Joop

Ongehoord Nederland blijft ongehoord: programma afgewezen door NPO

  •  
08-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
350 keer bekeken
  •  
Arnold Karskens

© DEN HAAG - Arnold Karskens van omroep Ongehoord Nederland, volgt een debat over de Mediawet. ANP BART MAAT

De extreemrechtse complotdenkersomroep Ongehoord Nederland (ON) blijft mogelijk ongehoord, omdat het geplande programma door de publieke omroep is afgewezen. Dat heeft directeur Frans Klein van de NPO laten weten. Het programma zou te duur zijn in vergelijking met andere programma’s.
Mediasite Spreekbuis.nl meldt:
"Klein geeft aan dat het „in theorie” zou kunnen dat ON komend jaar geen programma’s uit kan zenden bij de publieke omroep. Al eerder gaf omroepbaas Arnold Karskens aan dat zijn programma’s door de NPO worden belemmerd en vertraagd. Hij beraadt zich op juridische stappen."
Afgelopen week kwam ON in het nieuws toen bleek dat Taco Dankers, voorzitter van de raad van toezicht, een racistische verspreider van jodenhaat bleek te zijn. ON schoof Dankers vervolgens aan de kant en verving hem door Gert Jan Mulder, een racistische verspreider van moslimhaat.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (43)

NietLinksNietRechts
NietLinksNietRechts9 nov. 2021 - 14:24

Rare snuiters die van ON. Doe maar snel OFF.

PVDB2
PVDB28 nov. 2021 - 18:15

Of zoals het programma van Roel Maalderink nog eens mooi liet zien. Als je via een medium contact gaat opzoeken met de overleden Pim Fortuyn en, (on camera) zogezegd ook contact krijgt, dan ben je veel mensen kwijt. Niet dat overigens veel uitmaakt want als je weet wie er aan meewerkt en dan het nog serieus neemt dan ben verloren. Dan ben je af zou Jan Jaap van de Wal zeggen. Zoek dan liever contact met een geode psychiater zou ik zeggen. What's next. Contact zoeken met de overleden kinderen die slachtoffer zijn geworden van door Joden opgezette (met name de Rothschilds en George Soros uiteraard) en door aliens uitgevoerde pedofielennetwerk? Om de macht over de (arbeiders) bevolking te verkrijgen?

JohnVKR
JohnVKR8 nov. 2021 - 17:45

ON had nooit mogen worden toegelaten omdat de NPO niet het overtreden van artikel 1 van de grondwet mag propageren.

1 Reactie
Jozias2
Jozias28 nov. 2021 - 23:29

@John Dat ligt toch iets anders. De NPO gaat niet over de inhoud. Art1 is geen strafrecht en censuur is verboden. "Omroepen zijn vrij om uit te zenden wat zij willen. Wel moeten ze zich aan de wet houden. Uitzendingen die aanzetten tot rassenhaat of discriminatie kunnen bijvoorbeeld strafbaar zijn. Of een programma wel of niet aan de regels voldoet bepaalt een onafhankelijke rechter. Dit gebeurt altijd achteraf, want censuur (vooraf toezicht op uitzendingen) is in Nederland verboden. "

Kuifje3
Kuifje38 nov. 2021 - 16:51

Waarmee de NPO de vooroordelen vanuit de rechter kant van het spectrum jegens zichzelf weer flink bevestigt. Niet verstandig. Te duur? Laten ze Paul de Leeuw iedere avond optreden of wellicht zelfs Linda de Mol? Zou dat niet een zaak van die omroep zelf moeten zijn?

1 Reactie
JasDon
JasDon8 nov. 2021 - 21:02

Juist, iemand als Frans Klein kan je zomaar verdenken van een agenda of vooringenomenheid.

Nina4
Nina48 nov. 2021 - 15:02

Gefrustreerd Nederland. Een omroep starten met een mond vol rancune is natuurlijk nogal stroperig.

2 Reacties
Kuifje3
Kuifje38 nov. 2021 - 16:52

@Nina: heb je het nu over omroep ZWART?

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout9 nov. 2021 - 15:28

Hardhorend Nederland, te zûnig voor een hoortoestel bij Beter Horen.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland8 nov. 2021 - 14:15

@bernie wil je een democratie dan moeten ook akelige meningen geuit kunnen worden alternatief is dat de staat wel even gaat bepalen welke meningen geuit mogen worden

9 Reacties
Jozias2
Jozias28 nov. 2021 - 14:52

Klopt, net als er nu mensen ON niet vinden kunnen zullen er ook mensen zijn die bezwaar maken tegen omroep zwart.

