven dat we in ons democratisch publieke bestel breed moeten laren zien wat leeft in dit land en omstreken. Het rare systeem van dat het is opgesplitst in gekleurde omroepjes geeft voldoende ruimte om de, in mijn ogen absurde opvattingen van ON te plaatsen en bekritiseren. Zie wat een cordon sanitaire kan doen, zoals nu in België. De uitgestotene (Vlaams Belang) voert fier de peilingen aan.

Zandb
Zandb28 feb. 2022 - 9:32

Poeh Ik beweer niet dat de u de opvatting van Ongehoord Nederland ondersteunt. Ik beweer dat we bepaalde geluiden inderdaad maar beter ongehoord laten. En dat mensen die daar hun best voor doen, niet in de schoenen geschoven mag worden, dat zij voor een boemerang in een democratisch proces zorgen. Nogmaals: ALS u vindt dat het je binnen de regels van de democratische rechtsstaat er niet alles aan doet om 'dergelijke geluiden' ongehoord te laten, dan vind ik dat een weerzinwekkende gedachte.

Joop den Uil2
Joop den Uil226 feb. 2022 - 17:51

Gaaf land waar dit -gesubsidieerd- kan gebeuren. Of is het kunst?

1 Reactie
Zandb
Zandb27 feb. 2022 - 5:55

Joop Inderdaad is het een gave democratie, waarin het recht voor iedereen opdezelfde manier geldt.

Didgeridodo
Didgeridodo26 feb. 2022 - 16:53

Ik ben als Nederlander mij bewust van mijn Nederlanderschap. Ik ben niet bij voorbaat jubelend enthousiast daarover, Er zijn ongetwijfeld een paar landen waarin het beter vertoeven is, landen zonder Rutte bijvoorbeeld. Maar er zijn daarentegen ontzettend veel landen waarin het er veel slechter aan toegaat. Al met al ben ik best tevreden met het land waarin ik woon. Ik ervaar Nederland niet zo beroerd dat ik de noodzaak voel om te emigreren, Maar nou is daar ineens ONnederland. Een omroep die mijn veilige Nederland kapot wil maken. En die wordt ook nog als reguliere omroep toegestaan.

1 Reactie
Zandb
Zandb27 feb. 2022 - 5:58

Didgiridodo Elke omroep die zich aan de regels houdt 'moet' worden toegestaan. Het is erg gevaarlijk om iets anders te beweren.

Satya
Satya26 feb. 2022 - 16:48

Zijn er mensen die iets anders hadden verwacht van Arnold Karskens? De man die het nodig vond om tijdens de dodenherdenking van de Rwandese genocide op Twitter te roepen dat Afrikanen ook genocide plegen. Veel racistischer als dat wordt het niet en veel onsmakelijker kun je niet geraakt worden als je je familie zit te herdenken. Hij is nog niet zo erg als Nanninga maar komt in de buurt. Hoe achterlijk ben je als bevolking als je dit soort zenderbazen en politici wilt?

3 Reacties
Zandb
Zandb27 feb. 2022 - 6:01

Satya Ik verwacht van Karskens weinig meer dan ik van u of iemand anders verwacht. In een vrije, democratische rechtsstaat gelden de regels iedereen, het liefst op dezelfde manier. Laten we het niet ingewikkelder maken dan het is. U hebt recht op uw mening, anderen ook.

Satya
Satya27 feb. 2022 - 9:56

Zandb Wie zegt dat hij geen mening mag hebben?

Zandb
Zandb28 feb. 2022 - 9:35

Satya Klopt. Dat zegt u inderdaad niet. Ik zeg wat ik van u en Karskens verwacht.

OlavM
OlavM26 feb. 2022 - 16:28

Precies de bagger die we konden verwachten.

∆
26 feb. 2022 - 14:11

Over 'verslaggever' Krispijn. Je ziet ze wel vaker. Op de achtergrond van een Trump speech dragen ze opvallende T-shirts of zwaaien borden met teksten, zoals 'Vrouwen voor Trump!' of 'Zwarten voor Trump!'. Terwijl Trump dan glashard beweert dat alle heteroseksuele blanke mannen de grootste slachtoffers zijn van MeToo of racisme. Zijn ze voor alles te koop, hebben ze last van cognitieve dissonantie, lijden ze aan zelfhaat, een totaal gebrek aan zelfrespect... ...of dromen ze van een slaafs leven onder de knoet van autoritaire anti-democratische etno-supremacisten?

4 Reacties
Zandb
Zandb27 feb. 2022 - 6:06

Driehoek Tja, ze, ze, ze en nog eens ze..... Je ziet 'ze' wel vaker. Het is heel simpel: Als Wilders kan aantonen dat wat hij van de islam beweert waar is, dan wordt de islam verboden. Voor u geldt hetzelfde: Als u kunt aantonen dat 'ze' zijn, als u beweert, ja dan.......

