Joop

Onenigheid PvdA in Amsterdam West nog niet voorbij

  •    •  
21-11-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
baadoud_lijst.jpg
Tweede man Ahmed Baadoud tegen plan eerste man Marcouch
Het plan van Marcouch voor islamitische les op openbare scholen valt bij Baadoud niet in goede aarde, schrijft het Parool.
‘Juist in een moderne samenleving moet de overheid wegblijven van religie,’ schrijft Baadoud in een nieuwsbrief aan PvdA-leden.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

Joopfan
Joopfan21 nov. 2009 - 9:57

In mijn tijd en dat is lang geleden, werd op de Openbare School 1 uur in de week lesgegeven in godsdienst, weliswaar voor de hogere klassen( 5 en 6 ). Het was vrijwillig en ouders moesten hiervoor tekenen. Was toch niet zo'n slecht plan.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa21 nov. 2009 - 9:57

Waarom begint Marcouch niet zijn eigen Moskee en homo-kroeg die hij graag wenst?

socialismeoubarbarie
socialismeoubarbarie21 nov. 2009 - 9:57

geef ze levensbeschouwing. Een vak waarin alle grote wereldreligies globaal worden uitgelegd (incl. atheïsme, agnosticisme, wat eigelijk geen religies zijn), gevolgd door discussie. Zo was het in 'mijn tijd'. Paar jaar geleden pas, maar het is vaak het eerste vak wat uit het pakket wordt gegooid want.. nou ja.. het is niet alsof je baas er wat aan heeft als je weet wat islam, jodendom, christendom inhoudt. Dus, schrappen maar! en 5 jaar later, weer invoeren! En weer 5 jaar laten, weer schrappen! Politiek moet zn handen gewoon van scholen afhouden. De macht over de scholen moet liggen bij de mensen die er werken en de mensen die er leren, dan bepalen we zelf wel of we nou 1, 2, 5 of helemaal geen godsdienstles willen. Overigens heeft Piet ook een punt. Zo was het bij mij op de basisschool. Een jaartje erg gelovig geweest, toen zag ik dat het onzin was. Jezus kwam niet terug op aarde, ook al vroeg ik dat aan God voor kerstmis!