Break on through
Break on through8 nov. 2021 - 15:07

Klopt, maar hebben we afgelopen decennia nog niet genoeg akelige meningen de revue zien passeren? Ik ben eigenlijk wel klaar met al die halvegare rechtse debielen die van alles "vinden" maar wat verder weinig toevoegt aan onze samenleving behalve dan dat het nog verder verdeeld.

HarrieV2
HarrieV28 nov. 2021 - 15:16

Zolang het bij meningen blijft, helemaal mee eens. Dit soort uitingen schuren echter wel heel dicht tegen verdachtmakingen en zelfs laster aan. Zit er echt niet op te wachten.

Stheno
Stheno8 nov. 2021 - 15:17

Griezel, Ach Bernie is echt niet de enige die zijn deplorabele trekken laat (liet) zien. Ook anderen staan een weinig open voor andere meningen. Hannes wenst hieronder ook niet mee te betalen aan een mening die niet de zijne is. Hij vergeet dat anderen ook niet op zijn mening zitten te wachten en daar zonder morren voor betalen. En dat geldt ook voor jou, Break on Through. Anderen vinden jouw mening weer halvegarig links met weinig toevoeging aan onze samenleving. En toch krijg jij ook een podium waar jij je op uit kan leven, gefinancierd door anderen.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland8 nov. 2021 - 16:10

Ik ben het er mee eens dat we een tekort hebben aan een links geluid en een overschot aan rechtse kwakelnaten . Net als de politieke partijen zijn ook alle omroepen rechts geworden en met die woke omroep hebben we nog meer rechts want woke is rechts . Welnu een politieke partij oprichten is te duur en kun je alleen maar doen met steun van rijke mensen dus dat werkt niet. Maar voor een omroep heb je geloof ik alleen maar handtekeningen nodig . Dus waarom geen linkse omroep oprichten? (en hou daarbij de gebruikelijke 'linkse' kopstukken buiten de deur . Die doen meer kwaad dan goed)

Break on through
Break on through8 nov. 2021 - 16:25

Je mag van mijn linkse mening vinden wat je wilt maar ik zet er geen omroep mee op poten.

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout8 nov. 2021 - 16:58

Stheno: `Hannes wenst hieronder ook niet mee te betalen aan een mening die niet de zijne is. Hij vergeet dat anderen ook niet op zijn mening zitten te wachten en daar zonder morren voor betalen.' Wellicht kunt u aantonen dat Joop uit gemeenschapsgelden wordt gefinancierd? Anders is het een nogal oubollige en versleten open deur die hier meermaals de revu heeft gepasseerd.

Rechtvznraap
Rechtvznraap9 nov. 2021 - 7:34

Griezel: alle omroepen rechts ? Serieus ? Wat doe je dan op de BNNVARA site man.

vdbemt
vdbemt10 nov. 2021 - 11:19

@Rechtvznraap. Dat is wel weer eens een ander geluid dan het vaker voorkomende (door extreemrechts geroepen) alle omroepen, heel NPO, zijn links. Dat is netzomin waar.

Erik Geven2
Erik Geven28 nov. 2021 - 13:38

Zo zo, dat ik dat nog mag meemaken. De NPO die iets 'te duur' gaat vinden..

Break on through
Break on through8 nov. 2021 - 13:32

Complotdenkers moet je mooi houden waar ze hun complotten fabriceren en verergeren: het internet. Aangezien de bij elkaar gefantaseerde samenzweringen met de dag doorzichtiger worden en steeds makkelijker weerlegbaar is het voor ON misschien maar goed ook dat het weinig voeten aan de grond krijgt in ons nationaal media landschap.

1 Reactie
Ötkan Amahl
Ötkan Amahl8 nov. 2021 - 17:05

Break on through: "Aangezien de bij elkaar gefantaseerde samenzweringen met de dag doorzichtiger worden en steeds makkelijker weerlegbaar..." In dat geval is het geen complot, beste doorbraak. Een complot kan immers niet worden weerlegd. Er heeft, tegelijk met kerona, een uitholling plaatsgevonden van het begrip "complot". Niet elk fantastisch verhaal is een complot. Daar is veel meer voor nodig, maar dat zijn we in onze zwartwit gedachten intussen vergeten.