∆
27 feb. 2022 - 12:15

@zandb Wat heb jij gerookt? Ik schrijf toch duidelijk wie ik bedoel. Over bruikbare idioten, zoals Krispijn, vrouwen en Afro-Amerikanen, die zich als excuus-Truus laten gebruiken door fascistoïde/neonazistische doeleinden. Lees nauwkeurig en laat die whisky eens staan, wanneer je weer zo nodig moet reageren.

∆
27 feb. 2022 - 12:17

door fascistoïde... => voor fascistoïde...

Zandb
Zandb28 feb. 2022 - 9:40

Driehoek Zwak (slecht) verweer, helaas. U heeft het wel degelijk over een "ze". En ik heb wel degelijk gelijk, wanneer ik vind dat u van "ze" maar moet bewijzen dat het is zoals u beweert dat het is. Helaas voor u kies ik er voor om u op de hoogte van Wilders in te schalen; helaas terecht.

Sonic2
Sonic226 feb. 2022 - 14:07

Dat is precies waar ik al jaren voor waarschuw. Je geeft ze zendtijd en een podium en ze brengen dit soort bagger. Bepaalde mensen vrijheid van meningsuiting geven( wat ik altijd zal verdedigen) leidt tot dit soort dingen. Het gevaar van "extreemlinks" bezweren. Schofterige en onfatsoenlijke opmerkingen richting minderheden. Poetin, Trump en Orban propaganda. Van onze belasting centen. Nu niet verbaast doen. De ogen eindelijk eens openen. En het gevaar in het gezicht durven te kijken. Geen slappe nuancerende verhalen meer. Geen oorzaak en gevolg gezwam. Geen lafaards meer tolereren die de rode loper uitrollen of zich niet meer uitspreken. Geen gezwam over zogenaamde "zielige boze burgers" in de hoek te zetten. Ongehoord Nederland heeft niets gedaan wat die hele politieke stroming al niet doet. Het is niet dat je het niet van te voren hebt kunnen zien aankomen. Nederland is niet waakzaam. En stelt de verkeerde prioriteiten. Elke keer weer opnieuw

7 Reacties
Tom Lucassen
Tom Lucassen26 feb. 2022 - 14:20

En dat nb iemand met een kleurtje zich daarvoor laat lenen, smerige mensen zijn het.

Hernandez
Hernandez26 feb. 2022 - 17:44

@Tom 'En dat nb iemand met een kleurtje zich daarvoor laat lenen, smerige mensen zijn het.' Nooit geweten dat politieke voorkeur aan de kleur van iemands huid is gekoppeld.

∆
26 feb. 2022 - 21:34

@Tom Die 'verslaggever' is een bruikbare idioot. Als hij eindelijk begrijpt, dat hij zich vrijwillig heeft laten gebruiken als excuus-Truus, is hij door zijn socialistisch nationalistische meesters dit land uit gedeporteerd of erger.

Zandb
Zandb27 feb. 2022 - 6:08

Sonic Binnen een democratische rechtsstaat geldt het recht iedereen op dezelfde manier. Wanneer u daar, waarom dan ook, wat aan wilt doen, bent u geen haar beter dan Ongehoord Nederland.

Sonic2
Sonic227 feb. 2022 - 10:13

@ ZandB Als je goed leest dan wil ik dat ook niet. Ik geef aan dat dit het gevolg is van deze mensen ongeremd een podium geven. Met vrijheid van meningsuiting komt ook verantwoordelijkheid. Ongehoord Nederland en radicaal rechts hebben dat niet. Vrijheid van meningsuiting is bedoeld voor dialoog en voor het debat. Ook voor het uitwisselen van standpunten. Niet voor de vrijheid van kwetsen, schofferen, opruien. We vinden het ook kennelijk volledig normaal dat mensen een paralellen wereld maken. Als je er wat van zegt dan kan je kennelijk maar beter in Noord Korea gaan wonen. We snappen in Nederland onze vrijheden niet. We vinden wat Wilders doet onder de vrijheid van meningsuiting vallen. Ik vind het vrijheid van kwetsen, polariseren, schofferen en beledigen en opruien. En die andere clown is geen haar beter. En deze "verfrissende" omroep ook niet. Iedereen mag van alles roepen. Als dat maar eens voor de verandering eens wordt geduid. En goed in context wordt geplaatst. Dat gebeurt nooit en dat is heel wat problematisch.

Kuifje3
Kuifje327 feb. 2022 - 15:04

@Sonsnick: Ik ben het zomaar eens met Zandbergen. In een enkele zin zeg je ook nog dat je ze wel en ook niet een podium wilt geven. Lees je eigen reacties eens door voor je ze plaatst. Ik heb zelf nog steeds geen enkele uitzending van ON gezien en heb daar ook geen behoefte aan. Net als dat ik Op1 niet (meer) kijk. Aan bagger en propaganda heb ik geen behoefte.

Zandb
Zandb28 feb. 2022 - 9:42

Sonic U stelt van alles. Maar daarmee is de kous niet af in een democratische rechtsstaat. Daar moet je bewijzen hoe het presies zit, wil je mensen kunnen belemmeren van hun recht(en) gebruik te maken.

Geesteman
Geesteman26 feb. 2022 - 14:02

Gewoon nooit meer kijken.

Peter1957
Peter195726 feb. 2022 - 13:59

Ongelofelijk, en dan door een vent waarvan zijn roots ook niet in Nederland liggen. Waar zal hij zijn jas vandaan hebben? Het wordt steeds gekker in dit land.

MichelB2
MichelB226 feb. 2022 - 13:57

Op deze manier wordt er onder het mom van 'vrijheid van meningsuiting' ruimte gegeven aan de vijfde colonne in Nederland, die normaal gesproken de grenzen potdicht wil houden, maar als het er op aankomt de Nederlandse soevereiniteit verkwanselt ten gunste van een Groot Conservatief Rusland.

Jaco38
Jaco3826 feb. 2022 - 13:53

Ranzig, doet mij erg denken aan de interviewstijl van Rutger v Castricum en dat clubje. Dat het asielzoekers zijn doet nog eens ter zake, maar het is de walgelijke stijl van ergens een dorp in rijden, mensen een microfoon onder de neus duwen in de hoop dat ze iets zeggen om je eigen voordelen te bevestigen en erger nog bevolkingsgroepen tegen elkaar op te hitsen. En dat allemaal met publiek geld, niet te geloven. Wij financieren dit soort TV.

1 Reactie
korheiden2
korheiden227 feb. 2022 - 11:10

@Sonic : Het Forum van 2019 was nog niet zo aan het dwalen. Ze werden toen de grootste partij vanwege hun kritische standpunt t.a.v. immigratie, klimaat en Europa. Toen kwam de idiote speech van Baudet over de uil van Minerva e.d., de ruzie met Otten en de rest is geschiedenis. JA21 en BBB moeten zich inderdaad nog bewijzen. In elk geval is de koppeling tussen minimumloon en AOW door de Eerste Kamer behouden, mede door de 7 stemmen van JA21 (en evenzeer door de gehele oppositie). Verder hebben JA21 en BBB momenteel maar 4 zetels in de Tweede Kamer, dat klopt. Maar mijn punt ging vooral over het feit, dat de linkse partijen dan wel niet zijn weggevaagd, maar toch op een historisch dieptepunt staan. In de peilingen, maar ook in het parlement. En ik denk niet dat er bij volgende verkiezingen veel zal veranderen. Links heeft desondanks behoorlijk wat invloed, maar dat komt vooral doordat VVD en CDA om begrijpelijke redenen niet wensen samen te werken met Wilders of Baudet. Ik wil nog wel eens zien wat er zou gebeuren als Eerdmans en Van der Plas in 2025 (en al eerder bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2023) hun winst echt verzilveren. Worden ook zij buitengesloten?

korheiden2
korheiden226 feb. 2022 - 13:48

Deze zaak toont - wellicht ten overvloede - het failliet van het huidige omroepbestel aan. We hadden al Powned, krijgen ook nog Omroep Zwart en ON. De 'oude' omroepen zijn overblijfselen van een langvervlogen tijd, toen we nog diverse zuilen hadden. Er is nu hooguit enig verschil tussen links en rechts te bespeuren, maar ik denk dat het de meeste kijkers worst zal zijn wie wat uitzendt. Er is een enorme toename van streaming. Het lineaire kijken neemt af, hooguit sportwedstrijden en, wat mij betreft, de tragische realiteit rondom Oekraïne, worden rechtstreeks gekeken. Hoog tijd om een en ander eens kritisch te bekijken.