Hannes Achterhout
Hannes Achterhout8 nov. 2021 - 13:32

Reactionair-restauratieve Biedermaierkultur ter mentale programmering voor belijders van een zelfverklaarde Nationale Volksidentiteit behoeft niet bekostigd te worden uit publieke middelen.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*8 nov. 2021 - 13:15

Hallo. De NPO moet nooit gebruikt worden voor de extreemrechtse propaganda van Arnold Karskens en zijn vrienden. Ik snap niet waarom Ongehoord Nederland in eerste instantie een aspirant omroep is geworden. Misschien begreep de verantwoordelijke minister dat deze ultrarechtse meneer en zijn vrienden een nogal makkelijke manier zouden vinden om 50.000 handtekeningen te krijgen om toegang tot de NPO te faciliteren. Wij wonen toch in een fatsoenlijk en beschaafd land? ✌

6 Reacties
vdbemt
vdbemt8 nov. 2021 - 13:47

Is dat zo? Ik zou dat graag willen blijven zeggen. Maar hoe beschaafd is alleen al je regering als die de vrije mening (NPO) gestaag wegbezuinigd en daar intussen wel de racistische club toelaat? Als die institutionele discriminatie tot norm heeft verheven (toeslagenaffaire, IND affaire ). Als die geld en gas belangrijker blijft vinden dan de aardbevingsslachtoffers in Groningen. Belangrijker dan wereldnatuurgebied de Waddenzee waar ze gas willen boren. Als de kosten van de energietransitie op het bordje van de toch al kleine inkomens komen. Dan begrijp ik een klein beetje dat die zo wantrouwig worden dat hun egoïsme doorslaat naar bijvoorbeeld de schuld van alles geven aan immigranten. Of aan de Islam. Niet bepaald een beschaafd standpunt.

vdbemt
vdbemt8 nov. 2021 - 13:48

Wegbezuinigt (!)

Jozias2
Jozias28 nov. 2021 - 14:51

@gabriel Om exact dezelfde reden dat omroep zwart ook is toegelaten.

vdbemt
vdbemt8 nov. 2021 - 18:10

@Jozias. Er is toch wel een verschil. Zwart strijdt voor gelijkheid. Ongehoord strijdt voor ongelijkheid.

Jozias2
Jozias28 nov. 2021 - 23:25

@vd bemt Er zijn zeker verschillen. Maar die verschillen zijn niet relevant. Het doel van de NPO is een pluriform platform te bieden voor omroepen van allerlei signatuur en vanuit allerlei overtuigingen. En zolang dat binnen de kaders van de VVMU valt is dat dus toegestaan. Dat het een overtuiging is waar jij het niet mee eens bent is ook niet relevant. Ik zal naar beide omroepen niet kijken. Maar de vraag was waarom ON is toegelaten. Het antwoord is: om dezelfde reden dat Zwart is toegelaten: volgens de Raad voor Cultuur voegen ze iets toe aan het bestel. https://nos.nl/artikel/2378670-raad-voor-cultuur-laat-omroep-zwart-en-on-toe-tot-publiek-bestel Overigens hebben beide omroepen nog meer gemeen. Er is op beide omroepen kritiek vwb de journalistieke waarde. Dat heeft te maken met neonieuws bij ON maar ook te maken met het handelen van Akwasi bij oa de diefstal en het onder druk zetten van een journalist van de EO.

vdbemt
vdbemt9 nov. 2021 - 15:35

@Jozias. Bijzondere reactie, Jozias. Met gebruik van een afkorting die ik even moest opzoeken: VVMU. Ofwel: vrijheid van meningsuiting. "Er zijn zeker verschillen. Maar die verschillen zijn niet relevant." Noem het verschil tussen bestrijden van racisme en verspreiden van racisme maar 'niet relevant' 'Het doel van de NPO is een pluriform platform te bieden voor omroepen van allerlei signatuur en vanuit allerlei overtuigingen. En zolang dat binnen de kaders van de VVMU valt is dat dus toegestaan." Maar dat laatste is nou net het punt. De kaders van VVMU stoppen daar waar het de vrijheid van anderen beperkt. En dat doet, vind jij niet relevant, racisme en het verspreiden van die levenshouding. "Dat het een overtuiging is waar jij het niet mee eens bent is ook niet relevant." Aangezien in de grondwet gelijkheid heel relevant is, voel ik me daardoor toch wel gesterkt. "Ik zal naar beide omroepen niet kijken." Ik ook niet. Maar voor jou blijft het daarbij. Jij vindt het niet bezwaarlijk dat racisme gestimuleerd wordt. Want het is maar 'een mening'. "Maar de vraag was waarom ON is toegelaten. Het antwoord is: om dezelfde reden dat Zwart is toegelaten: volgens de Raad voor Cultuur voegen ze iets toe aan het bestel." Ja. Hier heeft de Raad toch een blinde vlek gehad. En het volgende vind ik nou zo grappig. Je helpt me bij mijn onderbouwing dat ON niet deugt: "Er is op beide omroepen kritiek vwb de journalistieke waarde. Dat heeft te maken met nepnieuws bij ON " Waarbij niet genoemd is dat ze ook racistisch zijn. De kritiek op Zwart, gezien het handelen van Akwasi, kan ik wel begrijpen. Maar daar gaat het om het handelen van 1 persoon. Het doel van Zwart is gelijkheid.