10 Reacties
Sonic2
Sonic226 feb. 2022 - 14:19

Er is een reden dat we "linkse" media hebben. Alles wat "rechts" is dat faalt. Ook dat vrolijke rechts van WNL. Powned is gefaald. Ongehoord Nederland zal falen. Omroep Zwart trouwens ook. De goede media makers op rechts zijn op 1 hand te tellen. Ze zijn er niet. Alles rechts van de VVD faalt ook. VNL, TON, DKP, Geenpeil, DPK,OBP, OP. EEN NL is ook gefaald. Leefbaar Nederland heeft gefaald. Lijst Ratelband heeft gefaald. De conservatieven.nl van Winny de Jong is gefaald. Code Oranje is gefaald. Forum is gefaald. De LPF heeft gefaald. Lijst Vijf Fortuyn heeft gefaald. Lijst Nawijn. LNP heeft gefaald. De PVV heeft gefaald. En dat soort volk zit dan te tieren op links, maar kan niet eens 1 eigen partij goed levend houden die ECHT werkt. En met dit soort faalhazen moeten we ook hier elke dag op dit opinie platform in debat over de "inhoud". Ze kunnen niets. Ze kunnen geen politieke partij levend houden. Ze kunnen geen omroep overeind houden. Ze kunnen geen scholen laten werken. Bovenstaand betoog is niet eens denigrerend bedoeld en ook niet neerbuigend. Het is gewoon een feitelijke constatering.

Hernandez
Hernandez26 feb. 2022 - 14:38

@Sonic PowNed is niet gefaald, PowNed is bijna volledig online gegaan net zoals het #BOOS van BNNVARA. Jongeren kijken geen TV meer, die kijken alles op hun telefoon via YouTube. 'En dat soort volk zit dan te tieren op links, maar kan niet eens 1 eigen partij goed levend houden die ECHT werkt.' Links is de laatste verkiezingen weggevaagd?

korheiden2
korheiden226 feb. 2022 - 14:41

@Sonic : Ik heb het over het omroepbestel in zijn geheel. De oude zuilen zijn nauwelijks herkenbaar, maar nog altijd hebben we VARA/BNN, NCRV/KRO, EO, AVRO/TROS enz. Ik zie eerlijk gezegd niet waarom een programma als WNL op zondag gefaald heeft, dat kijk ik af en toe en er zitten best goede gasten en onderwerpen bij. Inderdaad lukt het maar niet om een stabiele partij rechts van de VVD te krijgen. Het zal allemaal wel. De kijkers van NPO 1,2 en 3 zijn een handjevol politiek geïnteresseerden en erg veel ouderen. De meeste jongeren die ik ken (en dat zijn er erg veel, heb er ruim 1000 in de klas gehad) hebben weinig tot niets met televisie. Die kijken naar Netflix of zitten constant op Youtube, Tiktok en Instagram. Dat vind ik dus een verontrustende ontwikkeling, velen zijn alleen nog te bereiken via allerlei influencers. Wie weet wordt Jutta Leerdam nog eens ingehuurd (2 miljoen volgers op insta). Wat we dus in de toekomst zullen zien is dat de 'redelijke' partijen min of meer tot elkaar veroordeeld zijn om een meerderheid in het parlement te houden. Er valt in feite weinig te kiezen, de onderlinge verschillen worden in eindeloze coalitiegesprekken weggewerkt. Het is niet anders.

Sonic2
Sonic226 feb. 2022 - 16:53

@ Hernandez Powned is het clubje van echte graaier Weesie. Ze zouden Hilversum gaan veranderen. Ze zouden de boel radicaal omgooien en verfrissen. Allemaal mislukt. Dus gewoon gefaald. U komt met een waardeloze smoes, omdat u het niet kan hebben dat alles wat rechts is faalt. Links is niet weg gevaagd. De PvdA is gelijk gebleven. Dat ten eerste. GL verloor vooral aan D66. VOLT en BIJ1 kwamen op. Wat u uiteraard niet vermeldt, want anders ging het bijna op een objectief betoog lijken. Ik zou zeggen: Google Drees en google Den Uyl. Google op het woord sociaal democratie. Google op verzorgingsstaat. Kijk in Denemarken, Zweden en Noorwegen met al het goeds wat de sociaal democratie gebracht heeft. Vergelijk het met dat achterlijke nationalisme wat u steunt en zeker in Nederland kom je alleen maar rokende puinhopen tegen. Het werkt niet. En het zou types zoals u zeer sieren als u het gewoon eens zou erkennen. Nationalisme faalt. Rechts faalt. Het enige wat (ultra) rechts goed kan is liegen en framen. Hier ook genoeg naïeve schapen die overal in trappen. Wilders en Baudet komen voor het volk op. Hahaha. Kaag gaat voor nieuw leiderschap. Gelooft iemand dat nog? Rutte heeft ons goed door Corona gehaald. Gelooft u dat? Niet 1 zetel waar de PVV op zit is verdiend. Om nog maar te zwijgen over die complot karavaan van Baudet. Allemaal onverdiende zetels door stupide stemgedrag. Zal allemaal wel arrogant of elitair links zijn. Ik ben hier op deze site toch in mijn nadagen dus het maakt me sowieso geen zak meer uit. Ik zie de zorgen ook wel hoor. Ik zeg heus niet dat met klimaat, immigratie en EU alles goed gaat, maar helemaal niemand hier kan eigenlijk goed aangeven waar Rutte, Wilders, Baudet en Kaag hun 83 zetels( als ik goed gerekend heb)aan te danken hebben. Het zijn 83 zwaar en zwaar onverdiende zetels. Behaald door stupide stemgedrag. Uiteraard zal ik niet het Binnenhof in de fik steken als er een coalitie komt die me niet uitkomt, maar ik mag het wel zwaar, zwaar, zwaar onverdiend noemen. Die 17 zetels van de PVV hebben 0 legitimiteit. Die 8 van Forum nog veel minder met hun complot gezwam. Een zetel in het circus kunnen ze krijgen. Dat hebben ze dan WEL verdiend.