Joop den Uil
Joop den Uil8 nov. 2021 - 12:58

''te duur'' ? dat is begin van elke onderhandeling. Samen komen ze er wel uit. Een echte democratie -zoals tot voor kort Nederland- kan wel tegen een stootje en heeft het recht ook andere meningen te horen.

12 Reacties
Break on through
Break on through8 nov. 2021 - 13:29

Ik heb eigenlijk wel genoeg andere meningen gehoord de afgelopen jaren. Wilders, Baudet, Eerdmans.... En in de media, WNL, Powned, geenstijl. Afijn noem al die fascisten en fascistenafsplitsingen maar op. Dus misschien is met de voortijdige teloorgang van ON wel zo aangenaam en zelfs gezond.

Erik Geven2
Erik Geven28 nov. 2021 - 13:36

@WNL, Powned en Geenstijl zijn fascisten?? Dat kun je vast wel onderbouwen, toch?

Rechtvznraap
Rechtvznraap8 nov. 2021 - 13:38

Daar ben ik het mee eens. Heb de afgelopen jaren teveel dezelfde meningen gehoord zonder doorvragen van de journalisten. Ik begrijp als we gewend zijn om niet door te vragen dat de mening van extreem rechts dan niet welgevallig is. Maar om nu WNL en JA21 extreem rects te noemen dat gaat mij wat ver. Is GL dan extreem links ? Kom op zeg. Gewoon normaal blijven doen en ruimte laten voor discussie. Dit geldt zowel voor links en rechts. Fijne dag nog.

Bastet2
Bastet28 nov. 2021 - 15:48

@Rechtvznraap Over WNL ben ik het met jee eens, maar hoezo gaat het te ver om JA21 extreemrechts te noemen? Dat zijn allemaal opportunisten die aanvankelijk toch bijzonder weinig moeite hadden met de racistische en antisemitische geluiden van Baudet en zijn aanhang. Het is maar een heel dun laagje uiterlijk fatsoen wat die club onderscheidt van de bruinhemden van Forum.

Nelisje
Nelisje8 nov. 2021 - 16:09

Break on though, jou idee van hoe de wereld er uit hoort te zien is de reden waarom zoeits als een ongehoord nederland kan bestaan. Ik vrees alleen dat het alleen maar een grotere stroming wordt bij elk tegenslag.

Break on through
Break on through8 nov. 2021 - 17:44

Ai, ai, ai, lange tenen als hun favo clubjes fascistisch word genoemd. Terwijl diezelfde clubjes zelf altijd wel klaar staan met een kwalificatie van linkse mensen of organisaties. Of anderen die wat minder in hun denkbeelden passen..... Core business van dat soort is populisme....

Erik Geven2
Erik Geven28 nov. 2021 - 19:11

@Break on through Je kunt je beschuldigingen niet onderbouwen, dus je lult uit je nek.

Erik Geven2
Erik Geven28 nov. 2021 - 19:11

@Bastet 'Dat zijn allemaal opportunisten die aanvankelijk toch bijzonder weinig moeite hadden met de racistische en antisemitische geluiden van Baudet en zijn aanhang. ' En daar zijn ze van teruggekomen..

Break on through
Break on through8 nov. 2021 - 20:27

Weet jij weinig van! Kort door de bocht maar typisch iets voor een fascist.

Erik Geven2
Erik Geven28 nov. 2021 - 22:41

@Break on trough Je lult dus écht uit je nek.

Break on through
Break on through9 nov. 2021 - 11:14

Nogmaals, daar weet jij weinig van. Dat jij daar zo op blijft hameren bewijst maar weer dat ik gewoon gelijk heb. Anders blijf je niet zo door zeiken, nietwaar?

Ar Mansie
Ar Mansie9 nov. 2021 - 13:09

@Break on through Je kan je stelling niet onderbouwen en dan probeer je met dit stukje waardeloze tekst je gelijk te halen? Echt lachwekkend gewoon. De enige conclusie is dat je gewoon maar wat uit je nek lult, aangezien je blijkbaar geen onderbouwing kan geven.