Hernandez
Hernandez26 feb. 2022 - 17:42

@Sonic 'U komt met een waardeloze smoes, omdat u het niet kan hebben dat alles wat rechts is faalt.' Dat zijn gewoon feiten hoor, jongeren kijken geen tv.

korheiden2
korheiden227 feb. 2022 - 9:32

@Sonic : 'Links is niet weg gevaagd'. Ik weet niet hoe je dat uit je toetsenbord krijgt, want de traditionele linkse partijen - PvdA, GL en de SP - staan op een naoorlogs dieptepunt van 26 zetels. Je kunt PvdD ook als links beschouwen, en vooruit : ook Bij1. D66 en CU hebben weliswaar linkse trekjes, maar zijn verder toch vooral centrumrechts. Dat de media toch als links worden gezien komt m.i. voornamelijk door het feit dat hier GL, PvdA en D66 oververtegenwoordigd zijn. Ik denk verder dat de VVD veel groter zou zijn als men wat meer zou vasthouden aan hun traditionele standpunten. Je kunt behoorlijk tekeergaan tegen alles wat rechts van de VVD zit, de feiten liggen er : door de implosie van het CDA en de teruglopende VVD gaan steeds meer kiezers naar JA21 en BBB. Wat zou er gebeuren als mensen als Omtzigt, Leijten, Keijzer e.d. de krachten bundelen? Links bestaat voornamelijk uit de idealisten bij GL, PvdD en in mindere mate de PvdA. Daar is gewoon weinig electoraat voor. Dat kun je verafschuwen, maar het is de realiteit.

Sonic2
Sonic227 feb. 2022 - 10:30

@ Hernandez In het algemeen is Powned mislukt. Het is een omroep die misschien "scoort" bij bepaalde groeperingen. Maar niemand buiten uw bubbel zit er op te wachten. Ga naar een gemiddelde vijftiger of zestiger en daar gaat absoluut geen belletje rinkelen bij Powned. Net als Ongehoord Nederland vooral een omroep is bij mensen die zich ongehoord voelen. Voor mensen die zich ongehoord voelen zie ik ze wel heel vaak in de media voor bij komen. En wordt het leed van die "ongehoorde" Nederlanders zonder mijn grens daar in te respecteren opgedrongen. Dat is geen verwijzing naar Me Too, maar wel een belangrijk punt om te maken. Het wordt mij opgedrongen om medelijden te hebben met deze "ongehoorde Nederlanders". Het wordt mij opgedrongen om empathie te hebben. Het wordt mij opgedrongen om 1,5 miljoen "rechtse" kiezers serieus te nemen. Ik vind het prima dat er diversiteit van opvattingen is. Ik vind dat Ongehoord Nederland( en dat geldt voor volledig "rechts") ongevraagd hun mening overal aan het opdringen is. @ Korheiden Ik zie vooral verschuivingen. GL verliest inderdaad, maar aan D66 en VOLT. Dat zal u wel niet links noemen en in zekere zin is D66 natuurlijk niet per definitie links, maar de GL kiezers gaan niet naar PVV en FvD. En dat weet u zelf ook wel. Kaag won met een linkse agenda. Bij1 kwam in de kamer. VOLT dus ook. De SP heeft inderdaad verloren. Dat ben ik met u eens. Links is niet al te groot. Ik vind "rechts" ook niet al te groot. BBB heeft nog maar 1 feitelijke zetel. En is in de peilingen kleiner als PvdA en GL. En ook SP. JA21 heeft 13 zetels. En 3 in de kamer. De PVV heeft verloren. Zowel FvD als PVV staan op verlies. En de FvD is al geen schim meer van wat het in 2019 was. Los van 2017 verliest de PVV vooral verkiezingen. Lees ik hier nergens terug. Niet relevant kennelijk. En als ze winnen in 2011 en 2018 valt het zwaar tegen en doen ze dat alleen omdat ze voor het eerst meedoen. De boze burger krijgt altijd prioriteit. Als ik naar de verkiezingen en de peilingen kijk zie ik dat er er vooral verkiezingen worden geworden door het "blije Nederland". De kiezers die uitdagingen en kansen zien. VVD en D66 dus. Ik ken de nodige D66'ers en VVD'ers. Die hebben het allemaal prima voor elkaar. In zekere zin leven veel mensen die hier het "boze" narratief in een schijnwereld. Ook een reden volgens mij dat de PVV en Forum daarom alleen al nooit de grootste partij worden. Ze zijn veel te boos. Je kunt de uitslag van 2021 dus niet zomaar zien als een vertaling links of rechts. Het is een vertaling van het Nederland waarmee het goed gaat en het Nederland waarmee het niet goed gaat

Sonic2
Sonic227 feb. 2022 - 10:52

@ Korheiden JA21 en BBB moeten zich trouwens nog in geheel bewezen. Het is een zeepbel, waarbij ik moeite heb om mij een premier Eerdmans of van der Plas voor te stellen. Ze hebben er overigens op dit moment gezamenlijk 4. U rekent als het u uitkomt met de 21 die ze bij de Hond hebben. Ik vind het een hype en een zeepbel. Het zijn zinloze zetels van zinloze partijen. Ze zijn minder zinloos als PVV en FvD. Die hebben helemaal nooit iets goed bijgedragen en serieus afbraak gedaan aan de erfenis van Fortuyn. BBB geeft inderdaad boeren een stem, maar het is wachten tot dat die partij een Forum 2.0 wordt. Ik zie al een beetje hetzelfde patroon ontstaan. Misschien ben ik te cynisch daarin, maar ik heb BBB altijd al een zeepbel gevonden. Die wel een keer klapt. Overigens kan ik me nog discussies herinneren uit 2019 waarbij u fel van leer trok tegen mij over Forum. Nu mag ik u zeer en waardeer uw bijdrages, maar laat ik zeggen dat u daar nu niet erg in de goede richting zat. Forum was ook gedoemd om te falen. En dat veel (oud) Forum stemmers dat nu nog niet inzien is schokkend.

WillemdeGroot
WillemdeGroot27 feb. 2022 - 14:38

Sonic. Al lezende stuit ik op deze mening van jou: '.... en serieus afbraak gedaan aan de erfenis van Fortuyn.' Kun je dat toelichten, want ik begrijp of zie dat niet. Dank alvast.

DanielleDefoe
DanielleDefoe2 mrt. 2022 - 11:01

[Jongeren kijken geen TV] Bejaarden wel en daar zijn er steeds meer van.

watcher3
watcher326 feb. 2022 - 13:27

Het stikt van de fascisten in dit land, kijk het onder ogen.

1 Reactie
Tom Lucassen
Tom Lucassen26 feb. 2022 - 14:24

Veel stiekeme ook, naar buiten sociaal en amicaal en in het stemhokje bruinrechts stemmen. De vuilakken.

Nina4
Nina426 feb. 2022 - 13:23

De vijfde kolonne heeft een door de staat gesubsidieerd kanaal op onze publieke omroep. Met een dikbetaalde baan voor de oprichter natuurlijk. Eigenlijk wel iets om trots op te zijn als landje.

EenMening
EenMening26 feb. 2022 - 13:08

Er zijn wettelijke mogelijkheden om ON aan te pakken. Het zijn immers geen politici met een aparte status, die meer mogen zeggen dan een "gewone" burger.

Oki Doki
Oki Doki26 feb. 2022 - 12:57

Zelf vliegen ze de wereld meerdere keren per jaar rond en bezitten ze een auto of zelfs meer dan één en een vluchteling mag nog niet eens een fiets bezitten en als de vluchteling er wel één bezit dan zal deze dan wel gestolen zijn.

Didgeridodo
Didgeridodo26 feb. 2022 - 12:45

Wat is de organisatie die de uitzendingen van deze club (moet) faciliteren? Die organisatie is in mijn ogen verantwoordelijk voor de kwaliteit van de bagger die uitgezonden wordt. Net zoals Facebook en Twitter leugens en nepnieuws van een waarschuwing voorzien, en overduidelijke oplichters en leugenaars simpelweg hun account ontnemen, zou zo ook het materiaal van dit stelletje onnederlanders gemonitord en van waarschuwingen voorzien moeten worden. En desnoods weggepiept of onzichtbaar gemaakt moeten worden.

Uw Psychiator
Uw Psychiator26 feb. 2022 - 12:41

Bizar en afstotelijk - in één woord: ongehoord! 'Grensoverschrijdend' is hier een eufemisme. En nog gekker: de één wordt ervoor uit de partij gezet, de ander mag als beloning op de televisie weerzinwekkend wangedrag laten zien. Ik pleit ervoor dat er in ons land weer eens een heuse 'televisie-rel' van ouderwetse kwaliteit komt. Schrijft allen brieven naar kranten! Om zulks te vergemakkelijken bied ik hier een voorbeeld: _______ "Geachte redactie, ik, en velen met mij, ben uiterst verontwaardigd over, en in het diepst van mijn ziel gekrenkt door... (...) (...) (...) Wij, rechtschapen en eerzame burgers, die altijd een vroom en oppassend leven geleid hebben, eisen niets minder dan... (...) (...) (...) Met vriendelijke groet van een geschokt kijker en lezer... (naam en woonplaats) (de vermelding 'naam afzender ter redactie bekend' kan desgevraagd hier komen te staan, indien U bevreesd bent voor represailles van de malloten en volgers van Ongehoord Nederland). _______ Verheft allen Uw stem!

3 Reacties
Hernandez
Hernandez26 feb. 2022 - 14:03

'Schrijft allen brieven naar kranten!' Brieven? Dat is zo 1980.

Uw Psychiator
Uw Psychiator26 feb. 2022 - 16:56

@ Hernandez (15:03u) - hm... welnu: dat jij geen brieven schrijft, dat valt al op te maken uit je reacties hier. Mensen van stijl en distinctie schrijven ze wél, al duizenden jaren lang. Dat je één jaartal gebruikt om briefwisselingen te ridiculiseren, dat pleit ook niet voor je. Papyrus, perkament, palimpsest, degelijk hedendaags briefpapier: leve het authentieke manuscript. (Als ik het me goed herinner voerde het IT- en PC-magazine C't ooit een onderzoek uit om het meest degelijke opslagmedium te bepalen. Met name de houdbaarheid en betrouwbaarheid op de zeer lange termijn was doorslaggevend. Wat kwam er dan als winnaar uit de bus? Wel: het kleitablet. Het testverslag was niet van enige zelfspot gespeend - ik ken overigens één van de oprichters van dit blad.)

Minoes&tuin
Minoes&tuin27 feb. 2022 - 6:31

Uw Psychiator Er wordt scholen weer geadviseerd te schrijven i.p.v. de computer te gebruiken. Daar leren ze taal beter van! Aan mezelf is overigens te zien dat je het ook moet blijven doen.:) Er schijnt wel een tekort aan papier te bestaan. of is het enkel karton? Laten we terugkijkend toch maar niet teruggaan naar de kroontjespen.

∆
26 feb. 2022 - 12:14

Daar gaat ons belastinggeld naartoe. Een schrale troost is misschien, dat verslaggever Krispijn dit land wordt uitgeknikkerd, zodra zijn meesters hier aan de absolute macht komen. Dat is in het beste geval. Anders verdwijnt hij waarschijnlijk in een kamp of gaat hij in rook op.

harmmeijer
harmmeijer26 feb. 2022 - 12:01

Je wordt bedankt Arie Slob!

1 Reactie
WillemdeGroot
WillemdeGroot26 feb. 2022 - 14:07

Merel. Arie Slob is de verantwoordelijk uitvoerder geweest van een kabinetsbesluit. Een politieke meerderheid in ons land is dus verantwoordelijk, niet Slob alleen. In casu Rutte III.

mordicant
mordicant26 feb. 2022 - 11:57

Ongehoord tenenkrullende televisie. Maar ik heb ze denk ik liever op televisie dan dat je deze mensen alleen maar in de voetbalkantine of op de verjaardag van foute oom Henk hun verzuurde paranoïde onzin hoort verkondigen. Nu kun je ze volgen en ze er op aanspreken.

7 Reacties
MG1968
MG196826 feb. 2022 - 12:22

Blijf dat ook doen in die kantine en bij ome henk.

WillemdeGroot
WillemdeGroot26 feb. 2022 - 12:24

... en dan, m?

Stephan25
Stephan2526 feb. 2022 - 12:47

Waar wil je ze op aanspreken dan? Dat dit soort televisie ongewenst is? Meer dan dat kan je volgens mij niet doen.

Paul Spijkers
Paul Spijkers26 feb. 2022 - 12:56

Nu word het een beweging in plaats van een foute opmerking tijdens een feestje.

mordicant
mordicant26 feb. 2022 - 15:36

Stephan, dergelijke meningen blijven nu in het publieke debat en kunnen daarin tegengesproken worden, negeren doet het niet weggaan.

Stephan25
Stephan2526 feb. 2022 - 18:58

mordicant, ik ben donateur.

Paul Spijkers
Paul Spijkers27 feb. 2022 - 0:33

Ik heb toch liever dat het een debat is tussen Ome Frans en zijn slimmerre broe dan dat er een platform is die de ideeen van Ome Frans nationaal institutionaliseert. Dat er dan tegen gedebateerd word is niet genoeg.

Hernandez
Hernandez26 feb. 2022 - 11:54

Bijzonder genant dit.

10 Reacties
MG1968
MG196826 feb. 2022 - 12:25

Het toont -hernandez- de consequenties van jou opstelling meer dan je lief is. Ik heb ondertussen echt wel door dat je die consequenties niet wil, he-evalueer je standpunten zou mijn suggestie zijn.

MG1968
MG196826 feb. 2022 - 12:25

he= her

Hernandez
Hernandez26 feb. 2022 - 14:03

@MG1968 Wat een valse stelling, dat ik minder migratie wil betekent niet dat ik een voorstander ben van het gedrag van deze clown. Ik ben tegen discriminatie en tegen racisme. Denk dat ze daar in Budel ook zo over denken, die zitten niet te wachten op droeftoeters van ON die vanuit het noorden komen om de boel op te stoken maar ook niet op migranten die de boel verzieken voor echte vluchtelingen. 'Ik heb ondertussen echt wel door dat je die consequenties niet wil, he-evalueer je standpunten zou mijn suggestie zijn.' Natuurlijk doe ik dat niet, mensen die geen recht hebben op asiel moeten gewoon worden uitgezet. Ik blijf er bij dat Nederland gewoon naar verhouding vluchtelingen moet opvangen.

MG1968
MG196826 feb. 2022 - 16:23

@Hernandez Mijn opmerking komt dan ook niet voort uit hetgeen je hier naar voren brengt. Maar volgens mij heeft enige herevaluatie al plaatsgevonden nietwaar?

Hernandez
Hernandez26 feb. 2022 - 17:41

@MG1968 'Maar volgens mij heeft enige herevaluatie al plaatsgevonden nietwaar?' Nee.

Karingin
Karingin26 feb. 2022 - 18:21

Je wil minder migratie maar weigert na te denken hoe we dat dan moeten oplossen. Grenzen nog meer afsluiten dan we al doen heeft alleen maar meer doden tot gevolg, want mensen gaan alleen maar gevaarlijkere routes opzoeken en "grenswachten" worden alleen maar gewelddadiger. Maar het lot van die mensen interesseert je gewoon geen reet

MG1968
MG196826 feb. 2022 - 19:04

@Karingen Exact. Maar had géén zin deze discussie met Hernandez nog eens dunnetjes over te doen. Zijn stellingname heeft consequenties, waarbij hij die consequenties zelf niet wil. Maar hij ziet het niet.

Hernandez
Hernandez26 feb. 2022 - 19:11

@Karingin 'Je wil minder migratie maar weigert na te denken hoe we dat dan moeten oplossen.' Ik wil minder kansloze migratie, mensen die hier de AZC's bezetten maar geen enkele kans hebben op asiel. Verder ben ik een voorstander van opvang in de regio, nu zijn wij bijvoorbeeld 'de regio' voor mensen die vluchten uit Oekraïne. 'Maar het lot van die mensen interesseert je gewoon geen reet' Dat is gewoon niet waar, ik ben voor het opvangen van vluchtelingen maar dat betekent niet dat we moeten stoppen met nadenken. De AZC's zitten stampvol en er is een enorme huizencrisis (dan krijg je die standaard 'schuld van VVD' reactie), moet je dan maar door blijven gaan met het binnenhalen van mensen? Alleen maar om Karingin een goed gevoel te bezorgen? 'Je wil minder migratie maar weigert na te denken hoe we dat dan moeten oplossen. ' Wacht? Was jij niet die persoon die het geniale idee had om migranten een 'baangarantie' te geven?

Hernandez
Hernandez26 feb. 2022 - 19:12

@Karingin 'Grenzen nog meer afsluiten dan we al doen heeft alleen maar meer doden tot gevolg, want mensen gaan alleen maar gevaarlijkere routes opzoeken en “grenswachten” worden alleen maar gewelddadiger. ' Dat is een kip/ei verhaal, kun je niks mee.

Hernandez
Hernandez26 feb. 2022 - 21:10

@MG1968 Het willen willen beperken van migratie staat niet gelijk aan racisme of discriminatie, dat andere droeftoeters (zoals ON) het migratiedebat verzieken om hun eigen racisme te kunnen botvieren is hun probleem. Overigens is Karingin wel de laatste met wie ik in 'discussie' wil, met haar geraas en getier.